שיר ליום

../images/Emo28.gifשיר ליום../images/Emo28.gif

ניצוצות מילים: רמי פורטיס לחן: רמי פורטיס וברי סחרוף אתם מוזמנים לדרג את השיר, להוסיף משפט מעניין ופרטים מעניינים עליו. ובנוסף, אתם מוזמנים להוסיף כל מה שעולה לכם לראש כאסוציאציה מהשיר, חוויות שעלו לכם ממנו וכו'. מילות השיר: כן, אנחנו שניים, האויב שהוא חבר אני זה התחפושת ובפנים אדם אחר צועק אל הירח, בוכה ומקלל מסתובב כמו כלב, מוכה ומילל זה כמו מכת חשמל, וזה זורם ומעוות את חוש הזמן לאן? אני הולך ומסתבך ניצוצות של הבנה, שוב חולפים כמו סרט נע כמו רוח סערה הם מקלפים עוד חלקים מהקליפה הפחד מטפטף כמו רעל ונספג כמו נשיקה אני זה המלכודת שבוי בלא תקווה רוצה לפתוח דלת, נסגר ולא יוצא מנסה לברוח ותמיד, תמיד חוזר. זה כמו לרקוד עם שד שמחבק ולא עוזב כן הוא תמיד רעב. אני הולך ומתרחק ניצוצות של הבנה, שוב חולפים כמו סרט נע כמו רוח סערה הם מקלפים עוד חלקים מהקליפה

5

ניצוצות הוא שיר מפתח בחיים שלי. זה השיר הראשון של ברי שהכרתי (עוד הרבה הרבה לפני חלליות) ובגללו התחלתי לאהוב את ברי ופורטיס. אפילו בתקופה שנכנסתי לפורום לא הכרתי יותר מידי שירים חוץ ממנו. זה גם השיר הראשון שלמדתי לנגן על קלידים (הראשון הנורמלי שהוא לא איזה תרגול של ארבע תווים) בהתחלה הוא הפחיד אותי בגלל המעבר החד בין תווים נמוכים לגבוהים, אבל זה השיר שאני הכי שולט בו היום. עוד סיפור הזוי שלי עם השיר הזה: בסוף השיר, ברגעי הכאסח שלו כשפורטיס שר "אוווו זה כמו לרקוד עם שד.." אז המון המון זמן לא הבנתי מה הוא אומר וכשברי שר את השיר בהופעה בצרעה בקיץ הגעתי למסקנה שמה שנאמר שם למעשה זה "אוווו זה כמו לדפוק אישה...." רק אחרי הרבה זמן ששמעתי את הגרסאות השקטות יותר (אינפקטד וקלרה הקדושה) הבנתי מה באמת הוא אמר שם.... משפט אהוב? מיליונים, כל השיר! קשה להחליט.......

טלולית1

New member
5!!!

שיר מדהים!! ברגע ששמעתי אותו,לא יכולתי להפסיק!
המשפט שלי הוא: "אני זה התחפושת ובפנים אדם אחר" רציתי פעם לעשות לעצמי חולצה,עם תמונה של ברי מקדימה ובצד השני לשים ציטוט מאחד השירים של ברי וזה היה אמור להיות הציטוט
ועוד משו! לפני שהכרתי את המילים חשבתי שהם שרים "שוב חולפים כמו סרט רץ" (אין לי מושג מה עבר לי בראש..חחח)

המממ

New member
10!!!

פשוט שיר שיש לו משמעות מאוד אישית בשבילי... אני חושבת שבגללו התחלתי לשמוע ברי. כמה שיגידו שהוא חרוש... עדיין יש לו עוצמה והוא נשאר כל כך יפה! אני בוחרת בכל השורות. זה פשוט שיר שלכל שורה שם יש משמעות גדולה מאוד. לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

israel1986

New member
5

למרות שכל כך נמאס ממנו, זה באמת שיר טוב. אני מכיר אותו מהתשדיר שירות שהיה פעם בטלוויזיה נגד אלימות. וזה גם השיר הראשון של ברי שידעתי לנגן (או חלליות, אני כבר לא זוכר). באמת יש הרבה משפטים טובים, אני אבחר ב-"הפחד מטפטף כמו רעל ונספג כמו נשיקה".

נכון אני זוכר את התשדיר הזה

לפני איזה 10 שנים. היו כמה אבל אני זוכר של אבא ובן אוהדי מכבי ואבא ובן אוהדי הפועל הולכים שברקע יש את המוזיקה של הבית ואז הם פתאום מתחילים לריב וללכת מקום ובסוף פורטיס צועק "זה כמו לרקוד עם שד".

T S F1

New member
אני רק זוכרת

את האבא ובן של הקבוצות.. אני לא זוכרת מה התנגן.. אבל נחמד לדעת שזה ניצוצות

giba70

New member
4.5 שיר ענק

ובכל זאת, קשה לי לתת 5 למרות כל הסופרלטיבים מתבקשים. שיר פורטיסי קלאסי של התלבטות פנימית. אפשר לבחור הרבה משפטים ובחרתי את "מנסה לברוח ותמיד חוזר" אשר מסמל את מעגל הקסמים שממנו הדובר לא מצליח להיחלץ. אני חייב לציין שגם למלודיה של השיר יש חלק גדול באיכות שלו.

5

שיר מדהים! מצליח תמיד להתאים את עצמו למצברוח שלי איכשהו. השורה האהובה עליי:"ניצוצות של הבנה, שוב חולפים כמו סרט נע, כמו רוח סערה" אגב, פעם ראשונה ששמעתי את השיר הזה חשבתי שהם שרים שם:"הם מקלפים אותך לקיר מהקליפה"

חחחח../images/Emo6.gif

נחמד לדעת שאני לא היחידה...
אחרי שקראתי את המילים כל כך צחקתי על עצמי...

הייתי עכשיו באתר "אבטיח..."

אני מתה מצחוק! איזה טעויות מצחיקות יש לניצוצות שם... "הם מקלפים עוד חרקים מהגינה.." "כמלאך או שניים, האוייב שהוא חבר.." "הם מקלפים אותך רק עם מעט ריבה..."(פה ממש נקרעתי
) "הם מקרבים אותך לקיר מהריצפה..." "הם מקלפים אותך לקיר והדמעה.." "הם מקרבים אותך לקיר, והכיפה.." ועוד, ועוד...

ואפרופו אבטיח...

יש שם טעות שלא קשורה לברי סחרוף, בשיר "נומי נומי": "אבא הלך לעבודה, הלך לעבודה, יחזור פינצטה לבנה יביא לך מתנה..." לא יודעת מה איתכם, אני צחקתי מזה עד דמעות
טוב, אולי ההשפעה של האקמול עזרה לזה...

למעלה