המלצה חמה!

shiray

New member
../images/Emo32.gif המלצה חמה!

אוקיי אנשים, עכשיו סיימתי לקרוא בפעם השניה ספר שאני ממש ממש ממש חייבת להמליץ לכולכם! קוראים לו "הגברת עם הקמליות" ועליו פחות או יותר מבוסס מולאן רוז'. עם לא מעט שינויים אבל הסיפור די אותו סיפור, האהבה אותה אהבה, והספר אפילו עצוב יותר מהסרט! על ההתחלה כבר רואים שז הולך להיות ספר מדהים, לא נראה לי שספר יכול לא להיות מדהים כשהוא מתחיל במשפטים: "סבורני שאינך יכול לברוא דמויות בדיוניות אלא לאחר שלמדת וחקרת ארוכות את בני האדם, כשם שאינך יכול להשתמש בשפה אלא אם שקדת רבות על שינונה. כיוון שעדיין לא הגעתי לגיל שבו ממציאים יש מאין, די לי שאספר. אני פונה איפוא לקורא להאמין שהסיפור הזה הוא אמת לאמיתה; כל הדמויות בו, פרט לגיבורה, עדיין בחיים." כן, הבנתם נכון- הסיפור הוא סיפור אמיתי. וכתב את הספר מי שחווה את אותו סיפור אהבה מדהים, אותו "כריסטיאן" (שד"א בספר נקרא "ארמן דיוואל", ואלה גם ראשי התיבות של מחבר הספר, אלכסנדר דימא הבן. הבן של מי שכתב את שלושת המוסקטרים וכ"ו) בקיצור אני מזה ממליצה לכם לקרוא את הספר! אני בכיתי בו גם הפעם כמו ילדה קטנה, בכל החמישים-שישים העמודים האחרונים.... וגם האמת אני תמיד נוטה לדמיין בראש איך הדברים נראים, ואין מה לעשות אבל בתור הגיבורה ישר חושבים על ניקול... למרות שלגיבורה בספר יש שיער שחור....

Padme Amidala

New member
תודה על ההמלצה... ../images/Emo13.gif

אני קוראת עכשיו ספר מעולה בשם "מעשים של אמונה"- אין לו שום קשר לניקול. אבל לכבוד שבוע הספר קנו לי את הספר "השעות" אז ישר אחרי שאני אגמור את הספר הראשון אני אתחיל לקרוא את "השעות"!!!

N i c o l e

New member
קראתי את זה...

איזה ספר מדהים! איך בכיתי כשקראתי אותו!!!!! ספר ממש מרגש...וכל הזמן דמיינתי את ניקול ויואן מקרגור...סיימתי לקרוא אותו בלילה אחד...פשוט לא יכולתי להפסיק....

shiray

New member
שאלה לי אלייך

חשבתי על זה היום, והגעתי למסקנה שאין לי מושג מה אני אוהבת יותר- את הספר הגברת עם הקמליות או את הסרט מולאן רוז'... איזה את יותר אוהבת אם את יכולה לבחור? כאילו ברמה של אם יעשו שוב סרט שמבוסס יותר על הספר (כולל הסוף).... איך שאני סיימתי לקרוא אותו בפעם השניה, יותר נכון כשהפסקתי לבכות ממנו, ישר הרגשתי שחייבים לעשות על זה סרט שיותר נאמן לספר! לא שיש לי בעיה מולאן רוז' אבל זה פשוט לא בדיוק הספר...

N i c o l e

New member
המ...שאלה קשה....

האמת? אף פעם לא הקדשתי לזה כל כך הרבה מחשבה...... תראי, אני מעדיפה את הסיפור של מולין רוז'...לא יודעת למה...אולי זה יותר רומנטי....אולי אני פשוט ראיתי את זה יותר פעמים משקראתי את הספר....בכל אופן..נראה לי שזה בגלל הסוף..יותר אהבתי את הסוף של מולין רוז'...

shiray

New member
חחח מן הסתם../images/Emo58.gif

בגלל שהסוף של מולאן רוז' הרבה יותר טוב.... כריסטיאן חוזר לסאטין והיא מבקשת שיסלח לה והיא סולחת והכל טוב ויפה ורק אחרי ששניהם מבינים אחד את השני היא מתה בידיים שלו.... בגברת עם הקמליות כל החלק מהפרידה, וגם החלק של הפריד עצמה הרבה יותר עצוב!!!! הבנאדם חוזר מאושר להודיע למרגריט שאבא שלו מקבל את הקשר שלהם (ד"א רק בפעם השניה שקראתי קישרתי לזה שזה אלכסנדר דימא- להחרים את הספרים שלו!!!!!) ואז היא לא בבית והוא הולך באמצע הגשם לפאריז והיא משאירה לו מכתב.... ואח"כ איך הוא מתעלל בה ולאט לאט היא נהיית יותר חיוורת ואז היא מתעלפת בריב עם אולימפ ואז היא באה להתחנן לארמן שיפסיק להתעלל בה ככה... זה כזה עצוב!!!!!!! ואח"כ כשהם שוכבים ובבוקר היא שוכבת שם בוכה ואז הוא שולח לה כסף והיא מחזירה לו את זה ונוסעת.... דייי רק מלכתוב את זה אני כמעט בוכה שוב!!!!

Padme Amidala

New member
יו, רק מכל הדיבורים שלכן על זה...

כ"כ מתחשק לי לקרוא את זה כבר!!! אני סיימתי את "מעשים של אמונה" ממש אתמול וישר התחלתי לקרוא את "השעות". קראתי כבר את האפילוג (שבו מתוארת ההתאבדות של וירג'ניה, בתחילת הסרט), ואת שני הפרקים הראשונים. עכשיו אני באמצע השלישי. אתן יודעות אבל מה מרגיז בספר? בעוד שהפרק הראשון- שהוא מתאר את הבוקר של קלריסה- תופס אולי 9 עמודים בספר, הפרק השני- שמתאר את הבוקר של וירג'יניה (והוא גם יותר מעניין לדעתי)- תופס רק 4 עמודים... כל השחקניות בסרט היו מעולות, אבל אני לא יודעת איך להסביר את זה. ג'וליאן מור ומריל סטריפ היו מעולות גם, אבל ניקול בנוסף להיותה מעולה הייתה כ"כ מרשימה... הסרט השאיר אותי כ"כ המומה, עד שגם קראתי כתבות על וירג'ניה וולף- ידעתן שהיא כתבה ספר מאוד מצליח (שכחתי מה שמו, אבל לא מרת דאלווי), ובכסף שהיא הרוויחה ממנו היא קנתה מעיל פרווה, ובמעיל הזה היא הטביעה את עצמה בריצ'מונד?! ועוד דבר קטן- מריל סטריפ מוזכרת בספר!!! גדול, לא?

shiray

New member
מבינה אותך

גם אני התבאסתי מזה שאין הרבה על וירג'יניה.... וגם קראתי את הספר לפני שהסרט הגיע לארץ ואז כבר התחלתי ממש לדאוג לתפקיד של ניקול כי הוא ממש נראה משני לפי הספר... אבל כנראה שבעריכה ראו עד כמה ניקול מדהימה בצורה יוצאת דופן וככה יצא שהיא די קרובה לשתי השחקיות המקסימום האחרות בזמן המסך. והקטע עם מריל סטריפ באמת היה גדול! אבל קיוויתי נורא שברט יעשו רמיזה קטנה לזה בשביל אלה שקראו את הספר. נגיד שתחלוף על פני קלריסה איזו מישהי שרואים אותה מאחור ויש לה שיער כמו שלה או משהו כזה.... וכמובן שגם הופעת אורח של סוזן סרנדון הייתה מתקבלת בברכה. ועכשיו רק משהו קטן לסיום- כשהלכתי לסרט (בפעם השלישית) חוץ מחברה שלי ומאנוכי כולם היו ממש מוזרים ולא הבינו כלום! ברמה כבר שהם היו בטוחים שריצ'ארד וקלריסה זוג ושלואיס היה אקס של קלריסה וכל מיני שטויות כאלה... ונגיד כשהתקרבנו לחלק שבו מגלים מי זה ריצ'ארד לחשתי לחברה שלי (שכבר ראתה את הסרט) שאלה שמאחורינו מזה יתלהבו מזה וככה אפילו יצא שכבר כמעט צחקנו בסרט.... בכל אופן הסתיים לו הסרט, אני מיד יוצאת בהצהרה שאני קונה את הדיוידי ואז מישהי לידנו אומרת "וירג'יניה וולף היא ניקול קידמן?!?!?! וואווו חתיכת הופעה!" ואני צחקתי עם חברה שלי על זה שכל הסרט היא לא זיהתה אותה, ועל העובדה שהיא גם בכלל לא ידעה כנראה שניקול קידמן משחקת בסרט או שהיא חשבה שעבדו עליה.... וגם כמובן צחקנו על זה שאוסקר לא נותנים סתם לשחקניות גרועות.

Padme Amidala

New member
כשאני ראיתי את זה...

אני ראיתי את זה רק פעם אחת, אבל זה הספיק לי כבר להחליט שאני קונה את הדי וי די. כשאני הייתי שם אז היו הרבה מאוד זקנים באולם. אחותי, הידועה בחוכמתה, בטעות בעטה בכיסא של אחד מהחבר'ה שם, שהיה עצבני משהו. בגלל שאני זאת שיושבת מאחוריו, הוא היה בטוח שזאת אני וצעק עליי!
בכל מקרה, אחרי שזה נגמר, שמעתי את כל האנשים הזקנים שהיו שם אומרים "ניקול קידמן שחקנית ממש טובה!" וכו', והיה נחמד לשמוע שזאת לא רק שחקנית של הדור הצעיר.

N i c o l e

New member
בלי קשר....

אמרת זקנים אז זה הזכיר לי... סבא שלי אמר לי היום שהוא קרא בעיתון שניקול וטום חזרו אחד לשני. ואני כזה...הא?! מישהו יודע על זה משהו??!!

shiray

New member
חחחח

זה הצחיק אותי איך שקישרת את הנושא של ההודעה שלך... בכל אופן לא הייתי לוקחת את זה יותר מדי ברצינות. מאז הגירושים הצמידו לניקול בערך את כל השחקנים בהוליווד- רווקים ונשואים. ונראה לי שאם פתאום טום היה זורק את פנלופה וחוזר לניקול היו יותר שומעים על זה....

Padme Amidala

New member
זה עדיין בגדר שמועה... ../images/Emo13.gif

וזאת נחשבת גם לאחת השמועות הפחות אמינות... היו דיבורים על זה שהם חזרו להיות יחד, אבל שני הצדדים מכחישים. בינתיים מה שנשמע לי הכי הגיוני זה הסיפור שלה עם ג'וד לאו...

למעלה