השבוע

שאלה למי שתבע את "בדרך שלך"

האם מישהוא מכם קיבל את כספו בחזרה? מה קורה עם זה היום?

רכישות חדשות

אז נכון ששוב לא שילמו לי משכורת - אין חדש תחת השמש - אבל זה לא מה שימנע ממני לערוך מסע רכש בחנות הדיסקים הקרובה. אז לפני שעה קלה חזרתי הביתה עם הנ"ל: 1. מארז כפול של כל ההקלטות שעשו האנימלז עבור מיקי מוסט, באמצע שנות השישים, כולל לא מעט שירים שמעולם לא יצאו רשמית. 2. De Stijl של הווייט סטרייפס. 3.גבע אלון, Days of Hunger. 4. בעקבות המלצה כאן, Elbow עם Cast of Thousands. מה רכשתם אתם לאחרונה? על מה אתם ממליצים?

Tinty

New member
!Jumble, Jumble

De Stijl הוא הטוב ביותר של הסטרייפס לטעמי
בימים האחרונים גיליתי את The Bends של רדיוהד. אלבום נהדר, שמצדיק את המחמאות עליו.

Kettercat

New member
הופה, סחטיין על גבע אלון! ../images/Emo45.gif

ציףציף, קיבלת ממני צל"ש אישית ברגע זה
חוץ מכמה השלמות של פינק פלויד שאני לאט-לאט מתחילה להתגבר עליהן (שלשום רכשתי את In The Flesh ו-Is There Anybody Out There?), לא היו לי רכישות כל כך בשבועות האחרונים. למרות שכן קיבלתי במתנה את After The Gold Rush של ניל יאנג. אבל רשימת הקניות שלי כל כך גדולה שכואב לי להסתכל עליה... גאד, אני צריכה כסף.

wommer

New member
אחחחחח

איזה אלבום. שני אנשים ציפיתי לתגובה על האלבום הנל. כמה מפתיע, את אחד מהם... רואים שהמלצות פה בפורום עובדות. ציף, מתי נשמע תגובות לגבי כל אחד מהאלבומים?

holo

New member
יש איזו אפשרות לשמוע דוגמית

מהאלבום? אני זוכר שראיתי אותו מחמם את ארקדי דוכין שנה שעברה בניצנים. הוא ניגן מצוין ולאקוסטית שלו היה צליל מדהים.

Kettercat

New member
יש כמה שירים בmyspace...

בדיוק פה. בכל אופן, האלבום מומלץ מאוד (הנה ביקורת שכתבתי עליו לפני כמה חודשים). גבע הוא ללא ספק אחד היוצרים היותר מוצלחים שיש לנו פה בארץ
חוץ מזה שהאלבום גם ככה זול מאוד (בסביבות ה-40 ש"ח בכל החנויות)

גבע אלון

האלבום הוא טוב מאוד, אך אינו אחיד ברמתו. אתחיל עם הדברים הטובים: אלון הוא מלחין ייחודי. נכון שקל לזהות את ההשפעות עליו: הסינגר-סונגרייטרים האמריקאיים של תחילת שנות השבעים- אלו שיצאו מהפולק האמריקאי למיינסטרים - כמו גם הדים לניק דרייק. למרות זאת, מרבית הלחנים נשמעים מקוריים ורעננים מספיק בכדי לרתק את המאזינים. רק שני שירים - Long Summer Nights ו- The Grassy Hill - שניהם בסגנון הקאנטרי, לא היו לעניין, לטעמי. שהרי קשה להאמין שאלון גדל בשדות החיטה של קנזס, ולכן יש טעם פארודי לשימוש בז'אנר הזה. גם השירה של אלון היא מעולה. יש לו קול עדין, שהולך מצויין עם המילים הרומנטיות והמלנכוליות. גם אם לא מאזינים למילים מקרוב, קולו מושך את המאזינים, לא נותן להם להסב את תשומת ליבם, מעניק משמעויות נוספות למילים, שלא נמצאות בטקסטים עצמם. האזינו למשל ל-Learn. הטקסטים של השירים הם הצד החלש יותר באלבום. השירים עוסקים ברובם ביסורי האהבה ובסבל אקזיסטנציאלי באופן כללי - אבני היסוד של המוסיקה העברית ב-40 השנים האחרונות. נקודת המבט בשירים היא זו של בחור צעיר, בתחילת חייו. יש לכך יתרונות, אך גם חסרונות - כגון הסוליפסיזם האופף את השירים - אי יכולתו לראות דברים מנקודת מבט של אדם אחר מלבדו, חוסר ההבנה שלו לאינטרסים ולמניעים של אחרים - אבל זה מובן. פחות נסלחת היא הכתיבה הסתומה, לעיתים, שכנראה נובעת מחוסר שליטה מלאה בשפה האנגלית. בסה"כ, זהו כאמור אלבום טוב מאוד. אני מניחה שהוא מקליט באנגלית ע"מ לנסות לשווק את האלבום בחו"ל. האם יש כבר תגובות משם?

wommer

New member
בעניין תגובות מחול וכדומה

זה נחכה ל Kettercat שתאמר לך. אבל מה שכן, הוא, ושאחר חברי הלהקה השניה שלו בחול על מנת סיבוב הופעות אישי ולהקתי.(ד"א, הלהקה נקראת the flying baby אם מישהו לא שמע עליהם עדין.) ציף, אני ממליץ לך ללכת לאחת ההופעות שלו לאחר שיחזור לארץ, שזה יה נראה לי בעוד כחודשיים אם אני לא טועה- במיוחד להופעות שהוא עושה עם עצמו, הגיטרה והמפוחית בניל יאנג סטייל. הבחור פשוט אשף על הגיטרה. ויש לו קול של לא מהארץ. פשוט חוויה האלבום. :)

Kettercat

New member
../images/Emo6.gif

גבע באמת נמצא עכשיו בארה"ב בסיבוב הופעות. אמור לחזור לארץ בתחילת/אמצע חודש הבא... וכן, ההופעות שלו מומלצות בחום. במיוחד ההופעות האינטימיות כל יום רביעי ב"רוטס" (לילינבלום 25, ת"א) שזו חוויה משל עצמה.

wommer

New member
חחח

מישהו צריך לעצור אותנו עם כל הפרסום הזה...

malolds

New member
The Rise and Fall of Ziggy Stardust

The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars עוד לא שמעתי. דעותיכם?

למעלה