איך אתם מצליחים?!

../images/Emo32.gifאיך אתם מצליחים?!

גמתם מרגישים במרדף אחרי השעון, במשך כל היום? ברגע שאני מתעוררת, יש לי מן שעון נסתר בתת מודע, שמתקתק בקצב של שניות- מה אני עוד צריכה לעשות, מה כבר עשיתי, מה אני צריכה לעשות, מה כבר עשיתי... זה גומר אותי! אני לא מספיקה כלום! אני רוצה קצת זמן מחשב לעצמי. לא מי יודע מה, נגיד חצי שעה ברצף... שימו לב, אין בפורום הודעה שלי כבר מס' ימים! הפורום הזה חשוב לי כמו דלק למכונית. רק מכאן אני שואבת את החשק להזיז משו בבית. אבל בגלל עבודות הבית, אין לי זמן להכנס אליו... התרנגול והביצה- מי היה קודם?... לא נראה לי שאני דורשת מעצמי מדי הרבה- רק שהכביסה תהיה מכובסת, בארון. הבית יהיה מסודר, מטואטא. שיהיה אוכל מבושל לארוחה אחת ביום. ובלילה שהשיש יהיה ריק. זה הכל. ואם שאלתם, אין לי בית מדי קשה. אני לא עובדת (מחוץ לבית), פיצית בגן עד 1:00. אני עם תינוק אחד בבית. והבעל מגיע בערב לעזור בהשכבה. אז למה זה כל כך קשה לי? למה אין לי זמן להתישב מעט מול המסך, בידיעה שהכל נעשה, ומותר לי קצת זמן לעצמי?

../images/Emo24.gif קודם כל חיבוק גדול.

להגיד "אני לא עובדת" כשאת עם אפרוח בבית ואחת שמצטרפת באחת ,זה לא הוגן כלפייך .את עובדת מאוד קשה . אני מניחה שמשעה אחת ,הזמן לא ביידייך (כולנו היינו שם) .את מוצאת את עצמך בין אלף ואחד דברים הדורשים המון תשומת לב . קודם כל ,אל תרגישי כל כך נורא .בעיני -סדרי העדיפות הם ברורים -קודם כל זמן לילדים ורק אחר כך הבית . אני זוכרת את עצמי מחכה שהם יגדלו כדי להעיף מהסלון את מליון הצעצועים הפזורים ,את המדבקות מכל פינות הבית ואת צבע הידיים והגואש . הרבה יותר קל לתכנן את הזמן כשהילדים גדלים ,ובכלל הבית נשאר מסודר כמה דקות יותר ...(לא הרבה ,החברים שלהם מבלגנים כמעט אותו דבר...והפוגים והקלפים מציפים את הבית באותה רמה) תנסי להחליט לעצמך מה באמת חשוב לך ,תורידי זמנית ציפיות ,תנסי ליצור סדר יום קבוע שבו משתלבים בדיוק הדברים שחשובים לך .אם אפשר להוסיף -תוסיפי ,ואם לא -לא נורא .והכי נוח-תנסי ליצור רצף מטלות מוגדרות בזמן .כך את יודעת כמה זמן זה לוקח ומשלבת את זה בזמן הפנוי . לגבי ארוחות -אפשר לעבור כמוני ,לבישול מסיבי בסוף שבוע ,ובמשך השבוע להוסיף רק תוספות .חוסך זמן ועצבים ...

נועם@בת

New member
תרגעי, אני לא מצליחה

נכון להיום הבית שלי במצב שלא מאפשר להכניס אורחים אפילו. על הסדר הבסיסי אני עוד איכשהו שומרת אבל הנקיון על הפנים
. יש לי ילדים בגיל של הילדים שלך, וזה בשבילי התירוץ הטוב ביותר שקים. בעיקר כשנועמיקו גר על הידים בשבעת החודשים האחרונים. ואצלי (ששש... שלא ישמעו) הבעל בבית כל היום והוא גם הסיבה שמחלקת התברואה לא פורצת אלי הביתה, כי הוא שוטף מידי פעם
. אגב, לענין הבישול. פעם בכמה זמן אפשר לבשל כמות ולהקפיא. להפשיר כל יום יומיים. תאמיני לי- כמו חדש. זה קשה בלי קשר לכמות המטלות. זה קשה כי את כל כך רוצה להיות בסדר, כל כך רוצה להראות כמו נשים אחרות שאת מכירה שמתקתקות בית ונראות פיגוז. זה קשה כי את כל כך עסוקה בלרדוף אחרי איזה תמונה ממגזין עד שאין לך זמן לראות שהבית שלך חם ונעים, הילדים נהדרים והבעל... הבעל היה מסתפק בחיוך הזוהר שלך ובאוכל מוכן (למרות שאולי הוא אומר אחרת). עכשיו תקומי מהמחשב, לכי לעמוד מול הראי. תסתכלי לעצמך ישר בעינים ותגידי "פלפלית, את עשר, את גדולה מהחיים. את הבאת לעולם שני ילדים מושלמים למרות שלא היה קל, ויש לך בית נהדר". אחרי כן לכי להכין עוד כוסקפה ותחזרי לכאן, פסדר?
בתיה

maybesure

New member
כמו שענו לך:

כי יש לך ילדודס קטנטנים, שיהיו בריאים
כשהם יגדלו, ממש גדולים - כאלו שבקושי נמצאים בבית כמה שעות ביום - הבית יישאר מסודר ונקי יותר מיממה. למרות שאצלי כרגע הם בשביתה (בן 13, בת 19) והם די הרבה בבית - הם לא מלכלכים כמעט ומבלגנים רק את חדר המחשב והחדרים שלהם. אז יש 3 חדרים לא הכי מסודרים בבית, אז מה? בבוקר אני קמה שעתיים לפני היציאה לעבודה - מספיקה לטאטא ולסדר את חדר השינה שלי, את קומת הסלון/מטבח, אם יש כמה ספלים מהערב - מכניסה למדיח. פעם בכמה ימים מנקה שירותים עם חומצה - שומר אותם לבנים מבהיקים - פשוט שופכת חומצה על הדפנות. כשחוזרת הביתה משלימה את הניקוי בהברשה ושטיפה. פעם בכמה ימים מרססת מסיר עובש במקומות רגישים, חדרי אמבטיה וחיבורי הכיורים, משאירה כמה שעות - כשחוזרת הביתה הכל מבריק - במקרה הזה אפילו אין צורך לשפשף ולנגב. כל ערב הולכת לישון אחרי כולם - דואגת שכיור המטבח יהיה מבריק - והבית כמה שיותר מסודר שלא יישאר הרבה לבוקר. אבלל!! זה כי יש לי 2 ילדים גדולים. גם עוזרים וגם לא מזיקים מבחינת סדר ונקיון. יש תקופות כאלו בחיים שעושים כמה שניתן ולא צריך להתייסר על מה שלא מספיקים - צריך לזכור שמחר יהיה עוד יום. הפורום הזה מבורך בעיקר בטיפים, ביידע וכו' אבל כבר כתבתי פה פעם שבשרשורי המשימות שהם אמנם תמיכה נהדרת, יש תחושה שכל החיים סובבים סביב סדר ונקיון. אז זהו - שזה לא כך - וכבר הגיבו על כך אנשי הפורום היקרים: צריך לדעת לקחת לעצמנו את מרווחי הזמן בהם מחליטים שעכשיו לא מנקים ולא מסדרים כלום אלא יושבים עם קפה/תה או מים ליד המחשב חצי שעה למנוחה. או עוסקים בתחביבים, או נחים, או מבלים בדרך שאוהבים. לא כשהבייבי ער, ולא כשצריך לתלות מכונה. דווקא כשהוא ישן, ולא לנסות להספיק כלום בינתיים. לדעת לקום אחרי הזמן שהקצבת - ואז להשתדל להספיק מה שניתן. סיפור שהביאה פעם אודטה למדור שלה בעיתון: אשה אחת, כל יום כשהייתה חוזרת מהעבודה - במקום להתפנות מייד לילדיה הייתה מכינה לעצמה כוס קפה וכריך דשן, ומתיישבת לאכול ולשתות. כל זאת בעוד ילדיה מתחננים לתשומת ליבה ולאוכל. אחרי חצי שעה בדיוק היא מתפנה אליהם והשקט חוזר למעונם. יום אחד שאלה אותה שכנה "תגידי לא מפריע לך שהם רעבים, שהם זקוקים לתשומת ליבך" "כן, מפריע, ענתה האשה בשלווה, אבל לאט לאט אני מלמדת אותם שחצי השעה הזו חשובה לי. אני מכינה להם אמא חזקה וסבלנית". לכי קצת עם המוטו הזה, אולי לא כשהם בוכים אבל כמה דקות ביום גם כשיש מה לסדר ולנקות - יחכה לאח"כ.

תודה רבה לכולכן, עודדתן אותי../images/Emo140.gif

אני יודעת שזה הגיל של הילדים ובלה בלה בלה אני פשוט פוחדת להיות כמו אמאשלי עשרים שנה מהחיים שלה היו עם תינוקים וכך כלהחיים הבית מבולגן, מלוכלך. אני לא מאשימה אותה, היתה לה "פנימיה" בבית וחצמלהיות אם בית, היא היתה גם הכובסת, מבשלת, מנקה וכו' בלי טיפת עזרה. אפילו לקייטנות בחופש היא לא שלחה אותנו כי לא היה להם כסף לזה... לכן אני במרדף אחרי עצמי, לשנות את האופי המבולגן שלי, שכשיגמרו השנים האלה עם התינוקים, אזכור איך מתפקדים בבית נקי... קראתי את התגובות שלכן עם דמעות נחמה בעיניים. תודה רבה לכולכן!

maybesure

New member
אם את לא מתכננת

כל שנה ילד במשך 20 שנה - אז מבטיחה לך שתוך שנים ספורות תגיעי למנוחה ולנחלה
בינתיים תעניקי מה שיותר לילדים, אהבה וחום ובשום אופן לא נקיונות על חשבון הזמן שאפשר להיות איתם כי הרגעים הללו יחלפו לבלי שוב. באותה נשימה: אין לי מושג באילו גילאים הם - אבל מיד כשהם מתחילים להבין הוראות פשוטות, ניתן לשתף אותם בסדר, אח"כ גם קצת בנקיון, או להגיש לך פריטי כביסה לתליה וכו'. ההרגלים ההלו הם בבחינת "ילד לא עושה מה שלא משתלם לו" וילד יגדל להיות פחות מבולגן אם יידע כי בסופו של יום עליו לסדר הכל. ילמד להוציא בכל פעם משחק אחד ולהחזיר למקום בתום השימוש בו, או בתום שעת המשחקים להחזיר כל מה שהוצא, ולא להשאיר בלאגן ולעבור לפעילות הבאה. הכל מתחיל בחינוך - וכך העול יפחת ממך ותזכי למנוחה אפילו עוד קודם. כשבתי בבית (כעת בשביתה מהאונ') אני לא נוגעת בכלל בכביסות - זה התחום שלה. היא גם מבשלת צהרים לה ולאחיה. היא גם מפנה מדיח ומכניסה כלים מלוכלכים אליו. היא מטפלת בכלבים והבן בחתולים. הבן זורק בקביעות את האשפה לפח שבחצר. כל אחד מהם אחראי לסדר בחדרו. לפעמים אני מזיכרה להם אבל לא נוגעת שם בכלום! נכון הם גדולים - אבל בלי חינוך לא היו לומדים בכלל.

מגדלים ילדים ב-../images/Emo43.gif אנשים

ילדים זקוקים לגבולות, זה ברור. אבל מתי כדאי להתחיל להציב אותם? ואיפה עובר הגבול בין גבולות סבירים למוגזמים? מירי קובלסקי, מטפלת זוגית ומשפחתית מת.ל.מ מגיעה הערב כדי להשיב לכם על כל השאלות! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=149&msgid=108103303
דר´ מיכאלה גולדשטיין, מומחית למחלות רשתית, סגנית מנהלת מחלקת עיניים ומנהלת השירות לרשתית וזגוגית במרכז הרפואי ת´´א, תענה מחר, יום ג', החל משעה 15:00 לשאלותיכם בנושא רפואת עיניים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=525&msgid=108094771
בואו לעצב לוגו לפורום אבריל לאבין ותוכלו לזכות בסט כירבולית מפנק מתנת תפוז
אנשים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=599&msgid=108089188
רוצים לקבל את הסינגל החדש של עידן יניב? השתתפו בפעילות בפורום פופ ישראלי ואולי תזכו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=1768&msgid=108116646
החתולה מתגרדת? הכלב לא סובל את בן הזוג? בערוץ בעלי חיים יעזרו לכם להגיע לפתרון! http://www.tapuz.co.il/pets/artinfo.asp?CID=623&SID=12&InfoID=5462

goanin

New member
אני יכול רק להצדיע לכולכן ../images/Emo13.gif

לי אין ילדים עדיין, והבית שלי מצוחצח, נקי ומסודר כמו במוזיאון. חוקים נוקשים שומרים על המצב הזה. אני מודע לכך שיש לי כל כך הרבה זמן בהשוואה אליכן! מתפאר בזה שהבית שלי נקי ומסודר ולוקח זאת כמובן מאליו. לפעמים אפילו "לא מבין מה הבעיה" לעשות את זה ולעשות את ההוא ונקות פה ולנקות שם. איזה לוקסוס..... פשששש איפה אתה חיייייי???????!! באמת נראה מה יקרה כשיתרוצצו לי בבית גמדים מכוסים ברסק עגבניות עם בוץ, שלא כל כך מתאים להם לשמור על החוק בבית. נראה אותי מבשל לא לשני אנשים, אלא לשישה, מפעיל מכונת כביסה פעם-פעמיים ביום, ומסדר את הבית פעם בחצי שעה! פילפלית, את בליגה אחרת לגמרי! אני רק יכול לנסות לייעץ למישהי כמוך. את סופר-אשה גם אם את הבית שלך לא מסודר. קחי שאיפה עמוקה ופשוט תסדרי, תנקי, תתקתקי. תנסי לגמור את מה שאת מתכננת לעצמך באותו רגע, ואל תחשבי על המשך היום. ומותר לך זמן לעצמך, בטח! קחי אותו.

למעלה