בקשר לדירה

../images/Emo32.gif בקשר לדירה

אני לא רוצה לספר לכם על השיחה המגעילה ביותר שהיתה לי עם בעל הבית שלי אתמול בבוקר (שהביאה אותי לדמעות כמעט מרוב תסכול ועצבים) אלא רק על זה שהיא נגמרה ב: "אז תחפשו לכם מקום חדש עם תום החוזה". למרות שאנחנו אוהבים את הדירה השכורה שלנו, למרות שאנחנו משלמים עליה המון המון כסף, להרבה מאד בעיות - חשמל, מים, מזגן וכו´, שפשוט לא מתפקדים...) אנחנו מתחילים עכשיו במסע המייגע של חיפוש דירה. מאחר ובדירה הזו לא היה כלום, וקנינו הכל, כולל מקרר וכו´, הפעם אנחנו נהיה חייבים להשתמש בשירותיהם של מובילים מקצועיים, ולא חברים סתם. בקיצור, כל הסיפור הזה מוביל לזה שאנחנו שוב פעם מחפשים דירה לקניה, שתתפנה (באידאל) בינואר, כי זה מתי שניגמר החוזה שלנו. אני מניחה שרובכן מכירות מעט את הנושא ויודעות שזה מאד קשה למצוא כזה מין דבר, וכל כך מוצלח, ולא יקר, ויחסית מהר. אז מצאתי במיקרה מודעה המספרת על דירה כמו שאנחנו רוצים באיזור שאנחנו רוצים, במחיר גבוה לנו קצת, אבל עם התמקחות יש סיכוי להגיע למחיר סביר יחסית. רציתי לספר לכן בכדי שתחזיקו לנו אצבעות כשאנחנו הולכים לראות את הדירה היום בערב.

אתי@

New member
המון המון בהצלחה ../images/Emo45.gif

ואם אפשר אז גם המלצה מ"בעלי נסיון" (עלק)... כשהתחלנו לחפש אז ראינו כל מיני דירות שאהבנו וכל מיני דירות שלא אהבנו. ידענו מה הסכום המקסימלי שאנחנו יכולים לשלם וחיפשנו דירות במחיר הזה פלוס מינוס. אחרי די הרבה דירות לקחנו את אבא של רונן איתנו לראות דירות ומסתבר שטעינו בגדול. דירות שנראו נהדר כי היו משופצות, היו ממש לא משהו בגלל כל מיני סיבות ושיקולים שלא חשבנו עליהם או שנראו לנו שוליים. אז נכון שהדירה משופצת להפליא, אבל מסתבר שכיווני אויר זה ממש חשוב ואם לדירה המשופצת יש כיוון וחצי, אז אולי היא יפה אבל מאוד לא מאווררת. ככה הגענו לדירה שלנו, שבמראה ראשון היא חמודה מאוד אבל לא מדהימה, אבל במבט שני ובמחשבה שניה, יש לה המון יתרונות בסיסיים שלא ניתן לשנות (כמו קומה, כיווני אויר, מס´ שכנים וכו´) וכמה חסרונות קטנים שתמיד ובכל מצב אפשר לתקן (למשל הריצפה לא משהו, אז מדביקים קרמיקות חדשות לפי טעמנו). זהו, אז שיהיה המון בהצלחה

תודה על העצות. גם לנו יש מין "אבא"

כזה: אבא שלי ושל צביקה הם שניהם חנבצים שלא מבינים כלום בדירות. לעומת זאת יש לנו חבר מעולה, בן כמעט חמישים, שהוא קבלן אלומיניום במקצועו. בחור מקסים, וישר ובעל מקצוע מעולה. הוא בעל ניסיון רב בשיפוצים וכל מה שקשור לדירות בכלל. אנחנו תמיד לוקחים אותו איתנו, לפעם השניה, אם דירה מוצאת חן בעינינו. אז אנחנו מכוסים. הוא גם מתווכח בשבילינו, אז בכלל שווה....

הילית*

New member
בהצלחה רבה מאוד...

במצב השוק היום יש מקום להתמקח ואומרים שאין זמן טוב יותר לקנות דירה... אז בהצלחה

*שיר

New member
שיהיה לכם ב-ה-צ-ל-ח-ה!!

ובאמת תשימו לב למה שתאי אמרה, זה מאוד חשוב. גם אני נוטה להתפתות למראה חיצוני ולא לשים לב לתשתית.

שירי71

New member
המוןבהצלחה ואם אתם רוצים להתייעץ אפ

שר גם כאן... זה לאפשוט לקנות דירה אבל זה הזמן עכשיו בשל מצב השוק. להוריד אפשר חופשי בעיקר כשמדובר באנשים שרוצים לעבור כמה שיותר מהר (בתי ספר וכאלה) ומקס תהיה לכם דירה לפני תום החוזה. אחרי תחילת שנת לימודים קשה לאנשים לעבור לכן כמה יותר מהר יותר טוב. חוץ מזה מי שכבר קנה דירה ועדיין לא מכר את שלו זה האנשים מהם הכי אפשר להוריד מחירים. בדוק מאד, לעומת אנשים שהדירה הזו היא עבורם נכס ואינם לחוצים למכור כרגע. והכי חשוב שתקנו משהו שאתם אוהבים!!

הבחורה שדיברתי איתה אמרה ש...

הם לא לחוצים כי הם לא קנו עדיין - הם מחכים למכור ואז לקנות. שנת הלימודים מתחילה בשבוע הבא, אז נראה לי שזה כבר מפספס - אין סיכוי שניקנה ונעבור בשבוע, אז בכל מיקרה העיניין גולש לשנת הלימודים, אז האלמנט לחץ הזה יורד. אני לא יודעת כמה זמן הם מנסים למכור את הדירה, אבל המחיר שלהם נשמע כבר אחרי הורדה, כי הוא לא מספר עגול... כמה אחוזים מקובל להוריד בד"כ במיקוח הראשוני על המחיר? כלומר, אם המחיר המוצע למשל (רק דוגמא) הוא 100000$ למשל, כמה להציע, 80? או 90? אני לא רוצה שהיא תזרוק אותי מהבית....

*שיר

New member
הכי חשוב זה איך לעשות את ההורדה

לדעתי, לא כדאי להתמקח איתם בתחושה שהדירה לא שווה את המחיר שהם ביקשו, כי אז הם יעלבו (זו בכל זאת הדירה שבה הם גרים) ויתעצבנו. עדיף לנקוט בשיטה שהדירה נחמדה (אבל לא להתלהב יותר מדי) וכמובן זקוקה לשיפוצים ואתם לא יכולים לשלם כלכך הרבה... בקיצור, לא להעליב, אבל לתת להם להבין שאתם חנוקים.

אתי@

New member
נכון מאוד מאוד (ככה אנחנו עשינו)

ומספר לא עגול לא אומר כלום. ממש כלום. אם מישהו אומר לך מחיר- 159K$, מה זה אומר? שהוא הוריד מ- 160??? לא נראה לי ולפעמים אני שואלת את עצמי מאיפה אנשים מקריצים את הסכומים האלה (כבר שמעתי סכומים בחצאים!). כל העניין פה הוא לדעת כמה הדירה באמת שוה. כי יש כאלה שמפציצים מחיר בידיעה שהם יצטרכו להתפשר, ויש כאלה שאומרים את המחיר האמיתי שהדירה שוה ולא יורדים שקל. בעיקרון אם הצלחתם להוריד 10% מהדירה אז זה ממש הרבה, בד"כ אנשים דורשים 5 עד 8 אחוז יותר מערך הדירה.

שירי71

New member
שני דברים:

א. אם היא אמרה שהיא לא לחוצה ביזמתה שלה ולא בתשובה לשאלתך, יתכן והיא מאד מאד לחוצה ורק אומרת את זה כדי שתחשבי ההפך, אחרת לא היתה לה סיבה לומר זאת. דבר שני מספר לא עגול זה לא אומר שזה אחרי הורדה אלא שתחשבו שזה אחרי הורדה. ב. לגבי שלא יזרקו אתכם מהבית גם לנו היו קטעים כאלה לכן כשהיינו באים לראות בית לעולם לא היינו עושים התמקחות. לעולם. רוב הביתי םפשוט באנו ושאלנו עוד בטלפון על מה המחיר. באנו ראינו ואם אהבנו התקשרנו אחר כך ומקס מנתקים לך (לנו לא עשו את זה) את הטלפון ולא זורקים אותך מהבית בסוף לקחנו מתווך שלמרות שזה עוד המון כסף, המתווך הוא שמאפשר לך להתחצף במחירים כי את זורקת מחיר וגם אם זה מחיר חשוגע לגמרי המתווך הוא שמציג אותו לבעל הבית ומוריד יפה כי יש לו את ה יודע לשכנע וכאלה וכמה שאתם משלמים לו אמור להיות מחיר קטן ביחס למה שמורידים. הוא המגשר, בשביל זה הוא מקבל כסף, בלעדיו לא היינו מגיעים לבית שקנינו (הם לא הספיקו לפרסם בעיתון, אנו הראשונים שראינו וזהו) והוא יודע איך לשחק (בשני הצדדים) על המיתרים הרגשישים כדי שתהיה עסקה רק שאתם יודעים מה המקס שלכם ותציעו הרבה פחות מזה כי ככה עושים מומ. גם דעי שכאשר ראינו את הבית שנינו ידענו שהוא בשבילנו ושתקנו אמרנו יפה שלום והלכנו ורק אחרי מס ימים התקשרנו בלי לחץ. זה הכי חשוב.

שירי71, תודה על האינפורמציה, וגם:

אין כרגע מתווך שמעורב, וזה דווקא מוצא חן בעיניי. אני לא אוהבת מתווכים, כי מניסיון העבר שלנו, הם באמת לא שווים את הכסף שמשלמים להם (או שאולי פדוט ניתקלנו בחבורת לא יוצלחים). אני ידועה בהיתלהבותי, ואני יודעת שזו מגבלה. אני אשתדל מאד מאד היום להתנהג יפה, אבל אני ודעת שנןשא המחיר יעלה, כי שאלתי אותה בטלפון כבר. היא אמרה שיש על מה לדבר, תלוי כמה אנחנו רציניים - שזה תשובת סטנדרט, מכולם. ציינתי שאנחנו רציניים, ואין לנו זמן לשטויות כי אנחנו עובדים ומתצחתנים עוד מעט, אבל גם אמרתי שאנחנו גרים בשכירות ואין בעיה לגור בשכירות עוד שנה - כך שאנחנו לא לחוצים. היא אמרה שהם גם עברו לבית אחרי החתונה שלהם. נראה לי שאפשר לשחק על הנושא הזה - זוג צעיר, בלי כסף, בטח לא אחרי החתונה....

שירי71

New member
א ל ושוב א ל תדברו על כסף היום

גם אם תאהבו את הדירה אל תעלו את זה אם עוד כמה ימים עדיין תאהבו דברו איתם בטלפון זה נשמע יותר רציני מקפיצה והתלהבות על המקום אגב גם אני כזו אבל חבר שלי "ריסן" אותי כשזה הגיע לדירות

למעלה