אהבת האדם

Nחמן

New member
../images/Emo32.gif אהבת האדם

המדור השבועי של Nחמן מוקדש הפעם ב-
למנדי, שעל חבריו אני עומד לכתוב הפעם (הזהרתי אותך, מנדי!...
)

Nחמן

New member
חכמה בינה ודעת

ותחילה התנצלות: ההודעה הקודמת "פסח שני" צריכה היית להיכתב תחת ההודעה "אהבת האדם". בשל טעות היא נכתבה כהודעה חדשה. חג השבועות כבר מאחרינו. לבושתי אגלה, שהשנה לא עשיתי "תיקון" בשעה 23.00 לאחר שתיית כוס קפה חזק ומנוחת צהריים במשך כשעה וחצי יצאתי בדרכי למרכז העיר כדי לשמוע שיעורים אבל העיניים שלי החלו לצרוב ממאמצי השבוע וגם ברגל יש כנראה איזושהי בעייה, שהאורטופד יצטרך לפענח לאור תוצאות הבדיקות. בבוקר השכם התעוררתי לתפילת "ותיקין" אבל לא יכולתי להחזיק עד לאחר תפילת שחרית וחזרתי לשינה נוספת. באותו זמן נזכרתי בחבריו של מנדי (אולי גם אתה היית שם?...), שלא ישנו כל הלילה, ובבוקר לאחר התפילה סמוך לכותל המערבי במקום לפנות לביתם נשארו עוד זמן רב כדי... לפני כמה שנים זכיתי להתפלל תפילת "ותיקין" בשבועות סמוך לכותל (יותר מפעם אחת). לאחר התפילה השתוממתי לראות עשרות מקרב חסידי חב"ד ממתינים ליד דוכן ביציאה מהכותל ומחלקים לכל המתפללים (עשרות אלפים במספר!) יין לקידוש, פרוסת עוגה ובקבוק מים מינרלים. כמה טוב! כמה נפלא לראות אהבת ישראל שכזו! מתפללי הכותל הגיעו ממרחקים מרחק של קילומטרים רבים (6 ק"מ מהר נוף, 7 ק"מ מבית וגן ועוד...). לאחר התפילה היה עליהם לחזור לביתם מהלך של כשעה הליכה ויותר לאחר לילה ללא שינה. בחב"ד דאגו לעורר אותם מעט ולהוסיף מרץ לאלה, שהשקיעו את מרצם בלימוד במשך כל הלילה ובהליכה מאומצת לתפילה סמוך למקום בית מקדשנו. כבר כתבתי פעם על חב"ד בעניין ילדי צ'רנוביל. גם אז ציינתי, שילאה העט מלתאר את גודל חסדם ואת נפלאותיהם של חסידי חב"ד, ששמם יצא למרחקים בשנה האחרונה בעקבות הפיגוע הנורא במומביי, שבו נהרגו הרב גבריאל ורבקה הולצברג הי"ד והשאירו אחריהם את מוישי הקטן, שניצל בנס מהתופת. כבר אמר לי פעם מישהו: בעכל מקום בעולם, שבו יהיו יהודים, תמצא גם את חב"ד. כמה יפה וכמה נאה! לא אכחד מכם, שלא הכל מוצא חן בעיניי בחב"ד. עם זאת לשם האיזון אני בטוח, שגם בעיניהם לא מוצא חן, שאינני מכריז השכם והערב: יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד! זה מתאים למאמר נפרד, שבו אגלה במקצת, מה עבר עליי בימי חופשתי הקצרים.

mendy770

New member
תודה Nחמן - ואכן יש 2 דברים שאפשר למצוא

בכל חור נידח בעולם : 1. שליחים של חב"ד 2. סניף של מקדונלד

Nחמן

New member
חן חן! ר"ת מנדי + נחמן ../images/Emo3.gif

הערות: 1. = בכל מקום, שבו יש יהודים. שלא לקלקל את השמחה - רק השבת נזכרתי לאור כתבה ברשת "קו עיתונות דתית", שיש מתחרים לחב"ד בתחום האש"ל ל"עולי הרגל". אני בטוח, שיש מקום לכולם, ושירבו גומלי חסדים בישראל. פרטים נוספים בל"נ לקראת סוף השבוע.

למעלה