אהבת האדם

Nחמן

New member
../images/Emo32.gif אהבת האדם

המדור של Nחמן
מוקדש הפעם לאיתי - לרגל יום הולדתו... הזדמנות נוספת לברך אותך בכל הברכות. רבים מאיתנו מכירים את איתי ואת פעולותיו למען הקהילה. באופן אישי אני יכול להעיד עליו, שאהבת הזולת היא חלק מאישיותו. אפשר להתווכח איתו, אפשר לא להסכים איתו, אבל אי אפשר, שלא לאהוב אותו. כל מה שעושה ועשה הוא מתוך אהבה עצומה לכל אדם. הלוואי שנזכה ללמוד ממך, אהבה, מהי. מלבד זאת ההקדשה גם לטוהר, שכבר "איים" להפסיק את הפינה שלו, אולם אני מקווה, שיהיה זה איום סרק, ושימשיך לכתוב את הפינה עד מאה ועשרים בתוספת מע"מ (אחוז אחד נוסף...
) האם אוכל להפעם להעלות את המדור בשרשור אחד?...

Nחמן

New member
ברית שלום

פנחס - מבני בניו של אהרן - אוהב שלום ורודף שלום, אוהב את הבריות ומקרבן לתורה, האם הוא רוצח נפש מישראל?! כנראה לעתים פעולת רציחה אף היא באה מתוך אהבת הבריות והרצון לקרבם לתורה. "וירא פנחס" – מה ראה? פנחס ראה, למה מביאה המשיכה לבנות מואב: לגילוי עריות, לעבודה זרה ואולי גם לשפיכות דמים. הרי כבר קרה במעשה העגל, שהרגו את חור כשעמד נגדם. מה ימנע מהם כאן להגיע לשפיכות דמים, כשלא בושו לגשת אל משה עם המדיינית ולהתווכח אתו על היתר תאווה? פנחס "השיב את חמתי מעל בני ישראל" - ברגע שראו ישראל את מסירות נפשו של פנחס, נתגלתה מחדש נשמת ישראל בטהרתה, העם התפכח משכרות התאווה. כולם הרגישו, כי אי אפשר לאדם מישראל למסור את נפשו בשביל דברי תאווה ותועבה. מסירות נפש צריכה להיות בשביל דבר ה'. הקדושה שבלב העם התעוררה לשלהבת מאירה והבליטה שבתוך תוכם ישראל קדושים הם ועל כן שב ה' מחרון אפו, כי מסירות הנפש של פנחס - עוררה את העם ולימדה אותו על מה הוא צריך למסור את נפשו מתוך אהבה לעם, פנחס מוכן היה למסור נפשו, כדי לקרבן לתורה. על כן זכה לכהונה, שזכה בה אהרן אוהב השלום ורודף השלום (הרב אברהם צוקרמן מתוך אתר "הישיבה"). הערה חשובה: ברית השלום ניתנה לפנחס ע"י הקב"ה באופן מיוחד, שכן כהן, שהרג את הנפש אמור להיות פסול לעבודה בבית המקדש, ומעבר לכך חל עליו גם דין "רודף", כלומר: אילו היה מישהו מציל את הישראלי או אף את המדיינית מיידיו של פנחס במחיר של פגיעה בנפשו, היה פטור מכל דין. עוד הערה: פנחס היה יחיד לא בדורו אלא בכל הזמנים. על זה אמרו חז"ל: "הלכה ואין מורין כן". לכן לא יכול כל אדם שהוא לומר: אני פנחס ובוודאי לא בדורנו ובוודאי כשלא התקיימו התנאים, שאיפשרו לפנחס לעשות את אשר עשה. שבת שלום לכווווווווווווווווולם!

Nחמן

New member
אדם גדול

האמת? כבר מזמן רב חשקה נפשי לכתוב על האדם המופלא הזה, ששמו בישראל – הרב יצחק דוד גרוסמן.(גרוסמן באידיש = אדם גדול) עם זאת מה אוכל לכתוב על אישיות כה נפלאה, שמסירות הנפש שלו למען כלל ישראל לא יודעת גבולות? אז באמת אינני מכיר מקרוב את הרב גרוסמן ומעולם לא פגשתי בו. רק ממה ששמעתי עליו, אני יודע בוודאות, שהוא יכול לשמש מופת וסמל לאהבת ישראל. זכור לי משפט אחד, ששמעתי ישירות מפיו בתוכנית רדיו, שנערכה בעקבות כנס שוטרים כלשהו. אלו הדברים שאמר: אני לא למדתי באוניברסיטה לא פסיכולוגיה ולא קרימינילוגיה. אני למדתי תורה. בתורה כתוב, שאם אדם נתפס בגנבה, לא מכניסים אותו לבית הסוהר אלא קונסים אותו בתשלום כפל. ואם אין לו מהיכן לשלם, הוא נמכר לעבד למשך 6 שנים או עד היובל. ע"פ הגמרא האדון חייב לתת לעבד זכויות שוות לכל יתר בני ביתו ואף למעלה מזה: אם יש לו רק כרית אחת, חייב לתיתה לעבד. אם יש לו צלחת אחת יפה ואחת פשוטה, חייב לתת את היפה לעבד. מדוע? העבד גנב לא מפני שהיה חסר לו כסף אלא אהבה. הייתה חסרה לו תשומת לב ויד תומכת. אילו היה לו את כל אלה היה יודע להסתפק במועט ולא מגיע לגניבה. האם חשבנו לרגע, כמה שווה אהבה? בתגובתי לסהר לפני כמה שבועות כתבתי על הערך המיוחד, שכל אחד מאיתנו מקבל באהבתו לזולת. שמחתי להיווכח, שיש בסהר את התכונות הללו ואף הוא חש בהם מקרוב. אז מי הוא הרב גרוסמן? עוד לא יודעים?! בבקשה: הנה לפניכם סיפור אחד מיני רבים, שבמקרה מצאתי באתר ישיבת "אש התורה" (מומלץ מאוד לבקר בו ואף להירשם לניוזלייטר). קראו ותתפעלו! http://www.aish.com/hsociety/diary/A_Light_in_the_Darkness.asp רוצים לדעת עוד על הרב גרוסמן? הנה כמה פרפראות קטנות: החל משנת 1970 משמש הרב גרוסמן כרבה של מגדל העמק וראש מוסדות החינוך "מגדל אור", ששמו להם למטרה להנחיל השכלה לילדים ממשפחות במצוקה. את המוסדות הרחיב אף מעבר לגבולות הארץ ואף עד שערי ברית המועצות הגיע. על כך זכה הרב גרוסמן בשנת 2004 בפרס ישראל. בשנת 2003 התבקש להציג את מועמדותו לתפקיד הרב הראשי תוך הבטחה לתמוך בו פה אחד אולם בהוראת אביו סירב לעזוב את מגדל העמק וויתר על התפקיד הנחשק ובלבד שיישאר מחובר לעיירה ולמוסדותיה. בשנת 2006 קיבל תואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת "בר אילן" ובשנת תשס"ח (2008) הדליק את אחת משתים עשרה המשואות בהר הרצל בטכס סיום יום הזיכרון לחללי צה"ל ופתיחת חגיגות יום העצמאות (מתוך "ויקיפדיה"). היכן מוצאים עוד אנשים כמוהו?

למעלה