לתוקפי המוכרים...

../images/Emo3.gifלתוקפי המוכרים...

בשבוע שעבר תיארתי לפניכם את חיי לפני התשובה ושאלתי שאלה (ראו: "ליטל מציבה בפניכם אתגר!!!")... קיבלתי עשרות תגובות ו-0 תשובות! כמה חבל... כמה מפתיע... ובכן: ראשית אגלה לכם שאין הרבה קשר בין הסיפור שפירסמתי לליטל האמיתית, זה נועד ללמד אתכם משהו, לתת לכם תמונת מצב, אך לשווא... מאחר ולא ידעתם להסביר לי איך זה שאדם שיש לו הכל עוזב הכל לטובת "הצד השחור" כביכול, אולי כדי שאני ינסה... בדרך משל די מוכר שמשקף את גישתי: נגיד שאדם מת מקור, ומגישים לו כוס תה חם, מתוק, שימו קצת נענע או שיבה בדמיונכם... משהו משהו הא?! התגשמות חלום... טוב לו לאדם? -בודאי שטוב לו! עכשיו תנו לאדם לאכול חתיכת שוקולד, שוקולד חלב עם אגוזים, או אולי שברי שקדים- לבחירתכם... טעם גן עדן, אחרי ביס אחד מהשוקולד תנו לו ללגום שוב מהתה... יה'יה' לו מתוק?! טפו! הוא לא ירגיש גרגר אחד של סוכר מהתה, תוסיפו לו 4 כפות סוכר... יזיז לו?! לא יעניין אותו! התה כבר לא טעים, לא אחרי השוקולד... עכשיו תעשו את ההקבלה לאדם שחי בעולם שנראה שלם וטוב, ומגלה את בורא עולם, ומגלה את התשובה... הבנתם?... יופי! אני מרוצה בשבילכם... עוד שאלות?

answers2

New member
ואת זה כתב/ה

לא פחות ולא יותר : lital המקורי..... עולם מדהים.

vizini

New member
כן, לי יש שאלה

אם תתני לו את התה שעה אחרי השוקולד, שוב ירצה סוכר בתה. עכשיו תעשי את ההקבלה לגבי התשובה... הבנת? יופי! אז ספרי לנו איך זה אחרי שעה.

אחרי שעה

ולשארית ימי חייו הוא יעדיף שוקולד על פני תה... הבה נעשה הקבלה שלישית...

vizini

New member
אני שותה תה וגם אוכל שוקולד.

אף פעם אחד לא בא על חשבון השני. אז אני מבין שאין לך תשובה? או שאצלך עוד לא עברה השעה?

אני מצטערת לגלות...

שנכשלת בשלב שבו אנחנו עושים הקבלה לעולם האמיתי... כנראה שלא הבנת את הנמשל... לא נורא, ננסה ביחד: התה משול לעולם כפי שהוא נתפס בעיניים החומריות, לפני שהאדם מגלה את תכליתו, ואילו השוקולד הוא התשובה, התכלית, האמת, התכלס... ברור לי שאתה "גם שותה תה וגם אוכל שוקולד" ברוך השם גם אני אוכלת, ואפילו מברכת, אבל אם נחזור למשל תוכל להבין (או לפחות לנסות...) שאדם לא יכול לחיות גם את הידיעה וגם את אי-הידיעה... אי אפשר לחיות על שני עולמות. עכשיו זה יותר ברור?

vizini

New member
אני מצטער לגלות

שנכשלת בשלב שבו אנחנו עושים הקבלה לעולם האמיתי... כנראה שלא הבנת את הנמשל... לא נורא, ננסה ביחד: הטעם של השוקולד משול להתלהבות הראשונית שב"גילוי" של דרך חדשה שנראית לך כטובה יותר או מספקת יותר מהקודמת, וכמו כל התלהבות ראשונית, היא דועכת עם הזמן. אחרי שהיא דועכת, צריך לחשוב על הדרך הזו ללא ההתלהבות ולראות אם היא מתאימה. אז איך זה אצלך? כבר עברה לך ההתלהבות הראשונית? או שאת עדיין ב"היי" לפני ה"הנג-אובר"?

vizini

New member
תמיד ש סוף לכל דבר.

ככל שעולים גבוה יותר, כך הנפילה כואבת יותר.

באמת?

ומכיוון שאתה לא מכיר אותי, מאיפה לך שלא חזרתי בתשובה לפני 11 שנים בדיוק? היית פעם ב"היי" 11 שנה?!...

למעלה