אבל חייב להתייעץ !

מושMוש

New member
../images/Emo32.gif אבל חייב להתייעץ !

אני יודע שהדבר אולי
אבל דעתכם חשובה. התחלתי לצאת (ואף להתאהב) במישהי מקסימה (24) אך דבר אחד (ויחיד) קצת מפריע לי היא קצת מלאה (הערכה גסה 15 -20 ק"ג עודף). בעבר לא הייתי מעז לצאת עם נשים מלאות אך איתה הכל שונה הכל זורם נחמד וכייפי וחוץ מהבעיה הזו הכל בינתיים מושלם. אני אדם מאוד ספורטיבי (וללא ק"ג אחד עודף) . שאלתי היא האם מנסיונכם יש סיכוי שמישהי בגיל כזה תשנה את הרגלי האכילה ותוריד את הק"גים העודפים ? האם זה בכלל תלוי בה או שיש מקרים שזה עניין של מבנה גוף ואז הדבר בלתי הפיך ? האם זה מעיד על בעיות בריאות נוספות ? ושאלה אחרונה שממש לא קשורה לפורום: איך אני אומר לה שאני אוהב אותה ושהכל מושלם חוץ מבעיית המשקל ושהיא תצטרך לטפל בזה כי זה מפריע לי ?

yperelman

New member
התשובה לשאלה הראשונה (והשניה)

היא כן! אפשר לשנות. "רק על עצמי לספר ידעתי"
. לשאלתך השלישית, מאחורי התנהגויות אכילה (לאו דוקא אצל בעלי "עודף משקל") מסתתר סיפור. איזה? כל אחד ואחת וסיפורו/סיפורה האישי. לשאלתך הרביעית, הצעתי לך היא להגיד לה בדיוק את מה שאתה מרגיש. מערכת יחסים שתתחיל כבר בשלב הראשון ממקום של חוסר כנות, קשה לי לראות אותה מחזיקה (באמת) מעמד. .....אבל....משום מה אני מרגיש שאת התשובה הזו לשאלה כבר ידעת. נכון?

0 אור 0

New member
תשובה אחרת

אני מכירה אחת (!) שהיתה מאד שמנה (אני רזה על יד מה שהיא היתה), ירדה במשקל והפכה לרזה וחטובה, וגם שמרה על זה המון שנים. לעומת זה, אני מכירה רזות וחטובות רבות שהשמינו במהלך החיים - להיות חתיכה זה מצב די זמני אצל רוב הבנות, שמחזיק מעמד עד הלידות ... תחשוב בדיוק למה מפריעה לך העובדה שהיא מלאה. כי לא נעים לך לצאת אתה לרחוב? אם אתה אוהב אותה באמת, כדאי שתנסה לקבל אותה כפי שהיא, ותשמח אם היא מקבלת אותך כפי שאתה בלי לנסות לשנות אותך דבר אחד בטוח: אם היא רוצה לרדת במשקל כי זה חשוב לה, אז יש סיכוי להצליח. אם היא תרד, כדי להשביע את רצונך, אז או שהיא תשמין שוב אחרי כמה שנים, או שהנישואים שלכם יתפוצצו מתישהו ... אני אמנם מציעה שתשתף אותה באי הנוחות שלך בנושא, אבל תחשוב קודם על הנקודות שהעליתי.

0 אור 0

New member
ועוד משהו

עניתי לך על חתונה, כי אם מדברת על סתם חברות כיפית לזמן מה, פשוט אין טעם לדבר על שינוי מהסוג הזה.

ואם היא לא תרזה

האם זה אומר עליה משהו כאדם? האם תפסיק לאהוב את מי שהיא מעבר לק"ג העודפים? האם התאהבת בקנקן או במה שיש בו? הרי התאהבת בה, בעודה שמנמנה, היא לא השמינה תוך כדי, ואתה אומר בעצמך שהיא בנאדם מקסים, אז מה זה חשוב איך היא נראית?

yperelman

New member
ובכל זאת

כבעל עבר שמן מאוד, הלואי שזה היה כל כך פשוט בעולמנו זה.

Fistandantilos

New member
תחשוב טוב למה זה מפריע לך

ושם תמצא את התשובה, לדעתי שים את הדגש על הבריאות שלך ועל הרצון לעזור לה

יש דרכים לרזות

יש אפילו הרבה דרכים לרזות, חלקן בריאות יותר וחלקן פחות. אבל ההחלטה אם לרזות צריכה להיות של חברתך. זה נושא מאוד עדין, מכיוון שיכול מאוד להיות, ואפילו סביר להניח, שאם תדבר איתה על זה זה יגרום לה להרגיש פחות נחשקת, או שאתה לא אוהב אותה כמו שהיא. אני לא יכולה לייעץ לך כיצד לעשות את זה, ואני לא יודעת אם יש דרך קלה. פתיחות, כמו שכתבו לפני, היא הדרך הנכונה. אבל גם קבלה. אני חושבת שקודם כל כדאי לך, כמו שכתבו, לעשות בדק בית. למה זה באמת מפריע לך. יכול להיות שגוף שמן זה לא הטעם שלך, ואתה לא נמשך אליה. יכול להיות שזו הסטיגמה שנעוצה ברובנו כל כך חזק. אבל מעבר לזה, יש משהו חשוב שעל כולנו להשלים עמו: אנחנו משתנים כל הזמן. עם השנים, רובנו נעשים פחות יפים (לא כולם, וגם זה עניין של טעם והעדפה). העור מתקמט, השיער נעשה דליל ואף מלבין, גברים רבים מפתחים כרס, נשים עוברות לידות, משמינות-מרזות-משמינות. בעיני, כשמדברים על מערכת יחסים רצינית ואהבה, יש צורך להבין את זה. להבין שבן הזוג שלנו לא ייראה תמיד כמו שנרצה שהוא ייראה, בדיוק כמו שאין לנו תמיד שליטה על איך שאנחנו נראים (יעידו על כך עשרות הגברים שפונים לפורום ומחפשים תרופה נגד התקרחות). לכן מערכת יחסים שמבוססת על אהבה אמיתית, הזנה הדדית ותמיכה היא דבר חיוני. לפי מה שכתבת, נראה שהיחס שלכם לגוף, תזונה ופעילות גופנית הוא שונה. מכיוון שתזונה בריאה ופעילות גופנית הם דברים חשובים, יש מקום לעודד אותה להתייחס טוב לגופה. אבל אם זה מגיע ממניע אנוכי שלך שהיא תיראה כמו שאתה רוצה, אז זה לא הוגן ואין לזה מקום בקשר. זה גם לא הוגן להשתמש בעניין הבריאותי כתירוץ, בעוד שהסיבה האמיתית והעיקרית לרצון שלך שהיא תרזה היא שאתה רוצה שהיא תיראה כמו שאתה רוצה. נקודה נוספת למחשבה: יכול להיות שהיא תעשה למענך דיאטה או ספורט ותרזה, אבל אחר כך בימים של משבר או של חוסר איזון או בחורף הבא, היא שוב תעלה במשקל. אם אתה לא תשלים עם זה שיש לה את הנטיה להשמנה, זה עלול ליצור במערכת היחסים ביניכם משבר אמון מאוד גדול. היא תרגיש כל הזמן שהיא לא טובה מספיק, לא סקסית בעיניך, לא מושכת, ובקיצור, תרגיש שמנה. אתה תבקר את האופן שבו היא אוכלת, ובלי לשלוט בזה אפילו, תסתכל עליה כשהיא אוכלת משהו משמין. היא תנסה להסתפק בסלט אבל תרגיש שהיא חוטאת כשהיא תאכל קינוח טעים... בעיה. בכל מה שתבחר, אני מאחלת לך הצלחה.

אני אהיה קצת בוטה...

השאלה היחידה שאתה צריך לשאול היא שאיך להתוודות בפניה שאתה אוהב אותה, ושהכל מושלם חוץ מבעיית המשקל ושאתה תצטרך לטפל בזה, כי זו בעיה שלך. אם היא בריאה ומאושרת וטוב לה עם עצמה, למה לה להוריד את המשקל העודף? אולי זה יקרה מתישהו מאליו, אולי היא תרצה לפצוח בדיאטה מאורגנת יותר מסיבות אחרות ביום מן הימים, אבל קשה לי להאמין שמישהי תוריד 15-20 ק''ג כי החבר אמר לה שזה מפריע לו. אתה היית מפסיק להתאמן אם היא היתה אומרת לך שהיא מעדיפה מבנה גוף קצת יותר רפוי ופחות נוקשה? אני מאמינה שלא. זה עובד בדיוק ככה גם לצד השני.

למעלה