חופשי

אתה באמת סיני או שאתה סתם ציני?

אם אתה סיני אז סחתיין לך שאתה חושב כך. אם אתה לא אתה מוזמן שלא לעשות צחוק מאמונתם של אחרים.

לא הבנתי - "חושב" - מה?

חושב שמותר גם לסינים לחייך? ואתה חושב שלסינים אסור לחייך? אשמח לקבל את הסברך. מי "עשה צחוק" מאמונתם של אחרים? אולי תזכיר לי מתי דובר כאן על "אמונה"? סה"כ התייחסתי ל"חייך אחי - אתה יהודי". הרי לא התכוונת לפנות אל אחיך היהודים המאמינים דווקא בפורום נוער יחד. אשמח לקבל הבהרה גם בשאלה זו.

שחושב באותו אופן חיובי.

לסינים בטח שמותר לחייך, אבל אתה להלכה למעשה אינך סיני עד כמה שהבנתי מדבריך ועל כן משתמע שאתה אומר את הדברים באופן ציני. אם לא מדובר בתגובה צינית יכלת לומר זאת, אבל כל המרכאות וסימני ההדגש יחד עם האופן שבו כתבת את דבריך נשמע לכל בר דעת כציניות שנועדה לשים ללעג וקלס את הדברים. אמנם לא הייתי אני זה שפנה תחילה אך אין כל רע לפנות ליהודים באשר הם, מאמינים או לא, בכל מקום שהוא במטרה לעודדם על כך שהינם חלק מהעם הזה על אף כל החסרונות שבכך. לנהוג כפי שאני חש שאתה נוהג עושה צחוק מאותן כוונות טובות ומוציא לאנשים טובים את הרוח מהמפרשים... אלא אם כן אני טועה ולא ענית כלל באופן ציני?- אשמח לקבל הבהרה גם לשאלה זו. ערב רב, אנא ממך אל תתערב.

מכיוון שזה לא פורום דתי,

אינני מבין את הפניה ליהודים בלבד. יש בפורום גולשים ערבים ורוסים ואחרים שאינם נחשבים ל"יהודים לפי ההלכה". אתה מוזמן לעשות את ההפרדות בבית הכנסת או בפורום דתי. יש מבין? ההפרדה הזאת אינה יכולה להיות "כוונה טובה". איך, למשל, אמורים להגיב לפניה זוגות מעורבים? שאת אחד מהם אתה "מעודד", ואת השני לא? אם היית פונה אל כלל אזרחי ישראל לשאוף לדמוקרטיה, לשלטון החוק, לשלום, לשמירת הסביבה, לטיפוח התרבות, לטיפוח המורשת ההיסטורית של הארץ מכל הדורות ומכל התקופות, למיגור האלימות, להפסקת זיהום השפה ו"אינגלוזה", להפסקת זיהום רחובותינו ויערותינו, לפיתוח החינוך, לתמיכה בשכבות החלשות, להפסקת התעללות בבעלי חיים - אזי הייתי מבין את "הכוונה הטובה". אפשר גם להבין את החבר'ה מקן פלוני של נוער יחד הצועקים 'אהלן' זה לזה ומציגים תמונות שלהם בפורום שלהם. אבל לאיזו מטרה אתם מכניסים להם ולנו חיוכים ליהודים בלבד? אם היית יותר מתוחכם, היית יכול לענות לי, למשל, כך: "בוודאי! שיחייכו גם הסינים וכל האחרים! למה לא?" ואילו אתה החלטת לראות בעובדה שגם לסינים מותר לחייך... פגיעה בציפור נפשך. אז למי יש כאן בעיה?

למי יש בעיה? כנראה לך

גם אם לא מדובר בפורום דתי הרי שאתה יכול בבירור לראות את התפלגות עיקר הגולשים והכותבים כאן כיהודים משמאל. ומה לעשות שזה הגיוני לפנות לרוב האוכלוסיה במאמר כולל מבלי לרשום למעלה 'ליהודים בלבד'. אם הדבר היה נעשה לדוגמה בפורום ערבים או פורום נוצרים שם ברור שהפורום לא נועד לקהל יהודי(אפילו אם ישנו) היה מדובר במעשה שלא למקומו ואפילו ציני ביחס למקום בו נכתב, אבל לא כך כאן. ביום בו יוגדר בפורומים שאסורה הפניה ללאום מסויים או שכאן ספציפית הפנייה מחוייבת להיות מכוונת אל כלל האוכלוסיה אז מילא, אך לא כך הדבר. מי ישמע איזו הפרדה גזענית בצעתי- פניתי אל הצד ממנו באתי... באשר לקריאה הזו לשאוף לדמוקרטיה, לשלטון החוק, לשלום, לשמירת הסביבה, לטיפוח התרבות, לטיפוח המורשת ההיסטורית של הארץ מכל הדורות ומכל התקופות, למיגור האלימות, להפסקת זיהום השפה ו"אינגלוזה", להפסקת זיהום רחובותינו ויערותינו, לפיתוח החינוך, לתמיכה בשכבות החלשות, להפסקת התעללות בבעלי חיים, לקבלת מהות המדינה ולשיוויון מלא- אני אכן קורא אותה לכלל האוכלוסיה, אבל בתור יהודי אני מדגיש זאת כלפי אותו לאום ממנו אני מגיע ומכיר ומאמין ביכולתו לכך. אם קיימים עוד אנשים משכבות האוכלוסיה כולה שהיו מוכנים לעשות זאת דיינו, ואני מקווה ומאמין שכך המצב ויש אנשים שמעבירים את הקריאה. החבר'ה מהקן הפלוני של נוער יחד מוזמנים כמה שהם רק רוצים לנהל את דיוניהם בכיף ובפנאן, וזה לא אוסר על אדם שרוצה לשתף דעתו איתם לכתוב 'חייך אחי, אתה יהודי.' אם אכן היו מתנערים מכך כולם ומזדעדעים מהדברים אז הרי שהם היו מסוגלים לכתוב לאותו אדם בהגיון 'לא כאן, אנחנו לא רוצים זאת'(אם כך באמת מוסכם) או לחלופין להתעלם. אתה בחרת לעקוץ. ולי לא הפריע כלל וכלל חיוך סיני זה או אחר כמו העובדה שהפגנת ציניות ואתה ממשיך להפגין את אותה ציניות במסווה של 'מגן על זכותם של הסינים לחייך' אז תמשיך להיתמם ולגנות אותי כשונא זרים, אבל לי יש סך הכל הערכה ואומנה כלפי העם ממנו גדלתי.

לא אתה הראשון ולא האחרון

המטיף כאן לגזענות. העניין הוא שכן כתבת (או ההוא כתב ואתה חתמת) "ליהודים בלבד". זה בדיוק מה שהוא כתב, וזו בדיוק המשמעות שאתה מעניק לזה. אחרת לא היית מתרגש כל כך מה"ציניות" שלי, אלא מחייך יחד אתי. מי שמרבה לצעוק "יש לי הערכה לעם שלי!" מעורר חשד שהוא מנסה להוכיח לעצמו משהו. לכל אדם יש הערכה טבעית להורים שלו, אבל אם הוא צועק על כך על ימין ועל שמאל, זה כבר מעורר חשד. אתה מכיר את עשרת המצוות? כתוב: "לא תישא שם ה' אלוהיך לשוא"! זה בדיוק מה שאתה עושה: נושא לשוא את "ההערכה שלך לעם שלך". בשביל זה היה צריך לפתוח שרשור שלם בפורום שמאלי, כדי "להביע הערכה לעם שלך" - בלבד? אז אני אפשתח שרשור ה"מביע הערכה" לעיר שלי בלבד, "הערכה" לעדה שלי (בלבד), "הערכה" לקבוצת הכדורגל שאני אוהד - בלבד, "הערכה" לבעלי צבע השער הזהה - בלבד, הערכה לבעלי תחביב זהה לשלי -בלבד, וכל זאת בפורום נוער יחד. זה טוב שאתה מרשה לנוער יחד "לנהל את דיוניהם בכיף ובפנאן" ב...פורום נוער יחד
בברכה, גולש סיני.

תודה שאתה לא קורא לי אדולף.

ישנו הבדל די ברור בין אדם המכיר בהיותו חלק מלאום מסויים לבין גזען. בניגוד לגישה הטרוציסקיט שאתה מפגין כאן וכביכול אתה מציג כעמדת הרוב אני מכיר בהבדלים הקיימים בין הלאומים בנושאי חינוך, מנטליות והיבט חיים. אין שום דבר רע בעצם היותי גאה ומאמין בלאום שלי כל עוד איני עושה זאת על מנת להתנשא ולהשפיל לאומים אחרים. ונראה לי שמי שכאן מרבה לצעוק והוכיח את עצמו הוא דווקא אתה עם כל ההדגשות, המרכאות וסימני הקריאה... אתה יודע שזו די צביעות מצדך להשתמש כביכול בעשרת הדברות אחרי הביקורת שאתה מותח כאן על כך שאין זהו פורום דתי, אבל אם כבר אמרת- את ההערכה שלי אני לעולם לא אשא לשוא, אני אכן מאמין בה. והערכתי לעמים אחרים? אני שולל סטיגמות שדבקו ומאמין בשוויון מלא ללא קשר למה הערכתי תוך כדי שאני מנסה לחלץ את חצי הכוס המלאה מכל דבר. ואין סיבה שלא תחוש חלק מקהילת העיר בה אתה חי, או חלק מקהילת היהדות ממנה יצאת, או חלק מקהל הכדורגל שאתה חש חלק ממנו, או חלק מאיגוד בעלי תחביב... אבל אל תשכח שאינך עולה או יורד מאיש מכל היתר ושהם זכאים לאותה רמה של קבלה והתחשבות. שוני הוא דבר הטבוע בכל בני האדם ולא צריך לשאוף למחוק אותו, רק לקבל. כמו שאמרתי- אם לא מקובל שאני מנהל דיון כזה כאן אז אתה מוזמן לקרוא למנהלים שיסלקוני, אבל אם אני לא טועה היה מדובר בפוסט פתוח... בברכה לך גולש יהודי, ממני- אחיך.

חייך אחי, אתה מי שאתה רוצה.

מה שייך כל הסיפור הארוך שלך לענייני הפורום? תכל'ס, יש לך מה לומר? שכולם חלק מהקהילה, את זה כבר הבנתי. מה עוד?

תיקון-

חייך אחי, אתה מי שאתה או מי שתעשה מעצמך. לא תמיד אתה מי שאתה רוצה. מה שייך כל הסיפור הארוך שלי לפורום? דעה לגיטימית בנושא חופשי. תכל'ס אם יש לי מה לומר? ציניות היא לא דרך לכבד דעה. מה עוד? שלהצמיד למי שבסך הכל שמאמין בשוני העמים את התואר 'גזען' זו אימרה נסחפת טרוציסקית ודמגוגית.

לא הבנתי מילה ../images/Emo12.gif

"דעה לגיטימית בנושא חופשי" - מה ה"נושא"? מה ה"דעה"? "ציניות היא לא דרך לכבד דעה" - כנ"ל: מה ה"דעה"? "...למי שסה"כ מאמין בשוני העמים..." - זה מה שרצית לומר, שקיים שוני בין עמים? אז למה לא אמרת את זה, שסה"כ רצית לומר שקיים שוני בין עמים?! הייתי מסכים אתך מייד
ללא ספק קיים שוני בין עמים: גאוגרפיה שונה, שפה שונה, היסטוריה שונה, מנהגים שונים ולפעמים "אפילו" מראה חיצוני שונה. אז על מה ה"ויכוח"?

אז בוא אני אסביר

מה ה"נושא"? סליחה על החוסר הבהרה- מדובר בפוסט חופשי שפתוח לכל הדעות. מה ה"דעה"? שיהודי רשאי גם בפורום שכזה לנסות להעלות חיוכים על פניהם של יהודים אחרים. מה ה"דעה" השנייה? שבפורום שמתיימר להתייחס ברצינות לדברים כל עוד כותבים ברצינות לא מגיע למי שהיה רציני בדבריו יחס ציני. זה נועד לפגוע. אם היה לך ביקורת על דבריו, תכתוב, אל תנסה לעשות מדבריו פארסה. על מה ה"ויכוח"? בויכוח ביננו הפכת אותי מהר מאוד לגזען למרות שלא היה בסיס לדבריך וגם ניסית להפוך אותי ל'היסטרי' שצועק וצורח "רק ליהודים מותר לחייך! לאף אחד אחר! בעיקר לא לסינים!!!" לטעמי טיפסת גבוה מידי על עץ הדמגוגיה שלך ואתה פשוט פוחד לרדת ולהודות שטעית ובמקום אתה מאשים אותי בהיותי לא ברור. (ואל תמהר לבצע טקס התנצלות גרנדיוזי ומוגזם כדי להראות עד כמה 'בוגר ומתחשב' בדעת האחר אתה... אתה פשוט לא)

הדמגוג על העץ הגבוה זה בינתיים אתה

כל עוד לא הצלחת להסביר בעברית, מה אתה בעצם רוצה? תכל'ס, בלי סיסמאות ובלי גידופים, תשובות פשוטות לשאלות פשוטות במילים פשוטות. אינך מסוגל? אף אחד אינו מחזיק אותך בכוח. מה לעשות, הפניה ליהודים בלבד דווקא בפורום נוער יחד אכן העלתה בי חיוך. וכפי שטענת באחת מההודעות המבולבלות שלך בשרשור שפיתחת כאן, אין לך דבר נגד זה שגם לא יהודים יחייכו. אז ממה אתה עוד לא מרוצה? חייך

אתה מנסה לייאש אותי?

כי אם כן אז דע לך שאתה עושה עבודה טובה- האטימת אוזניים ועצימת העיניים הזו גורמות לי לחשוב שעם ערב רב ניתן לפתח דיאלוג יותר פתוח מאשר איתך. מה שאני מסביר מונח לך מול העיניים ואתה מסרב להכיר בוויש לי תחושה שאתה תמשיך לסרב להכיר בו כי יותר נוח לך שלא לעשות זאת. לא נתת לי תשובה אחת לשאלות ששאלתי ורק עקפת אותן במשיכה לכיוון אחר בשיטה היהודית והטובה של מענה על שאלה בתשובה... לנסות להפוך אותי לגזען לא צלח לך- אז עכשיו זו שיטה חדשה של להאשים אותי חזרה במה שאני טוען נגדך? רד מהעץ, דמגוג.

למעלה