אהה! סקר!

miriti83

New member
../images/Emo28.gifאהה! סקר! ../images/Emo13.gif

אחרי כמה רכישות די מטורפות מבחינה כספית שהיו לי לאחרונה, עלתה במוחי השאלה הבאה: האם אתן מעדיפות לקנות מספר מצומצם של פריטים, אבל במחירים גבוהים (מן הסתם כי הן איכותיים
) או לקנות מוצר פחות איכותי או פחות ממותג, אבל שתהיה לכן האפשרות לקנות יותר פריטים ממנו? יאללה, לענות

niya

New member
תלוי...

תלוי מה המוצר, לכמה זמן אני צריכה אותו אני באופן עקרוני רוצה תמיד לקנות הכי איכותי, אבל במחיר הכי זול שאני יכולה
אם אני קונה מכונת כביסה או אוטו, למשל, אני אעדיף להוציא עוד כסף אבל לקנות משהו ממש איכותי שיעבוד ויחזיק מעמד לאורך הרבה זמן ולא יתקלקל... מצד שני יש גם גבול לכמות הכסף (אני לא אקנה מרצדס, למשל, משיקולים כספיים טהורים) גם באוכל השיקול דומה: עדיף משהו טעים ויקר על פני משהו זול שלא יאכל (אבל יאכל ת'לב שסתם מתקלקל...) (אני שונאת לזרוק אוכל
אבל אם אני קונה חולצה, כזאת שאני צריכה "סתם" לעבודה או לטיולים, אז אקנה את הכי נחמד שאני מוצאת עם פזילה גדולה לאיזור הכספי הנמוך

Fun Fair

New member
גם אני- תלוי ../images/Emo13.gif

אני, אגב,ממש לא מסכימה עם הקביעה שמשהו יקר *בגלל* שהוא איכותי, או שאם משהו הוא יקר, אזי הוא בהכרח איכותי. יש מספיק רשתות שהוכיחו שהן מצליחות לייצר מוצרים איכותיים במחירים סבירים ולהפך- מוצרים גרועים במחירים מפוצצים. בעקרון, אם מדובר בבגדים שהם יותר "פושטים" ליום יום- אני אחפש את הדבר הכי איכותי במחיר קוסט אפקטיב שאני יכולה למצוא. למשל- בגדים מ"תמנון". כשאני מחפשת דברים יותר ייחודיים שהם וואן פיס, אני מוכנה לשלם קצת יותר (ו"קצת יותר" זה יחסי
) לא סתם אני כותבת- הכל יחסי. למשל- על מכנסיים שחורים אלגנטיים איכותיים, אני מוכנה לשלם גם 400 ש"ח אם מדובר במוצר שאני יודעת שיחזיק לי לאורך זמן וישמש אותי באופן שוטף בלי שאצטרך לחדש את המלאי לעיתים קרובות. לדוגמה-הזוג האחרון שרכשתי מרונן חן נרכש לפני שנתיים וחצי ונראה כמו חדש. אני כ"כ מרוצה ממנו שרכשתי עוד אחד זהה ואני חייבת לציין שאני לחלוטין מחזירה את ההשקעה.

לא מקורית, אה? תלוי ../images/Emo3.gif

יש פריטים שבשום אופן לא אוציא עליהם סכומים גדולים. למשל: חולצת טריקו לחדר כושר. מה ההיגיון ברכישת גופיה מפונפנת מבית נייקי, כשבאותו סכום אקנה לי חמש חולצות טי שחורות מתמנון ואחרוש עליהן? מזיעים יפה גם בזה וגם בזה. כנ"ל תחתונים וגרביים - אני אוהבת להחליף את כלל הקולקציה בתדירות גבוהה, ולכן המחיר הוא שיקול ועוד איך. אבל אם מדובר בבגדים לעבודה, ואני צריכה להיראות נאה וייצוגית מחד, ומאידך באמת לא צריך יותר מעשר חולצות ושלושה זוגות מכנסיים בארון - אעשה את המקסימום לרכוש פריטים טובים, ארוכי טווח ויפים (מה שאומר: בדרך כלל מותגים), במחיר שייראה לי סביר באותו רגע. ושוב, המטרה (אצלי) היא לא לחסוך כדי לקנות ללא אבחנה, אלא לעשות את העסקה הטובה ביותר עבורי. כזכור, הרבה בגדים = הרבה ארונות, ואיפה אמצא עכשיו כאלה במחיר סביר

SimplyMe1

New member
לגבי בגדי ספורט,יש הבדל גם בין הכותנות

בעבר קניתי חולצות טי פשוטות מרנואר(יש להם בקיץ דוכן כזה מקדימה וחולצות וי צמודות מכותנה-לייקרה במיני צבעים), וזה היה בתקופת החפש"ש כשרק חזרתי לכושר ועוד לא השקעתי בביגוד היינס למכון,ואני יכולה להגיד לך שיש הבדל באיך הזיעה "מתיישבת" על הבגד. בחולצות הלייקרה ההן מרנואר,באמת סופר פשוטות,היה לחולצות ריח נורא אחרי פעמיים-שלוש(כמובן כביסה אחרי כול שימוש)והריח נדבק לבגד למרות הדאודורנט. עכשו,אני לא אחת שמסריחה מזיעה,הבד פשוט סופג את הזיעה ומשנה את הריח. לאחר מכן כבר התחלתי לרכוש רק בהיינס ובמקביל ללבוש גופיית סבא ישנה של אבא שלי במצב סבבה,ולא היה שום זכר לריח. ואחרי ש2 הנסיעות האחרונות שלי ליו.אס והתאבזרות בחצי קולקציה של נייקי וקצת מאדידס,אני יכולה להעיד שיש הבדל מהותי בבדים. גם של המכנסיים(חצי מאלו למכון הם מכותנה של היינס ומותג "בננה" מדלתא,וחצי מהם דריי-פיט של נייקי).

שום לייקרה בשבילי

איך אומר בעדינות, אני מזיעה כמו נהג משאית באימונים (ומודעת לזה! ומודעות לבעיה היא חצי מהפתרון, לא?
), כך שחולצה מתמנון מחזיקה לי מעמד יפה משהו כמו חצי שנה (8 חודשים? לא נלך לרב), ואחרי זה היא גם דהויה רצח וגם מסריחה מספיק שאפשר להחליף בלי למצמץ אפילו. היתה לי חולצה יוקרתית של איזה מותג ספורט (אדידס או אחד מאלה) שהיתה "מיוחדת לאימונים" - ושם קרה בדיוק אותו דבר, למעט הדהייה. בקיצור, מאוד שמחתי שקיבלתי במתנה ולא שילמתי עבורה, כי באופן שבו אני מתאמנת, חבל על הכסף. עדיף להחליף ולהיות מרוצה מעצמי. לגבי המכנסיים - היינס, כי הם מחזיקים מעמד לנצח ובחורף הפוטרים שלהם עושים נעים וקיצי-קיצי עד שהגוף מתחמם.

בלונד23

New member
מעדיפה יקר וטוב לרוב...

יש לי את הכישרון להיכנס לחנות ולבחור לי את הפריט האחד שהוא נורא נורא יקר. הכי יקר והכי איכותי. לא יודעת איך, ככה זה. דוגמאות: בגדים שקניתי מסיגל דקל ומחזיקים שנים (היו מאוד יקרים) שמלות יקרות שתפורות היטב זה תענוג (אפשר גם להשיג בחנויות יד שנייה ואז זה לא יקר אבל עדיין איכותי) מגפיים שקניתי ממרי עודפים - במקור עלו אלפים. משמשות אותי כבר שנה רביעית אולי, כמו חדשות.

SimplyMe1

New member
סימפלי עיניים גדולות

אוהבת ממותג,והרבה:) אבל ממש לא ממותג ברמה של סריגים מבית ברברי ותיק מבית קלואי(יום אחד כשאהיה מליונרית אולי
)ונעליים של סטיוארט ויצמן יישארו על המדף כי אני ממילא לא יודעת ללכת בהן. מבחינת נעליים-יש לי כמה סנדלים ונעלי בובה ב20$,והן מחזיקות מצוין. מנגד,קניתי פעם נעלי בובה של אלדו שנשחקו עוד באותה עונה(ואני לא אחת שחורשת על נעליים עונה שלמה כי יש לי הרבה זוגות,וחלק ננעלות 7 פעמים בעונה,למשל,ומחכות לשנה אחרי כדי להינעל שוב). מבחינת המילה מותג בארץ זה קצת בעייתי,כי אני לא באמת באמת חושבת ששמלה של ענת מנוס איכותית++ מאחת דומה בזארה. התמחור כאן הוא די גבוה יחסית למה שמציעים,ואם בעלמה ובנקר מציעים קרדיגן פשוט ב400 ש"ח-אז שיישאר על המדף כי אני אעדיף את זה של מנגו,שהם לאו דווקא איכותיים פחות מהמעצבת הנ"ל.

תיזהרי שהכובסת הכועסת לא תנזוף בך ../images/Emo3.gif

אתמול פרסמתי את רשמיי הלא מחמיאים משופוני, שוק הנעליים, שכללו בעיקר את האמירה שהיה יקר ומשעמם. על כך ננזפתי עמוקות באחת התגובות בידי "הכובסת הכועסת" שבעצם התלונה על המחירים אני מעודדת ניצול ילדים במזרח ע"י החברות הגדולות ולא תומכת בייצור המקומי. אני לא אומרת שאין צדק בדבריה, אבל מה לעשות שתלוש המשכורת לא מתעדכן באותה תדירות כמו מחירי המוצרים שמיוצרים בארץ הקודש?

בלונד23

New member
אז שהכובסת תרכוש ../images/Emo3.gif

אני רכשתי לי מגפיים בפחות מ-400 שקל ואמרתי תודה שמצאתי במחיר הזה מגפיים מעור איכותי, חיפשתי המון זמן משהו איכותי במחיר הזה. התמחורים בארץ סתם מוגזמים, יחסית למשכורות הזעומות. לשם השוואה, בלונדון את קונה בימים אלה שמלה יפה ב-400 שקל ברח' אוקספורד, אפילו פחות! פה ירצו עליה בטח איזה 600 ומעלה, ושם מרוויחים פי 3 או 4... אין צדק בעולם...

הכובסת אומרת שהיא רוכשת

ואני נוטה להאמין לה
שמחה שמצאת, 400 זה אכן מחיר מתקבל על הדעת ביותר. אני מתעודדת מכך שדודתי מגרמניה מספרת לי שהכל אצלם יקר פי כמה מאשר בארץ. פי 5.5, ליתר דיוק

למעלה