חופשי

עזרה - ציטוט

שלום לכולם אשמח אם תוכלו לעזור לי אני מחפש את המקור של הציטוט הבא " לא ההמון נטול האידיאה מנצח, כי אם קומץ האנשים הנאמנים לדגלם" רק מי שיודע בוודאות ואם אפשר, ביסוס או לינק תודה רבה!!!

להב אש

New member
פולארד במרכז הליכוד - חשוב מאד -

בעקבות התרגיל של רה"מ בארה"ב , ולקראת כינוס מרכז הליכוד ביום ראשון הקרוב מודיע הוועד למען שחרורו יהונתן פולארד על פעילות המחאה הבאה בהשתתפות רעייתו של פולארד הגב' אסתר פולארד ביום ראשון הקרוב : ביום ראשון, כ"א אלול (25/ספט') בשעה 16:30 נקיים הפגנה מול כינוס מרכז הליכוד בגני התערוכה בת"א! למי שאין רכב: הכי נוח להגיע לתחנת רכבת צפון (ארלוזרוב) ולרדת בתחנה של אוניברסיטת ת"א ומשם זה דקות ספורות ברגל. להפגנה יש חשיבות רבה במיוחד כעת כאשר נושא שחרורו של יהונתן חוזר ועולה לסדר היום ובפרט כאשר מוקד ההתעניינות הפוליטית הוא במרכז הליכוד. מי שמתכוונים להגיע (במיוחד בקבוצות) מתבקשים להודיע לנו בדוא"ל [email protected] או בטלמסר 0546437218 על מנת שנוכל להעריך את כמות המשתתפים ועל מנת שנוכל לעדכן אתכם במידה ויש שינויים

nehtab

New member
שלשום כמעט הרגתי שמונה אנשים

הסיפור הבא התפרסם באתר "כיפה" סיפורים מן הגולשים 2 –´´שלשום כמעט הרגתי שמונה אנשים´´ את הסיפור הזה שלח לנו ידידיה לביא. חוויה קשה שהייתה יכולה להסתיים גם גרוע הרבה יותר. לתשומת ליבם של כל האוחזים בהגה... חברים מקשיבים - 2/7/2005 יצאנו שמחים ומאושרים ביום ראשון בבוקר. אספתי את חגי, יהודה, שמיל וערן מהתחנה המרכזית. היה קצת קשה להגיע לשם כי היו פקקים בכניסה לעיר. משם המשכנו לרמות. אספנו את עומר ואביאל מהבית של אביאל, ועברנו דרך הבית של עומר להביא דיסקמן, לְחַבֵּר לרדיו של האוטו. קלטת דיגיטלית יש לי באוטו. יצאנו מהעיר דרך הגבעה הצרפתית. נסענו לכיוון ים המלח, והתחברנו לכביש הבקעה, צפונה. בפצאל עצרנו לאכול קצת, ולאסוף את יוני. כבר היה חם מאוד. המשכנו צפונה, והגענו לעין סוכות. מעיין גדול ומדהים, מוקף בקני סוף. הבעיה היחידה שאין בו נקודות אחיזה. צריך לשחות כל הזמן. היה שם איזה כלב שנכנס למים כל פעם, ויצא וניער עלינו את כל המים מהפרווה שלו. אכלנו צהריים בגשר הישנה. מתחת איזה עץ, עם הרבה צל. משם נסענו לנחל אל-על. יוני ואני חזרנו את המסלול והגענו לאוטו, לאסוף את שאר החבר'ה שחיכו בסוף המסלול. לקראת הלילה הגענו לחיספין. התפללנו שם מנחה, הלכנו לפגוש חבר בישיבה התיכונית, והתפללנו ערבית. אחרי זה אכלנו קצת בישיבה התיכונית, והרבה אצל אחות של שמיל. היא גרה בחיספין. ערן ושמיל ישנו אצל אחות של שמיל. השאר בדשא בישיבה התיכונית. הציעו לנו לישון בחדרים, אבל היה ממש חם בתוכם. השתמשנו רק בשירותים שלהם. עומר ואביאל עוד הלכו לראות את המשחק בין צרפת לאנגליה. בבוקר קמנו לתפילה ברבע לשמונה. חלק לא קמו והשלימו לבד. אכלנו חביתות בבית של אחות של שמיל. משם נסענו ליהודייה. עשינו את שני המסלולים. העליון והתחתון. עשינו אותם לאט, נשארנו הרבה בבריכות. היה כיף. בסוף המסלול תפסנו טרמפ לאוטו (חגי, שמיל, יהודה ואני). נסענו לחניון לאכול "צהריים" (כבר היה בערך חמש בערב). החלטנו לישון בלילה במזרח הכנרת, ולמנגל. אז נסענו לקנות אוכל ופחמים בקצרין, ומשם לכיוון הכנרת. אחרי כמה דקות נסיעה הרגשתי קצת עייף. טוב, כל נהג מרגיש לפעמים ככה. קורה. אמרתי לעצמי "אם אני מתחיל לנקר, נעצור בצד, להתרענן". הכביש ישר. שומם. אין מכוניות קדימה. אין מכוניות אחורה. שומם. ...פתאום אני בצד שמאל של הכביש. איך הגעתי לשם? בולם. סוחט את הברקס.... ..."לא!!!" שמעתי את יוני צועק.... ...חגי תפס את ההגה, הסיט אותו ימינה בכוח... האוטו על הצד, על שני גלגלים. ימינה, שמאלה, ימינה, שמאלה, מנסה להתייצב על הכביש. האוטו עף מצד לצד... מה אפשר לעשות? מה קורה? מה יקרה? האוטו מתנגש בצד. חבטה. ועוד. ועוד. שמים, אדמה, שמים, אדמה. מסתחררים מרגישים עוד דופן פוגעת באדמה. ועוד פעם. ועוד. שרק ייגמר הסיוט הזה. זה לא באמת זה רק חלום הראש נחבט קדימה עוד פעם. כבר לא כואב. רק שנצא מזה בחיים. אלוהים!!! הנה יהודה במראה. חוויות משותפות עוברות מול העיניים. ועומר. ואביאל. מה היה? מה יהיה? נעצרים. יוצאים מהאוטו. מה עשיתי? אלוהים! מה עשיתי??? באהבת ישראל ננצח,ו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

Deathatred

New member
המקור: משה סמילנסקי, השומר../images/Emo104.gif

אף ראשון-לציון, מעוז האיכרות ה'שמרנית', פתחה את שעריה בפני 'השומר' (חורף 1912). לעומת זאת לא נפרצו חומותיהן של פתח-תקוה וזכרון-יעקב. בתרע"ב (1912/13) ניהל ועד 'השומר' משא-ומתן עם שורה של מושבות נוספות - ממטולה בצפון, דרך נס-ציונה בדרום ועד חוות רוחמה בצפון הנגב. נדמה היה ש'השומר', שבו רק כמה עשרות חברים ומועמדים, פרוס על פני הארץ כולה, ולכוחו והשפעתו אין כמעט גבול. משה סמילנסקי, האיכר והסופר מרחובות, היטיב להגדיר את הדרך שבה קנה 'השומר' 'זכות אזרח' בארץ-ישראל : 'מצד אחד [הערבים] הסכימו לו מתוך חריקת שיניים, ומן הצד השני - מתוך רחשי כבוד הכירו ב"השומר", משום שבכל מקום שידו הגיעה לשם הושם קץ להפקרות ולגניבות, והיה שם ביטחון מסוים לנפש. נתאמת הכלל הישן-נושן : לא ההמון נטול-האידיאה מנצח, כי אם קומץ האנשים הנאמנים לדגלם'. לקוח מ... http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=12916

להב אש

New member
דברים שאמרה אסתר פולארד בעניין

אסתר פולארד תשתתף ביום ראשון הקרוב (כ"א אלול / 25 בספט') בשעה 16:30 בהפגנה שיקיים הוועד להשבת יהונתן פולארד הביתה מול כינוס מרכז הליכוד בגני התערוכה בתל אביב. להלן : בפגישתו האחרונה עם נשיא ארה"ב העמיד ראש הממשלה פנים כאילו הוא באמת מבקש מהנשיא בוש את שחרורו של יהונתן פולארד במטרה להביא סוף סוף לשחרורו. אך באותה שעה דאג שרון שמקורביו יאמרו לתקשורת שהוא איננו באמת מצפה שבוש ייענה לבקשתו וישחרר את פולארד. בבית הלבן קלטו היטב את המסר ובקריצה והניד ראש נתנו לשרון את התשובה המבוקשת: "אין שחרור לפולארד", כמובן שלא. התנהלותו של ראש הממשלה מזכירה ילד שמנסה להוריד מעצמו את הלחץ לעשות משהו ולצורך כך רץ לאביו ואומר, "אבא, אתה לא תרשה לי לעשות את זה, נכון?, אסור לי, נכון אבא?" האבא מקבל את המסר ואומר: "נכון!, אתה באמת לא יכול!" התעלול הזה ככל הנראה הביא לשרון ניצחון נפלא בדעת הקהל, אך הביא עמו בושה לעם ישראל והזיק מאוד ליהונתן פולארד – סוכן ישראלי שמרצה כבר 20 שנה בכלא בשל פעילותו למען מדינת ישראל. אנו רוצים ששרון וכינוס מרכז הליכוד ידעו שהייחס הזדוני הזה כלפי סוכן ישראלי הוא בלתי נסלח ובלתי מתקבל על הדעת. זוהי התנהגות בלתי מוסרית שיש בה משום "לעג לרש". אנו רוצים שראש הממשלה ומפלגתו ידענו שאנו איננו קונים תרגילי יחצ"נות ולא מקבלים את הזלזול בחובתה של מדינת ישראל כלפי יהונתן פולארד. זו תהיה ההזדמנות האחרונה שתהיה לנו לפני ראש השנה להביע את תמיכתנו ביהונתן פולארד ואת העובדה שאיננו מוותרים על הדרישה להשיבו הביתה עוד לפני החגים. ההפגנה תעביר את המסר לכל אחד מחברי הליכוד ששחרורו של פולארד היה ונשאר נושא מרכזי על סדר היום של העם כולו. להתראות ביום ראשון הקרוב בשעה 16:30 מול כינוס מרכז הליכוד בגני התערוכה בת"א

לא רוצה לחייך, אל תחייך.

בסופו של דבר זה בחירה שלך. אם יש אנשים שרוצים לשמוח על כך שמזלם שפר והם יהודים זו זכותם.

תחייך על זה אתה...

אני לא הייתי מחייך אם הייתי נאבד בג'ונגלים בבוליביה כשאני צרפתי ואין אף ישראלי איתי שיבואו לחפש אותו.

Yanchu

New member
אני לא הייתי מחייך אם הייתי נאבד

בג'ונגלים בבוליביה, בלי קשר לשום דבר.

גם אני לא

אבל לא הייתי מאבד תקווה כי אני יודע שיש מי שאכפת לו וכבר מפעיל את כל האמצעים הדרושים למצוא אותי. הייתי מאוד מחייך כשהיו מוצאים אותי, והייתי מחייך כשהייתי יודע איך דאגו לי פה בארץ ואפילו התפללו למען שלומי אנשים שאני בכלל לא מכיר והם לא מכירים אותי. יש משהו ביננו, היהודים, שעושה את האכפתיות שלנו אחד כלפי חייו של השני למושא קנאה אפילו אצל השבדים שנזפו בממשלתם כשלא עשתה עשירית ממה שישראל עשתה במהלך אסון הצונאמי שנה שעברה, שבדיה כזכור איבדה כ-2000 מאזרחיה באסון. אנחנו לא נולדים אוטומטית כ'עם סגולה', אבל יש בנו את הבסיס ואנחנו לומדים להיות אחד כזה. אנחנו מוכרחים להמשיך ללמוד להשתפר כדי שבעתיד לבוא אמת נהיה 'אור לגויים' ולא רק במקרים כאלה.

../images/Emo13.gif אתה רואה? אני מחייך ../images/Emo13.gif

אני מאחל לך ללמוד ולהשתפר בהקדם האפשרי כדי שבעתיד לבוא באמת תהיה 'אור לגויים'

לא כל עוד מתבצעות שם-

הוצאות להורג המוניות, עיקור והפלה בכפייה, השתקת והעלמת פעילי זכויות אדם ושלטון אנטי דמוקרטי ואנטי שוויוני.

גם אצלנו בערך אותו דבר -

הרי גם אתה דיברת על חזון אחרית הימים, לא כך? כולנו צריכים להשתכלל על מנת שנוכל לְשַׁמֵּשׁ 'אור לגויים': היהודים צריכים להשתכלל, הסינים צריכים להשתכלל, האסקימואים צריכים להשתכלל, השבדים צריכים להשתכלל... ובסופו של דבר יהיו מיליארדי 'אורות לגויים'! כולם יהיו 'אור לגויים'

Deathatred

New member
בבקשה, תוכיח

"
הוצאות להורג המוניות,
עיקור והפלה בכפייה,
השתקת והעלמת פעילי זכויות אדם
ושלטון אנטי דמוקרטי ואנטי שוויוני " כידוע לך, הוצאת דיבה היא עברה על החוק.

תודה על ההתייחסות הצינית...

מדהים איך שהפכת אותי פתאום לאיזה הוזה שמדבר על חזון אחרית הימים. אני לא מדבר על הזיות ונבואות, יש לי חזון שאני מנסה להנחיל אותו לכל מי שמוכן לשמוע. אם אני מחייך בגלל שאני יהודי זה כי אני יודע שביחד אנחנו מסוגלים להגשים את החזון הזה שהוא ראליסטי בהחלט ולהתעלות על עצמנו... להיות 'אור לגויים' אומר מבחינתי שאנחנו כעם מחוייבים להגיע לכזו רמה חברתית, אתית, הגיונית ואנושית שכל עמי העולם יוכלו ללא צל של ספק להביט בנו ולהגיד "הלוואי והיינו כמוהם." קודם אנחנו צריכים לעשות את המהלך, כי אחרת אני לא רואה מישהו אחר שעושה זאת.

"מחייך בגלל שאני יהודי" - מדהים../images/Emo70.gif

מה הבעיה? אני מחייך בגלל שאני סיני. יש לך משהו נגד?

למעלה