אני בקריזה!

nutmeg

New member
../images/Emo32.gif אני בקריזה!

הלך לי מסך המחשב בבית בגלל הפסקת חשמל! למה יש כל כך הרבה הפסקות חשמל במדינה הזו? הא? 6 שנים גרתי בחו"ל ולא היתה הפסקת חשמל אחת. אוףף! גם אין טעם שתנחמו אותי לא אוכל לראות כלום עד מחר בעבודה. למישהו יש מסך מיותר? גרררררררררררררררררר!!!!!!!!!!

nutmeg

New member
אם עוד'פם

אראה את הדף הזה... אוף! נמאסה כבר הבבלובה הזותי!

יצא לי לראות השבוע לראשונה

אחרי שכל העולם ואישתו מחקים את הבבלובה הזו בחודש האחרון. האמת, לא הבנתי מה כל-כך מצחיק. אז או שהיה חלש השבוע או שעם ישראל חייב לצחוק ממשהו - ולא משנה לו מה. נו, מילא.

אוף איתך...

אף פעם לא רואים קאלט כשהוא כבר בשיאו. זה הופך ממצחיק למעיק ואז גם רמת ההומור יורדת כי צריך לספק את העם. קאלט רואים כשהוא רק מצחיק. בהתחלה לא מבינים בדיוק את הבדיחה, אחר כך נקרעים מצחוק רק מלראות אותה ואז כשכולם כבר מאמצים אותה לחיקם אפשר לרדת מהעניין לאט ובהדרגה (תלוי כמה מתוחכם אתה מחזיק מעצמך) זה השלב שבו גם הכותבים מבינים שמספיק. בקרוב היא תעלם. חבר טוב שלי הציע שהיא תעבור תאונת דרכים ותדרס על ידי שתי עגלות סופר...

leeloo

New member
ומי שלא מכיר את עבודתם של טל פרידמן

ואייל קיציס, הם זוג נורא מוצלח, שכותב מספר בדיחות שחוזרות על עצמן שוב ושוב, אבל בכל פעם יש טוויסט אחר, ובכל פעם זה מצחיק גם בגלל שהקהל כבר מכיר ומזדהה וגם בגלל שהם בכל זאת הצליחו למצוא משהו שונה בתוך הבדיחה הישנה והמוכרת. לכן, אם באים ומסתכלים על לובה, אחרי שנעשתה בדיחה שחזרה על עצמה מספיק פעמים בשביל שאנשים יכירו אותה היטב, באמת אי אפשר כל-כך להבין למה הקהל כל-כך מתלהב, כשבעצם כל העניין הוא שאותו אדם פשוט בחוץ.

צימעס

New member
כנ"ל, לפני שבועיים

ומישהו מוכן להסביר לי מה זה (בדיוק) קאלט?

אז בטח גם לא תצחקי אם נגיד לך

שאם תבואי לעבוד אצלנו תרוויחי 100 אולי 200 אלף דולר ................. ביום!

_alon_

New member
אין הפסקות חשמל בחו"ל ???

1. לי זכורה לפני כמה חודשים הפסקת חשמל בארה"ב שנמשכה זמן רב וגרמה לאנשים ללכת ברגל מרחקים ענקיים ול subway להיתקע באמצע הדרך... 2. נדמה לי שלפני שבועיים היתה כתבה ב"יומן" על האפשרות לתבוע את חברת חשמל על נזקים עקב הפסקות חשמל. אולי מישהו מהילדים בפורום למד בשיעורי פיזיקה למה זה קורה? (כא"מ מושרה כמדומני).

להשרות במי מלח חצי שעה ולגרגר

להשראה א"מ אין קשר לנזק מהסוג שתואר. נזק כזה נובע בד"כ מספייקים (עומסי שיא רגעיים) ששוברים את מעטפת הביצועים לה תוכנן המעגל החשמלי. קבלים פורקים ביתר, נגדים מעבירים ביתר, חיבורים נשרפים, ובטריות מתפוצצות.

גם.

למרות שבמרוקאית הפיצוץ יותר חזק. רוצה לבדוק בעברית? השליכי בטריה ישראלית למהדרין, עליה רשום דורסל או אולטרא (אבל רק בעברית, כדי שלא תחשדי שבילפתי) לתוך מדורה קטנה. חכי עד שתתפוצץ. חזרי עם דיווח. בעברית? מעגלים חשמליים מתוכננים לעומסי עבודה די קבועים, עם סטייה מסויימת הנקבעת ע"י היצרן. הסטייה בד"כ לא אמורה לעבור את ה5%~15%. כאשר spike חשמלי דוחף אנרגיה למערכת, אין לאנרגיה הזו לאן ללכת במסגרת מהלך העובדה הנורמאלי של המערכת, וקורה מה שקורה כאשר דוחפים עודף אנרגיה למקום שלא תוכנן לכך (ראי ניסוי הסוללה המתפוצצת לעיל). המקרים הנפוצים ביותר הם "קפיצת פקק". אם תפתחי את ארון החשמל (ובמידה ובביתך ארון החשמל מכיל פקקים ישנים ולא סוויצ'ים) תראי שהפקק עשוי מגוף מבודד (חרסינה) ומוליך בעל עובי מסויים. עובי המוליך משפיע על יכולת ההולכה החשמלית שלו (ההפך מהתנגדות חשמלית). כאשר עובר עומס מעבר לסף מסויים, המוליך "נשרף" וניתק, וע"י ההקרבה הזו מגן על המערכת הביתית. זו לפחות התיאוריה. המנגנון דומה מאוד לזה שבפיוז (הפיוז נשרף - הקריב עצמו כדי להגן על המערכת מעומס מעבר לזה אליו תוכננה). אם יש לך כסף ואת רוצה לצפות בהדגמה מיידית - קחי רכיב חשמלי המיועד לשוק האמריקאי (110v) נתקי מהטרנספורמטור וחברי ישירות לרשת הביתית. בתלות ברגישות הסוויצ'ים או הפקקים בארון החשמל שלך, יש סיכוי טוב שתרפי את אותו רכיב (הכי פשוט - השיגי נורת טונגסטן רגילה המיועדת לארה"ב והבריגי לבית מנורה מחובר לחשמל בארץ. הנורה תישרף כמעט מייד). יותר בעברית מזה?

_alon_

New member
ספייקים כאלו נוצרים הרבה פעמים

אחרי הפסקת חשמל כתוצאה מכא"מ מושרה הגדל ברגע ההפעלה של המכשיר ואח"כ יורד. דרך אגב החשמל שמגיע אלינו הביתה מכיל כל הזמן ספייקים קטנים. כא"מ מושרה הוא גם השראה בין שני שדות א"מ אבל נוצר גם במכשיר אחד אשר משנה את מתחו. בכל מקרה דלית אתה לא ילד ורציתי שהם יענו על השאלה...

למעלה