התרבות הערפדית

קרניjack

New member
../images/Emo29.gifהתרבות הערפדית

ויקיפדיה מתמצתים את זה בצורה נחמדה (בצורה גורפת מדיי לטעמי), אבל זה מספיק: "תת התרבות" הערפדית תת התרבות הערפדית בת זמננו עיקרה הוא משיכה אובססיבית למיתוסים אודות ערפדים וחיקוים. דרכי החיקוי כוללות התלבשות באופנת ערפדים, שמיעת מוזיקה "ערפדית" ושתיית דם. המשתייכים לתת-תרבות זו משלבים בה מוטיבים השייכים לתקופה הוויקטוריאנית החביבים עליהם. בז'אנר זה כלולים סגנון מיוחד של לבוש ושל תפאורה, שבהם משתלבים אלמנטים מהאופנה הוויקטוריאנית, וכן אלמנטים של פאנק, של גלאם ושל אופנה גותית אפלה, עם השפעות מסרטי ערפדים ומסיפורת בדיונית. למרות שלרוב מקשרים את תת תרבות זו לז'אנר הגותי, הגותים מעדיפים להתרחק מהתדמית השלילית של ה"ערפדים" בתקשורת ומביעים סלידה מהם. למרות שתת-התרבות הערפדית פופולרית בארצות הברית, ניתן למצוא חברים בה גם באירופה ובמזרח אסיה. רוב העוסקים המודרניים בערפדות אינם מאמינים שהם יצורים אלמתים, ומשתמשים בערפדות כאמצעי לעיסוק בכישוף. למשל, הם טוענים שהם שואבים אנרגיית חיים מתוך אדם אחר (בדרך כלל אדם שעוסק אף הוא בערפדות) על מנת להגדיל את כמות האנרגיה והחיוניות שלהם. הם לא בהכרח מקבלים את האנרגיה הזו מדם, ומשתמשים באמצעים רוחניים וחומריים על מנת להשיגה. חלק מערפדים אלו לא רק עוסקים בערפדות אלא גם מאמינים שהם ערפדים מן האגדות, או יצור דומה (כמו למשל "גזע אבוד" של האדם הפשוט). רבים מחוץ לקבוצה זו מתייחסים להתנהגות כזו כאל מחלת נפש שיכולה להיות: הפרעת זהות דיסאסוציטיבית, סכיזופרניה או הפרעת אישיות אנטי חברתית. " האם את מסכימים שזוהי התרבות הערפדית? האם אתם מרגישים שאת משוייכים אל התרבות הזאת ? האם מדובר לדעתכם בהרבה יותר מסטייל ולבוש, אלא דפוס התנהגות יום-יומי? האם את מכירים קהילה "ערפדית" כזאת בארץ?

Brownie s

New member
אמאמאמאמ

בתכלס אני חושבת שיש נקודות נכונות, ערפדות תמיד מקושרת לתקופה הוויקטוריאנית ולגות' ושיט, כנ"ל המוזיקה והכל. אני בטוחה שערפדות מודרנית ברמת הדימיון קיימת, אבל בגלל שזה הכל אגדה זה איכשהו מקושר יותר לימי הביניים וכו'..

ייסאן

New member
חכמולוגית.

אני שאלתי את זה בפירוט יתר לפני שבועיים וכולם קטלו את הסקר, או לא ענו עליו.

קרניjack

New member
את הטת את הדיון לנקודה מסויימת

שאת רצית להגיע אליה. אני שואלת כאן ביתר כלליות , לרוב ההבדל הוא ב"איך" לא ב"מה" (ולא, אני לא מנסה לשחזר דיונים).

RainBird

New member
אני יכול לאשר שיש ז'אנר ספרותי מאגי שעוסק במאגיה ערפדית, בעיקר מבחור גותי נחמד שקוראים לו Konstantinos שכתב את הספר: Vampires: The Occult Truth שברשותי. אני חושב שזה בהחלט מעורב כמו כל תחום אחר אמנותי או פילוסופי בתחומים אחרים כמו גותיות וכו'. אני מאמין שבארץ יש תת- תרבות שכזו, אבל היא נדירה יחסית. ארדן

קרניjack

New member
חשבתי פעם להזמין את הספר מאמאזון

אבל מאפשרות הדיפדוף בספר ראיתי שזה לא הכיוון שלי..

RainBird

New member
מה חיפשת? איזה נושאים? אולי אוכל לעזור ../images/Emo13.gif

קרניjack

New member
ספרי ערפדים

שעוסקים בערפדים יותר כיצור דמיוני מאשר אחד שמסתובב ביננו (התרבות הערפדית), אבל גם אני גם ככה לא הולכת להזמין משם שום דבר עד שיירד המחיר של המארז של אנג'ל

RainBird

New member
למה הערפדים כיצור דמיוני כה מרתקים אותך? מבחינתי, יש ארבעה סוגי ערפדים לפי הספר (חלק אמיתיים וחלק לא) *ערפדים בני תמותה מוצצים דם: אנשים ששותים דם כחלק מדרך חייהם אופנה וכו'. *ערפדים בני תמותה שלוקחים אנרגיה מאנשים אחרים: לרוב בשל מחלה או חולי וזה נעשה בצורה שאינה מודעת. *ערפדים בני אלמוות בגוף פיסי- קיימים בעיקר במיתוס ובאגדה- דרקולה של בראם סטוקר, האדונית והרוכל של ש"י עגנון... *ערפדים אנרגטיים- ישויות שסופגות אנרגיה מאנשים בצורה מאוד לא נעימה. בעיקר לילדים או חלשים בזמן שינה. וזהו בערך. הידעת שערפדים מופיעים במיתוס הכנעני של תמוז ואשרה?

קרניjack

New member
שמעתי על איזכורי ערפדים בכל מיני מקומות

או התייחסות עקיפה אליהם. ככה אני רואה את הערפדים שלי, לא מן העולם הזה לא ערפדי אנרגיה, ולא אנשים ששותים ומיימרים להיות משהוא אחר, למרות שכל התרבות הערפדית היא מעניינת בפני עצמה, אבל אלה לא הערפדים שלי. אני מתכוונת למה שהזכרת כ "ערפדים בני אלמוות בגוף פיזי" כנראה..

קרניjack

New member
כי אלו הערפדים שאני

"מאמינה" בהם, הכי אהובים עליי וככה אני רואה אותם.

ייסאן

New member
ומה עם אלו שלא מתיימרים?

עלה בדעתך שיש כאלו שאינם "משחקים אותה"

קרניjack

New member
זה בכלל לא קשור ל"לשחק אותה"

כמו שאני מסבירה כאן, הערפדים כפי שאני רואה אותם הם אינם אנשים שודגלים באמונה ערפדים, התנהגות ערפדית או מאגיה ערפדית וכו'. לכן גם מי שדוגל באורח חיים ערפדי, במעשים ערפדים - הוא לא בעיני ערפד.

ייסאן

New member
*קדה קידה*

ואני בחורה, אתה מכיר אותי בניק אחר, עוד ממזמן. מדוע תשמח לפגוש? סתם סקרנית.

RainBird

New member
אני מכשפה. אני ישות של עולם הרוח. מניפסטציות של ישויות אלמותיות כגון ערפדים הן נדירות אם הן קיימות. הייתי שמח לחקור את הקשר הזה בין האדמה לבין הערפד שעליה. זה היה מקדם אותי בהחלט בעבודה המאגית שלי.

Bouzaglo

New member
ארדן!!! מתנחל לפה ! פולסא דנורא!

לא מספיק לך פורום מאגיה כדאי להשוויץ בידע שלך בצורה מאד לא ברורה ... בלי להרחיב מידע על הדברים הלא ברורים שאתה אומר לפעמים סוויקה וביסט כבר עם סגנון מאגיה קצת שונה משלך , שפחות תמקד באמונות מסויימות וכן יש כזה דבר ערפד אנרגטי כידוע לנו . שמוצץ אנרגיות מבני אדם לרוב נראה לי שזה לא קבוע ולרוב זה אנרגיות רגשיות וכחוניות על פי מה שהבנתי

למעלה