שאלה לילית- צבא.

../images/Emo29.gif שאלה לילית- צבא.

מכיוון שפתחו שירשור על גיוס וכו'.. השאלה תהיה: יש הטוענים כי צריך לשנות את המדיניות המחייבת את כלל האזרחים (חוץ מהערבים) להתגייס לשורות צה"ל ושיש לתת בחירה לאזרח אם להתגייס או לא- האם לדעתכם גיוס צריך להיות חובה או פרי בחירה? (כמובן לנמק..
)

Itay Simons

New member
במדינה כמו שלנו

אני חושב שהגיוס צריך להיות חובה. ז"א, אני מאמין שיותר "דמוקרטי" והגיוני לעשות גיוס פרי-בחירה, אבל זה לא שאנחנו מדינה עם המון אזרחים כמו מדינות אחרות, ככה שאם הגיוס יהיה פרי-בחירה, הצבא יהיה קטן מאוד... אז מחוסר ברירה- גיוס חובה

לדעתי צריך לעשות גיוס חובה

לצבא או למשטרה או לשירות לאומי בכמה תנאים לפני שעושים זאת 1.שלא יעשו גיוס לפני הזמן 2.שיתנו זכות להיבחר לתפקידים ציבוריים גם לחיילים בסדיר 3.לתת זכות לחיילים משוחררים עד גיל 23 או שנה אחרי השחרור כמו שנותנים לנערים 4.לבטיח את עתידם של אלה שמשתחררים מהצבא לא משנה באיזו יחידה של הצבא או שירות לאומי עשו לרבות השכלה 5.לאפשר למישהו בתנאים חריגים אלה ללמוד בזמן השירות הצבאי תלמיד בן 19 בסוף כיתה י' או כיתה י''א תלמיד בן 20 בסוף כיתה י''א תלמיד שרוצה להמשיך לכיתות י''ג וי''ד 6.לאפשר לעשות שירות מפוצל 7.לאפשר דחיית הגיוס 8.לא לחייב אנשים בעלי נכות או מוגבלות להתגייס

דעתי בעניין:

צריך לעשות גיוס חובה לכולם (להשאיר את המדיניות כמו שהיא..) המדינה שלנו גם קטנה וגם מלאה באויבים.. חוץ מזה שאם יעשו את הגיוס כפרי בחירה- אני מאמין שגם מי שבסופו של דבר כן יבחר לשרת את המדינה- תדעך לו המוטיבציה מהר מאוד- "חברים שלי נהנים, עובדים, לומדים.. ואני פה טוחן אבנים.." חוץ מזה צריך לזכור שבמדינה הזאת אין רק זכויות- בשביל לקבל אותם צריך לעבוד- ולהעניק למדינה שלנו גם קצת מעצמנו. ממ.. זה מה שעלה לי בראש כרגע.. אם יהיה לי מה להוסיף- אוסיף.

elivnat

New member
הדבר היחיד שעולה לי בראש:

נראה לי שכתבתי על זה חיבור באחת מהמתכונות באנגלית... בעעעעע חחחחח לפי דעתי הגיוס צריך להיות גיוס חובה... אנחנו לא ארה"ב שיכולים להרשות לעצמנו גיוס בתור אופציה של עבודה ומי שלא רוצה להתגייס הולך לקולג' ישר אחרי תיכון.. עם המצב הבטחוני שלנו אם נרשה לעצמנו דבר כזה המדינה שלנו תעלם במהירות...

למעלה