ביטחון עצמי

../images/Emo32.gif ביטחון עצמי

היי, איך לדעתכם אפשר לעלות ביטחון עצמי ?? אני מרגישה שהביטחון שלי "בא והולך " , רגע אחד יש לי המון ביטחון , אבל ממש קל להוריד אותו וברגעים אחרים הוא ממש נמוך , עד כדי כך שכל תנועה שלי נראיתי לי מגושמת ואני לא מסוגלת לדבר בלי להרגיש זרה לעצמי. זה כאילו מרגיש לי שהביטחון שכן לפעמים יש לי , בעצם מדומה ולא נשען על דברים אמיתיים אני גם מרגישה, שכל מה שיש בחיים זה רק ביטחון עצמי - זה המפתח להצליח בהכל , הכל עינין של רושם , אבל בגלל שאצלי זה ברמה פיזיולוגית עד כדי כך שאני לא שולטת בהרגשה שלי !! יחד עם זאת , כן יש לי "דימוי" עצמי גבוה, ואני כן מעריכה את עצמי. אוף אני מלאת קונפליקטים לא מוסברים :((

מבין אותך לגמרי ומזדהה

גם אני נגנב איך רגע אחד אני בעננים ושניה אחר כך יש לי בטחון של עכבר בבית חרושת לטמפונים.. לצערי עדיין לא מצאתי את הפתרון האידיאלי, אבל אני לוקח כדורים שעוזרים קצת - מייצבים את מצב הרוח.

Larik

New member
../images/Emo45.gif

את לא לבד בדיוק מה שתיארת, אותו הדבר אצלי! לא יודע עד כמה זה יעיל, בדרך כלל אני נמנע ממגע של אנשים כמה שאפשר בתקופה הזאת, ומסתגר לי לבד איפשהו עד שזה עובר

..

כשאני נמצאת לבד אני יציבה פחות או יותר .. ההבדל הוא דווקא כשאני באה במגע עם אנשים, וזה לעולם לא "תקופה" אצלי אלא פרקי זמן של כמה שעות / יום לכל היותר

מזדהה גם..

אישית, ככה בגדול הצגתי את עצמי כשהלכתי לעשות קואצ'ינג ושאלו כל אחד על מה הוא רוצה לעבוד. גם אני הרגשתי שביטחון עצמי זה כל. גיליצי הרבה דברים מעניינים גם בהקשר הזה. יש הרבה דרכים לעבוד על זה, כולם תהליכים ארוכים - אבל שווים. באיזשהו מקום, כשיש לך חסרון כלשהו באופי, אתה מתמודד איתו כל החיים. כלומר: אני מרגישה שעברתי הרבה ואני כבר רחוקה מאוד מהמקום שהייתי בו, ועדיין.... זה לא נגמר ולא לחלוטין מאחורי.

snoopytush

New member
מאיושקה אצל כולם זה ככה.

פגיעות וחוזק:) מצד אחד אנחנו לא תמיד יודעים כמה חזקים אנחנו יכולים להיות מצד שני זו לא בהכרח חולשה להיות פגיע זה מה שהופך אותנו לאנושיים. חיבוק!

Berethor

New member
זה כן חולשה..

אבל לכל אחד יש חולשות, וכמו שאמרת זה אנושי להיות בעל חולשות. גם עצם התחושות והרגשות הופכים אותנו לפגיעים, אבל זה לא אומר שלא צריך לחוש דבר..

לי זה קורה עם שינויים ההורמונליים

לקראת המחזור. שפתאום אני חסרת ביטחון. ויש כל מיני חששות.

אה. וכמובן שזה קורה גם

אם אין לי מספיק מידע ואני לא סומכת מספיק על הרגש הפנימי שלי.

Berethor

New member
ואני חשבתי

שבזמן מחזור אתן עצבניות, וכעס דווקא מעלה תביטחון העצמי, או שמה ההשפעה הפוכה על מי שעצבני באופן קבוע..

Berethor

New member
ביטחון עצמי הוא כמו מורל

הוא לא יכול להיות תמיד למעלה, על מנת לא להיות מושפע ממורל צריך להיות לא אנושי
. אי אפשר לשלוט בהרגשה שלנו, אפשר רק לשלוט בגישה שלנו, ובמה אנחנו עושים עם זה
. את יודעת שיש גם ביטחון עצמי מופרז? על כן אל לך לחשוב שביטחון עצמי הוא הכל בחיים ושהוא רק חיובי, צריך איזון בכל דבר, ואדם עם ביטחון עצמי גבוה מדיי, לרוב לא יותר תגבולות שלו, והרבה פעמיים הוא יהיר, פזיז ומרשה לעצמו יותר מדיי. על כן קצת ביטחון עצמי נמוך וביקורת עצמית לא יזיק לאף אחד. חוץ מזה לחשוב שאת יכולה תמיד לשלוט בהרגשה שלך זה דיי יהיר..

למעלה