את לא יכולה לדעת. נכון.
אבל התעוררות זה דבר אחד וישראל אחרת זה דבר אחר. התעוררות, בזמנו, קמה על רקע ועדת טל. אלה שהקימו את תנועת התעוררות כעסו מאוד על רעיון חקיקת חוק המפלה בין דם לדם. התעוררות היתה תנועה שאינה קיימת עוד. היא הייתה קיימת לפני שנתיים. התעוררות רצו, בזמנו, שכל אחד יתרום בצורה שווה למדינה. אם את לא רוצה לעשות צבא, תתרמי באפיקים אחרים. התעוררות היתה תנועה חשובה מאין כמוה, לדעתי ויצרה הד ציבורי גדול. גם התמיכה הציבורית היתה גדולה והרבה פעלו במסגרתה. החוק המפלה שמתיר פטור סיטונאי וגורף לכ-50 אלף בחורי ישיבות הוא נורא, לכל הדעות וגם היום קיים קונצנזוס רחב המגנה בתוקף את החוק הזה. חברי כנסת, שרים בממשלה, ראשי ממשלה אמרו שהם מתנגדים לחוק מפלה כל כך, אבל עקב סחטנות מצד המפלגות הדתיות-חרדיות, אותם חברי כנסת וחברי ממשלה התקפלו והצביעו בעדו. השריד היחיד מהתעוררות שקיים במפלגת ישראל אחרת הוא חלק מהאנשים שפעלו בהתעוררות והצעת החוק של שירות אזרחי, על פיו מי שלא לוקח חלק בשירות הצבאי, יתרום חודשי שירות שווים בקהילתו, כך שגם סרבני מצפון למיניהם, חרדים וערבים יתרמו באופן שווה למדינת ישראל. אני לא מבינה כל כך מה זה העליהום הזה על התעוררות. למרות שלא לקחתי חלק בזמנו בפעילותה, אני הייתי בעד הפעילות שלהם והאמירה של פעיליה ומנהיגיה, כמו הרבה אחרים במדינה שלנו. אנחנו לא מתחנפים לאף אחד. אנחנו אומרים שחובה לשנות את השיטה הרקובה והמסואבת במדינתנו השסועה. יש לנו מצע ארוך, מקצועי ומרשים, עם תוכניות אסטרטגיות איך לעשות את זה. תקראי ותחליטי. בברכה.