בשדות החומוס

Glcok

New member
קצת הערות...

הDVD שמתאר את יצירת הצד האפל של הירח הוא לא של הBBC, הוא נוצר על ידי Eagle Vision. ההופעה PULSE עדיין לא שוחררה על גבי DVD, הכי טוב שתמצא בנתיים זה VCD או קלטות וידאו. אשמח לשמוע הבהרה על הדברים שהבחור שהגיב לפניך אמר לגבי ההופעה בראל'ז קורט (שההופעה היא בעצם צילום מקצועי שהושחת ולאחר מכן תוקן על ידי שוודים??) נ.ב אם יש אפשרות לארגן ערבים כאלו בצפון הרחוק (איזור נהריה וכו') אשמח אם תחליטו להרים את הכפפה ותארגנו פה מרתון כזה. (במקרה ותצטרכו עזרה בארגון בוטלגים והופעות על גבי DVD או סתם אודיו, אשמח לעזור.)

אני חוזרת ומבקשת לא להתכתב עם

מפרסמים מעל גבי הפורום. אפשר לשלוח להם מסר. מאחר ושאלת לגבי צילומי "החומה": הפלויד הסריטו את ההופעות בארל'ז קורט בכוונה לשלב את הצילומים בסרט "החומה" מאוחר יותר. אך הקונספט הזה נזנח, כידוע. מאוחר יותר התברר, שהיה פגם בפילם בו עשו שימוש. יש צורך בעבודת רסטורציה רצינית ע"מ להוציא את הסרטים האלו במצב סביר, אי פעם. ניק מייסון (ואולי גם רוג'ר ווטרס) התבטאו לגבי רצונם לפעול בכיוון הזה, אבל להערכתי זה יקח עוד שנים. בינתיים, הבוטלגרים הוציאו את הבוטלגים הקיימים, תוך נסיון "לשפץ" אותם. ואני חוזרת ומבקשת לא להתכתב עם מפרסמים מעל גבי הפורום. תודה.

Glcok

New member
לא הייתי שם את "סינמטק שדרות" בחזקת

מפורסם... :) בכל מקרה, לא ממש ברור לי ההגיון שעומד מאחורי האיסור להתכתב עם "מפורסמים" (אגב, מה הסטנדרטים כאן לגבי רמת הפרסום של אדם?), שהרי יכול להיות שמתשתמשים נוספים יקבלו מענה לשאלותיהם באמצעות תשובת ה"מפורסם" לשאלה שלי. חבל לשמור הכל לעצמי. ובקשר ל"חומה", ההופעה בארל'ז קורט שופצה על ידי בוטלגרים? האם זו התוצאה הטובה ביותר שניתן להגיע אליה (באשר לאיכות האודיו והוידאו) בכלל או שזו התוצאה של המשאבים המוגבלים שעומדים לרשותם של אותם בוטלגרים? כלומר האם הנזק של הסרט הוא הפיך (במידה שאפשר יהיה להוציא DVD שלו) או שאין למה לחכות?

"מפרסם" ולא "מפורסם"

הכוונה היא לגורמים המעלים פרסומות לפורום, ע"מ לקדם ענייניהם הכלכליים. הסיבה לאיסור נובעת מאי רצון לתת שטח פרסום חינם לגורמים כלכליים אלו, ועוד תוך יצירת מראית-עין של העדפת גורם אחד על פני השני. מסיבה זו, הרשות להעלות פרסומות לפורום מוגבלת לשרשור ה-OFF בלבד ("תפוז" אוסרים על כך בכלל, אגב) ולהודעה אחת בלבד על ארוע (עם חריגים). התכתבות עם מפרסמים, אסורה. לשם כך יש מע' מסרים בתפוז. לגבי "החומה", החלק השני של שאלתך היא התשובה הנכונה. בידי הפלויד משאבים כמעט בלתי-מוגבלים, תודות ל-EMI. הם גם עובדים, מזה שנים רבות, עם ג'יימס גאת'רי, שהתחיל דרכו כטכנאי וכיום הוא על תקן מפיק. גאת'רי אחראי על הכל החל מ-Is there Anybody Out There, האוסף Echoes (שם הוא היה גם על תקן מתווך בין ה"ה גילמור לווטרס), גרסאות ה-SACD למיניהן וכד'. מייסון הזכיר איפשהו שגאת'רי יהיה אחראי על עבודת הרסטורציה של סרטי "החומה", כאשר על איכותה הגבוהה של התוצאה, אפשר לחתום מראש.

תגובה לציפ ציפ

הערב שמדובר עלו כבר היתקיים כך שאין כאן שום פירסומת לערב היכן את רואה כאן פירסום לערב ??? והנושאים המדוברים הם רלוונטים לערב שכבר היה והשאלות שנשאלו מין הסתם מענינים את מרבית תושבי הפורום. ואם כבר בפירסומת אנו מתעסקים את כמנהלת הפורום שדוגלת באי מתן פרסומת חינם על גבי הפורום הזה מפרסמת ללא הרף גופים כלכלים הקשורים למופע של רוג'ר ווטרס גופים שכול מטרתם היא רווח כלכלי טהור לדוגא: חברת ההסעות שתסיעה את האנשים למרום המופע היא חברה פרטית שכול מטרתה היא כמובן לעשות רווחים ואת מפרסמת אותם ועוד מוסיפה לינק לאתר שלהם. כול המופע של רוג'ר ווטרס לא נעשה בהתנדבות והוא נעשה למטרת רווח וראי איזה פלא כול המופע והפירסומת למופע נעשים בראשי חוצות הפורום ולא במסגרת האוף כפי שאת מציינת ואת הראשונה שמפרסמת את זה. לשוקי וויס יש את כול המשאבים הכספיים לפרסם את המופע שלו בתפוז בכסף מלא ואת מפרסמת אותו חינם בניגוד גמור למה שאת מצהירה כאן. לעומת זאת דיון עינייני בנושא ההקרנות שכבר הוקרנו ומעניין את תושבי הפורום הוא אסור והועבר לשרשור האוף. כול מה שאני מציע הוא קודם כול בידקי אם את פועלת לפי הקווים שאת מטווה או לא. ורק לידעתך וידעת כול תושבי הפורום הסינמטקים בתל אביב שדרות וראש פינה הם גופים שפועלים ללא כוונות רווח מלכ'רים לעומת הגוף שמביא את רוג'ר ווטרס לארץ מר שוקי וייס שכול מטרתו היא רווח כלכלי אני יודע שלאחר שתגובה זו תפורסם אני אחסם מהפורום באופן מידי ודיקטטורי כי הדברים שאני כתבתי הם לא לרוחך כפי שכבר קרה בעבר.

מכיוון שהנושא נטחן בינינו במסרים

ומעל גבי הפורום פעמים רבות בשנתיים וחצי האחרונות, משה, אני מעלה תגובה כאן רק לטובת הגולשים, שעלולים להיות מוטעים על ידך. כל הפרטים לגבי המופע של ווטרס, כולל הגורמים המסחריים המעלים אותו, בין אם זה שוקי ווייס וההפקה, ובין אם זה ההסעות - הם פרטים החיוניים לבאי הפורום, המעוניינים להגיע למופע, ולכן הם ניתנים כאן, במינימום הנדרש לשם יידוע הגולשים. מדובר בארוע רשמי של חבר מחברי פינק פלויד. טבעו של הפורום הוא שהוא מקדם את פינק פלויד, יצירותיהם של פינק פלויד, יצירותיהם האישיות של חברי הלהקה, והופעותיהם. כך, אנו גם ממליצים מדי יום ומדי שעה על רכישת אלבומי הפלויד ו-EMI עושים קופה. ככה זה כאשר הפורום מוקדש לפינק פלויד. אם הפורום היה מוקדש לנושאים אחרים, פינק פלויד ומוצריהם לא היו זוכים כאן לקידום. לידיעת הגולשים, "סינמטק שדרות" איננו הסינמטק, ואיננו משדרות. מדובר באדם פרטי המעלה ערבי הקרנות ברחבי הארץ, בתשלום. הוא מעלה פרסומות בפורום לארועיו מזה מספר שנים, תחת ניקים שונים. זהותו ידועה לי.

תגובה אחרונה לנושא לסיום

את רושמת שטיבעו של הפורום הוא שהוא מקדם את פינק פלויד, יצירותיהם של פינק פלויד, יצירותיהם האישיות של חברי הלהקה, והופעותיהם את כותבת ואני מצטט:"אנו גם ממליצים מדי יום ומדי שעה על רכישת אלבומי הפלויד ו-EMI עושים קופה." אם כך גם ערבי הקרנות הקשורות פינק פלויד הם באותה קטגוריה שראויים להמלצה או שמא הקרנות הם דבר המוקצה מחמת מיאוס רק בגלל שמפיק אותם אדם פרטי? את רושמת לידעת הגולשים שסינמטק שדרות הוא לא סינמטק שדרות אלא אדם פרטי. כמובן שאני אדם פרטי בניין הסינמטק לא יכול לכתוב את ההודעות הללו כי מיבנים אנם כותבים:) אני מפרסם את אירועי ההקרנות שאני עורך בסינמטקים כדי שהגולשים יכולו לדעת על כך. ואני חושב שכול מי שהיה באחד מהאירועים הללו בסינמטקים נהנה מהם צבר ידע על הלהקה והקשר שלו ללהקה התחזק.וכול זאת במחיר השווה לכול נפש כ 40 עד 45 שקלים לאירוע הנמשך חמש שעות ומחיר זה הוא בהחלט מחיר הפסד לסינמטקים. רק לידעתך סרט מסחרי בן שעה וחצי עולה כשלושים וחמישה שקלים. אני מביא את ההקרנות הללו לכול רחבי הארץ מהצפון ועד לדרום משקיע זמן וכסף בעריכת החומר ובאיסוף שלו בנסיעות ארוכות למקום האירוע וחזרה לדוגמא להערב שהפקתי בסינמטק ראש פינה ביום חמישי יצאתי מביתי בשעה 1:00בצהריים ביום חמישי וחזרתי חזרה הביתה ביום שישי בחמש בבוקר. וכול זה כדי לשמר את תרבות הרוק הקלאסי בישראל. זהו אני את דברי אמרתי וכתבתי ואתן לך את זכות המילה האחרונה בנושא.

שום דבר אינו "מוקצה"

"תפוז" אוסרים על העלאת פרסומות בפורומים - נקודה. זהו אתר המתקיים מפרסומות בתשלום, ולכן הם אינם מוכנים שינצלו את הפורומים להעלאת פרסומות בחינם. אני מגמישה את הכלל הזה (בהסכמת ההנהלה) ומאפשרת פרסומות בשרשור ה-OFF, כל עוד הן עוסקות בנושא הפורום. כך, גם אתה וגם מקרינים אחרים, להקות מחווה, אנשים שרוצים למכור חולצות או דיסקים של הלהקה וכו' - יכולים לפנות ישירות לגולשים, שהם הלקוחות הפוטנציאליים שלהם. זהו הסדר סביר, המאזן בין העברת מידע בעל עניין לגולשים, לבין מניעת השפעה של גורמים מסחריים על תוכן הפורום. בדיוק כמו ההפרדה המתקיימת (או אמורה להתקיים, תאורטית) בעתונות, בין תוכן ענייני לבין תוכן פרסומי. ארועים המופקים על ידי פינק פלויד או מטעמם, דיסקים או הופעות של פינק פלויד, נדונים גם בשרשורים הענייניים, שכן אנו כאן על מנת לדון בדיוק במוצרים אלו - ואין טעם לדון בהם, ללא שנשמע או נראה אותם. אין לנו העדפה מיוחדת ל-EMI או לשוקי ווייס, אלא שהם היחידים המורשים לשווק מוצרים אלו של פינק פלויד, ולכן הם "זוכים", בעקיפין, לפרסום. חשוב גם לציין, שאיננו פורום "רשמי". היינו, אין לנו *מחוייבות* לקדם גורם זה או אחר, או חלילה לתת ביקורות חיוביות על מוצרים, אם לדעתנו הם אינם איכותיים. חופש הביטוי נשמר כאן במלואו (בגבולות החוק). היינו, אם הפלויד יוציאו אלבום גרוע - הדבר ייאמר כאן (גם על ידי, אם זו תהיה דעתי), וכנ"ל אם ההופעה של ווטרס תהיה נפילה (ונקווה שלא). למזלנו, איננו תלויים באף גורם, מלבד "תפוז".

אני אשיב לך על ההערות

ה DVD שמתאר את יצירת הצד האפל של הירח הוקרן ב BBC בקשר להופעה של PULSE ה DVD הרישמי ישוחרר רק לקראת סוף יוני מה שאנו הקרנו הוא עותק מתוך הליזר דיסק שהוא באיכות הרבה יותר טובה מ VCD או קלטת וידאו. כך שהחומר שהוקרן היה באיכות הטובה ביותר שניתן למצוא כיום. בקשר לאירגון ערב כזה בצפון הרחוק כבר היה ערב כזב לפני כשנה בפאב הפיטריה בקיבוץ דן. אני מודה לך על ההצעה והעזרה אבל בהחלט סביר להניח שיש לנו כרגע את כול החומר המצולם שיצא אי פעם על פינק פלויד אם בצורה רישמית או לא רישמית כך שחומר להקרנה לא חסר לנו:)

למעלה