אפליקצית WEB בUnity3D

adiel666

New member
../images/Emo32.gif אפליקצית WEB בUnity3D

במסגרת סיום הקורס שלי להסמכת MCPD בין היתר נתבקשתי ליצור אתר שעושה שימוש בWeb Service משלי. מה שבניתי זה Web Service שעושה קשר לWS של AMAZON וEBAY ומחזיר תוצאות של חיפושים לפי פילטרים שהמשתמש מכניס בQuery של החיפוש. בשביל "למתק" את זה, עשיתי גם משהו תלת מימדי שיקבל ויציג את התוצאות: http://www.youtube.com/watch?v=VCiVyNrOOPg זה בעצם יישום unity שעושה קשר ישירות עם הWS שלי על ידי כך שאני יוצר את הSoap Envelope לפי הפילטרים שהמשתמש רוצה, הכוונה היא לאפשר לקרוא לפונקציית החיפוש ישירות מתוך העמוד בו הוא יושב(לבצע את החיפוש מתוך הדף) ולפנות לפונקציות בתוך היישום(שעושות את החיפוש) דרך JavaScript. זה המצב הנוכחי, יש לי עוד הרבה מה לשפר(כמו להוסיף GUI שיראה פרטים אודות כל ITEM שהתקבל ברגע שהמשתמש מזיז את העכבר אליו). האם אתם חושבים ש"גימיק" שכזה יכול למשוך קהל כלשהו? האם זה משפר את חווית החיפוש/קניה?

somebodddy

New member
זה לא ממשק תלת מימדי.

זה ממשק דו מימדי עם גראפיקה תלת מימדית. חוץ מהקוביות המסתובבות - שזה די סתמי - אפשר לעשות בדיוק אותו דבר עם דו מימד, ככה שאתה מפספס את כל הרעיון של שימוש בUnity3D. מה דעתך במקום קוביות מוצר מסתובבות לעשות שכל הארון יסתובב? כמו הארונות השקופים של שעוני יד בחנויות שעונים/תכשיטים? וברגע שהמשתמש מצביע על מוצר, הארון - או רק המדף - יעצר, ואם תרצה אתה גם יכול לעשות אנימציה של אותו מוצר גדל ומגיע למרכז המסך, שם גם יוצג עליו עוד מידע(אפשר גם לעשות שזה יקרה רק כשהמשתמש לוחץ על המוצר). ככה התלת מימד ינוצל יותר טוב. לדעתי.

adiel666

New member
חשבתי על כל מה שאמרת

באמת, כל הרעיונות הללו עברו "אופטימיזציות" בראש שלי עוד לפני שהתחלתי לעבוד על זה. הענין הוא כזה- על כל בנאדם שאני שולח לאתר אני מקבל כסף, זאת אומרת- EBAY מביאים PER CLICK וAMAZON מביאים לפי שווי הקניה של אותו בנאדם(עד 15%). אם אתה מתייחס לארון שיסתובב עם הITEMS בתוכו, זה הרבה פחות נגיש. את הקטע של המוצר שמגיע אל המצלמה(שיהיה על כל המסך) כבר עשיתי, וזה נראה ממש טוב, הסיבה שהורדתי את זה ופשוט עשיתי שבלחיצה זה יפתח לך POP-UP עם הקניה זה בגלל שכמות הכניסות תהיה מרובה בהרבה מאשר "קירוב" ואז לחיצה על כניסה לאתר, כמו שאמרתי קודם - המעבר לאתרי המסחר הרבה יותר נגיש. (זאת סה"כ פלטפורמה שמראה תוצאות, לא צריך לסבך את זה עבור המשתמש מעבר לנדרש) מה שאני מתכוון להוסיף זה כמו תיאור ITEM של WOW(יפתח חלון GUI איפה שהעכבר של המשתמש נמצא שיסביר על המוצר).

somebodddy

New member
מבחינת נוחות ונגישות - אתה צודק בהחלט

האמת שלעיתים נדירות ממשק תלת מימדי הוא נוח ונגיש יותר מממשק דו מימדי. בכל אופן, אם נוחות ונגישות זה מה שחשוב לך ולא להשוויץ בטכנולוגיות(וזה לא טריוויאלי, כי מדובר בפרוייקט לקורס) אני ממליץ לוותר על Unity3D - זה לא תורם לך כלום, וזה סתם מסרבל את הגישה למשתמש הממוצע, שצריך להתקין את התוסף.

adiel666

New member
הוא לא צריך

זה עדין קטע של נוחות ונגישות, אך עם זאת מדובר פה בגימיק ש"מושך" עיניים. יש ליטרל שפועל כמו רפיטר וטוען את כל הנתונים בצורה דו מימדית רגילה דרך ASP.NET(לפי המידע שאוכזר מהWS), הצורה התלת מימדית היא בחירה של המשתמש - לא בגדר חובה.

למעלה