אולימפי

OrEl74

Well-known member
מנהל
../images/Emo32.gif אולימפי

ה-NBA קצת יבש אז בואו נדבר על האולימפיאדה. לצערי לא יוצא לי לראות את התחרויות בגלל העבודה אבל אני משתדל לעקוב אחר התוצאות. נתחיל מהבריכה, שם הפלפס הזה פשוט לא רואה עף אחד ממטר, כבר שנים (בערך לאז פרישתו של מייקל ג'ונסון) לא ראינו שליטה כל כך אבסולוטית של ספורטאי בתחום מסויים, פשוט מדהים ומרשים. וזה מוביל אותי לשאלה, האם לדעתכם איאן טורפ האוסטרלי שפרש לפני איזה שנתיים כי נמאס לו היה יכול לתת פייט כלשהו לפלפס? בכל מקרה, לפנות בקור הפלא האנושי הזה המכונה מייקל פלפס אסף לעצמו עוד 2 מדליות זהב ובכך הפך לספורטאי המעוטר ביותר בתולדות המשחקים האולימפיים עם 11 מדליות זהב. בצד הישראלי אנחנו דיי מקבלים בראש כשנכון לעכשיו רק השייט הצעיר (מה קוראים אותו?) עושה חייל ומחר יעלה התקווה הגדולה שלנו למדליה למזרן הג'ודו, הלו הוא אריק זאבי הצנום
אז איך עוברת עלייכם האולימפיאדה הנוכחית? אחרי מה אתם עוקבים? ומתי סוף סוף "המלכה הגדולה" יוצאת לדרך?

SHITBREAK3

New member
שחר צוברי ../images/Emo13.gif

גם קורניצקי ובוסקילה נראות נחמד...מקום רביעי כרגע. בעיקרון כשיש תכדורסל גברים כמובן שאני כל היום מול המשחקים... אבל בימים כמו היום, (בואו נגיד בלשון המעטה שטורניר הנשים לא ממש מעניין אותי..) אז ככה תקוע בעיקר מול הערוץ הראשון (לקח לי חודש לגלות שבאמת יש כזה ערוץ! זאת לא רק אגדה!) ולפעמים מזפזפ לערוצי הספורט. שחייה....התעמלות מכשירים...כדוריד...כדורגל....הרמת משקולות (מי ראה תזאת שדפקה תראש בקיר?) יש איך להעביר תזמן
האתלטיקה עוד לא יצאה לדרך ושם יש לנו עוד תקווה למדליה, אלכס אברבוך כמובן. אולי אפילו סטאין יפתיע במרתון

OrEl74

Well-known member
מנהל
מה המצב עם קלגנוב?

הוא כבר התחיל להתחרות? גם אמור להביא לנו איזה מדליה. ויש גם את ההוא מההתעמלות שיכול להביא לנו כבוד בגמר

z dead

New member
ורד בוסקילה נראת מאוד מאוד נחמד

גם אליס שלזניגר. לדלילה חתו(א)ל הייתי עושה כמה גורים בכיף. גם אניה גוסטומלסקי,הייתי עושה להם כמה ילדים שבעתיד ילכו עם סנדלים וגרביים,בכיף אפילו.

rapgamer4ever

New member
בתור שחיין לשעבר

אני יכול לומר כי פלפס מבסס את עצמו אצלי כספורטאי הגדול בכל הזמנים, לא פחות. צריך להבין את ההתקדמות המטאורית של הספורט הזה, בלתי אפשרי לשלוט בכ"כ הרבה סגנונות ברמה הגבוהה ביותר לאורך זמן, פלפס שובר את הבלתי אפשרי הזה. כיום השחייה היא תחרותית יותר מכל ענף אולימפי אחר, אתה מוצא את עצמך שובר 3 שיאי עולם (לורה מנאדו) וחצי שנה אחרי נאבק בשיניים על האפשרות בכלל להגיע לגמר. פרפר, חתירה ומעורב למרחקים בינוניים וקצרים, ווינריות לא הגיונית, והכל בלוח זמנים מאוד לא נוח לאלו שמחפשים להתחרות בכמה תחרויות במרחקים האלה (לדעתי קייטי הוף איבדה לפחות מדליית זהב אחת מהלוח הזה, אולי שתיים). לת'ורפ לא היה שום סיכוי, זה כמו להשוות את אברבוך לבובקה. בעניין סמים- גם אין סיכוי, פלפס שולט ביד רמה בבריכה כבר 5 שנים, מנצח כל תחרות אפשרית, אם הוא תחת השפעה של סם שלא נמצא בבדיקות אז אפשר להיות בטוחים שגם כל השחיינים האחרים ככה, המצב שלו ביחס לאחרים אובייקטיבי. אגב, בדרך כלל אני לא קונה מהר קונספירציות, אבל בטוח שמשהו לא כשר בבריכה בבייג'ין. שיאי עולם זה טוב וטבעי במצב הנוכחי של השחייה, אבל לא עד כדי כך. הנבחרת הדרום אפריקאית שבאתונה לקחה זהב, לא הייתה מגיעה פה לגמר עם אותה תוצאה שלקחה זהב. דיברו על הזרמת חמצן למים, בריכה מעט קצרה יותר מ-50 מ' ועוד שלל תיאוריות, אין לי מושג מה נכון אבל אני משוכנע שמשהו לא כשר. לשמחתי המצב אובייקטיבי כך שזה לא פוגע בספורטיביות שבתוך התחרות, אלא פשוט ביחס בין האולימפיאדה הזאת להיסטוריה. השאר פחות מעניין אותי, קצת נמאס מענפים קיקיוניים, הענף הנוסף היחיד שמשוחק עכשיו שאני מלא הערכה כלפיו הוא ההתעמלות. אגב, שיטברייק- לאברבוך אין סיכוי להשיג מדליה, אני חושב שמקום 6-7 יהיה מאוד מכובד ויחשב כהצלחה. התקוות הן כאמור זאבי וצוברי.

גם אני חשבתי על זה

הרי בספורט תחרותי בד"כ התוצאות מתכנסות לאט לאט לאיזה גבול אנושי שנשבר לעתים רחוקות בזכות התקדמות טכנולוגית או פנומן בודד. ועכשיו, בבריכה אחת בכמעט כל גמר יש שיא עולם. יש לי כמה תיאוריות יפות: 1. חומרים חדשים שעדין לא הוצאו מחוץ לחוק/לא ניתן לזהות אותם ביעילות מסתובבים בין המתחרים 2. הבריכה קצרה ב-20-30 ס"מ. 3. המים בבריכה הם למעשה לא מים טהורים, אלא מדוללים עם חומר שמעלה את הציפה של השחיינים ומקטין (או מגדיל, לא החלטתי עדין מה עדיף כי ההתנגדות שמאטה את ההתקדמות של השחיינים היא גם זו שמעיפה אותם קדימה כשהם חותרים) את החיכוך. אני כמובן חצי צוחק. אבל רק חצי. אגב, באילו מקצועות בעצם פלפס זכה ועתיד לזכות בזהב? יש לנו 100*4 חופשי, 200*4 חופשי, 200 פרפר, 200 חופשי. מה עוד? באמת מדהים שהוא שולט בכמה סגנונות שונים (גם אני שחייין לשעבר! סתם רציתי להתלהב). חבל שהוא לא חזק גם ב-100, לפי מה שהבנתי.

rapgamer4ever

New member
המשחים שלא הזכרת:

400 מעורב, 200 מעורב, 100 פרפר (משחה מסוכן יחסית, סיכוי שלא יקח) ו-4*100 מעורב (אם יפסיד את ה-100 פרפר לאמריקאי גם סיכוי מסוים שלא ישתתף בגמר אז זה יהיה שווה פחות). ואיפה שחית? היית טוב?

אה, לפעמים אני שוכח לעדכן את הסטטוס שלי

"שחיין לשעבר" היה יותר מדויק כשהייתי בן 13. עכשיו אני שחיין לשעבר לשעבר לשעבר. האמת היא שהספקתי לשחות 8 שנים ולפרוש בגיל 12 (כשהבנתי שאני אחד השחיינים הכי ותיקים בארץ בגילי ורחוק מלהיות אחד הטובים).

הכפפה

New member
מילא פלפס

כמעט כל מי שקופץ למים משפר את השיא האישי שלו בשנייה לפחות. ברוק וגרטל אומרים שזה בגלל הבגדים החדשים שאמורים לשפר בממוצע 0.8 שניות ל-100 מטר. לי זה נראה יותר כאילו הסינים בנו בריכה של 47 מטר במקום 50...

rapgamer4ever

New member
חליפות ספידו האלה הן רק לחלק מהשחיינים

שדוקא הצליחו פחות מהמצופה לדעתי (הרבה בגלל לוח זמנים שאני לא אתפלא אם הסינים סידרו בכוונה כדי לדפוק אמריקאים). 2 התיאוריות הפחות הזויות לדעתי הן או שהסינים העלו את אחוז החמצן במים (וכידוע גם העור נושם), או שפשוט השעונים האקלטרוניים בבריכה תוכננו להיות איטיים בכחצי אחוז משעון "תקין". לא חושב שאי פעם נדע איך, אבל אנחנו מתישהו נדע האם. אם נראה שהשיאים שנקבעו בביג'ין יחזיקו מעמד הרבה יותר זמן מהמתוכנן, נוכל לדעת שהסינים פגעו בשחייה בראי ההיסטוריה כדי להאדיר את האולימפיאדה שהם אירחו. לדעתי כן (שוב, אני קצת מפתיע את עצמי, אני בד"כ קצת מזלזל בקונספירציות).

OrEl74

Well-known member
מנהל
למה שלא נדע איך?

אם לוועד האולימפי יש איזה חשד כזה אז שיבדקו, זה לא כזה מסובך לבדוק אם הבריכה קצרה יותר או את השעוטן וגם לא את רמת החמצן במים. אבל נראה לי שגם אם יש חשד אז לועד האולימפי נוח לעצום עיניים בגלל היוקרה של האלימפיאדה.

tristan79

New member
זה יהיה בלתי אפשרי לעלות על משהו כזה

הסינים מתכננים את זה כבר שנים, למה אתה חושב שכל השעונים הדיגיטליים הם made in China???

gambit forever

New member
דווקא בשחייה נשברים כל הזמן שיאי עולם

לא רק באולימפיאדה, בכל משחה גם לפני האולמפיאדה נשברו כמה שיאים. אז אני מניח או שיש קונספירציה ענקית שכוללת את כל תחרויות השחייה בשנים האחרונות, או שפשוט רמת השחיינים עלתה יחד עם רמת הטכניקה ורמת הטכנולוגיה של חליפות השחייה.

rapgamer4ever

New member
אתה לא מבין בכמה הם נשברים

הם נשברו לפני בכיף, אמנם לא כל תחרות אבל זה לא מה שמחשיד. העניין הוא בכמה הם נשברים. לשם השוואה- שיאים משופרים בבריכה הזאת מלפני שבוע ושבועיים כמו הזמן שלקח לשיאים להשתפר מלפני 6-7 שנים עד לפני שבוע שבועיים. זה כאילו קפיצת מדרגה בהיסטוריה במקום עלייה הדרגתית. מין מייקל ג'ונסון שקפץ מדרגה בהיסטוריה ב-200 מטר, רק שיש 20 מייקל ג'ונסונים.

הכפפה

New member
ולא רק השיאים העולמיים

אני מחזק את טענתך ומוסיף כי לא רק הרמה העולמית הגבוהה ביצעה קפיצה - אלא ממש כל רמה שהיא התקדמה בקצב כזה או אחר. כלומר, אין פה מקרה של התעלות של כוכב כזה או אחר, כמו מייקל ג'ונסון - כי הרי בתקופתו, ועד היום, בודדים ירדו אפילו מ-20 שניות בריצה זו - אלא ממש התקדמות של כל השחייה כולה. וזה באמת מה שמוזר כאן. תקן אותי אם אני טועה... למעשה המשמעות של שיא ישראלי היא - "הפער בינינו לבין העולם נשאר אותו דבר".

עמית123

New member
גם אני די בטוח שמשהו לא כשר שם בשחיה

השאלה היא האם זה רק בשחיה? כי ממה שאני עוקב אז כן. אם גם ב100 מטר פתאום מישהו ירד מ9.7 אז זה כבר יהיה חשוד.. (למרות שהיו השנה תוצאות לא רחוקות, אבל עדיין..)

למעלה