ועות

ביקורת חדשה בכאוס מגזין

על אלבומם של Sleepytime Gorilla Museum. אגב, אם למישהו יש הצעה אחרת של איך לרשום את השמות המוזרים של חברי הלהקה, אני אשמח לשמוע. וגם נצל"ש - אם למישהו יש מקור טוב לחדשות בנוגע לפרוג ברחבי העולם, אשמח לקבל גם את זה.

moshel

New member
טרספאס וזונדה הביוגרפיה לרגל ההופעה

לרגל ההופעה המשותפת של טרספאס וזונדה בבארבי תל אביב ביום ראשון ה4.4.4 אני מצרף לכם את הביוגרפיות של שתי הלהקות Trespass היא להקת הרוק המתקדם המובילה בישראל , שדיסק הבכורה שלה ראה אור בלייבל הצרפתי הנודע Musea (www.musearecords.com). Trespass החלו את פעילותם בשנת 1999 כאשר גבריאל ויסמן ,המתופף ורועי בר-טור, הבסיסט ,שעבדו ביחד שנים מספר בכמה הרכבים , חיפשו מוזיקאים לעבוד אתם , על מנת ליצור הרכב של מוזיקה מתקדמת אומנותית שלא נכנעת לתכתיבי פופ ה"מיינסטרים". השניים פגשו את גיל שטיין,הקלידן והמלחין,כששמעו אותו מנגן בהרכב שעבד איתו בשנה זו והתרשמו מנגינתו ומביטויו המוסיקלי. השלושה החלו לעבוד יחד ולאחר שנה של הופעות ,בעידוד מסיבי של הקהל , נכנסו לאולפן להקליט את אלבומם הראשון. Trespass קיבלו כמה הצעות מחברות תקליטים בחו"ל (משוודיה ,ארצות הברית ועד ניו זילנד) ובחרו להוציא את אלבום הבכורה שלהם In haze of time , בחברת התקליטים Musea , הלייבל המוביל שעוסק במוסיקה מתקדמת היום. לאחר הדים בינלאומיים בלתי רגילים (לינקים לכמה מן הביקורות תוכלו למצוא באתר www.linux.co.il/trespass ) , הוזמנו Trespass להופיע בכמה פסטיבלים ברחבי העולם. הופעת הבכורה שלהם נערכה בפסטיבל Baja Prog בשנת 2003 שם הופיעו לצד להקות עבק מפוארות כמו Focus ו PFM. בהופעתם האחרונה בהולנד בפסטיבל ProgFarm , נפגשו Trespass שוב עם מיסד הלהקה האגדית Focus , Thijs Van Leer ,אתו התיידדו במקסיקו , ניגנו אתו בסשנים משותפים ונסללה הדרך לשיתוף פעולה אומנותי ביניהם. בימים אלו עובדים Trespass על הדיסק השני , ובשנה הקרובה עתידים להופיע בצרפת ביוגרפיה ZONDA חברי הלהקה: יפית ראובני- שירה, גיטרות שי קלדרון- גיטרות יניב קלדרון- גיטרות תומר סלמן- בס שאלתיאל דוד- תופים השפעות: The Gathering ,Lacuna coil ,Pantera , Irfon maiden, Fates warning הלהקה הירושלמית Zonda החלה את דרכה במרץ 1999. יפית ראובני, מייסדת הלהקה, חברה לגיטריסט נתן טובול, במטרה להקים הרכב שיתבסס בעיקר על החומר האקוסטי שלה. השניים עבדו יחדיו כחודש ועד מהרה הגיעו למסקנה כי גיטריסט נוסף הכרחי. אז הצטרף ללהקה שי קלדרון, גיטריסט מטאל שבאותו זמן ניגן בהרכב טראש ירושלמי בשם Abstrac faith", ולימים הפך לכוח היוצר המוביל בהרכב. השירים של יפית הפכו במהרה משירים אקוסטיים לשירי מטאל מלוטשים. אל השלושה חבר בהמשך הבסיסט תומר סלמן, ששאב את השפעותיו מרקע של funk\rock והוסיף בכך לסאונד היחודי של הלהקה. את החלק החסר השלים לבסוף המתופף יואב לחוביצקי, מוסיקאי מוכשר ובעל ניסיון וסטודנט ב"רימון" באותה עת. וכך, לאחר מספר חודשים, השירים הראשונים של הלהקה כמו "הלילה האחרון" ו-"Dying day" היו מוכנים, והלהקה חיכתה להזדמנות להופיע. ההופעה הראשונה של ההרכב הייתה באוגוסט 99 במועדון ה-Y.A הירושלמי, יחד עם להקת הטראש מטאל "Detrimemt" הזכורה לטוב. מאז ועד היום Zonda ממשיכים להופיע באופן תדיר, בעיקר בירושלים, אך גם באזור ת"א, במקומות כמו "הצוללת הצהובה" בירושלים, תיאטרון הפרגוד, "מכבי מיוזיק פקטורי", "קאטבלו", "לגדנדרי","קמלוט" "אסיילום" ועוד, יחד עם להקות רבות וטובות כ – STONE OF TEARS, DISSONANT, RATTLLESNAKE, ועוד. בשנת 2001, הוחלף הגיטריסט נתן טובול ביניב קלדרון, גיטריסט מחונן ואח של שי. לאחר כשנה עזב אף המתופף יואב לחוביצקי את ההרכב, לטובת לימודי מוסיקה; תחילה בקובה ובהמשך בהולנד. לאחר כ- 8 חודשים של חיפושים הצטרף להרכב המתופף שאלתיאל דוד, והשלים את ההרכב הנוכחי. במהלך השנים הלהקה הוציאה סינגל בשם "אושר זר", ולאחריו דמו בעברית הכולל ארבעה שירים מוקלטים באולפני מידיקול, השנה, לאחר כ- 5 שנות פעילות, הוציאה הלהקה דיסק דמו הכולל 12 שירים, הכולל את הדמו בעברית, ארבעה שירים מוקלטים באנגלית ועוד ארבעה שירים מהופעות חיות, בצירוף קבצי מדיה. שירים מהדמו הושמעו ברדיו י-ם ורדיו ת"א בתוכניות "אשמורת רוק" ו"נקודת הג'ק". כיום הלהקה עובדת על הפקת קליפ ראשון לשיר הפותח בדמו. כמו כן אתר חדש ומעודכן עומד לעלות לאוויר תוך זמן קצר. ללהקה יש זכויות יוצרים על כל השירים בחברה הישראלית MIRAZ. כיום ההרכב עובד על חומר חדש וממשיך בהופעות, יחד עם הסאונדמן אורן סודרי שעובד עם הלהקה באופן קבוע. כמה עובדות מעניינות על הלהקה: *בשני הדמואים המתופף הוא יואב לחוביצקי, כאשר את התוצר הסופי של הדמו השני הוא אפילו לא שמע. הוא עבר לגור בחו"ל מיד לאחר שהקליט את התופים. * שי, יפית, נתן, ותומר למדו גיטרה אצל אותו המורה – הלא הוא אמנון עיני האגדי! *שי, הגיטריסט המוביל והכותב העיקרי של המוסיקה לא ניגן במשך 7 חודשים בגלל דלקת בגידים... והלהקה המשיכה להתקיים בעזרת אחיו,יניב, שמהווה כיום חלק מרכזי מהלהקה. * יפית, שי ויניב שירתו כשוטרים (מניאקים...) במהלך שירותם הצבאי, שאלתי משרת כיום כמתופף בלהקת הרבנות הצבאית. *שניים מחברי הלהקה,שי ושאלתי,מנגנים גם בלהקת המטאל redline.. *במהלך חייה של הלהקה, זונדה ביצעו גירסאות כיסוי רבות, בין היתר ל"שני מלכים" של סטאלה מאריס Sad but true ו-Creeping death של Metallica , Poisen של Alice Cooper ואפילו גירסאת כיסוי עצבנית ל"ציפור מדבר" של אתניקX. חכו לשמוע את השיר "ציפור מידבר" בגירסאת doom מטאל עצבנית... progrock production חוגגים יום הולדת מקווים לראותכם במסיבה יום ראשון ה4.4 .4 בארבי תל אביב שעה 22:00

moshel

New member
רשמת ההקרנות שנקרין בסינמטק ב6.5

progrock production present PROGRESSIVE ROCK VS PROGRESSIVE METAL ערב הקרנות ענק בסינמטק תל אביב 6.5.04 יום חמישי שעה 24:00 יותר משלוש שעות של הקרנות נדירות שחלקן מעולם לא הוקרנו בארץ ההקרנות שנקרין KING CRIMSON -1975 GENESIS- 1972 CAMEL -1975 YES -1973 PINK FLOYD - 1970 GENTLE GIANT -1975 ELP -1970 JETHRO TULL - 1976 FOCUS -1973 CARVED AIR -1973 RUSH - 1978 מכול להקה אנו נקרין קטע אחד או שניים ולסיום הערב אנו נקרין קונצרט שלם של להקת DREAM THEATER לפרטים והזמנת מקומות מראש כנסו לאתר הבית שלי כאן החל מיום ראשון מס המקומות מוגבל ל150 כך שכול המזמין מקום דרך האתר ישמר לו כרטיס בקופה מחיר הכרטיס הוא 30 שקלים בלבד

oded 19

New member
ניצלו"ש.

מוזר מאוד באיזה מקרים מגלים מי אוהב רוק מתקדם.. ביום רביעי בערב הלכתי ברחבי בה"ד 10, שפתאום אני שומע משהו שמזכיר לי מלודיקה. אני מתקרב לצליל ומגלה מישהו יושב, ופשוט מנגן על מלודיקה להנאתו, שחבריו לקורס צועקים עליו שיפסיק עם האקורדיון (?!) הזה. באתי אליו ושאלתי אם הוא מכיר את ג'נטל ג'יינט, מעבר לשוק שהוא קיבל (הוא היה בטוח שהוא היחיד ששומע אותם בארץ..) הוא ניגן לי את ההתחלה של the house, the street, the room. היה מאוד משעשע.

MajorWinters

New member
KC - Fallen Angel../images/Emo19.gif

השיר הזה, הוא כתוב על מקרה אמיתי? הוא נראה לי אמיתי מידי כדי להיות מומצא...

למעלה