אביבי

blackhawk16

New member
צריך עזרה

הבגרות בהסטוריה קרובה והחלטתי לסכם במרוכז את כל הנושאים במיקוד לבגרות אבל אני נתקל בקשיים. לפני כמה חודשים כתבו לי פה בפורום שהפורום נפתח בין השאר במטרה לעזור לנבחנים בבגרויות בהסטוריה אז אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני מחפש אתר באינטרנט שבו אני אוכל למצוא מידע מרוכז על תוקפנות ופיוס בשנות השלושים, או אם להיות יותר ספציפי: "מטרות מדיניות החוץ של גרמניה הנאצית והצעדים התוקפניים שנקטה כדי לממשן" (ציטוט מהמיקוד). המידע שיש לי במחברת הוא מועט מאוד ואני לא כל כך יכול להיעזר בו. בספר הלימוד המידע מפוזר מאוד בפרק ומאוד קשה לי לרכז את פיסות המידע שיש שם לסיכום אחד שעונה על ההגדרה שנתתי קודם שנלקחה מהמיקוד. חיפשתי קצת באינטרנט אתרים על הסטוריה כללית וכיו"ב אבל לא מצאתי אתר ממש טוב שיספק לי את המידע שאני צריך. לכן, לפני שאני הולך ממש לנבור בתוך האינטרנט ולבלות הרבה זמן בחיפוש אני מעדיף לחסוך מעצמי את הטירחה הזאת כי יש הרבה מאוד חומר לסכם ולכן, אם תוכלו לתת לי אתר טוב בעברית שמכיל מאגרי מידע גדולים על הסטוריה כללית של מאה השנים האחרונות (אם יהיה משהו יותר ספציפי על מה שביקשתי זה בכלל יהיה נהדר) אני אודה לכם מאוד

המערכת חזרה לפעולה ../images/Emo43.gif

במהלך השעות האחרונות מערכת הפורומים והאתר כולו לא היו זמינים, זאת בשל עיכוב לא צפוי בפעולות תחזוקה ושדרוג באתר. בדקות אלה המערכת חזרהלפעולה מלאה. אנו מתנצלים על אי הנוחות, ועושים כל מאמץ לוודא שתקלות מסוג זה לא יישנו. חג שמח

במתכונת הנוכחית של הפורום

דווקא יהיה עדיף אם אכן תחפש חומר לבד, זה גם יעזור לך יותר בבחינה, אם יהיו לך שאלות ספצפיות יותר אולי נוכל לעזור

הכוונה היא

שאין מורה להיסטוריה, שמכין תלמידים לבגרות, המלווה את הפורום, כך שהתשובות שתקבל מן הסתם לא יתאימו לחומר הנלמד לבגרות, יתרה מכך, כל עוד אין מורה כזה ולא עברנו "למתכונת בגרות בהיסטוריה" בקשות עזרה הם אוף טופיק בפורום הזה, והיחס אליהם הוא בהתאם.

homer jay

New member
מאבק ושקיעה בישראל ובעמים החדשים

בזמן החדש/שולה ענבר הוצאת לילך (לא מצוינת השנה. בכול חנות לספרי לימוד קיים) עמוד 330-341 מוסבר בפשטות אני למדתי לבגרות ביחדה הראשונה מהספר המתאים ליחידה הראשונה הוכיח את עצמו. יום טוב :) אתר 1 http://www.har-vagai.org.il/yehonatan/yohisyb.html אתר 2 http://www.geocities.com/yoavsikum/ באתר גטו ורשה ישנה קצת אינפורמציה http://warsaw.daat.ac.il/ אל תלמד יותר מדי.... אם לומדים יותר מדי שוכחים הכול

אל תשתמש בספר הזה, הוא נורא

ואיום - כתוב בשפה פשוטה מאוד, מלא שגיאות. שלא לדבר על האיורים, שהם עלבון לאינטיליגנציה.

homer jay

New member
זה הספר היחיד הממצה את כל החומר

בצורה הטובה ביותר והקלה ביותר. במידה ויש בידך ספר אחר המתאים לתוכנית הלמידה של משרד החינוך אודה לך אם תתני לי את שמו ושם מחברו. וכן הציורים הם עלבון לאינטיליגנציה :))))) חנקת אותי מצחוק שנזכרתי בזה. ממרקרים (עם מרקר לצורךף הדגשה) משפטי מפתח בערך חודש לפני הבחינה שלושה ימים לפני הבחינה חוזרים על החומר בכלליות ואפשר לגשת בראש שקט. (ככה זה לפחות אצלי :) ) יום טוב :)

הספרים של בר הלל יותר נסבלים

אתה צודק שיש בעיה לגבי התכנית החדשה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה במבחנים ואל תשכחו ללמוד טוב את המושגים (זה הצ'ופר היחיד של התכנית החדשה!)

זה שלא ילמד היסטוריה - דינו...

הייתי מבקש לצמצם בקלישאות... מניח שלא חידשתי ( בכותרת ) ובטח לא לפורום שכמותכם... מניח שתיטיבו להכיר ולהבין טוב ממני עד כמה יקר התשלום אותו אנו משלמים בהווה ויהיה יקר כפליים בעתיד...על כך שאיננו יודעים לאשורו את העבר... ולא השכלנו ללמוד מכל טעויותיו... הנני מורה ומחנך אשר רואה בתפקידי זה אידאולוגיה ושליחות... בחרתי בעיסוק זה ( לאחר פרישה מצהל במסגרת מסלול להסבת אקדמאים להוראה ולניהול בתי ספר ) בחרתי ללמד ולחנך בקרב בני נוער במצוקה ובסיכון, ואף הצלחתי להביאם להשלמת השכלה, בגרויות ואף גיוס לצבא... ניצבים אנו עתה בשעה קשה וגורלית ( ואולי ניתן יהיה להגדירה בפרספקטיבה של זמן כהיסטורית ) ובה עומדת להתבצע פגיעה חמורה בחינוך ובמשעות עתידנו... מבקש אני מכם בזאת ( דווקא על רקע ידיעותיכם תחביבכם עיסוקכם, ולאור הבנתכם את המשמעויות ) לא לתת יד למימושה של גדיעה זו... עיזרו לנו וחיתמו על העצומה (ואף הפיצוה )- שכולנו תקוה שתשנה את המגמה... ותבטיח את המשך עתידה של המדינה... בתודה, הערכה וברכה... ובתקוה לימים טובים מאלו...למדינה...

שתי עצות בשבילך:

1. תתנסח בצורה קצת פחות נפוחה. זה עוזר. 2. זה שאתה מלביש את האינטרס שלך בפרספקטיווה של היסטוריה לא אומר שמותר לך לערב פוליטיקה בפורום. זה אחד החטאים העיקריים במקום ומכיוון שקדמה דרך ארץ לתורה, אפילו חשיבות הנושא שלך אינה מהווה צידוק. קח לתשומת לבך.

בהיסטוריה קראו ליועץ כזה אחיתופל ??

שמח על עצם התייחסותך.. מאחר ואני הוא זה השוחר לפתחך ומבקש את תמיכתך... באיפוק רב האמץ לי את הכלל שהוא בבחינת "הלקוח תמיד צודק"... ( באם זה יעזור כמובן וכהמלצתך ) אין בין מה שביקשתי לבין "פוליטיקה" ולא כלום... מאחר והנני מסיק שהנך מגיע דווקא מתוך התחום, וזאת מתוקף בקיאותך הן בתורה והן בדרך הארץ, הייתי שמח באם תאות בכ"ז לסייע לנו... לא הבחנתי בכל התנסחות יהירה, אך באם לא על שכאלו נתווכח אז על מה כן ??? (על העובדות היסטוריות ??? ) לסיכום : במסגרת הפרקים המאלפים בתחום "דרך הארץ " חן חן על דרך התנסחותך שלך, הנימה המלווה להמלצותייך ובמיוחד ובעיקר על קבלת ומאור הפנים... מנסה להתנחם ברעיון שלהיסטוריה זה כבר לא יכול להזיק...

בני שלום

עלייך להבין, שבפורום הזה יש כלל שאין מדברים על ארועים אקטואלים, כלל זה הונהג על ידי סרטוריוס עצמו שהוא מנהלו הקודם של הפורום והוא נקבע מסיבות מצויינות, מאחר ומנהלת פורום מורים ביקשה להשאיר הודעה זו כאן ואני אפשרתי זאת, היא נשארת. בדרך כלל הודעות שכאלו, או דומות להן, נמחקות כאן. צר לי אם נעלבת מנימת דבריו של סרטוריוס אבל מבחינת ההתנהלות הטביעית של הפורום יש הרבה צדק בדבריו. האשמה בכל מקרה היא שלי על שלא הודעתי על כך כאן מראש. וברוך הבא לפורום אני מקווה שנראה אותך כאן גם מעבר לעצומה הזו.

מודה מאוד על ההבהרות

שחסרו לי... וגם על האופן בו הם הובהרו... ובוודאי שאכבד על דרך : ברומא נהג כ... כמו כן מודה גם על ההזמנה... ובהחלט נראה לי שאנצלה בהמשך...( סה"כ היתה לי זו לחסיפה ראשונה לקיומו של הפורום, ובהחלט הן הנושאים הנידונים והן הדיונים הבאים בעיקבותיהם מרתקים ומאתגרים... ואף על פי שאין זה תחום התמחותי ועיסוקי... " די מכור לערוץ ולתחום " שוב, בהמון תודה, ברכה והערכה...

hastings

New member
אחיתופל

שמואל ב, פרק י"ז. אחיתופל היה מיועציו של אבשלום בעת המרד שלו כנגד דוד. הוא יעץ לו קודם כל "בוא אל פלגשי אביך אשר הניח לשמור הבית" (שמ"ב, ט"ז, 21) אחרי שדוד נמלט מירושלים, כדי לבסס את מעמדו כמחליפו של דוד, וזה אכן עבד. מאוחר יותר (פרק ט"ז) הוא יעץ לאבשלום לרדוף מיד אחרי דוד ולהכות בו ובאנשיו כאשר הם עייפים ולא מאורגנים, אך אבשלום ביקש לשמוע גם את עצתו של חושַי הארכי, שהיה יועצו של דוד והעמיד פנים כאילו האו מצטרף אל אבשלום. חושי טען שעצתו של אחיתופל אינה טובה, ושעליהם להמתין. אבשלום (בהפשעת האל כמובן "וה' צוה להפר את עצת אחיתופל הטובה ובעבור היא ה' אל אבשלום את הרעה") קיבל את העצה של חושי, וזה איפשר לדוד להתארגן ולנוח ומאוחר יותר להביס את אבשלום. באופן אירוני למדי הביטוי "עצת אחיתופל" הפך לכיוני לעצה רעה... אני לא יודע מתי וכיצד זה קרה. בשביל זה צריך לשונאי.

למעלה