ג'ינג'י

• פותח הנושא kby
  • פורסם בתאריך

kby

New member
../images/Emo32.gif ג'ינג'י

"בגינה הם קוראים לי ג'ינג'י" זוכרים את השיר הזה על הילד הג'ינג'י שבחלום בא אליו המלך דוד ומראה לו שגם הוא ג'ינג'י??? א. מילותיו... ב. נכון שיש שם בלבול בין ג'ינג'י לבלונדיני? (תלתלי זהב לילדי- אם אני זוכרת נכון את השורה). מה מקור "ג'ינג'י" והאם הוא אכן לכתומי הראש או לצהובי הראש?

shellyland

New member
והוא אומר לו: "מחמדי, ג'ינג'י שלי!"

רק את זה אני זוכרת. ונכון, יש בלבול. לא רק עם בלונדיני. גם עם שיער חום בהיר/שטני. או בקיצור: כל מי שאיזה נמש או שניים מעטר את אפו, נקרא בפי העם "ג'ינג'י".

אלי ו.

New member
ג'ינג'י מקורו ב Ginger

הלא הוא הזנגביל. כינוי שהורישו לנו חיילי הוד מלכותה והוא כינוי לבעלי שיער אדמוני.

kby

New member
על שום מה?

לא זכור לי שהג'ינג'ר אדמוני.

אלי ו.

New member
בדקתי אם הזיכרון שלי תקין

ולמרבה הפליאה הוא תקין נכון הזנגביל אינו אדום הצבע שלו הוא חום זהבהב בדומה לצבע השיער הג'ינג'י שגם הוא לא ממש אדום זו ההגדרה שמצאתי ב Dictionary.com
ginger adj : (used especially of hair or fur) having a bright orange-brown color; "a man with gingery hair and bright blue eyes"; "a ginger kitten" [syn: gingery] n 1: perennial plants having thick branching aromatic rhizomes and leafy reedlike stems 2: dried ground gingerroot [syn: powdered ginger] 3: pungent rhizome of the common ginger plant; used fresh as a seasoning especially in Oriental cookery [syn: gingerroot] 4: liveliness and energy; "this tonic is guaranteed to give you more pep" [syn: pep, peppiness] v : add ginger to​

סוף סוף משהו שאני מבינה בו ../images/Emo13.gif

האנגלים מכירים את הג'ינג'ר שנמצא בעוגיות הג'ינג'ר שלהם (אדמדמות וטעימות). בגלל זה הג'ינג'ר ג'ינג'י. זה לא עיוורון צבעים או מה.

קים א הער מיין רויטע שעפסעלע

1. לקחת כסנטימטר של שורש זנגוויל מקולף. 2.לנגוס בתאוותנות. 3.ללעוס היטב. 4. לבלוע. עכשיו גשי לראי וראי לחייך חומרות בעליל לא, זה לא בגללי זה הזנגוויל.

הי, ברוכבא../images/Emo13.gif

תרגיש בבית. איפה אתה רוצה לשבת? על הפוף או על הכורסה? מה תשתה? כמה סוכר? עוגה? אה, דיאטה? לא נורא. שמע, יש פה אנשים נחמדים. לא יאכלו אותך. (בעצם, במחשבה שנייה: לא יכולה להתחייב על זה). 'תה מוזמן להישאר ולהוסיף ממטעמיך. ותיכף מישהו יכין לך את מבחן הטוש והלורד

orlyt

New member
או. סוף סוף משהו שאני מבינה בו..

ג'ינג'י/ מרים ילן-שטקליס אמא אומרת תמיד: מחמדי, לילדי ראש זהב, ראש זהב לילדי. וברחוב הם קוראים לי ג'ינג'י בכתה הם קוראים לי ג'ינג'י אפילו בלילה בתוך-תוך כרי יבער שערי! ג'ינג'י.. רבים הצבעים עמך אדוני- תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העינים ירוק לעלה ולורד ורוד, או לבן, או אדום, ועוד יש, ועוד. רבים הצבעים עמך, אדוני, יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים? בכיתי הערב, לפני השינה, ואמא נגשה, ודמעה בעינה מחמדי, לחשה, מחמדי.. ובלילה-בלילה ויבוא אליהו, ועמוד על ידי. ויאמר: קומה, קומה, ילדי! ובכסף אדרתו עטפני ונשאני- אל על. ושם במרום, בגן עדן - היכל. ובו בהיכל - כסא המלכות, ויושב לו המלך דוד, ובידו השרביט, וארי מימינו וארי משמאלו ועומדים לפניו משרתיו ושריו, ועומדים לפניו רבבות חילותיו, והכל - זהב. ומתחת לכתר יורדים תלתליו - צהובים תלתליו של המלך דוד, צהובים תלתליו וכולו אדמוני. ויאמר המלך דוד: גש אלי, קטנטוני, פתי שלי, וראה - גם אני ג'ינג'י! והביט אל עיני, והביט אל תוכי, וילחש: אפרוחי, אפרוחי, ג'ינג'י שלי! כך אמר לי דוד, כך אמר לי המלך ואמא שלי, גם היא שם היתה עמדי ולחשה: מחמדי, מחמדי.. |ג'ינג'ית|

orlyt

New member
תיקונים פה..

אליהו עטפני בכנף אדרתו.. לא בכסף..
אופסי..

orlyt

New member
אויש נו באמת..

על קוצו של יו"ד.. אליהו יעמוד לידי.. |חבטה קלה במצח|

kby

New member
../images/Emo7.gif תודה