חגיגי

../images/Emo152.gifסורגים

אנחנו רוצים לעשות סורגים בחדר של גרגמל (בגלל שהוא גרגמל ויש סיכוי סביר שהוא ינסה לעשות צניחה חופשית בדיוק בשניה שאמא או אבא לא מסתכלים). יש למישהו/י המלצות/אזהרות?

אין המלצות, חוץ מזה שאני אישית אוהבת סורג בטן

מפני שאז יש מקום נוסף לאחסן נגיד, אופניים או בימבה, וגם אפשר להניח שם מצעים לאיוורור, או לתלות חולצה שנרטבה, או לשים עציץ עם השתיל שקיבלתם בט"ו בשבט בגן וכו', והתחושה פחות קלסטרופובית מסורג שיושב ממש על החלון. אני גם (שוב, אישית) לא אוהבת סורגים שניתנים לפתיחה משתי סיבות: קודם כל אני סומכת על הפורצים שיידעו לפתוח אותם גם מבחוץ, ושנית אני סומכת על הילד שילמד איך לפתוח אותם מבפנים. בשני המקרים מעדיפה ללכת על בטוח.

../images/Emo131.gif הזמנה לפורום "עולים לכיתה א'" ../images/Emo131.gif

אם פרט לפעוט יש לכם גם ילדים יותר גדולים בבית אתם מוזמנים לבקר בפורום עולים לכיתה א'. המעבר מגן לבית הספר הוא מעבר מורכב גם לילד וגם להורים. פרט להתרגשות הגדולה המלווה את המעבר הזה יש בדרך גם לא מעט חששות, שאלות והתמודדויות. בואו נעבור את הדרך הזו יחד, נתייעץ, נתרגש ונחלוק כדי שנוכל להגיע ל -1 בספטמבר קצת יותר רגועים. נשמח גם לשמוע מכם, ההורים המנוסים, עצות ותובנות שילוו אותנו בתחילת שנת הלימודים ובמהלכה...
שרון
להנהלה על האישור לפרסם את ההזמנה

חוגגים עם הביטלס ב-../images/Emo43.gif אנשים

תמיד חיפשתם את מי לשאול שאלות בנושא הילינג, ריפוי עצמי ואנרגיות ריפוי? ד"ר אריק פרל, מומחה עולמי ומחבר רב המכר "התחברות מחדש - רפאו אחרים, רפאו את עצמכם" יגיע לפורום יעוץ ואימון רוחני ביום חמישי הקרוב בין השעות 16:00-17:00. בואו לשרשר את שאלותיכם אליו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=120&MessageId=129516736
תפוז
אנשים מזמינה אתכם לפסטיבל הביטלס בחולון! לרגל ציון 40 שנה לאלבום המופת של הביטלס Abbey Road - יתקיים בחולון פסטיבל ביטלס בסימן האלבום. ספרו לנו סיפור אישי הקשור לאלבום Abbey Road בפורום הביטלס ואולי נצ'פר אתכם בכרטיס זוגי לאחד מאירועי הפסטיבל, שייחל בימים הקרובים! http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=298&MessageId=129385289
פורום הורים לפעוטות וחנות האינטרנט בילבי - בגדים קטנים לאהבות גדולות
נותנים לכם הזדמנות לעשות קניות לפעוטות בשווי מאות שקלים בלי לצאת מהבית! פרסמו תמונות בנושא ילדים של אש – ילדים הלובשים בגדים בצבעי אש, מרוחים בפחם מהקרטושקע או נהנים ומשתובבים לאורה של המדורה ואולי תזכו: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1934&MessageId=129536675
לשתות הרבה מים? לאכול רק דברים אורגניים? או פשוט להינות מהחיים, לאכול הכול ולעשות ספורט? היכנסו עכשיו לפורום שיחת נשים, והצביעו עבור הטיפ המועדף עליכם בנושא תזונה יומיומית בריאה. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=823&MessageId=129550090

../images/Emo40.gif../images/Emo40.gif../images/Emo40.gifמחשבות בעקבות בילוי בגינות

לאחרונה בעקבות מזג האויר הנעים יוצא לי יותר לבלות עם הילדים בגינה הציבורית ולהיתקל בהתנהגויות לא מוצלחות (בלשון המעטה) הן של הילדים והן של המבוגרים במקום. הנה שתי דוגמאות: אתמול אחר הצהריים הבן שלי היה הקורבן לאלימות פיזית של אחד הילדים הגדולים יותר ו"זכה" לשריטות עמוקות בפנים ולחבלה במרפק. הילד הכחיש שהוא עשה לו משהו ואם לא הייתי רואה במו עיניי מה קרה הייתי בקלות מאמינה לו שהוא באמת לא עשה כלום... כמובן שהאבא של אותו ילד אלים היה עסוק בלעשן סיגריה ולדבר בטלפון הסלולרי ובכלל לא עניין אותו מהנעשה. מאוחר יותר אותו ילד אלים הציק לילד אחר והתעלל בו וכשאותו ילד רץ לאמא שלו לספר לה מה קרה שמעתי אותה אומרת לו: "אז אל תשחק עם X. X הוא ילד מרושע ומגעיל שאני שונאת ואתה לא צריך לשחק איתו". לא אהבתי את מה ששמעתי - מרושע? מגעיל? שונאת? כמה מילים קשות במשפט אחד... אז נכון שהוא אלים ולא נעים במחיצתו אבל למה לא לומר בפשטות אם לא נעים לך עם X אל תשחק איתו? ורק בשביל לתת מושג - אותו ילד אלים הוא בן 4. הילד שפנה לאימו הוא בן 3.5, הבן שלי בן 2.5, כולם באותו גן. בני בקבוצת הצעירים והם בקבוצת הבוגרים. והיום, בגינה ציבורית אחרת היתה שם גברת מבוגרת (60+) שהיא מטפלת של ילדה אחת בת שנתיים וחצי והיום הצטרף לטיפול גם אחיה של הילדה שהוא בן 4.5 והיה איזה קטע שהיא שטפה את הכלים שהם שיחקו איתם בחול והילד החליט שנורא נחמד לקפץ בשלולית שנוצרה כתוצאה מהשטיפה. הוא חטף כאלה צרחות, אלוהים שישמור וכמה דקות מאוחר יותר שמעתי אותה מספרת למטפלת אחרת איך היא היתה צריכה לנקות את הכלים ואז הילד אמר שגם הוא מנקה והיא התנפלה עליו ואמרה לו: "אתה אף פעם לא מנקה, אתה רק מלכלך. ליכלוך מהלך". מה קורה פה? זה לא אמור להיות ככה! בכל פעם שאני הולכת לגינה הציבורית אני יודעת שלא כל מה שיש שם הוא לרוחי אבל עד כדי כך? או שזה רק אצלינו?

בוליפלג

New member
יש מכל וכל בכל מקום שהוא...

אני בעיקר דואגת ללמוד וללמד את עצמי שיעורים של: כיצד נוהגים וכיצד לא נוהגים לפי המצפן הפנימי שלי, במיוחד בסיטואציות שכאלה. לא תמיד המראות 'קשים', יצא לי פעמים רבות לראות אמהות ל-3 שמתנהלות כאשפיות עם כל השלושה, ממש ללא רבב (לפחות במעט הזמן שנכחתי)גם זה קורה בגנים הציבוריים

../images/Emo20.gif../images/Emo20.gifמאמץ אחרון לעזור לתינוק המדהים הזה

כאימהות לתינוקות משלכן אני בטוחה שהוא נגע לכל אחת ואחד מאיתנו בלב אז מאמץ אחרון לביא בן משה

המלצות לא אבל מידע כן

אם זה בבית משלך אז ממליצה גם עלך הסורגי בטן כי הם יותר פרקטיים מבחינת היכולת לאוורר עלים מצעים או כאלה. אם בבית שכור אז יש סורגים כאלה שאפשר להרכיב אותם על החלונות וגם להסיר אותם בקלות כשאת עוזבת. זה יכול לשאת משו כמו עד 150 קילו אאל"ט והעלות שלהם יחסית זולה. אנחנו עשינו לשובב שלנו כאלה בחדר כי אנחנו גרים בדירה שכורה והיה חשוב לי.

למעלה