אחלה ... תודה על הכנות

כמו שאמרתי לך ... אין לי שום בעייה עם מהרישי מבחינתי אין צורך שתצדיק אותו או תסנגר עליו אני נמצא פה בקשר איתך ... לא איתו אני מכיר טוב מאוד את הדינמיקה של אנשים כמוך ספציפית בתוך תנועת המ"ט ... אבל מבלי להפחית בערכו של מה שחשוב לך אומר לך שהדינמיקה הזו ממש לא יחודית ... לא לך ולא לתנועת המ"ט כתבת - תקווה ואכזבה .. זה לא מדוייק זה מעגל אינסופי של תקווה ותקווה כי באכזבה אתה לא ממש נותן לעצמך להיות כמובן שעדיף לעבור לתקווה חדשה כל פעם מאשר להודות בפני עצמך שאתה מאוכזב נותר באמת תמיד רק לחכות ולראות ... בהצלחה

את הדוגמה הזו כבר כתבתי כמה פעמים

תאר לך שאתה גר בצפון הארץ. נניח בחיפה. מישהו מתאר לך את תל-אביב המקסימה. עיר ללא הפסקה. מקום מדהים. עם תאטראות מעולים. ים צלול. אנשים מיוחדים. למרות שהתאור כל כך ברור, קשה להאמין. מה? עיר ללא הפסקה. ב-א-מ-ת!!! אבל. הוא לא רק מתאר לך את העיר המיוחדת הזו. הוא נותן לך את האמצעים להגיע לשם. וגם. לא פחות חשוב. תאור מדויק ביותר של הדרך. איך להגיע ממקום למקום עד תל-אביב. ותאורו המדוייק של כל מקום בדרך. אתה בוחר מבין הרכבים שסיפק לך את זה שנראה לך המתאים ביותר לך (הליכה ברגל, קורקינט, סקייטבורד, אופניים, סירה, מכונית, אוטובוס, רכבת....) מתחיל את הדרך שלך. הגעת לחוף הכרמל. התאור מדויק בצורה מדהימה. הים. המגדלים. תחנה מרכזית. הרכבת..... אתה ממשיך הלאה. טירת הכרמל.... יכול להיות שהגעת רק עד בנימינה. אבל. התאורים עד כה היו כל-כך מדוייקים ומפורטים שאתה מתחיל (רחמנא ליצלן, טפו טפו טפו) להאמין אפילו בקיומה של תל-אביב המדהימה. מאחר ושאלת על הדברים אותם אני חוויתי. בדרך שלי לתל-אביב, התאורים עד כה היו מדוייקים לחלוטין. אני כבר מתחיל לחוש בקיומה של העיר המופלאה הזו. מתי אגיע? האמת? בכלל לא משנה. גם בצרופה, או בחדרה, או בנתניה או בהרצליה, כלל לא משנה לאן הגעתי. אני כבר חש ברוחות המנשבות מתל-אביב. מתחיל להרגיש תל-אביבי. הדבר החשוב ביותר. אני נהנה מכל רגע של הדרך עצמה.

אגב ...

כתבת ... עד לפני חודש ימים האם זה אומר שלפני חודש מהרישי נקט בתאריך ספצפי ? אתה מוכן לחלוק קצת יותר במה מדובר ?

A r j u n a

New member
למה שטויות ברסק מיסט2, למה לא במיץ או ברוטב ?

ראשית שמור על הפה שלך, כשאתה מתיחס לדברים שאני רושם השטויות שלי הן שטויות משובחות. שנית - תגיד, אתה לא אמור להיות כרגע עסוק בהקמת כת חדשה? כת של הדרך ה-4 בקומונה של לוסט? מסקרן, כיצד מתקדם החינוך מחדש של דרול ובארס ובת דמות ואון מיי ויי באמת, לא חסרים לך תלמידים, אז לשם מה לך לנסות להפוך גם את גליקר לתלמידך? מצד שני, אתה יודע מה - אם אתה מתעקש לקחת גם אותו מפה - אני רק בעד. ואחרון - אני לא חייב לך יותר דבר, אז תגיד איך מתקדמת התוכנית שלך להדיח את ארדן מניהול פורום מדיטציה? או שכעת אתה רוצה להשתלט גם על קומונת המ"ט? חה חה חה

ארג'ונה ...

הגיבור שעל שמו הניק שלך לא נהג לבזבז אנרגיה לריק כמוך ולקפוץ למסקנות נחפזות אתה חייב להירגע אח שלו האמת שבסבך הקונפליקטים נאבדתי כאן כבר מזמן אבל ניכר בך שאתה ממש לא מחבב את מיסט מכול מקום חיפוש קליל בתולדות הפורום (אם תטרח) יראה לך שאני נמצא כאן הרבה לפני שמיסט בכלל הצטרף לפורום הזה ... הרבה הרבה הרבה אם יש לך כול מיני דברים לומר לו למה לא תפנה אליו ישירות ... על פי דבריך אתה יודע היכן למצוא אותו ואגב ... אולי זה ישמע לך פרדוקס אבל מבלי לזלזל בכבודך ... הקמפיין שלך הוא שטויות ברסק לא רק בתוכן אלא גם ובעיקר באופן בו אתה מנהל אותו

A r j u n a

New member
מיסט...

כואב? קינגרי בביצים? כואב? אתה תמיד יכול לרדת מהמזרון, אתה יודע... חיפוש קליל בהיסטוריה של הפורום אכן יראה את סגול כהה 1 מתקבל בפורום זה בברכה ע"י מי אם לא הוא עצמו... מיסטי לגבי מחבב או לא מחבב... לא אוהב את הפסיכוזות שלך בזמן האחרון, אבל מצד שני - כל מי שמנסה להקים כת - עובר שלב כזה מן הסתם. אני מבין את הצורך של כעת, משנהיית מנהיג כת חשוב בעל שלושה וחצי תלמידים וירטואליים חי חי חי, בדיוק כמו הכלב שלי שאוהב להשתין כדי לסמן את הטרטוריה שלו - כך גם אתה - מסמן טריטוריה. ולכן אין לי כל התנגדות לקמפיין שלך נגד גליקר, קמפיין כנגד כמה גליקרים שתרצה - בדבריך כלפי - שמור על לשונך. שמור עליה ולא אפנה אליך, לא ישירות ולא בעקיפין. ואגב... אולי זה יישמע לך כפרדוקס, ומבלי לזלזל בכבודך... הכת שאתה בונה היא קשקוש בלבוש, חה חה חה לא רק בתכנים שאתה מפרסם, לא רק בגלל הפסיכים המככבים בה, אשר נאספו סביבך רק כדי להדיח את ארדן מהפורום כאן, מעניין כמה זמן הם ישארו אתך אחרי שהם יבינו שזה לא הולך לקרות. אלא כמובן - בגלל האופן בו אתה מנהל אותה - חה חה חה סע ברכה

נו מילא ...

רק כדי להפיס את רוחך הסוערת נגיד שאני מיסט מה'כפת לי אני אפילו לא צריך להתאמץ בשביל זה חוץ מלהיות אני ... כלומר ... סגול כהה1 יערב לך

ארג'ונה...

זה לא היית אתה שחנך את הקומונה של מיסט עם פתיחתה כאביסער ואחר כך בתור חברו לפלוגה א ס י נ מ ו ר?
סע ברכה

A r j u n a

New member
הצופה. קיבלת תשובה כנה ומדוייקת

מעבר לזה, אין לי עניין באינטראקציה אתך, אתה יכול לחזור לטירונות שלך בבה"ד הדרך ה-4 סע לסילבן

Shantideva

New member
אילו טבעם של החיים היה אושר

הם יכלו להוליד, מה לעשות, רק עוד ועוד אושר נוספים, ולא כך הוא הדבר. לעומת זאת אילו היית אומר שטבעם של חיים ערים הוא אושר, פה הייתי מסכים איתך לחלוטין.

אכן התאור שלך מדויק

אבל. אדם יכול לחיות גם "הארה חלקית". פרושו לא לחוות אותה עדיין 24 שעות ביממה, אלא "רק" שעה, שעתיים, 5 דקות.... בזמן הזה הוא יכול בהחלט: א. להבין את מהות החיים כאושר עילאי. ב. לחוות אותו (לאותו פרק זמן, ארוך או קצר יותר).

גם נכון,

אבל אז עדיין הוא יימצא בחיים כנדנדה בין אושר לסבל, עונג וכאב ושאר ניגודים ולכן טבעם של החיים כ bliss הם עדיין רק משאלת לב ותו לא.

תסכים אתי

שככל שאדם חווה יותר אנאנדה, אושר עילאי, פוחת והולך אצלו הסבל. לא רק זה, אדם בדרכו להארה, גם אם ההארה אינה מיוצבת עדיין, חווה יותר ויות שהסבל למעשה הוא אשליה. יפה כתבו על כך (נדמה לי האופאנישאדות) בתאור של הנחש והחבל.

כמה דברים:

אם אדם מסוגל לחוות אנאנדה כשהוא רעב, חלש, חולה ונרדף- אז כן, סבלו הולך ופוחת ואף אולי נעלם לגמרי. אשליה- טעות נפוצה בין מערביים היא לחשוב שמאיה- אשליה היא אינה מציאות ממשית, ולא כך היא. אשליה, מאיה, מובנה הוא שחיים שאינם ערים בטבעם הם סבל, שכן כל תופעה בהם היא ארעית ומותנית. סבל הוא מציאותם הממשית של אלה החיים במאיה, ואנאנדה היא מציאותם הממשית של אלה שהתעוררו לחלוטין, שאז אנאנדה היא מציאות בלתי משתנה ובלתי מותנית. אל לנו לבלבל ולשגות במחשבה שהחיים כפי שאנו חווים אותם במצב של שינה אינם אמיתיים; נהפוך הוא: הם אמיתיים ומציאותיים ככל שהם יכולים להיות, במלוא עצמתם, תפארתם ועליבותם. וכמה מילים אחרונות על משלים, דוגמאות וכו': כל משל או דוגמה, טובים ומדויקים ככל שיהיו, אינם מוסרים את תיאורה המוחלט של המציאות אלא רק פרגמנטים ממנה, ולכן פעמים רבות אינם מצביעים על האמת (העובדתית הפשוטה, או זו המטאפיזית) בכוליותה.

שוב מסכים

הסבל אכן הוא מאוד ממשי. הסיבה לסבל היא ראייה (והתנסות) מסולפות של המציאות. שהיא אושר אינסופי.

למעלה