אני רוצה להבין-

AYELET1

New member
../images/Emo32.gif אני רוצה להבין-

זה טוב לאו רע לנו?
מצד אחד , מוסיפים הכבלים הדיגיטאליים ערוץ סרטי איכות , ומצד שני גוזלים מאיתנו את סרטי הפורנו, אז איפה בדיק אנחנו נמצאים ? :D http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=137602&contrassID=5&subContrassID=0&sbSubContrassID=0

המפסיד הגדול הם אלה שאין להם כבלים

דיגיטליים, להם הורידו ערוצים כדי שיתפנה מקום לערוץ 10, אשר לא רק משדר רק מאחר-ההצהריים עד חצות בלבד, אלא גם לא שווה פרוטה...

bimbo.

New member
איך נסתדר באמת ללא ערוצי../images/Emo68.gif

הפורנו? אנחנו בבעיה

דליה.ד

New member
הבעיה שלי היא אחרת...

הוסיפו את ערוץ "אגו" לגברים ומה הוא משדר סקס, סקס, ועוד קצת סקס. בין סקס לסקס הוא משחיל סרטים אלימים ואז אחרי שירוו סקס ואלימות ילכו הגברים יכניסו מכות לנשים שלהן ויאנסו אותן לקינוח....(נכון לא כולם אבל בכל זאת אני רואה בזה פמפום). ואיזה תוכן יתנו בערוץ האשה? קוסמטיקה, בישול, כיצד להיראות יפה ב60 שניות??????????????. נפלא! ברוכים הבאים למאה ה21 !

AYELET1

New member
אכן , נשמע מבחיל...

שוביניסטי ומה לא... מצד שני, איך היית מרכיבה לוח משדרים? בלי פורנו, ללא סרטי פעולה וכו´. רצוי סרטים למשפחה
השאלה היכן שמים את הגבול. שאלה נוספת היא, אם תגבילי את לוח המשדרים בטלויזיה, איך תגבילי את כל הזבל המופץ ברשת האינטרנט (כשסרטי פורנו ופעולה , בנוסח משדרי הטלויזיה, זה חומר לצמחונים... ראי את נושא הפאדופיליה שהעליתי היום בפורום). בנוסף, ממה שקראתי, לעיתים יועצי מין ופסיכולוגים ממליצים לגוון חיי המין עייפים ושחוקים, באיזה אפריטיף של סרט פורנו לפני. השאלה מה הפתרון...

עופר 42

New member
הפתרון הוא בחינוך

אבל לא נראה לי שמישהו במדינה הזו מתכוון באיזה אופן שהוא להתייחס לחינוך ברצינות. אז כנראה שנמשיך לשלם את המחיר, גם באלימות ואונס נשים, גם ברצחנות על הכבישים וגם באיכות חיים ירודה. אם למישהו יש רעיון איך פותרים את הבעיה הזו. שיגיד.

הכל בגלל השוק החופשי והריצה המטורפת

להפריט כל מה שזז. חברות הכבלים לא הוקמו למטרה חינוכית, אלא כדי לעשות כסף - הרבה ומהר. לא משנה לבעליהם ולעורכים כמה תוכניחותיהם חינוכיות או לא, העיקר לקבל רייטינג גבוה - וזה אומר - הרבה פירסומות לאותה שעה. אם שידורי הטלויזיה היו ממשלתיים, תחת פיקוח צמוד של משרד החינוך, יתכן והמצב היה קצת אחר. בינתיים המדינה משמשת שם רק כ"רגולטור" - לקבוע מי ירוויח פחות ומי יותר. לכן גם התוכניות והסרטים לרוב מתחת לכל ביקורת, והפירסומות גדושות בניבולי פה, גסויות ואנטי-חינוכיות להדהים, העיקר הרי למכור את הבמבה, את הפפסי ואת אבקת הכביסה. ואם כך - למה לא גם פורנו. אך הויכוח על זה מקומו לא כאן, אלא לקראת יום הבחירות, ונקווה הפעם הבאה לא כולם ירוצו לבחור רקר בנציגים של בעלי ההון, ולא משנה בכלל באיזו רשימה הם מופיעים.

AYELET1

New member
אינני סבורה שהחינוך מוטל על

חברות הכבלים! פיקוח ממשלתי צמוד על כל שידורי הטלויזיה? משהו בנוסח ערוץ 1 ?
נשמע לי קצת כבולשביזם (וזה, כידוע, לא נחל הצלחה מסחררת...). ומעבר לזה, למבה רק טלויזיה? מה עם פיקוח צמוד על כל מה שעובר ברשת האינטרנט? אפשרי ומעשי בכלל?! החינוך צריך להתנהל מילדות- בבתי הספר ובבית. הבעיה (ונדמה לי שכבר דובר כאן על זה), מי יחנך אתת ההורים, שגם להם צריך ליהיות חלק לא מבוטל בחינוך. ולגבי בתי הספר, הנקודה באמת כאובה מאד...

דליה.ד

New member
אבל למה, מלכתחילה צריך

ערוץ גברים? למה שוב להפריד? ואם כן שישימו להם פרקי חזנות נבחרים מצדי........... מה הבדלנות הזאת? למה לפלח את החברה עוד יותר? למה לשרת סטריאוטיםים? מרגיז!!!!!!!!!!

עקומת צריכה למדתי במבוא לכלכלה

שנה א. לא זוכרת הרבה אבל היה שם משהו עם גרביים ותותחים והיחס בין הצריכה של מוצר לייצור שלו. אם לא יהיה לערוץ הגברים(יש דבר כזה? אפילו לא ידעתי) דרישה אז לא יספקו את הסחורה. אם יהיו מנויים, אם הרייטינג יהיה משמעותי-אז ישדרו. שוק חופשי קוראים לזה. אני גם לא חושבת שמפשפשים במכנסי מי שמסתכל בערוץ הזה אם הוא גבר או אישה. הנחת היסוד של השיווק היא שהתכנים יותר הולמים גברים. ואם היו קוראים לו "ערוץ התרנגולים" וזה היה התוכן-זה היה משנה משהו? ויש ערוץ של טלנובלות שאני מניחה(סטראוטיפית לחלוטין) שיותר מ50% מהצופים בו הן נשים-אז מה ? צריך להוריד אותו? איפה שיש ביקוש -יש אספקה של המוצר. אבל לא ידעתי שחייבים ללחוץ על הכפתור של ההפעלה של הערוץ הזה. ירצו יראו-לא ירצו,לא יראו. ובעניין חשיפה של ילדים לערוצי פורנו-נדמה לי שכבר העניין נדון כאן יותר מפעם אחת, אם על הטלוויזיה או במחשב. אני אישית מאמינה בחופש המידע, והחינוך הוא בבית.לא בממשלה(למזלי).

ה יות וכבר ציינתי בפעם אחרת, הורות

היא משהו ללא רשיון, ולא כל הורה או משפחה יודעת איך לחנך "בתוך המשפחה"... לכן אולי במקרים כאלה מוטב קצת "חינוך מלמעלה" ולא רק חינוך שמתבצע על ידי כאלה שלא יודעים לחנך.., ובין "פיקוח על השידורים" או "חינוך מלמעלה" אין כל קשר ל"חינוך מחדש" נוסח סין...

עופר 42

New member
חינוך הוא לא רק בבית

זוג הורים נאלץ להעביר את ילדתו (כיתה ד´) לבית הספר הדמוקרטי. אחרי שזו הקטנה הכניסה מכות למנהלת בית הספר (בצדק לדעתי), טיפסה מעל לגדר ביה"ס וחזרה הביתה. וראה זה פלא, לפתע פתאום הילדה כבר לא בעייתית, לא זקוקה להוראה מיוחדת... לומדת בעניין וכל אותן איכויות נפלאות שלה מתגלות. אבל משרד החינוך מתנגד ומנסה להפריע לפתיחתם של בתי ספר דמוקרטיים נוספים. משרד החינוך הוא ממש לא הכוח שמוביל את החינוך קדימה במדינת ישראל. במידה רבה הוא עושה את ההיפך.

AYELET1

New member
לא מסכימה איתך....

בבתי ספר דמוקרטיים, התלמיד בוחר במה לעסוק. מצד אחד זה נפלא, ועשוי להבי למימוש הפוטנציאל הגלום בילד, מצד שני , לקויי למידה באמת עולים לא לצוץ, משום שהילד יבחר בתחומים בהם הוא חזק. בשלב זה נמנעים ממנו התיסכול. השאלה , אם לא יגיע שלב בו הוא יזדקק למיומנויות בהן יש לו בעיה, בעיה שלא טופלה, עקב כך שלא באה לידי ביטוי.

אם החינוך אינו חלק מתפקידן של חברות

הכבלים ( ואני מחסכים עם זה ), מה יש להתלונן, כי הן עושות ונוהגות רק לפי הטוב בעיניהם ולעסקיהן ? כלומר - הן משדרות מה שעולה פחות ומביא לרייטינג יותר גדול, ולעזזאל מוסר, חינוך, השפעה על הנוער או על הגיל הרך. ואם הן בעצמן לא מבינות עד כמה זה הרסני לחינוך, אז מוטב ללא פיקוח רק כדי שלא יגידו, כי פיקוח ממצד לימור ליבנת, הוא מין אהדה לבולשביזם ?... ועבור האינטרנט יש כבר תוכנות חוסמות פונוגראפיה, ניתן לחסום ערוצים תחת סיסמה וכו´, לא שמעתי, כי מישהו בכללמתכוון לעשות זאת לחברות הכבלים, כי זה הרי נקרא "שוק חופשי", וכדי שלא יהיה חס וחלילה "בולשביזם", בואו ניתן לו להשתולל חופשי !

בתי הספר - נקודה כאובה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

איילת, צר לי, אבל אני חש ששוב בוחרים בדרך הקלה של הטלת האשמה לפתחה של מערכת החינוך כל אימת שלא רוצים לקחת אחריות אישית על ביעור תופעות ומגמות לא רצויות בחברתנו. בית הספר הוא בבואה של החברה; הוא חשוף לסביבתו ומושפע ממנה; הוא אינו יכול ואינו צריך להיות מנותק מן החברה. אסור לנו, כהורים ומחנכים, להיכנע למגמות השליליות הרווחות ולתת להן יד, ולרחוץ בניקיון ידינו באמירה פסיבית שמשרד החינוך יחנך, שהמדינה תדאג וכו´. המדינה זה אנחנו, ומחנכי הדור הבא הם קודם כל לא המורים אלא ההורים. מה צריכים לעשות בתי הספר בנדון? אולי בפעם אחרת אוסיף כמה מילים. להתראות, מנשה

AYELET1

New member
היי מנשה. לא ולא...

לא אמרתי שהתפקיד כולו של ביה"ס . שים לב למה שכתבתי: הגורמים המחנכים אמורים ליהיות ההורים(הבית) וגם , כן כן, גם ביה"ס. כשצאצאי אמורים לשהות מס´ שעות בלתי מבוטל, בכל יום בביה"ס, אני בהחלט סבורה שזכותי לצפות לחינוך ולקשב לצרכיהם. למרבה הצער, זה לא תמיד בא לידי ביטוי (בלי להוריד מזכותם של מורים נפלאים, שנתקלתי בהם במהלך שנותי כהורה). אז נכון, צוות ביה"ס בא מקרב האוכלוסיה, כלומר מקרבינו אנו, ואין סיבה מיחודת לצפות למצוא שם משהו אחר, ומצד שני, החברה מורכבת מממוצע מסויים. בביה"ס , בתיאוריה, היה אמור ליהיות החלק הגבוה יותר , המרכיב את הממוצע... שוב, מבלי להוריד מזכותם של אותם מורים מצויינים שפגשתי (למרבה הצער לא כולם), ומבלי להוריד מחלקו ומחובתו של הבית (שהוא למעשה הגורם המחנך הראשוני במעלה) - אז מה. עדיין לביה"ס יש, או אמור ליהיות, חלק בחינוך. ואתה מוזמן תמיד להוסיף ולכתוב

"הגברים יכניסו מכות לנשים שלהן

ויאנסו אותן לקינוח (נכון לא כולם אבל בכל זאת אני רואה בזה פמפום)". (סוף ציטוט) שלום דליה, נכנסתי לפורום בשעה עשר בערב לערך, קראתי את השורות הנ"ל, הכיתי את אשתי, יצאתי מביתי לרחוב הסמוך וזיהיתי עשרות גברים מכים מסתובבים כמוני. יחד תפסנו נשים שהתהלכו ברחוב ואנסנו אותן להנאתנו. לאחר מכן חזרנו הביתה עייפים אך מרוצים ומתוך מחשבה שמחר יום חדש ונעשה שוב את מה שעשינו הערב, כי אנו גברים ומה יש לנו בראש אם לא מכות לנשותינו ואונס לקינוח (נכון לא כולנו אבל בכל זאת הפמפום שהזכרת אותו, דליה, כנראה משפיע). אך איזה חיים נפלאים.... דליה, בשם המין השני אני מוחה: נעלבתי עד עמקי נשמתי, כך אנו הגברים נראים בעיני הנשים (טוב לא כולנו- רובנו) חבורה של רובוטים אלימים ואנסים?! לילה טוב ונטול סיוטים אלימים... מנשה-האנס-המכה-לוי

דליה.ד

New member
טוב שקלטת את הכוונה, מנשה

אני לא אתנצל, ולא כלום, מה שנכתב נכתב מתוך מגמה לקומם ולהרגיז. וטוב שקלעתי. לא הייתי רוצה להיסחף ולהגיד שלפי דעתי רוב (או כל) האלימות במשפחה מבוצעת ע"י גברים, רוב (או כל) מקרי האונס מבוצעים ע"י גברים, צרכני הזנות במזרח הרחוק ובכל מקום על פני הכדור רובם (המכריע) גברים, רוב מקרי גילוי העריות מבוצעים ע"י גברים. רוב (או כל) הפדופילים הם...גברים!.... לא יאומן.... זו רק אשליה אופטית שלי? או אמת לאמיתה.... ואתם יכולים להאשים את הטסטוסטרון עד מחר, כי התרבות, החינוך והערכים כשלו. אתה יודע מה, מנשה, זה מרגיז ומקומם גם אותי. אבל המציאות קשה מכל דמיון ואנחנו צריכים לחיות עם זה. תפתח עיתון מנשה...תענוג צרוף! בעסה!

"נכתב מתוך מגמה לקומם ולהרגיז"

אכן קוממת, הרגזת, קלעת, העלבת, העללת, הדבקת (סטיגמה סוחפת). אין לי יותר מה להוסיף בנושא מלבד תקווה עזה שלאחר שהוצאת את כל הנ"ל, תוכלי לשבת רגועה יותר ולחשוב בצורה רציונלית ושקולה בלי להדביק סטיגמה לכל הגברים עלי אדמות. נ.ב. הערב, אנו (הגברים המכים והאנסים) מתכוונים לעשות שוב את מה שעשינו אתמול בערב - לצאת להכות ולאנוס נשים - תענוג צרוף! מה לעשות אנו נולדים עם גן מובנה בצופן הגנטי שלנו, גן של אלימות ואונס, זה לא בשליטתנו, ולכן התרבות והחינוך והערכים כשלו מלעדן אותנו. מתנצל מראש אם הרגזתי אותך. אין לי שום כוונה לעשות זאת. סתם נכנסתי לדיכאון למקרא דברייך. שבת שלום!

ואוואו-איך אפשר לקחת נתון סטטסיסטי

ולהפוך אותו על פניו. כל העובדות שהצגת נכונות. מרבית צרכני הזנות,גילוי עריות,פדופליה,אינוס נעשים על ידי גברים. כמעט כולם. אפילו. אז מה? האם זה אומר שX אחוז מהגברים הם סוטים. כמו שדיכאון נפשי הוא מחלה שנפוצה באופן מוחלט יותר אצל נשים.אז מה? כל הנשים דיכאוניות? מרבית הנשים דיכאוניות? האם זה אומר שמי שרואה סרט כחול ,אפילו כחול כהה-והוא במקרה גם גבר, הוא פוטנצאל לעבריינות וסטייה מינית? מהי המציאות שלך ? שגברים הם אנסים פוטנצאלייים, שכמות החשיפה שלהם לפורנו בכבלים, או לפורנו בכלל מגבירה את הפוטנצאל למימוש האונס? כי אני מוכרחה להגיד לך שפגשתי כמה גברים בחיים שלי, אפילו התחתנתי עם אחד. הם אוהבים לפעמים לראות סרט כחול, זה מרגש אותם (גם אני לעיתים, מסוגים מסויימים מאד)-והם ממש ממש לא עבריינים פוטנצאלים. או שאולי כן,אני רק עוד לא גיליתי את זה לגביהם?

למעלה