המשפט היומי

וואוו כמה שזה היה צפוי שתרד לפסים אישיים

אז מי זה לנו? מתגבשת כאן קבוצה שאני לא חלק ממנה? אני לא חושבת שצריך לכתוב כאן בפורום דברים ברמה גבוהה, אבל התגובה שלך נושקת לתגובתו של ילד בן שלוש.

הברזתי

New member
היינו

עדיף לרייר משותק על כסא גלגלים, או שמא אנו תרים אחר הכאב...

סלסרו

New member
משפט שגוי מאד.

יש דברים שאי-ידיעתם גוררת הרבה מאד כאב ודווקא ידיעתם היא זו שיכולה למנוע את הכאב.

סלסרו

New member
אם גם ההפך הוא נכון, אז המשפט מאבד את

משמעותו.. אם אתה על אוטובוס עם מטען חבלה שעומד להתפוצץ, בלי שתדע עליו, אני חושב ש"מה שלא יודעים יכאיב לך באביאבוה".. באופן כללי, אני בעד לדעת כמה שיותר, על הכל בכל מכל. יש מקרים יוצאי דופן שאני מעדיף לא לדעת. נניח מקרה שאין לי כל אפשרות לעשות משהו בנידון, והידיעה רק תכאיב.

לא כ"כ שגוי

מה שלא יודעים על קיומו לא כואב על העדרו. עצם העדרו של דבר לא יכאב לעולם כאשר אין אתה יודע עליו.

סלסרו

New member
בא נחדד קצת

אם הציטוט הוא בל' הווה, אז אתה צודק. כל עוד אינני יודע אודות משהו, הוא לא יכאיב לי. גם אם אינני יודע אודות סכנה, כל עוד הסכנה לא תפגע בי, לא אהיה מודע לה והידיעה שהיא ממשמשת ובאה לא תכאיב לי. כשהסכנה תפגע, בחדא מחתא אהיה מודע לה והיא גם תכאיב לי. אבל אם הציטוט הוא בל' עתיד (וכך הוא באנגלית - what you don't know won't hurt you), אזי אתה טועה. אי ידיעת סכנה בהחלט תגרום כאב.

נחדד עוד יותר

כמדומני שגם בלשון עתיד אני צודק. נקטת דוגמא של סכנה, זו לא דוגמא נכונה, משום שכשסכנה פוגעת אין אפשרות שלא לדעת עליה. המשפט מתייחס אך ורק לדברים מכאיבים ששיך לא לדעת עליהם, ומשמעותו ברורה, הן בעבר, הן בהווה וגם בעתיד, הנה: דבר מכאיב שלא ידעת עליו לא כאב לך. דבר מכאיב שאינך יודע עליו אינו כואב לך. דבר מכאיב שלא תדע עליו לא יכאב לך. כי אם אינך יודע על קיומו של הדבר המכאיב הוא לא יכול להכאיב. תחושת הפחד מסכנה קרבה, לא תכאיב לעולם אם לא תדע על קיומה של הסכנה הקרבה. לו יצוייר, שיהיה שייך לא לדעת על פגיעתה של הסכנה, גם היא לא תכאיב כמובן.

mik504

New member
אם בחידודים עסקינן אז תוספת קטנה

גם בדוגמא של המחבל אילו היית יודע, היה כואב לך הפחד שעוד רגע זה הולך לקרות ואת זה חסכת ונכון שאם היית יודע אז היית בורח אבל הנתון הוא שזה קרה והוא התפוצץ. אבל זה בעצם המשמעות האמיתית של "לטחון מים" לא?

למעלה