שלום..

SnowFlake

New member
../images/Emo29.gif שלום..

מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד התעניינתי בכשפים ובשנתיים האחרונות אני נכנסת לזה יותר ויותר..אומנם בקצב איטי אבל בהתמדה. מה שקצת מסובך אצלי,ובגלל זה אני פונה אליכם,זה שאני אטאיסטית, אני מאוד רחוקה מהדת. וזה די מסתבך לי הכל כי מצד אחד אני מרגישה משיכה למאגיה ולטקסים, מצד שני אני מרגישה כאילו אני חוזרת בתשובה(אולי זה לא המונח המדוייק) בדרך עקיפה. אני אודה לכם אם תוכלו לעזור לי.

Unblessed

New member
...

אני לא אתחיל לחרטט לך על "מאגיה לא מחייבת אמונה באל" או משהו כזה. אני גם לא אתן לך תשובה מפורטת שתגרום לך פתאום להבין את הכל בבום (מהסיבה הפשוטה שאני לא יכולה:)), אבל מה שאני כן אגיד זה שתנסי לזרום עם מה שאת מרגישה כרגע, ולא עם מה שאת חושבת שאת. זה כל מה שאני יכולה להגיד לך כרגע. :)

the count

New member
גם אני אתאיסט

ואני עוסק במאגיה כבר למעלה מארבע שנים...כלומר אין חובה לסגוד לאל או ליישות כלשהי כדי לעסוק במאגיה או לבצע כישוף. אני וכל הדתות על אדמת העולם לא מסתדרים,אך למרות זאת אני מבצע כשפים, עוסק במאגיה ומתאמן ביכולות מסויימות וכיוצא בזה. פשוט אם את מעוניינת להשאר אתאיסטית, שאבי את הכוח לכישוף מעצמך ולא מאל כלשהו או רוח מיסטית. אני בא לומר לך כי את יכולה לעסוק במאגיה וכשפים גם בלי להשתייך לדת. את גם יכולה להצטרף לאחת הדתות הפאגניות למיניהן אם את מרגישה כי זהו רצונך, אך לעולם אל תלכי לפי רצון החברה אלא רק על פי רצונך שלך. מקווה שעזרתי לך להחליט, ישראל

L e s t a t

New member
מה הקשר?

"את גם יכולה להצטרף לאחת הדתות הפאגניות למיניהן" מה הקשר? זה רק מבטל את היותה אתאיסטית...

the count

New member
הקשר

הוא שאם היא מחליטה כי היא אינה יכולה להשאר אתאיסטית כאשר היא עוסקת במאגיה, אז ישנן דתות פאגניות שאפשר לבחון. הכל תלוי בהחלטותיה האם היא יכולה להשאר אתאיסטית ולעסוק במאגיה באותו הזמן.

L e s t a t

New member
מאגיה ודת

הבעיה עם מאגיה והחזרה בתשובה היא שזה לא כל כך נפוץ, למה? כי ביהדות יש איסור על הליכה למכשפים. לעומת זאת, יש את הקבלה, שהיא תורת הנסתר היהודית, למרות שאפשר להתווכח ולהתפלסף שנים על כך שניתן להשוות את הקבלה למאגיה - יש הבדלים בין השניים. ולמרות האיסור, ישנה שיטה מאגית יהודו-נוצרית (המאגיה הטקסית) שבה עשו שימוש כמה וכמה מסדרי מאגיה בעלי אופי יהודו-נוצרי נטו. אפילו היו כמרים נוצריים שעסקו במאגיה. המאגיה צועדת עם דתות בד בבד, במיוחד עם דתות פגניות, בהן העיסוק במאגיה הוא נפוץ וישנן אף דתות שבהן המאגיה היא חלק מהאמונה. לעומת זאת, ישנם גם מכשפים אתאיסטים, למרות שלא הרבה. ישנה אסכולות מאגיות המשתמשות בישויות כבסמלים בלבד ורואות בקריאה לישויות עליונות כלא יותר מחלק מהסימבוליזציה הפנטסטית של הטקס שלהן. בין האסכולות האלה נמצאת שיטת המאגיה הכאוטית, שרואה בדתות כדבר מיותר ומגביל ורק שואלת אספקטים מסויימים שלהן. למרות שיש הרבה מכשפים אתאיסטים, עדיין מכשפים דתיים (לא משנה מאיזו דת) הם הרוב. כשאני התחלתי לעסוק במאגיה, הייתי אתאיסט לכל דבר.

A lost angel

New member
יש לי חברה טובה שהיא אתאיסטית.

היא לא מאמינה באלים, אבל היא מאמינה בישויות, ובכשפים שלה, היא שואבת את הכח מעצמה(מהאנרגיה הפנימית שלה), מאנשים אחרים(אבל זה לא דבר טוב במיוחד..) ולעיתים רחוקות מרוחות וישויות אחרות. זה אפשרי. דנה

Romkin

New member
ישנה גישה...

ישנה גישה שטוענת שהצורך בטקסים, תפילות או לחשים בה מתוך האדם עצמו שהוא בעצם זקוק להסבר הגיוני "למתרחש" כאשר הוא ורק הוא בעזרת כוחו גורם לכשיף להתממש (זאת הגישה שאני דוגל בה). מכשף אשר הגיע לרמת מודעות אישית גבוהה אנו זקוק כבר לכל הטקסטיות הזו מכיוון שהוא מודע לכוחו. (אני אסכן את עצמי ואומר שזו היתה גישה של מסדר "שחר הזהב" אבל לפני שמשהו פה יהפוך אותי לצפרדע אציין שאין בידי הוכחה לכך מעבר שכך אמרו לי) אם מסתקלים על זה מזוית הזו, שימוש באלמנטים דתיים בכישוף אינו בהכרח מוכיח את קיומו של אלוהים או של ישויות אחרות. רומן

suki da yo

New member
בעצם

את מבקשת שנגיד לך מה להאמין. תראי- מבחינתי לטקסים יש קשר-בל-ינקת לאמונה שלי באלים, אבל אני יודעת שיש כאלה שזה לא ככה בשבילהם. את לא יכולה לבקש פה אישור או מתכון , כי זה מה שבא מתוכך. זה לא דבר קל, לא להאמין, ולא לא-להאמין, אבל ברגע שתפתרי את זה- בעצמך- את תרגישי שהיה שווה את המאמץ, כי ההחלתה תהיה שלך וממך ולא נוסחא שהציעו לך....

למעלה