ערב ליד הים ביפה

  • פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
../images/Emo29.gif ערב ליד הים ביפה

על יפה היו לא מעט ביקורות אוהדות פה בפורום, וזכורה לי במיוחד זאתי של גידי עם הכותרת המנצחת "אין כמו יפה בלילות". אהבתי מאוד את תיאור המקום שמגיש מנות קטנות, טעימות ברובן ומשביעות במחירים הגיוניים, ובשבת האחרונה ניצלנו את ההזדמנות בה נפגשנו עם קרובי משפחה מהולנד, שמאוד רצו לשבת ביפו ליד הים ולאכול משהו ושמנו פעמינו לשם. יפה נמצאת בטיילת של יפו, לפני גן צ'רלס קלור (לבאים מצפון). אנו התחלנו בטיול רגלי לאורך הטיילת, ועשינו אחורה פנה כשנוכחנו לדעת שאנו בכיוון השני. מזל שזוג ההולנדים שלידינו האמין לתירוץ ש"זה רק כדי שתראו את יפו…". קצת קשה לאתר את המסעדה (זו לא בדיוק מסעדה אלא בסגנון בית קפה מסעדה/בר) מבין כל המסעדות באזור, בפרט שאין לה שלט מזהה, אך ניתן לזהותה לפי האורות האדומים הבולטים למרחוק. הגענו בלי להזמין מקום, המקום היה די מלא אך לאחר דקות מועטות של המתנה התפנה מקום ואנו התיישבנו. הישיבה, יש לציין, לא נוחה במיוחד, מסביב לשולחנות קטנים עגולים. הכיסאות לא כל כך נוחים ודי צפוף, ונראה שהמקום לא מיועד לישיבה ארוכה במיוחד או לארוחות גדולות. המקום עצמו נמצא בחוץ תחת כיפת השמים עם סככה מעל, כך שאין "בפנים" או "בחוץ". התחלנו להזמין והחלטנו לקחת מספר מנות לאמצע השולחן(ון). התחלנו עם כנפי עוף ברוטב צ'ילי ( 29 ש"ח) שהיו מוצלחות מאוד וחוסלו מיד על ידי כולם, סלט קלאמרי (42 ש"ח) שכלל קלאמרי על מצע של עלים ירוקים ועגבניות ברוטב ויניגרט- שילוב לא מוצלח לטעמי שגרם לקלאמרי להיות חסר טעם לחלוטין, אך ההולנדים מאוד אהבו, קבבונים על מצע של טחינה ירוקה (מנה של שני קבבונים – 35 ש"ח) שהייתה מאוד נחמדה, מנת צ'וריסוס עם טבעות בצל בצד (39 ש"ח) שבכלל לא היה חריף והאמת- די סתמי, מה גם שהטבעות בצל היו בעלות טעם של טבעות בצל מהפריזר, ומנת חציל בלבנה שהייתה פשוט מעולה ועבורי התעלתה על שאר המנות (ונראה שגם ההולנדים הסכימו איתי עקב המהירות שבה היא חוסלה). ההולנדים אכלו בתיאבון רב, והאמת שלמרות שחלק מהמנות שהוזמנו היו בינוניות המנות המוצלחות יותר (הכנפיים והחציל בלבנה) חיפו עליה. המנות חוסלו (מלבד הצ'וריסוס שהיה מיותר ממש) ולאחר פינוי השולחן הזמנו עוד שתי מנות- עלי גפן על מצע צזיקי (24 ש"ח) ופאייה בשר (39 ש"ח). לצערנו, כאן הייתה נפילה די רצינית- עלי הגפן היו ממש מזעזעים ורחוקים להפליא מעלי הגפן המוכרים. הם היו חסרי תבלון וצמיגיים, ואני הסתפקתי בטעימה קטנה מהם. ההולנדים שלא מכירים את הטעם המקורי אמרו שהמנה בסדר- לא יותר, ואכלו ממנה מעט. הפאייה הייתה גם כן סתמית- רחוקה מאוד מהפאייה הספרדית המקורית. אמנם ברור לי כי זה לא המקום לחפש דמיון- אבל כן חיפשנו משהו טעים, והמנה הייתה סתמית, מלאה בבצל שהוצא מהמחבת עוד לפני שטוגן סופית, כך שהיה מימי ונוטף, אך למרות זאת המנה הייתה אכילה (גם כן תיאור…) ואכלנו ממנה חלקים חלקים (אורז ובשר, ללא בצל). מה שכן, למרות חוסר ההנאה מחלק גדול מהמנות, אני חייבת לומר שהמקום והשירות הנחמד שנתקלנו בו – מעבר לחברה הנפלאה שהייתה לנו- יצרו בילוי מאוד נחמד ומהנה, ובפעם הבאה שנחזור ליפה נידע בדיוק במה להתמקד (כנפיים, חציל בלבנה, קבבונים ואולי כמה מנות שלא ניסינו). גם החשבון – שעמד על 367 ש"ח לארבעה אנשים (כולל 2 כוסות יין, סאן פלגרינו גדול, מים מינראליים ו-3 כוסות לימונדה)- היה סביר מאוד. על הקינוחים- בהמשך... • יפה- נחום גולדמן 8 תל אביב יפו גישה לא נוחה לנכים (מדרגה בכניסה, צפיפות). שירותי יוניסקס נקיים.
 

liti

New member
סלט הקלאמרי

עם עלים ירוקים, עגבניות וויניגרט
 

liti

New member
מנת הכנפיים ברוטב צ'ילי מתוק חריף

מומלצת מאוד. התמונה יצאה גרועה - תסלחו לי...
 

liti

New member
צ'וריסוס עם טבעות בצל

אפשר לדלג- אנחנו לא סיימנו אותה.
 

liti

New member
ולקינוח - קב"א באלדו

עקב הרמה הלא אחידה של המנות ביפה החלטנו לא ליפול בקינוחים והלכנו על השיטה הבטוחה ביותר- שיטת הקב"א- עלינו לאוטו ונסענו לגלידריית אלדו בבן יהודה. מי שעוקב אחרי ההודעות שלי בנושא גלידות יודע שאלדו היא הגלידה האהובה אצלנו בבית, ואנו מבקרים לפחות פעם בשבוע בסניף אלדו ברמת השרון. הביקור הסניף בן יהודה היה הפעם הראשונה שלנו במקום, ואנו ציפינו למקום ברמה זהה לסניף של רמת השרון- מרווח, נקי, מצוחצח ונעים. להפתעתנו- לא דובים ולא יער- הסניף בבן יהודה היה חסר סדר, עם מספר שולחנות וכיסאות בסגנון בית ספר והמון המון אנשים רועשים וקולניים שיושבים על שולחנות לא נקיים. מאוד רציתי להמשיך הלאה לאייסברג- אבל הבעל התעקש שהוא חייב לטעום בכדי לראות האם הגלידה היא אותו הדבר, וכמובן שלא יכולתי לעמוד בפניו (הוא עשה כזה פרצוף של רוצה…). אז נכנסנו לאחר שתפסנו שולחן מוזנח בחוץ וראינו את המגוון של הגלידות (שהרבה יותר מגוון מזה של רמת השרון), אך לצערנו עקב הלחץ לא התאפשר לנו לטעום מהטעמים הלא מוכרים מלבד גלידת המרציפן (שהייתה מתוקה מידי לטעמי) וגלידת עוגה איטלקית שהייתה טעימה מאוד, אותה בסוף גם הבעל וגם אני לקחנו. ההולנדים גם כן לקחנו כל מיני טעמים, ניגשנו לשבת והתענגנו על הגלידה הטעימה שחיפתה על הרעש וההמולה מסביב. אין ספק שגלידת אלדו היא גלידה מעולה, אך להבא נסתפק בסניף רמת השרון, או לחילופין באייסברג המצוחצחת והנעימה. * אלדו- בן יהודה (כמה בלוקים צפונית לאייסברג) תל אביב- גישה נוחה לנכים לגלידרייה, לא לשירותים (מדרגות למטה). השירותים מוזנחים ואין דלת פנימית (הנעילה היא מדלת הכניסה לשירותים).
 

neta2

New member
ביקורת כל-כך יפה (יפֶה) ../images/Emo13.gif

ממש תענוג לחיך ולעיניים. ואיזה תמונות- סחתיקה כמו שאומרים.
 

רומי 007

New member
ליטי זה שההולנדים נהנו זה לא אומר

כלום. יש לנו חברים מהולנד והם יאכלו כל דבר בכל מקום ובעיקר אם לא הם משלמים (אם היה אייקון של תפוז עם פרצוף חמוץ ומבואס בהפרשים של שנתיים זה מה שהייתי שמה כאן). מהביקורת שלך אני למדה שאין לי מה לבזבז שם את מני אלא אם בא לי בירה על הים. נכון?
 

liti

New member
נכון...

זה מקום שבהחלט מתאים לשתייה ונשנוש, אבל פחות לארוחה. אני כל כך מסכימה איתך לגבי ההולנדים, ובהחלט אחת הסיבות שהגענו ליפה היא שחיפשנו מקום נחמד ולא יקר בו הם יהנו (נחשי מי שילם?
). מסכימה גם לגבי הקביעה שזה שהם נהנו זה לא אומר כלום, בפרט לגבינו, עקב השוני בטעמים בין תושבי הארצות השונות, אבל אני משתדלת תמיד בביקורות לציין גם את תגובות הסועדים האחרים לאוכל, אם היו כאלה.
 
זה באמת משהו שחשבתי עליו../images/Emo12.gif

בעיקבות צפיות אקראיות בתכניות אוכל סביב העולם. למשל, התוכנית המפורסמת של ה BBC - READY STEADT COOK רק מראה איזה עלוב ודל המטבח הבריטי
. לכל דבר הם שמים חבילת חמאה וטונות שמנת. התיבול שלהם חוזר על עצמו ומשעמם. הכי פטתי זה שהם חושבים שהם עושים עושים "חומוס" מכל מיני דברים ושמים שם המון דברים לא קשורים. גם מר רובשון לא מדבר אלי. איזה אוכל מוזר יש לו. ושירגע עם ה"עסיס"
איחס
אין כמו המטבח הישראלי
 

רומי 007

New member
מעצבן עם ההולנדים הקמצנים

החברים ההולנדים שלנו ישבו איתנו בשלושה מקומות משובחים על חשבוננו ולא הוציאו את הארנק בסוף הארוחה. בפעם השלישית כבר נמאס לי אז שאלתי אותם "האם נתחלק?" (כמובן שהם הזמינו מנות מאוד יקרות מהתפריט אחרי שכבר התרגלו שאנחנו משלמים וכמו כן שתו המון אלכוהול שכמובן מייקר מאוד את הארוחה) ובביאוס מופגן הם הסכימו להתחלק ולא השאירו טיפ. בפעם הרביעית שיצאנו אני לא אכלתי כלום כי אותו יום חזרתי מארוע ובעלי היה עם קלקול קיבה ולא הזמין כלום למעט שתיית תה ואז הם אמרו "היום אנחנו מזמינים". מזעזע, לא?
 
תמונות מדהימות.......

אין ספק שתוספת של צילומים לביקורת עושים אותה אחרת. עד שלא ראיתי את התמונה של החצילים עם הלבנה אז חשבתי שהמנה היא סלט חצילים מעורבב עם לבנה, התמונה ביארה את הדבר. ומה זה "סאן פלגרינו גדול" ?
 
אה שכחתי שקונים מים ../images/Emo9.gif

באמת מוגזם לשלם הרבה על מים ו/או סודה וזה גורם לי להיזכר שכשגרנו בתל אביב לא הינו שותים מים מברז אלא קונים מינרלים. אופס, דברים רעים שוכחים..
 

פינליש

New member
היום היה יופי של מבצע בסופר פארם.

קניתי ב - מעל 99 ש"ח וקיבלתי שישיה של מים TO GO בשישה שקלים. ליטי ביקורת משובחת ומענגת. אלופת האלופים את
 

שח_מט

New member
איפה?

זה לא לפני צ'ארלס קלור כשבאים מדרום??? לא מסתכלים עליך מוזר כשאת מצלמת עם פלאש במסעדה? לי נראה פדיחה... אבל כל הכבוד על התמונות. החציל בלבנה ממש זהה למה שאכלתי במנטה ריי. שח
 
למעלה