../images/Emo24.gifשל הזדהות אישית ושל הבנה עמוקה..../images/Emo13.gif
..הקשר למוסיקה, זהו עולם שמלווה גם אותי מגיל ילדות ועד היום ,מעל ל 40 שנה..
לרוב בתחום הרוק המיוחד , המגוון והאיכותי שהמשיך להתפתח ולהשתנות גם אחרי השיאים המוכרים של שנות ה 70 וה 80 ..
עבור מי מי ששמר על פתיחות ,סקרנות ואנרגיה להמשיך הלאה, למרות הנוחיות של ..להישען לאחור , לעצום את העיניים ולהתפנק במה שמוכר, על מה שגדלנו..
וגם אצלי זה החל ..בערך באותו גיל..וגם אצלי לא בנסיבות קלות..
עולה חדש, "ילד חוץ" יחידי בכיתה ז' בקיבוץ כפר מנחם של השמור הצעיר, תחילת שנות ה 60 .. עם המחשבה של הורי ששלחו אותי לשם לשנה כדי להקל עלי ללמוד את השפה ולהאקלם בארץ. מחשבה נכונה בעיקרון אבל..פחות הסתכלו אז על הפרטים הקטנים, להתאמה אישית.. זה לא היה קל אז ושם, חברת ילדים הומוגנית של קיבוץ בשיא פריחתו האידאולוגית שאינה סובלנית או סובלת ליוצאי דופן, במיקרה שלי , ילד "עירוני" שהוריו אינם חברי קיבוץ ו..לא יאמן, מעדיף להאזין למוסיקה לועזית במקום לשירי ארץ ישראל של תקופת "אנו באנו ארצה", מוסיקה עברית של אז או של שירי המדורה של תנועת " השומר הצעיר".. ובנוסף לזה ..גם לא מי יודע מה שחיין מצטיין בבריכה או שחקן כדור סל, שני תחומים באותו מקום וזמן בהם נער צעיר יכול היה להתבלט ולזכות בערכת חבריו ..ובמבטים ממושכים יותר מצד הבנות , שם על הדשא ליד הבריכה..או על הפלטפורמה הנגררת מאחורי הטרקטור בדרך לחלקות החקלאיות, בשעות הרבות בהן תמכנו והשבלבנו כבר כילדים בחקלאות הקיבוצית..
זה אכן היה אז לא פשוט..ולמצעד הפזמונים הלועזי ברדיו נאלצתי להאזין בסתר, לבד ,בווליום נמוך, כאשר בני כיתתי עסקו בדברים אחרים. להבדיל מהלימודים והעבודה ( פעם בחקלאות, פעם תורנות חדר אוכל..
) בהם השתלבתי למדי, בתרבות שעות הפנאי ובהקשר החברתי נשארתי באותה שנה של שהותי בקיבוץ "נטע זר", "עירוני" עבור חברי לכיתה...עם אותן תופעות רשעות מוכרות של חברת ילדים בגיל זה, גם אם בלתי מכוונת כמובן, כלפי מי ששונה מהם במובנים רבים..ובמיוחד אז בשנות ה 60 המוקדמות , במיוחד בקיבוצים של "השומר הצעיר"..
אבל אהבתי למוסיקה "לועזית", מוסיקת רוק אם לדייק..ובמיוחד במה שניקרא בשנות ה 70 וה 80 "רוק מתקדם",( ומאז בהמשך גם רוק עכשוי יותר על פי גווניו הרבים והמתחדשים ) ממשיכה ללוות אותי בלי הפסקה..מעשירה , מרוממת נפש וצובעת במימד של צלילים את מראות ותחושות המחשבה ועולם הדמיון. לימים אספתי תקליטיה של מאות תקליטים..פה ושם, אקראית, השתתפתי גם בחידונים מוסיקליים ברדיו( "רוק מתקדם "..
)..אבל לא באמת הייתי פריק שמכיר את ההסטוריה או את הפרטים הקטנים של עולם הרוק..עבורי הצלילים והמלודיות היו העיקר..
...ורק לפני כ 8 שנים, לאחר לבטים ודחיות רבות ( ולאחר שהפטיפון האחרון הפסיק לעבוד והדיסקים פרצו לשוק בהמוניהם ) מכרתי בחלקים את האוסף הגדול שלי של תקליטים לאחת החנויות המתמחות בכך ברחוב שינקין.. ..והמשכתי הלאה..עם המוסיקה שממשיכה להתפתח ולהתחדש,עבורי כיום ברובה מהרדיו( או צרובה..) ,לועזית וגם עברית,מוסיקה שבזכות צליליה אני עדיין מצליח להעצים את התחושות, להעשיר את עולמי הפנימי וגם להנעים את חיי היום יום..