הצעה מהפכנית

SupermanZW

Well-known member
../images/Emo32.gif הצעה מהפכנית

לדעתי כדאי לבטל את חוק השבות לחלוטין ולחוקק במקומו את חוק ההגירה האמריקאי שקובע קריטריוני הגירה ע"פ התרומה הכלכלית שהמהגר צפוי לתרום לישראל ע"פ השכלתו, נסיונו המקצועי, מצב בריאותו, גילו, מצבו המשפחתי, קיום משפחה בישראל או לא, ויכולת השקעה בישראל (אם קיימת). מה דעתכם?

masorti

New member
אם ארצה לגור במדינה רב-לאומית...

יחד עם אנגלו-סקסים, סינים, היספנים וכושים, ולהיות עוד מיעוט אחד מתוך עשרות המרכיבים האתניים של המדינה... אז אעבור לגור בניו-יורק. לפחות שם לא יהיו לי שכנים פלשתינים השואפים להשליך אותי לים, ולא אצטרך לעשות מילואים. מעניין שההצעה ה"מהפכנית" הזו היא המצאה של מפלגה ששמה לה למטרה לחסל את אופייה היהודי של ישראל, ולדחוק את הדת היהודית לשולי החברה. זה גם אומר משהו על המטרה העומדת מאחורי ההצעה.... המטרה אינה להביא אנשים איכותיים למדינה, אלא למלא אותה בבני עמים שונים - כך שיהיה להם אינטרס מובנה בהפיכת המדינה לחילונית ובטשטוש כל קשר בינה לבין היהדות והעם היהודי.

SupermanZW

Well-known member
לא מציאותי

אף אדם שפוי לא יבחר להגר לישראל שלא מתוך קשר לעם הישראלי, משום שהכלכלה בישראל קורסת והמצב הבטחוני רק מחריף, לכן לא סביר שאדם שעונה על הקריטריונים שהצבתי בהצעתי ירצה להגר לישראל שלא מתוך קשר לעם הישראלי, כי אם מטרתו לשפר את איכות חייו יבחר להגר למדינות בהן המצב הכלכלי טוב בהרבה וללא בעיות בטחוניות, למדינה שבה יש לו את הסיכויים הטובים ביותר לעלות ברמת חייו, כך שמראש התרחיש אותו אתה מציג אינו מציאותי, ואילו הצעתי תגרום לכך שהמהגרים לישראל ימוינו ע"פ אינטרסים שיועילו לישראל.

ginni

New member
גרוע!!!!

תגיד לי, מתי פעם אחרונה למדת היסטוריה או פתחת ספר אזרחות? (לצערי אני עושה זאת כמעט כל יום
)... מדינת ישראל מוגדת כמדינה יהודית ודמוקרטית, ובמגילת העצמאות כתוב במפורש שהמדינה נועדה לשמש בית ליהודי התפוצות. יהודים. לא סינים, צרפתים, הודים וכ"ו... יהודים. במשך 2000 שנה היה העם שלנו מיעוט בקרב העמים בהם ישב, ועכשיו עד שסוף סוף יש לנו מדינה עצמאית משלנו אתה רוצה להביא לפה גויים? להפוך אותנו למיעוט בתוך המדינה שלנו? למה?? מה ההגיון? מה שטוב לארה"ב אינו בהכרח מה שטוב לישראל... חבל שאנשים מסרבים להכיר בכך. אנחנו מאמצים מארה"ב הרבה דברים, רובם טובים, אבל חלקם לא. ההצעה הזאת היא אחד הדברים הכי גרועים. זה כל מה שיש לי להגיד.

SupermanZW

Well-known member
מה אתה אומר?

תגיד לי, איזה אדם שפוי שעומד בקריטריונים שאני מציב ירצה להגר לישראל אם אין לו קשר לעם הישראלי? כל מי שעומד בקריטריונים שאני מציב ואין לו קשר לעם הישראלי מטרה אחת בלבד לנגד עיניו והיא שיפור איכות חייו, ומי שמטרה זו בלבד לנגד עיניו אין שום סיכוי שיבחר להגר דווקא לישראל אלא רק למדינות בהן המצב הכלכלי טוב ואין בעיות בטחוניות כלל, רק למדינה שבה יש לו את הסיכוי הגבוה ביותר לעלות ברמת חייו, לכן התרחיש שאתה מציג אינו מציאותי. הצעתי רק תגרום לכך שרק אנשים המרגישים קשר לעם הישראלי אשר יועילו לחברה בישראל יוכלו להגר לישראל, ולא גויים סיעודיים שיש להם במקרה הטוב סבא שיש ספק גדול ביהדותו.

ginni

New member
1. אני בת

2. כל מה שאמרת עכשיו זה בלבול מוח אחד גדול. אם נאפשר לכל מי ש"יכול לתרום למדינת ישראל" כהגדרתך יווצר פה מצב של רוב לא יהודי ומה לעשות שבסופו של דבר ישראל תפסיק להיות מדינת היהודים ותהפוך למיני ארה"ב. אל תקשקש לי על זה שמי שיבוא לפה זה יהיה מתוך "אהבה לעם הישראלי"... כל אדם שמהגר ממדינתו עושה זאת מתוך אינטרס אישי, גם היהודים שעושים עלייה עושים זאת כי א. קשה להם כלכלית\חברתית\דתית במדינה שלהם או ב. יש להם משפחה בישראל. להביא לפה סתם אנשים בלי זיקה יהודית יגרום לנו להפוך למיעוט במדינה שלנו. אני מסכימה איתך שיש לשנות סעיפים בחוק השבות, אין טעם בלהביא לפה גויים גמורים שבשושלת שלהם יש סבא של סבא שהיה יהודי. אבל אסור לבטלו ולאפשר הגירה חופשית אסור.

SupermanZW

Well-known member
לא

אנשים שכל מטרתם לשפר את איכות חייהם לא ישקלו הגירה לישראל אם לא יהיה יותר סל קליטה וקריטריוני ההגירה יהיו כפי שהצעתי, אנשים כאלה יבחרו להגר רק למדינות עם רמת חיים גבוהה בהרבה מישראל (ארה"ב למשל), יש רק שתי סיבות שיכולות לגרום למישהו לרצות להגר לישראל בתנאי שישראל מפסיקה לחלק מתנות חינם למהגרים והן להיות אידיוט מושלם (ממילא אידיוטים כאלה לא עומדים בקריטריונים, הם יפלו בשלב הראיון, וגם ברובם אינם משכילים ולא יוכלו אפילו להגיש מועמדות) או להרגיש קשר מסויים לעם הישראלי ולרצות להיות חלק ממנו, ולכן התרחיש שהצגת לא יכול להתקיים.

masorti

New member
הצחקת אותי...

אני כבר רואה עשרות אלפי נוצרים פונדמנטליסטים (מבוססים כלכלית) מגישים בקשה לאזרחות ישראלית. עבורם המגורים בישראל יהיו הגשמת ייעוד דתי. בנוסף, אני רואה עשרות אלפי פלשתינים משכילים מהגרים לישראל כמימוש עקיף של זכות השיבה. (האם לדעתך אבו-עלא, אבו-מאזן, וסאלם פאייד הם זכאי התאזרחות בישראל לפי החוק שלך? לי נדמה שהם משכילים ויכולים לתרום) ולא לשכוח את המענק הסעודי שיינתן לכל פלשתיני שמהגר לישראל, כך שמבחינת ישראל הוא מגיע עם כסף ונחשב למבוסס.

SupermanZW

Well-known member
שכחתי לציין

שאנשים שקיים ולו החשד הקל ביותר שמקיימים קשר כלשהו עם ארגון טרור או טרוריסט לא יוכלו להגר לישראל ע"פ הקריטריונים שאני מציע, חשבתי שזה ברור מאליו. הנוצרים הפונדמנטליסטים האלה לא מזיזים לי, הם אינם אנטישמים, הם לא משתייכים לארגון טרור, ואם הם אכן משכילים ומבוססים הם ייצרו מקומות עבודה לישראלים וישפרו את רמת חייהם.

ginni

New member
אולי אתה קצת

מתקשה להבין... הבעיה היא שמה שיווצר פה זה רוב לא יהודי!! זה מה שאנחנו רוצים פה? לא נראה לי... אז יופי, הגויים "ישפרו את אורח חיינו" כהגדרתך... אבל לטווח הארוך זה רק יפגע בנו כי המדינה היחידה בעולם שהיא שלנו כבר לא תהיה כזאת!

masorti

New member
מי דיבר על טרוריסטים?

דיברתי על מאות אלפי משפחות הפליטים שיהגרו לישראל בגיבוי כסף סעודי. והנוצרים הפונדמנטליסטים כן מדאיגים אותי. הם עלולים להפוך לכוח פוליטי משמעותי, ויחד עם קבוצות אחרות באוכלוסיה הם ישנו מן היסוד את אופייה של המדינה. מה בדיוק ימנע מקואליציה של נוצרים ובודהיסטים + נציגי האליטה היהודית החילונית (קרי: תומכי שינוי) לבטל את השבת כיום שבתון במדינה ולהכריז על יום ראשון כיום השבתון הרשמי? הרי לנוצרים יש אינטרס דתי ולאליטה הכלכלית יש אינטרס עיסקי (התאמה לשבוע העסקים באירופה/ארה"ב) בשינוי כזה. ומה בדיוק ימנע מקואליציה כנ"ל לשתף פעולה בחיסול כל השפעה של הדת היהודית בפרהסיה של המדינה? (לזה גם הערבים יצטרפו בשמחה) וזה בדיוק מה שרוצה השר פורז להשיג. הוא מעוניין להקטין את הכוח הדמוגרפי של המגזר הדתי, ולהבטיח דומיננטיות פוליטית נצחית לסקטור החילוני-מיליטנטי.

SupermanZW

Well-known member
אבל

נתוני הפליטים יבחנו ע"פ ההשכלה שלהם והבסיס הכלכלי שלהם ולא "אם תתנו לי להכנס אביא כסף מסעודיה", והיום פליטים נכנסים מכורח "איחוד משפחות" בכל מקרה. גם במדינות הנוצריות רוב האזרחים לא עובדים בשבת, אז לא נורא, ננוח בשבת וראשון במקום שישי ושבת, כלומר שבת ממשיכה להיות יום חופש. אם אינך יודע שבוע העסקים באירופה וארה"ב הוא מיום שני עד יום שישי, שבת אינו יום עסקים. קואליציה נוצרית בודהיסטית מוסלמית תוכל רק לגרום לנטרול כל השפעות כל הדתות ולא רק היהדות, או במילים אחרות מבטלת את הקשר בין דת למדינה, ולא כפיה של הדת הנוצרית או המוסלמית או הבודהיסטית, כלומר אין סכנה מכיוון זה. רוב העם הוא חילוני (אגב גם רוב הנוצרים והבודהיסטים) וישמחו לנטרל כל השפעה דתית, המוסלמים והחרדים עדיין מהווים בעיה אך ה"קואליציה" שהמצאת תנטרל את כוחם. כאשר תופרד הדת מהמדינה כל אחד יוכל לקיים פולחנו כרצונו וללא כפיה, אז פתרנו את הבעיה.

../images/Emo151.gif../images/Emo151.gif../images/Emo13.gif../images/Emo8.gif../images/Emo151.gif

אחי, לא צריך להמשיך עם המתיחה שלך יותר מידי... כבר הבינו שאתה מנסה לצחוק עלינו ולבחון אם מישהו יתייחס למהתלה שלך.

למעלה