בני סלע נתפס

לא אמרתי מה אסור ומה מותר

באמת שקטונתי מלחשוב שאני יכולה. אבל ניסיתי לגרום לכם לחשוב מנקודת מבטו ו**לנסו** להבין אותו. לא חלילה!!- להצדיק את מעשיו. אבל תחשבי כמה אומלל להיות כעת בנעליו. כמה אומלל להיות הוא. מעבר לרוע שבו. אני מאמינה שזה נובע מהחולי שלו, ולכן צריך להיזהר לפני שאנשים (ואין הכוונה אלייך) לוקחים על עצמם את תפקיד האלוהים ושופטים אותו. מחליטים מה מגיע לו. למדתי להסתכל על דברים מנקודת המבט של האחר, ולכן אני מרחמת עליו. כי עצוב להיות הוא. וגם הוא קורבן של הגורל שלו, אני מאמינה שאם הוא יכול היה לבחור, הוא היה בוחר להיות אדם בריא, מאושר, עם אשה וילדים וכלב.

מסכימה! ניסחת את זה מעולה

בן אדם הוא בן אדם באשר הוא! אין פה מה להתדיין על זה. לכל המגיבים התומכים בעונש מוות או בניסויים בבני אדם - אתם שופטים אותו לא על היותו בן אדם או לא בן אדם כי על זה אי אפשר להתווכח למרות היצירתיות שלכם לנסות להסביר למה הוא לא בן אדם... אתם שופטים אותו על המוסריות שלו! אז אם כך איפה המוסריות שלכם?!? הרחמנות זו התכונה החשובה ביותר בבני אדם ואנשים שוכחים אותה כ"כ בקלות... אתם מדברים פה על נקמה ותו לא! את שלו הוא יקבל, הוא בן חולה, הוא תמיד היה חולה ותמיד יהיה חולה ועל כן הוא צריך להיות מבודד מן החברה וכמובן גם לשלם על מעשיו אבל אתם כנראה לא מבינים את המשמעות של בן אדם חולה! זה לא מצדיק את המעשים שלו אבל זה זה כן מצדיק מידת רחמים וזו הסיבה שאנשים מרחמים עליו. אף אחד לא שכח מה הוא עשה, אף אחד לא שכח שלבן אדם הזה אין מוסר אבל מי שמרחם כנראה גם לא רוצה לשכוח את המוסר של עצמו ועל זה כל הכבוד להם, מי אתם שתשפטו גם אותם?!? ושוב - אין פה בכלל דיון על זה שהוא בן אדם מסוכן, פושע שעשה מעשים נתעבים ואין לו זכות להתהלך בחברתנו, אבל לנו כן יש את הזכות לשמור על צלם אנוש ולקרוא גם לפושע מסכן, ואולי דווקא בגלל שהוא פושע ואדם חולה, דווקא בגלל שהוא הגיע למצב הזה ולא הצליח לחיות חיים נורמלים... כמובן מידת הרחמים גם תלוייה בסיטואציה, לא בכל מחיר צריך לרחם על אדם... במקרה הזה פשוט הקרקס התקשורתי שהיה סביבו והתמונות שלו בוכה כשהטווסים לובשי המדים תפסו אותו כנראה הצליחו לעשות משהו לציבור... לדעתי אפילו התייחסו אליו בכפפות של משי, באמריקה היו קורעים לו את הצורה מזמן!

smartblonda

New member
צלם אנוש את אומרת

ןמה עם "צלם האנוש" של כל 28 קורבנותיו. האם הוא שמר גם אז על צלם אנוש. הוא הרביץ,התאכזר,חבט,אנס,התעלל באותן בחורות, כך שאני לא מרגישה שום רחמים אליו רק גועל!

צודקת, *הוא* לא שמר על צלם אנוש

אבל העובדה למשל שאין עונש מוות בארץ רק מוכיחה שאנחנו מדינה שכן שומרת על צלם אנוש גם כלפי אנשים שאין להם צלם אנוש. כנראה שזה לא כ"כ מופרך עבורנו - האנשים הלא חולים - לשמור על צלם אנוש בכל מחיר. וחוץ מזה כמובן אין ספק שהוא מבחיל, ולא רק אותך, ובצדק! הדגש בדברים שלי כוונו לכך שאל לכם לשפוט אנשים שכן מרחמים, זה לא פסול. לא אני עומדת למשפט בגלל שאמרתי שהוא מסכן שהוא כ"כ דפוק, הוא זה שעומד למשפט!!!! רק הסברתי ממה הרחמים האלה נובעים. רחמים זה לא חולשה וזה גם ממש לא אומר שהרחמים משמעם הקלה בעונשו של הפושע או בחומרתו של הפשע, ממש ממש לא! אתמוך 100% בנאנסת שחושבת שצריך לתלות את האנס בכיכר העיר אבל באופן כללי אני נגד עונשי מוות וניסויים והתעללות בבני אדם כמדיניות ממשלתית, זה כבר יותר מדי שואתי... יש לזה הרבה השלכות שלא אכנס אליהם. אלה אמירות לגיטימיות (עונשי מוות וניסויים) אבל מוגזמות בעיני. ובאשר לבני סלע - הוא איש קר וברוטלי, עשה את מעשיו מתוך כוונת זדון, אין לו פרופיל של אנס רגיל או פדופיל שעושים את מעשיהם בגלל חוסר שליטה על יצרים מיניים, המחלה שלו היא העניין של ההכנעה של הקורבן בעזרת אלימות, זה הספק שלו זה ההנאה שלו ועל זה הוא גם קיבל עונש חמור בהרבה מה-3 חודשים שמקבלים "אנסים רגילים". מאד מאד קשה לרחם על אדם כזה שאפילו בכלא עשה מספר מעשים מגונים מול סוהרת וסטודנטית שהגיעה לראיין אותו. הוא היה אמור לעבור סירוס כימי שבסוף לא עבר, אבל בכל מקרה אומרים שהסירוס לא היה עוזר כי זה לא העניין של הסיפוק המיני אלא העניין של האלימות וההכנעה ולכן הוא היה ממשיך עם זה. (בעצם אין ממש טיפול שיכול לעזור לו ולכן הוא צריך להיות מבודד מן החברה כל ימי חייו). בשבועיים האחרונים הבריחה שלו עוררה סערה רבה - הפאק של המשטרה, הסכנה הצפוייה לציבור בעקבות הפושע החופשי, ראיונות חוזרים ונשנים עם נאנסות בכלי התקשורת... והנה ביום שישי רואים את המפלצת הזו בוכה ובוכה, ממרמרת בבכי, שפוף ורזה וחלש. מה??? הוא בן אדם?!? הוא לא בן אדם, איך יכול להיות שהוא בוכה? אז זהו שיכול להיות שהוא פשוט בן אדם מאד מאד מאד חולה. בעיני הסיטואציה הזו הייתה עצובה, בכלל השבועיים האחרונים היו עצובים. אני שמחה מאד שהוא נתפס ויש עוד הרבה כמוהו לתפוס, אבל אני עצובה על העיוותים בעולם הזה... מותר? לא התכוונתי לפגוע באף אחד עם ההערה שלי בטח שלא בנושא כ"כ רגיש, אבל תמיד יש עוד נקודות למחשבה...

לא נכון

גם אם הוא רע ופושע, אסור להתעלל בו. יש כמה זכויות מוסריות בסיסיות של אדם ושל כל יצור. אסור לענות פיסית ולהכאיב. צריך עדין לקבלו כאדם ולא לפגום בזכויותיו.

Miss Thang

New member
לזקוף לזכותה?!

היה מאוד מזעזע בעיני מפגן הראווה הזה של המשטרה; השוטרים מחזיקים אותו בזמן שהוא ממרר בבכי, והם עומדים כמו טווסים בחזה נפוח. שלא לדבר על כך שבכלל לא המשטרה 'לכדה' אותו, הוא אותר ע"פ קריאות של אזרחים. לא מבינה את האופוריה, לא רק שהרחובות לא נקיים, עם שוטרים עלובים שכאלה לא הייתי מעזה להרגיש בטוחה ולו לרגע.

אני מסכיהמ

ראבק, 15 יום !!!! 15 יום הם לא תפסו אותו וכשהוא כבר נתפס זה היה בזכות עדות של אזרח והם כ"כ גאים ... במה ? במה ? בזה שהוא לא אנס במשך כל ה 15 יום האלו ? במה הם כ"כ גאים ?? יש כ"כ הרבה אלימות במדינה כ"כ קטנה .. מה פה קורה פה ?

TzutZ

New member
הוא נסע לקרובי משפחה

להביא להם פרחים (לשבת..?!
) וכשיצא מביתם הם דיווחו עליו למשטרה... לאחר מכן המשטרה קיבלה דיווח שראו את המכונית המדוברת נכנסת לפרדס, השאר היסטוריה
העיקר נתפס החלאה!

TzutZ

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לא ראית את הבכי קורע הלב שהוא דפק כשתפסו אותו?

behappy

New member
שלא לדבר על כך שאיש מהשוטרים

המופלאים לא טרח לשים איזושהי שמירה ליד ביתם של קרובי משפחתו.. והם עוד גאים שתפסו אותו, אחרי שבועיים שהמדינה רועדת מפחד.

האמת,

שבאותו רגע שכתבתי את זה, הייתי כל כך שמחה מהתפיסה, שאמרתי לעצמי "נו טוב, לפחות הבטחה אחת המשטרה הזאת מילאה". אח"כ בחדשות המשיכו לגולל את הסיפור, איך שוטרים בחובה תפסו אותו, ואיך הם הציגו אותו לראווה כאילו הוא סטייק, ואיך כל הבכירים במשטרה ניסו לקחת את הקרדיט לעצמם... וזה פשוט מבחיל. אני רק שמחה שתפסו אותו.

Miss Thang

New member
גם אני חושבת שמקומו בכלא.

שמחה אני לא, יש עוד המון כמוהו שמסתובבים ביננו.

נכון, אבל עדיין אפשר לשמוח

כי דרגת הסיכון שלו חמורה (הרי זה לא כזה שכיח לראות אנסים סדרתיים בקנה מידה שלו.) כמו שאמרתי בהודעה הראשונה- אני שמחה שאדם כל כך מסוכן כזה נתפס. אבל זה לא אומר שהוא הסכנה היחידה, אז אנא שמרו על עצמכם, לא לעצום עיניים.

Kerry121

New member
מסכימה לגמרי

אני חושבת שזה היה פשוט עלוב איך ששני השוטרים עמדו לצידו מאושרים, כשהוא יושב, בוכה, מסתיר את הראש שלו מרוב בושה. אני לא מנסה להגן עליו, אבל באמת שהמראה הזה היה מאוד עצוב. תחשבו על זה, האנס הזה לא נולד אנס. אנסו אותו בגיל צעיר, והוא ראה את אבא שלו מתאבד מול עיניו. החיים הפכו אותו ללא-שפוי . אני באמת לא מצדיקה את כל מה הוא עשה, אבל אני חושבת שזה היה ממש מזעזע מה שהיה אתמול בחדשות . מרימים לו את הראש בכוח כדי שיסתכל על המצלמה ?
יש גבול .

למעלה