קשה לי לשאוב..

hadarbe

New member
../images/Emo3.gifקשה לי לשאוב..

חזרתי השבוע לחצי משרה, 3 פעמים בשבוע מ 9 עד 4. תום בן 3 חודשים ובזמן הזה יונק בין 2 ל 3 מנות בסביבות 150 - 200 מ"ל. אני בזמן הזה שואבת פעמים. הבעיה היא שאני פשוט לא עומדת בקצב: כל שאיבה יוצא לי גג 120 משני הציצים, ובדרך כלל פחות מ 100. זה לוקח לי כמעט חצי שעה. הפיטמות שלי נעשו ממש רגישות. כמובן שאני שואבת יותר חוץ מאשר בעבודה גם בבוקר ובערב. אני חייבת לציין שאני שואבת לפחות פעם ביום כמעט מאז שילדתי, כך שהגוף כן רגיל למשאבה . לא ברור לי למה יוצא כ"כ מעט?? אשמח לשמוע מניסיון של אחרות. אני מקווה שזה יתאזן בקרוב...

שאיבה

כל הכבוד על ההנקות והשאיבות. נשמע כי המצב החדש, של החזרה החלקית לעבודה, מעמיד אותך בלחצים ואתגרים. אני חייבת לציין, כי שאיבה של 120 מ"ל היא כמות יפה מאוד. כמה שוקל תום? תינוק במשקל 4-5ק"ג אמור לאכול 600-750מ"ל ביום. כלומר בין 60-80מ"ל בארוחה. כמות של 150-200מ"ל ב-3 ארוחות היא רבה מאוד. נסי לבדוק האם באמת הוא זקוק לכל הארוחות הללו בזמן העדרותך מהבית, או שבעצם צרכיו אחרים (חיבוק, תשומת לב, עייפות, משחק וכולי). כמו כן, איזו פיטמה מורכבת על הבקבוק? גם בגיל זה מומלץ עדיין להשתמש בפטמה בעלת החור הקטן ביותר, ובמקביל- לעשות הפסקות על מנת לראות האם הוא באמת רעב, כדי שלא סתם "תישפך" לו כמות גדולה של חלב במהירות גדולה. מלבד זאת- באיזו משאבה את משתמשת? ישנן חזקות יותר וחזקות פחות. הלחץ להספיק לשאוב כמויות גדולות לא תורם לזרימה של החלב ולשאיבה. נסי להירגע, לנשום עמוק, לחשוב על תום, להתבונן בו ואפילו להריח בגד שלו. כמו כן, עסי את השד תוך כדי השאיבה ונסי לעבור מספר פעמים בין הצדדים (לסירוגין). כל אלה יכולים לעזור לתהליך השאיבה. במקביל, נסי לדאוג לעצמך- אכלי, נוחי, גייסי עזרה לעבודות הבית. בהצלחה

hadarbe

New member
תום שוקל קצת יותר מ 5 קילו

ואנחנו משתמשים בבקבוק ובפיטמה של פלייטקס. אני יודעת שזו כמות די גדולה, אבל הוא תמיד אכל המון למרות שהוא תינוק לא גדול. הוא גם לא פולט יותר מידי כך שלא נראה שהוא אוכל עודף. מאכילים אותו בתנוחת "ישיבה" וממלאים חצי פיטמה כדי שישאב לאט, ובכל זאת אוכל המון...כנראה בגלל שבלילה הוא מתעורר רק פעם אחת בסביבות 3, והולך לישון בערב בסביבות 7:30 . אני לא חוששת שהוא לא מקבל בשעות האלו תשומת לב, שכן הוא נמצא עם סבא וסבתא שלו (אולי סובל מעודף תשומת לב...). אני די בטוחה ש"התקיעה" הזו היא פסיכולוגית כי בלילה התעוררתי מגודש בשד וכששאבתי גם לא יצא כ"כ הרבה (בערך 100 מ"ל, בעבר היה יוצא לי 150 ב 5 דקות במצב הזה!). אני משתמשת בשתי משאבות: בעבודה בספקטרה 2 כי היא שקטה ואמורה להיות יותר מהירה, ובבית במיני אלקטריק של מדלה. ביאושי אני חושבת לקנות משאבה ידנית, אולי זה יעזור...

Revili

New member
שאיבה...

המיני אלקטריק של מדלה היא משאבה המותאמת לשאיבות לא אינטנסיביות...אולי כדאי שגם בבית תהיה לך משאבה מקצועית וחזקה. כדאי לנסות לשאוב בבית בזמן שהתינוק יונק מהצד השני, רפלקס שיחרור החלב מהיר יותר וזה עוזר לשאיבה (בהנחה שמצליחים להסתדר). כמה פעמים את שואבת במהלך העבודה? האם את שואבת במקום כל ארוחה שמקבל? אולי החלב פחת בגלל מיעוט יחסי של שאיבות במהלך העבודה והלילה? אולי כדאי בסופשבוע לנסות לדמות קפיצת גדילה ולשאוב או להניק כל שעתיים, גם אם זה על ריק בכדי להגדיל את תפוקת החלב. בדקי שהפיטמה בה אתם משתמשים היא האיטית ביותר.

hadarbe

New member
אני שואבת בעבודה

פעמיים, והוא מקבל בזמן הזה בין 2 ל 3 ארוחות, תלוי בשעה שהוא קם בבוקר... אני יעשה את מה שהמלצת, וחשבתי גם לתת לו מנה אחת של 150 כשאני לא נמצאת, ושתיים של 200, ושהוא ישלים א"כ בהנקה...

למעלה