עוד שאלה ...

lady polegra

New member
דילמה חביבה ומוכרת

קראת את הסדרה בלגריאד או מלוריאן מאת דיויד אדינגס?
עץ נופל--> נוצרים גלי קול.

אבל ידוע

שעץ שנופל משמיע גלי קול. אף פעם לא ממש הבנתי את השאלה הזאת

אני אסביר לך...

תארי לעצמך אץ נופל. אין שום אדם בקרבת מקום. האם כאשר העץ נופל הוא משמיע קול ? אם כן מאין לך? הרי אין אף אחד שישמע. הכוונה כאן היא שאולי קול הנפילה מושמע רק כאשר יש מי שישמע אותו...

lady polegra

New member
אתמול בערב ראיתי סרט שנקרא

butterfly effect בתחילתו היה משפט "דבר קטן כמו נפנווף כנף של פרפר יכול לגרום לסופת טייפון בחצי עולם"/תאוריית הכאוס אני יוסיף ניסוח פשוט לאחד מחוקי ניטון "לכל פעולה יש תגובה" ושתי המשפטים האלה מוכיחים את טענתי

לא בדיוק

יכול להיות שהתגובה היא רעידה קלה של הקרקע? המשפטים שלך לא מחייבים תגובה שהיא קול.

היי אחותי ראתה אותו...

לא היה מפחיד? אחותי ראתה אותו קצת נגעלה... ואמרה לי שהצפייה על אחריותי.... חחחח...

אוי זה סרט גרוע!

זה הסרט מהסוג הכי גרוע - הוא מתיימר להיות עמוק, ובעל משמעות, אבל בתכלס אין בו כלום!!!! מילא קומדיה, אז לא מצפיה למשהו עמוק - אז זה אחלה - אבל בסרט הזה פשוט אין כלום! ממש כלום! וגם המשחק שם ממש ממש על הפנים.

אבל...

חשבתי ש"עובדות אינן חודלות להתקיים בשל התעלמות מהן".לדעתך. לא? או שכן? הסבר פרט ונמק את הסתירה

../images/Emo45.gif

מסכימה. איזה בסיס יש לך לטעון שאם עץ נופל ואף אחד לא שומע אז הוא לא משמיע קול?

לא הבנת...אני חושבת שזה נכון

הוא חושב שזה גם נכון לפי מה שהוא אומר, אבל הוא התווכח איתי בקשר למשו דומה לפני כן, והדיעה שלו בשרשור הזה סותרת את מה שהוא אמר קודם לכן...

אם להסתכל על זה

בצורה כזאת שגלי קול יכולים להשפיע או להמדד ע"י דברים שהם לאו דווקא אוזן שומעת,וידוע ע"פ חוקי פיזקה מסוימים(שאין לי מושג מהם) שעצם X חובט בעוצמה כולשהי בעצם Y אזי יש תנודות של גלי קול...משמע גם אם גלי הקול מתנדפים,הם עדיין היו קיימים.

תראו....

העץ שנופל יוצר גלי קול --> אפקט הפרפר --> הגלים האלה יכולים לייצור שינויים גם אם אף אחד לא שמע אותם. השאלה היא איך מגדירים רעש? אם מגדירים את זה בתור חומר (=גלי קול), אז כן, זה עשה רעש אבל אם מגדירים את זה בתור משהו שנקלט פוטנציאלית ע"י האוזן ומועבד במוח, אז יש מקום לויכוח.... במקרה הזה, לדעתי, זה לא עשה רעש (זה נכנס לתודעה של אף אחד, משמע זה לא היה קיים. או אם תרצו - מה שלא שמעתי לא קיים באמת הפנימית שלי)

lady polegra

New member
צודק.. חיכיתי לתגובה כזאת...

אם שמתם לב בויכוח על חד הקרון הפרופסור כל הזמן אמר "אם הייתים יותר בקיאים בתורת חדי הקרן...." אבל אין הוגחה על יום או אי קיום חדי קרן לכן הוא בעצמו לא יוכל. להוכיח זאת... במילים פשוטות הוא פשוט זיין לתלמידים תשכל :)

למעלה