אבל ברוח הזמן

vered4

New member
../images/Emo32.gif אבל ברוח הזמן

ראיתי בפורום אחר ואימצתי את הרעיון. הרי זה אינטרנט, וכבר דיברנו על המגבלות שלו, ועל אי ההבנות שהוא יכול לגרום. זה המקום והזמן לבקש סליחה אם פגעתי במישהי/ו - סליחה אם כתבתי דברים שלא הייתי צריכה - סליחה אם לא עניתי בזמן- סליחה מאחלת לכולם גמר חתימה טובה שנה טובה ומאושרת

dona flor

New member
סליחה שאני מתפרצת...

אבל למה אנחנו זקוקים ליום אחד בשנה שיזכירו לנו לבקש סליחה מחברינו??? למה לרכז הכל ביום אחד? ואם לא מתאים לי דווקא ביום הזה לסלוח?
מה שאני רוצה להגיד זה שקודם כל אני משתדלת לא לפגוע מראש אבל אם בכל זאות פגעתי אני מייד מנסה לתקן את העיניין וזה גם מה שאני מלמדת את ילדיי אז אם מה שכתבתי פגע במישהו...

vered4

New member
היום הזה מזכיר לנו לעשות את זה

ביום יום כולם עסוקים בכל העולם וחבריו. אז יש יום אחד בשנה שיש בו מסורת להתפנות מכל ההמולה ולחשוב. ואם מישהו מתבלבל, אני בכלל לא בענין הדת והאמונה, רק בענין האנושי. (ולא שבדת אין אנושיות, אבל אנושיות לא שייכת לדת).

AYELET1

New member
דונה, בוודאי שהדבר הרצוי ביותר

הוא לא להעליב, או שאם קורה מקרה כזה, להתנצל. אך לא תמיד את מודעת לרגע בו העלבת מישהו. וכאן המקום גם, להזכיר את הבעייתיות של התקשורת ברשת: מצד אחד כלי נהדר. הכרתי כך אנשים רבים מעניינים, שכנראה בשום אופן אחר לא הייתי ניתקלת בהם, אם מחמת שייכותינו לשכבת גילאים שונה, אם משום עיסוקים אחרים לחלוטין. בקיצור, כלי נהדר, שאם לא היה קיים, היו חייבים להמציא אותו
מצד שני , התקשורת חסרה אלמנטים חיוניים, המצויים בסוגי תקשורת אחרים: אינטונציות בקול, הבעות פנים וכד´ הדברים הללו הם אינטגרלי בלתי נפרד נמתקשורת, והם אינם ´קיימים בתקשורת האינטרנטית (פורומים, מייל, ICQ). ובעקבות זה, פעמים רבות אנשים נעלבים - אם ממה שנכתב ואם מחוסר התייחסות למה שנכתב (כשחלק מחוסר ההתייחסות נובע מאבדן הודעות- כבר קרה לי ב-ICQ- בחל הסייבר ספייסי, או מתגובה בשרשור גדול, שפשוט קצת נבלעה ו"הלכה לאיבןד" בשרשור). אז זה בדיוק המקום לבקש סליחה ממה שנעלב ממני , מדברים שהובנו לא נכון, או מחוסר התייחסות שלי להודעות או מסרים , שארע לא בכוונה
וגם המקום לבקש- אנא קחו בחשבון את מגבלות סוג התקשורת הזה!

חני ב

New member
אז ורד

זה המקום לכתוב לך שוב שאני עדיין לא מבינה למה את כועסת עליי. אין מה לעשות, אני לא שוכחת כלום... והכתבה ההיא ההיא ההיא...באמת שלא "גנבתי" אותה ממך. אני מקווה שכבר הספקת להכיר אותי. ואני יודעת או חושבת שבגללי את לא כותבת בפורום שלי, וחבל. אז אם התחלת, אני אמשיך...אם פגעתי בך אז ואת בכל זאת חושבת שלא עשיתי זאת מתום לב, אז אני מנצלת במה זאת לבקש ממך סליחה .

vered4

New member
השארת אותי בלי מילים, כמובן

ואני שולחת לך מסר.

למעלה