Your Congratulations|סדגש|

Jagged chaos

New member
../images/Emo27.gifYour Congratulations|סדגש|

שיר השבוע ההעשירי, שם השיר: Your Congratulations Supposed Former Infatuation Junkie 1998 עובדות: #1- השיר שסוגר את אלבומה השני. #2- למרות שיש גרסה נוספת לאלבום שיצאה בשביל לקדם את הסיבוב הופעות האוסטרלי, שבה הדמו של Uninvited הוא הנועל. #3- ביצעה אותו רק פעמים בודדות ב-98 ו-99. #4- טוב אין הרבה מה לרשום על השיר
, רוב העובדות שלו, הן מה שאלאניס אמרה עליו. #5- ולפי מה שהיא אמרה, השיר הוא על מערכת יחסים בינה לבין הקהל\המעריצים\בעלי הציפיות ממנה, ולא אל גבר. אלאניס אמרה על Your Congratulations: "השיר הוא על החיבור שלי עם אנשים שבזכות איזשהו קסם עשו מה שאני עשיתי..אנשים שהרגשות והמוזיקה שלי השפיע להם על החיים וקיבלו את ההזדהות עימן לחיים האישיים שלהם.. הייתי רואה אנשים בקהל ויודעת שיש אנשים שלא היו איתי,הם היו עמוק בתוך עצמם ותוך הלירקה ומתחברים אליה בזכות הניסיון שלהם, שזה בעצם החלק הכי מרטיט בכל ההויה הזאת..." "היינו עושים בהתחלה סיבוב הופעות רק במעודנים קטנים ששמה מרגישים את החיבור והאינטימיות, שנה אחר כך היינו בסיבוב הופעות בכל העולם, ששם הרגשתי שאני רוצה את הביטחון והאינטימיות בחזור" ובנקודות, כל החפירה שלה מסתכמת ב.. #6 על האהבה שלה להופיע עם קהל מצומצם ואינטימי יותר, במקום איצטדיון שלם ואין אינטימיות. #7 באותו הקשר, היא אמרה פעם, שהדבר הכי טוב שאפשר לשמוע זה עד כמה אנשים מזדהים איתך ואומרים לך את זה.
#8 בעממיות היא אומרת====>אין כמו קהל טוב, שלא אכפת לו עד כמה אתה מפורסם או לא, הוא ראה קודם את השיר Your Congratulations אחד המצמררים, העצובים והעמוקים שלה. בשיר הזה, הקול שלה הוא בשיאים, בקטע שהיא צועקת, הטון שלה כל כך גבוה, שאם תכחישו לרגע שזה יוצא מגרון אנושית, אתם תחשבו ש- 1:37-1:38 היא כינור, לא צוחק ולא מצחיק, זה רציני פצצות. רציני, שימו לב, לקראת הסוף מצטרף הכינור, זה נשמע בדיוק כמו אלאניס בזמן שציינתי. השיר מושלם, אבל יהיה מעניין מה היה קורה עם היו מוסיפים לו תופים
(אל תגידו, "קצב" זה יישמע פטתי
) Your Congratulations - ברכותייך אוקה, אתם קוראים את זה עכשיו, אבל השורה הזאת נכתבה אחרונה, אחרי שפירשתי את השיר, ורק עכשיו הבנתי אותו, כל השיר זה תהליך עובדות כזה של: "אוקה, אני מפורסמת,סבבה? אני לא רוצה תהילה, לא רוצה להתנשא, אני לא ממוסחררת, לא שונאת את עצמי, יש לי מודעות עצמית, אני לא רוצה כסף, לא כלום... אני בסה"כ רוצה את המילה הטובה ממכם" אז כל פעם שרשום "לא מבין\לא מבין", תתעלמו, אני כן מבין..
I wouldn't have compromised as much so much of myself for fear of having you hating me לא הייתי מתפשרת כמו שהתפשרתי על עצמי הודות לפחד שתשנאו אותי טוב זה משהו כזה
, אני מאמין שזה מה שהיא רצתה להגיד בסה"כ. בכל מקרה, עד כמה היא נכנסה לדמות "אלאניס מוריסט" - הרוקרית שונאת הבנים הפמניסטית, כי זה כבר מה שראו בה ובצורה הזאת אהבו אותה, היא נכנסה לדמות בגלל הפחד מאכזבת הקהל שלה. I would've sung so loudly it would've cracked myself
הייתי שרה כל כך חזק, זה פיצח אותי! הפעם היחידה שאלאניס משתמשת בסימני קריאה בלירקס, עד Under Rug swept היא לא השתמשה בהם, לא בנקודות, לא פסיקים, ואפילו לא סימני שאלה
. השימוש ב-
רק מביא את ההלם והאינטסביות שיש בלגלות את העובדה הזאת. "זה פשוט קרע אותי
" שכזה
I became self-conscious of anything exuberant נהפכתי להיות כבדה לכל דבר חיוני טוב שמתי פה סלנג
בעברית כי אין לי מילה אחרת עכשיו. כבדה = רצינית פצצות, רצינית עם דרמה, רצינית עם דגש, פאק תרדי מהרצינות בכל מקרה, אין לי מושג למה זה נשמע לי אלאניס, אני לא יודע אם זה מופיע באיזה שיר או ראיון שהיא אמרה או משהו, קיצור משהו: "מחפשת מישהו שלא לוקח את החיים ברצינות מידי", זה אמור להגיד משהו. I wouldn't have sold myself short לא מסחררתי עצמי
נראה אותך יכולה להגיד את זה עכשיו
I wouldn't have kept my eyes glued to the ground לא שמתי עיניי דבוקות לקרקע אוקה, שני פירושים אפשריים- 1- לא הכחשתי\לא התעלמתי\ התמודדתי עם המציאות 2- אלאניס אמרה מלא פעמים "אני מצטערת על התקופת סיבובי ההופעות של Jagged Little Pill כי לא הרגשתי שאני יכולה להסתכל עוד לאנשים בעיניים", אז אם זה ככה, אז היא לא התכוונה לשום מטאפורה או משהו, אלה למצב כמו שהוא. if I hadn't known my invisibility would not make a difference גם אם לא הייתי מודעות לאי-נראות שלי זה לא היה מביא שינוי אוקה יש לי ניסיון, יכול להיות הזוי לגמרי. נראה לי שה"אי-נראות" זה כאילו ההפסקה שלקחה, "האי נראות מעין הציבור", משהו בקטע של "גם אם הייתי נשארת עם התהילה הזאת, זה לא היה משנה" אבל ---> מה לא היה השוני?
I would've run around screaming proudly at the top of my voice הייתי רצה במעגלים וצורחת בגאוותנות את הפסגות של קולותיי אוקה, חייב משהו אישי, נכון ש"פסגת קולותיי" נשמע טוב אפילו בעברית?
ועכשיו לעניין==> תיאור של כל השגרה המטורפת הזאת של כל יומיים הופעת רוק אנרגטית עם צפייה של אלפים שהיא רק תצרח ותצעק ותתפרע. I wouldn't have said it was in fact luck i'm talking idealism here לא הייתי אומרת שזה קשור למזל אני מדברת פה על אליטיזם אליטיזם =
אוקה אליטה זו הדרגה הגבוהה של ההון והכלכלה שיושבת לה על מיליונים ומילאירדים, אנחנו, שנחשבים עניים מרודים לידם, תופסים מהם בדרך כלל גם מתנשאים ומעצבנים
I would not have been so self deprecating לא הייתי בעלת שנאה-עצמית לא מבין מה היא רוצה להגיד פה.. שהיא היתה אמורה להיות אחת כזאת
, היא קצת סוטרת את מה שהיא אומרת ב-Thank U לדעתי, "מה אם להפסיק להיות מזוכיסטית", לא יודע.. אנשים מזוכיסיטים יש להם מן הסתם נטיה להרס עצמי = שתמיד בא ממקומות של שנאה עצמית וביטחון גרוע. I wouldn't have cowered for fear of having my eyes cut my comfort off לא נרתעתי מהפחד שעיניי יקרעו את הנוחות שלי לגזרים מישהו מבין
I wouldn't have feigned needlessness לא העמדתי פנים של משהי שלא צריכה תמיכות אוקה, פה היא מאשרת משהו ב- Can't Not, שבו היא אומרת "אני לא יכולה להמשיך ללכת בלי העזרות\תמיכות שלי" I would not have discredited every one of their compliments לא זילזלתי באף אחד כל אחד קיבל את הקומפלימנטים שלו it was your approval I wanted your congratulations אבל זו היתה המילה הטובה שלכם אני רציתי רק את ברכותיכם

Rוית

New member
יש לך כמה טעויות שם

(אוף רשמתי הכל וזה נמחק, עכשיו הכל מהתחלה!) דבר ראשון והכי חשוב: "i'm talking idealism here" = אידיאליזם! לא אליטיזם! "I became self-conscious" = "נהייתי מודעת לעצמי". למה פירשת את זה ל"כבדה"?
"I would not have discredited every one of their compliments" = נראה לי שהכוונה פה לכך שהיא קיבלה את המחמאות ולא זילזלה בהן, ולא שהיא נתנה את המחמאות.. שפכת פה המון אור על השיר, עזרת לי להבין אותו יותר! תודה!
בירכותי

Jagged chaos

New member
../images/Emo122.gif יש תוכן...

אוף
ידעתי כל הזמן שהיא אומרת "אידיאליזם"!! למה יצא לי פתאום "אליטיזם"????
בעעעעעעעע נשבע לכם
ובקשר ל"כבדה"... בפירוש של Babylon היה רשום לי בעל מודעות עצמית\מופנם\סגור משהו בגישה הזאת.. לא זוכר כבר.. וכבר אין לי עוד ת'תוכנה
בכל מקרה, תודה שקראתם
לי בעצמי אין כוח לקרוא את זה..

UnprodigalSon

New member
קבלי את ברכותיי

שיר מצוין - לאלניס מגיעות כל הברכות שהיא מבקשת. הייתי מוסיף לעובדות על השיר, שזה אחד מארבעת השירים היחידים מSFIJ והחמישי מתחילת הקריירה שהיא כותבת לבד (יחד עם Sympathetic Character, Are You Still Mad, Heart of the House וUninvited). מה שמוסיף המון לשיר.. אי אפשר להתעלם מהעובדה שכל JLP נכתב יחד עם מפיק ברמה בינלאומית - מה שמורגש היטב בלחנים המאוד מוצלחים של הדיסק. בטח שמתם לב שהלחנים של השירים הראשונים של אלאניס מאוד פשוטים... Uninvited וגם YC הם בסך הכל פסנתר שחוזר על אותה תיבה שוב ושוב. אבל עדיין... יש משהו מאוד קסום בYC, לחן מקסים וקצת מרטיט... שילוב של פסנתר וצ'לו וחוצמזה כלום. מאוד מיוחד, מאוד מקורי. (קצת מזכיר, למי שמכיר את Now is Mine של קייס צ'ויס). אלאניס מגיעה לשיאים חדשים של שירה... שיאים של הלחנה (עם כמה שהלחן פשוט, הצ'לו שם פשוט גאוני...). כמו שאומרים - כן ירבו. השיר ה-ראוי לסיים את פנינת האמנות שנקראת SFIJ. לדעתי גם מגיע לו מקום של כבוד בסוף האוסף החדש שבא עלינו לטובה. (כן - לטובה. לא התבלבלתי... )

AlanisJunkie

New member
לגבי השיר...

אני זוכר תקופה ארוכה שהייתי מתעלם מהשיר הזה ומקודמו, Heart of the house, שאגב - לדעתי צריך להיות שיר השבוע בשבוע הבא, ופתאום יום אחד קרה מצב שהכל התהפך ולתקופה מסויימת התעלמתי מכל האלבום חוץ משני השירים האלה. ונחזור רגע לדבר רק על השיר הזה ספציפית - הוא מלא מודעות עצמי, המילים חודרות ועמוקות ומספיק להשוות את השיר הזה לכל הזבל שהיא מייצרת היום כדי להבין למה אנשים מתגעגעים לאלאניס של פעם. אבל עם זאת - מספיק לנו לדעת שאם היא ייצרה וכתבה דברים כאלה - יש לה עוד הרבה מה לומר, כי שירים כמו אלה רק אומנים גדולים באמת יכולים לכתוב.

Jagged chaos

New member
מסכימים איתי ש...

ב-Your congratulations יש הרבה צניעות ומסתורין? (מתוכנן או לא, זה משקף הרבה את האופי שלה בשנים האלה)

כיף גדול ../images/Emo13.gif

ניסיתי לפרש אותו לעצמי אבל לא ידעתי את הרקע לכתיבה שלו, אלא יותר בקווים כללים, עם הנחה שמדובר במערכת יחסים. אני מת על השיר הזה, הוא חזק ומרגש רצח.. הרבה תודה, כיף לקרוא את כל מה שאתה כותב! ניתוח-פצצות

מה עוד אפשר להגיד על השיר הזה

חוץ מי זה שאין שום שיכל לסגור יצרת מופת כזאת חוץ ממנו. אני דווקא לא רואה בו את הקשר בין אלאניס לקהל שלה אלא קשר בין אלאניס למישהו מאוד קרוב אליה שמכיר אותה באופן אישי (לדעתי גלן בלאר אבל לא זאת רק דעתי)

Jagged chaos

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo26.gifאוקה משהו חדש...

כן, השאלון הזה גנוב מהקומונה של איגי וקסמן, ונתן לי רעיון. תנו בתשובה ותענו
מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר?
מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן)
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.]
זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן-
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר?
האם השיר מתאים לאופי הדיסק?
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר-
אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים?
במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר?
במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים?
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?

Jagged chaos

New member
אז אני ראשון... ../images/Emo123.gif

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? I would've run around screaming proudly at the top of my voice מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) בכללי - שיר עמוק וחזק, בגלל זה צריך רגע מתאים בשביל לשמוע אותו
מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] מיקום - מהמעודפים עליי של אלאניס, ככה נכנס ל- TOP25 זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- טרייסי צ'פמן, מסכנה טרייסי
הגרון שלה ימות אם היא תנסה להגיע לגבהים האלה
זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שרה מקללן שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? לא לשנות, השם הארוך מוסיף הרבה לכל הקטע שיש לשיר הזה ולאלבום. האם השיר מתאים לאופי הדיסק? דפנטלי רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- הקטע הווקאלי הגבוה שלה. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? מוסיף תופים במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? אין לו במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? משהו חשוך ואפל. רעיון הכי הגיוני - שמראים קטעים מהופעות שלה ב-96 כמה היא היתה שחוקה בSLOW MOTION שייתן ת'דרמה
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?כמו כולם - מזדהה עם הרעיון, שאין כמו להרגיש קומפלימנט.

נראה לי שהכוונה ברגעים שאוהבים

לשמוע את השיר זה מצבים בחיים...לא? ככה אני חשבתי

../images/Emo46.gifמביא אותה בתשובה פצצות../images/Emo46.gif

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? if I hadn't known my invisibility would not make a difference מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) שיר חזק מאוד. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] 7!! סתם סתם
..הוא לא מאלה שאני מעביר (גם מתוך קושי תכני, הוא אחרון
) אבל לא מהאהובים עלי ביותר. איפהשהו באמצע. זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן-מייסי גריי? וגם שלישית מה קשור. זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: מאריה קארי..כי יש שם קטעים שהיא יכולה לעשות מדהים.. שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? הוא ממש מתאים! הוא מכיל את הפואנטה של השיר, מסקרן. האם השיר מתאים לאופי הדיסק? לא יודע
..בגלל שיש לי אותו כ"כ הרבה זמן אז כל השירים נראים לי מתאמים בלי קשר למשמעות שלהם. זה לשאול אם WAKE UP מתאים לJGD..
רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר-נסיעה, שעמום (כמה שאני מתגעגע שישעמם לי!!). אילו יכולתם לשנות משו בשיר, להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? לא הייתי משנה..הוא משלם לדעתי... במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים?שחור לבן, אלאניס לא תופיע בו, אלא שחקנית אחרת. לא מצליח לחשוב על תוכן של ממש
רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? כה..מסר לאלאניס שתמשיך לכתוב שירים שהיא שרה בהם סולו (בלי ליווי ומוזיקה)..

היי מורן../images/Emo13.gif

רציתי לשאול משו בקשר לאלאניס: האם היה לה קליפ שבמהלכו היא הסתפרה קצר קצר משיער ממש ארוך?...או שאני מתבלבלת עם מישהי אחרת??. כי פעם אהבתי את השיר הזה...אז אם הבנתם איזה שיר זה, אתם יכולים לומר לי ת'שם שלו? תודה

Rוית

New member
קיי

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? I wouldn't have said it was in fact luck " "i'm talking idealism here כי משום מה תמיד אהבתי אותה, וגם: "it was your approval I wanted your congratulations" לא יודעת למה, פשוט הצורת שירה פה... וגם מה שאמיל אמר, "screaming proudly at the top of my voice" כי זה באמת הישג ווקאלי.. מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מילים חזקות ולחן צנוע ושקט שמשתלב מצויין. לעומת זאת הצורת שירה שהיא במעין צעקות מנוגדת לכל זה ויוצרת משהו מעניין ומיוחד. מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] פעם לא הייתי שומעת אותו הרבה כי הוא היה מעייף כזה (לשמוע מישהו מוציא את הגרון זה מעייף!) אבל למדתי לאהוב אותו, במיוחד אחרי גם אני יודעת יותר טוב על מה הוא מדבר (ותודה לאמיל
) זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- המממ... פרל ג'ם?! סתם, אין לי מושג האמת.. זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: טורי אימוס לחלוטין.. היא יכולה להגיע לרמות קול האלו. שלא לדבר על הפסנתר, שפסנתר זה תמיד טורי
שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? חס וחלילה! האם השיר מתאים לאופי הדיסק? כמובן. וכמובן שאמרו פה כבר, שיר שמתאים בול לסגור את הדיסק. רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- רגעי שקט עצמיים ונסיון לבהירות מחשבה.. אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? אין לגעת בשיר מוגמר.. וכמו כן אין לקחת מפתח של חביתוש בלי רשות של רגע ודודלי. סתם, האמת, באמת שאין מה לשנות בשיר פה.. למרות שביצוע שלו בהופעה חיה עם קצת הארכה של הקטעים המוזיקלים בו, יכול להיות מעניין. במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? אלאניס, כותבת את השיר, בפנים כואבות, מזילה דמעה בין פעם לפעם, רואים אותה צועקת את השיר למישהו. בסוף הקליפ מגלים שהיא לבד ואין אף אחד איתה. לא יודעת למה, זה מה שעכשיו רץ לי בראש, זאת לא אני, זה השאלות!!! רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? כן - עשיתי את זה רק כי אמיל איים עלי ושם סמיילי עצבני!!! סתם, האמת, אין מה להגיד, זה תמיד כיף להיכנס לשירים מתוך ספוסד (טוב טוב, וגם ג'אגד), תמיד טוב להכיר את האלבום הזה מחדש...

UnprodigalSon

New member
You seek answers?

מה השורה האהובה\הקטע האהוב עליכם בשיר? מה דעתכם הכללית על השיר?(מילים,לחן) מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלכם?[חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה -שלא- הייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן- זמר/זמרת/להקה שהייתם רוצים לשמוע ביצוע שלו לשיר: שם השיר מתאים, או שאולי הייתם מעדיפים שיקראו לו בשם אחר? האם השיר מתאים לאופי הדיסק? מאוד רגעים מיוחדים בהם אתם אוהבים במיוחד לשמוע את השיר- בלילה... אילו יכולתם לשנות משו בשיר,להוסיף בית,להוריד אחד,כל דבר,הייתם משנים? כל המוסיף גורע - או כמו שאומר הפתגם "צריך לדעת ממי לבקש" (סתם, לא קשור) במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? -אין, לצער כולנו- במידה ואין לשיר קליפ: איפה הייתם מצלמים אותו ואיזה קליפ הייתם עושים? משהו שמזכיר קצת את ת'נק יו, היא הולכת ברחוב ואף אחד לא מזהה אותה/מתייחס אליה.. אפילו כשהיא סקרימינג אט דה טופ אוף הר וויס. רוצים להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? Long live the queen

למעלה