red hot

New member
../images/Emo3.gif

אז ככה.... אמנם אני מנגנת על גיטרה קלאסית עכשיו ועד שאני חשמלית תעבור עוד לפחות חצי שנה אבל בפורום אתם משתמשי בכל מיני מונחים ש... בקיצור- נראים לי כמו יפאנית או סינית. הייתי מאוד שמחה אם תואילו להסביר לי מה הפירוש שלהם: לס פול גשר צף גיטרה אקטיבית אפיפון דיסטורשיין אני ממש אודה לכם אם תעזרו לי

NKstuff

New member
גיטריסטית??? באמת?

אני בכלל קלאסיקן ואני יודע את הדברים האלה...... לס פול, אפיפון - שמות של חברות דיסטורשיין - אפקט ש"מדמה" (לא מדויק) את ה"אוב דרייב", יוצר רעש מאוד גס, מלוכלך ורועש... גשר צף - פיתוח שמונע מהמיתרים לצאת מכיוון, נדמה לי בפנדר למינהן

Distorted...

New member
לא מדוייק.

אפיפון, לס פול - מותגי גיטרות, כמו ליווייס בג´ינסים. דיסטורשן - אפשק לגיטרה שלא מדמה "אוברדרייב", אלא מעוות תדרים בצורה יותר מאסיבית מאוברדרייב. הוא פשוט צאצא ישיר של האוברדרייב גשר צף - לא מונע מהמיתרים לצאת מכיוון.נכון שביחד איתו מרכיבים גם נעילות על המיתרים, אבל הגשר הצף, "פלויד רוז" בעגת הגיטריסטים, הוא גשר שלא "נח" על גוף הגיטרה, אלא "צף" באביר ע"י מתח בין המיתרים לבין קפיצים שמורכבים בחלק התחתון של הגיטרה. מכיוון שהמתח הוא דינמי, נועלים את המיתרים כדי שהגשר לא יצנח.

wiz

New member
תיקון קטנטן...

אפיפון זה שם של חברה (זבל) ולס-פול זה דגם של גיבסון (ה-דגם). ובקשר לגשר... לא רק גשר צף תפוס עם קפיצים... גם הרבה גשרים אחרים כמו למשל בפנדר סטראטוקסטר. הקטע הוא שבגשר צף אפשר לשנות את הגובה של הצלילים בצורה יותר קיצונית, והוא נשאר יותר בכיוון מגשר רגיל.

Distorted...

New member
כן....אבל...

גשר מף מסתמך על המתח בין המיתרים לקפיצים. גשר רגיל "יושב" על הגוף, והקפיצים פשוט מונעים ממנו להתרומם בגלל המיתרים. :) מה המצב WIZ? לונג טיים נו סי....

wiz

New member
שלום גם לך.... כנ"ל....

תסתכל בפנדר סטראטוקסטר אמריקאית רגילה... ותראה שהגשר שמחובר בשני ברגים לגוף לא צמוד אליו... הוא גם תלוי באוויר, וככה אפשר להעלות את הגובה של הצליל... אפשר לעשות סט-אפ מיוחד כדי שהגשר יהיה במצב שאמרת, אבל הן באות מהמפעל איך שאמרתי קודם...

NKstuff

New member
אם ככה...

אפיפון - חברה לס פול - דגם יכול להיות שיש אדם שמוכר אפיפון לס פול? כי ראיתי הצעה כזו...

gevaldic

New member
רק אקטיבית לא הסבירו לך..

הכוונה לגיטרה עם הגברה (או הכנה להגברה) פנימית, כלומר במקום לחכות למגבר יש מגברון בתוך הגיטרה שעובד על בטריה ואז אפשר לשים אקולייזר ולשפר את הצליל. נפוץ מאד באקוסטיות.

wiz

New member
אהה....

מתכוונים לאלקטרוניקה אקטיבית, לפיקאפים שעובדים בהשפעה של בטריה, ולא בצורה פאסיבית, עם מגנטים...

מ ההבדל בין

פיקאפים עם בטריה לבין פיקאפים בלי בטריה ? ולס-פול זה דגם של גיבסון, ואפיפון זאת חברת בת של גיבסון.

למעלה