היומי

ערב רב

New member
הם הגנו על עצמם

רובם המוחלט הם מתנחלים היודעים כי הגירוש הנוכחי הוא חלק ממהלך גירוש נרחב יותר שיכלול גם אותם, לכן הם פשוט הגנו על עצמם. אפשר להתווכח על השאלה האם לבני אדם יש זכות להגן על עצמם מפני הקמים עליהם להשמיד את ביתם, יישובים, חבל ארצם ולהגלותם מחוץ לאיזור, אבל אי אפשר להתכחש לכך שזוהי המציאות שחזינו בה - מאבק הישרדות נואש. אם כי, חשוב להדגיש, לא נואש עד הסוף, בסה"כ האלימות שהמתנחלים הפעילו שם לא הייתה רצינית, לא ראינו לא ירי אפילו באוויר וגם לא בקבוקי תבערה, וגם על יידויי אבנים עוד יש להם מה ללמוד מהנוער בקסבה.

אשרת

New member
הלוואי והם יתנו את הנימוק הזה

בבית המשפט, ואז לא יהיה יותר מדי עבדוה על מנת להפעיל את המפורעים לכלא. ותמשיך להצדיק אלימות. זה מאבק השרדות נואש של אנשים חסרי חיים.

Azazel

New member
טוב, זה סתם חסר הגיון. ../images/Emo128.gif/

למה הם חסרי חיים? -כי הם בחרו מסיבות אידאולוגיות להתיישב ביש"ע? אז גם חלוצינו היו חסרי חיים. -כי הם החליטו להילחם על הבית, ובמקרה זה ערב רב צודק לחלוטין, כי זה רק פתיחה לפינויים אחרים? זה שמעורבת כאן משטרה לא הופך את הכל למסובן היטב. המדינה שלנו היא ים של חוסר אכיפת חוקים. החוקים שכאילו נאכפים כאן אינם יותר מהחלטות פוליטיות, ואכיפת חוקים סלקטיבית היא בהחלט כן נשק ( לא לגיטימי יש להדגיש ) של ממשלה. אפשר להגיד הרבה דברים רבים רעים על המתנחלים האידאולוגיים כקבוצה בעלת דעות- אבל את רובם לא ראינו היום. הרבה מאוד אנשים היו פועלים ככה לו היו מרגישים שנעשה להם עוול ע"י המדינה. יש גם המון כאלו שהיו עושים דברים יותר נוראיים. השאלה היא האם באמת נעשה להם עוול או לאו, היא שאלה לגיטימית - אבל אין לה קשר כל כך חזק למה שראינו היום/אתמול. יש גם להדגיש שהתנגשות עם המשטרה, בסדר גודל עולמי, הייתה ממש התנגשות ברוח טובה. לכי תראה מה קורא כשהאיגודים המקצועיים בקוריאה, למשל, מתנגשים עם המשטרה - אז נעשה הרבה יותר כיף.

Azazel

New member
וואו. איפה ההגיון שלך? ../images/Emo128.gif

למה הם חסרי חיים? -כי הם בחרו מסיבות אידאולוגיות להתיישב ביש"ע? אז גם חלוצינו היו חסרי חיים. -כי הם החליטו להילחם על הבית, ובמקרה זה ערב רב צודק לחלוטין, כי זה רק פתיחה לפינויים אחרים? זה שמעורבת כאן משטרה לא הופך את הכל למסובן היטב. המדינה שלנו היא ים של חוסר אכיפת חוקים. החוקים שכאילו נאכפים כאן אינם יותר מהחלטות פוליטיות, ואכיפת חוקים סלקטיבית היא בהחלט כן נשק ( לא לגיטימי יש להדגיש ) של ממשלה. אפשר להגיד הרבה דברים רבים רעים על המתנחלים האידאולוגיים כקבוצה בעלת דעות- אבל את רובם לא ראינו היום. הרבה מאוד אנשים היו פועלים ככה לו היו מרגישים שנעשה להם עוול ע"י המדינה. יש גם המון כאלו שהיו עושים דברים יותר נוראיים. השאלה היא האם באמת נעשה להם עוול או לאו, היא שאלה לגיטימית - אבל אין לה קשר כל כך חזק למה שראינו היום/אתמול. יש גם להדגיש שהתנגשות עם המשטרה, בסדר גודל עולמי, הייתה ממש התנגשות ברוח טובה. לכי תראה מה קורא כשהאיגודים המקצועיים בקוריאה, למשל, מתנגשים עם המשטרה - אז נעשה הרבה יותר כיף.

אשרת

New member
ואני תוהה למה כתבת את אותה

הודעה פעמיים?
אני מאמינה שמי שהיה שם לא היו האידיאלוגים בניהם, אלא קבוצת נערים עבריינית, אשר מצאה את המקום הראוי לדעתה להוציא את האגרסיות שלה באתללה כביכול 'חוקי'. דבר שני, אין ספק שיש סלקטיביות בבחירת החוקים, אבל זה לא משמית את הבסיס משום טעון - השהייה שלהם שהם - הינה בלתי חוקית לחלוטין. אחרי שבגצ דחה את העתירה שלהם, הם החליטו לעבור לפסים אלימים. המדינה 'תאכל' את הדיסה שהיא בישלה - את נוער הגבעות.

Azazel

New member
כי השרת על הפנים. ../images/Emo13.gif

את יכולה למחוק את הראשונה. לגבי להוציא אגרסיות, אני בהחלט לא מסכים עם התאוריה הזאת. אם אתה סתם בריון, הדבר האחרון שאתה מחפש להוציא אגרסיות עליו הוא יס"מניק. לגבי סלקטיביות, פסים אלימים, והדייסה: אם יש סלקטיביות באכיפת חוקים, זה אומר שמה שהתבצע בעמונה ( כך כותבים את זה, לא? ) זה לא תצוגה של אכיפת חוקים ושלטון החוק, אלא למעשה לא יותר מהחלטה שרירותית של הרשות המבצעת - והחלטה שרירותית של הרשות המבצעת היא לא חוקית ולא חוקתית. לגבי פסים אלימים, הסברתי, זאת די לא מפתיעה של זה שאנשים מרגישים שנעשה להם עוול גדול. שוב, השאלה האם זה נכון לא קשורה לעניין - הרבה אנשים יתנהגו כך, ואף בדרכים גרועות יותר אם ירגישו שנעשה להם עוול כזה. לגבי מה את כן יכולה להטיל ספק? לגבי עולם הערכים שלהם, ולמה הם חושבים שנעשה להם עוול. אבל עם העוול שהם חושבים שנעשה להם, התגובה לא מפתיעה.

שאלה קטנה

את מצדיקה את התמונות של פרשים עומדים מול נערי גבעות ומכים בהם עם אלות מעל הסוס? איך אתה יכולה להסביר את היד הסדוקה של אלדד והדימום בראשו של אפי איתם? לצערי המשטרה הגיבה בברוטאליות רצינית ורק ניתן לשער שיש בסיס לטענות הימין על יד מכוונת של אולמרט שנועדה לקידום צרכים פוליטיים. האמת כבר כמה זמן אני משתעשע ברעיון להגיש עתירה לבג"ץ בדרישה להרוס את כל המבנים הלא חוקיים במגזר הערבי, מעניין אותי מה הבג"ץ יגיד. אני משער שהוא פשוט ייבש את העתירה הזאת לכמה שנים טובות.

אשרת

New member
בהצלחה בעתירה.

מעבר לזה, אני באמת לא מתכוונת להגיב לזה יותר.

אם תכיר קצת את המשטרה

היס"מ ומג"ב, תדע שהם לא צריכים יד מכוונת כדי להרביץ. הם צריכים הכוונה מיוחדת, כמו שהיה בהתנתקות בעזה, כדי שלא להפעיל כוח מעבר לנדרש. במצב הרגיל הם מרביצים, ולא כל שכן כאשר חלק מהמתנחלים גם נוקטים אלימות, וכאשר יש חשבונות לסגור עם המתנחלים מחברון וממקומות אחרים.

snift

New member
התשובה לעתירה כזו תהיה פשוטה.

אכן, יש להרוס את כל המבנים הלא חוקיים, גם של הערבים. הממשלה היא הזרוע המבצעת ועל כן היא אמונה על לוחות זמנים ועל סידרי עדיפויות...

אשרת

New member
מה זה פצוע קשה בראשו?

גם אתה לא יודע מה הפירוש של המושג הזה, ולכן יכול להיות שהשיקום שלו, אם בכלל יהיה לו, יהיה קל יותר מזה של שרון. וכמו שאמרתי - מי שמשחק באש , שלא יבכה שהוא נכוונה.

jak44

New member
ד"א אושרת דוקא גוב לא רע

כל הצמרת השילטונית קיבלו העלאת שכר של 10.4% אז בשביל זה צריך לעבוד, צר לי אבל את כניראה לא קלטת עדיין כי בישראל היום החוק הוא דבר וירטואלי מנותק מהמציאות היום יומית שלנו אז למה שחברי הכנסת יהיו שונים ( הרי 12 חכ"ים מצוים היום או בהליכי מישפט או בחקירות תחת אזהרה ) והעיקר שבא לציון גואל

נשלחו לשמה 4000 שוטרים

שזה רבע מכוחות המשטרה שיש בארץ (18,000) , במקום שיטפלו בפשיעה בארץ , תאונות דרכים , הדרום הפרוע שהבדואים עושים שמה ככל העולה על רוחם וכו' , אז הם בעל כורחם בגלל הפחד שלהם לאבד את פרנסתם משתמשים בהם כבובות פוליטיות

אשרת

New member
אז אולי שהחברים שלך יעזרו להם

ויהפכו להיות שומרי חוק, ואם מבקשים מהם לפנות מאחז בלתי חוקי, אז שיקחו את עצמם ויחפשו להם עיסוקים אחרים? פשוט עלוב עד עצוב לראות כיצד אתם מצדיקים את האלימות של אותם אנשים.

gershon17

New member
שאלת ברצינות?

חברי כנסת לא חייבים לקבל החלטות ממשלה. מותר להם לפעול נגדן במסגרת החוק ואפילו קצת מעבר (זה חלק משמעותי בחסינות שלהם). אם לך מותר להפגין נגד החלטת ממשלה, קל וחומר שלחבר כנסת יהיה מותר.

gilka

New member
אותה דמוקרטיה שבה...

אותה דמוקרטיה שבה חבר כנסת (אחר, כמובן), נוסע למדינת אויב, מעודד אירגון טרור לבצע פעולות טרור נגד אותה מדיה "דמוקרטית", ולאחר מכן גם בית המשפט קובע שהוא עשה את זה כחלק מתפקידו כברח כנסת, ולכן אין להעמידו לדין מתוקף החסינות הדיפלומטית. אני אגיד לך בדיוק איזו דמוקרטיה זאת - דמוקרטיה בדיוק כמו בסוריה. רק אם אתה נמצא בצד מסויים של המתרס. לתפארת מדינת ישראל.

sheketz

New member
ומה עם תמונה של שוטר פצוע?

פתאום התקלקלה לך המצלמה?

למעלה