צידה לדרך

../images/Emo3.gifצידה לדרך

היינו אתמול באיזה פארק וחייבת לציין שדיי הזדעזעתי מהמינהג של האוכל שההורים סוחבים איתם מחוץ לבית (ואני מתכוונת יותר לסוג ה"אוכל" כי לקחת אוכל מהבית במקום לקנות בחוץ זה דווקא רעיון מצויין!). לא הצלחתי לראות אמא אחת (או אבא) שהוציא שנתן לילדים שלו פירות, ירקות או סתם משהו עם איזשהו ערך תזונתי. היו שם רק במבות וביסלי ווואפלים וביסלי ומיצים וקולה! רבאק! קצת מודעות!( וגם לא יקרה כלום אם הילד לא יאכל שעה, שעתיים. לא כל פעילות חייבת להיות מלווה באוכל!) בדרך כלל אני לא נכנסת לאנשים לחיים ולצלחת, אבל הפעם זה ממש עיצבן אותי!

שhira

New member
אם את לא נכנסת לצלחת למה זה מעצבן כל כך???

כל אחד וההרגלים שלו. את גם לא תמיד יודעת לכמה זמן באו לשם. אנחנו לפעמים הולכים לפארק בשבת בבוק לכשעתיים שלוש אבל הבנות נרדמות בדרך משם וישנות עד אחה"צ כלומר אם לא אתן להן אוכל בפארק יקומו רעבות. אני לא היסטרית בכלל לא בכמות ולא בסוג ולא מתי יש פעמים שהן יאכלו נישנושי במבה וכו' ויש פעמים שאני קודם אציע פרות ירקות וכ' יש פעמים שאני מביאה פסטה/סנדויצים וכו' ממש ארוחה ויש פעמים שאני אקנה המבורגר וכו' בקיצור את לא יכולה להחליט ממבט אחד מה קורה כל הזמן

polegra

New member
אבל הפעם זה ממש עיצבן אותי!

קראתי היום באיזה פורום וחייבת לציין שדיי הזדעזעתי מהמינהג של להכנס ולחפור באוכל שההורים סוחבים איתם מחוץ לבית (ואני מתכוונת יותר לסוג ה"החפירה" כי לחפור על דברים מהבית במקום על אנשים בחוץ זה דווקא רעיון מצויין!). לא הצלחתי לא להתעצבן על האמא (או אבא) שהוציא את הזעזוע שלה שלא נתתי לילדים שלי פירות, ירקות או סתם משהו עם איזשהו ערך תזונתי. נתתי רק שם רק במבות(ביסלל הם לא אוכלים)קרקרים בייבי ביס ומיצים טבעיים שהם אוהבים וקולה שאני שותה..הם לא נוגעים! רבאק! קצת מודעות! , למה להכנס לאנשים לצלחת??( וגם לא יקרה כלום אם לא תכנסי לזה שעה, שעתיים. לא כל פעילות חייבת להיות מלווה בבקורת!) בדרך כלל אני לא נכנסת לאנשים לחיים , אבל הפעם זה ממש עיצבן אותי! :) כל אחד ודרכו את לא באה לחנך ואחרים לא באים להיות מחונכים להיות בחות הוא בילוי וכמו שאני מרשה לעצמי בחוץ לאכול גלידה פיצה ושאר מיני שטויות... כך מבחינתי גם לצאת עם הילדים משמע לתת דרור לאכילת ממתקים ושטויות ולא נכנס לזה שהקטן שלי הקיא מכל מוצק שהוא והתחיל בבמבה בכלל ורק ככה למד ללעוס או שהגדול שלי היה במרמ כל יום עם וירוס של שלושולים והקאות וירד במשקל בצור היסטרית ורק הבמבה שהציע הרופא הוא הסכים לאכול ולא שום דבר אחר... אבל ניחא... אם בא לך להתעצבן...אשרייך...שמעתי שזה תורם לשריפת השומנים בגוף וגם חסכון באנשים מסביב שיגיבו לפרצוף כעוס במקום מחוייך.... טלי

לא כ"כ הבנתי מה עיצבן אותך...

אם היית כותבת שבגלל שאחרים מביאים לפארק חטיפים ומיצים ובגלל זה הילדים שלך לא הסכימו לאכול מהפירות והירקות שהבאת אז מילא, נגיד שעוד היתה סיבה קצת להתמרמר אבל מאחר וזה לא מה שבחרת להציג אז לא ברור לי מה אכפת לה מה ילדים של אנשים אחרים אוכלים... במיוחד שמי שמציע להם את האוכל הזה הם ההורים שלהם. איך חמותי אומרת - דפדפי!

mAmA MiSiSiPi

New member
כשיוצאים החוצה יוצאים להנות

חטיפים וממתקים זה סוג של הנאה את אוכל המזין אוכלים בבית בארוחות העיקריות , חטיף פעם ב...כשיוצאים לגינה/טיול לא מזיק בעייני. למה להתעצבן ? אלה לא הילדים שלך ואף אחד לא דוחף לילדים שלך שום דבר בכוח.

tamamitt

New member
גם אני הייתי שמחה מאוד

אם רוב ההורים היו מביאים איתם פירות וירקות. אני אוהבת להביא לילדה פירות כשאני מוציאה אותה מהגן, כדי שתהיה לה ארוחת פירות בארבע ושתהיה שבעה עד לארוחת הערב. אבל אם אני הולכת איתה לגינה כל ההורים מוציאים חטיפים ואז גם היא רוצה. יוצא שאני נאלצת לבחור בין גינה לבין המנעות מג'אנק. אם זה פעם ב.. אז מילא. אבל אם אני רוצה לקחת אותה כל יום לגינה אחרי הגן אני נאלצת לחיות אם ג'אנק כל יום. והיא אוכלת מזה המון (אפילו אם אני נותנת לה את הפירות לפני הגינה) ואח"כ לא נוגעת בכלום בארוחת הערב. וכל הזמן יושבת לי בראש האומה האמריקאית ואיך שהיא נראית בגלל תרבות הג'אנק.... מצד שני לכל הג'אנק הזה יש גם יתרונות: 1. היא כ"כ נהנית מזה. 2. צמח לה כזה טוסיק שמנמן וחמוד.

מבינה אותך אבל

כמו שמישהי כתבה לך , את לא יודעת מי האנשים האלו ומה הרגלי האכילה שלהם ומה המטרה שלהם וכו'. אותי יותר מעצבן בגינה השכונתית לראות את זה אבל גם לזה מתרגלים. למדתי לעלות הביתה אחרי הגן לתת לילדות שלי פירות ועד משהו שלא יהיו רעבות ואז לרדת לגינה. בדרך כלל זה עובר בשקט ולפעמים כשהן מבקשות , קונים קרטיב/גלידה/שלוק ולפעמים גם הן נענות בשלילה (שזה גם שיעור טוב לחיים).

ניקי ב

New member
מה איכפת לך מה אנשים אחרים נותנים לילדים שלהם

לאכול ? תדאגי לילדים שלך ותשאירי לאחרים לדאוג לילדים שלהם. מה גם שמאוד נחמד לקחת חטיפים שיוצאים לפעילות בחוץ לא חייבים תמיד לחשוב על הערך התזונתי של הדברים. דרך אגב זה כן נקרא להכנס לאנשים לצלחת ורק אלוהים יודע למה זה צריך לעניין אותך.

למה את מסתכלת בצלחות של אחרים?

לי דווקא יש בעיה עם הורים שתמיד מקפידים על הפירות והירקות והעל הערך התזונתי, ולא נותנים לילדים שלהם פשוט להיות ילדים! ולהנות מחטיפים ונשנושים בפארק בבילוי!!! לדעתי אלו ילדים שכאשר יתבגרו, יחפשו תמיד את המתוק והאסור, רק כי מנעו את זה מהם כשהיו קטנים.

למעלה