Jagged chaos
New member
../images/Emo27.gifYour Congratulations|סדגש|
שיר השבוע ההעשירי, שם השיר: Your Congratulations Supposed Former Infatuation Junkie 1998 עובדות: #1- השיר שסוגר את אלבומה השני. #2- למרות שיש גרסה נוספת לאלבום שיצאה בשביל לקדם את הסיבוב הופעות האוסטרלי, שבה הדמו של Uninvited הוא הנועל. #3- ביצעה אותו רק פעמים בודדות ב-98 ו-99. #4- טוב אין הרבה מה לרשום על השיר
, רוב העובדות שלו, הן מה שאלאניס אמרה עליו. #5- ולפי מה שהיא אמרה, השיר הוא על מערכת יחסים בינה לבין הקהל\המעריצים\בעלי הציפיות ממנה, ולא אל גבר. אלאניס אמרה על Your Congratulations: "השיר הוא על החיבור שלי עם אנשים שבזכות איזשהו קסם עשו מה שאני עשיתי..אנשים שהרגשות והמוזיקה שלי השפיע להם על החיים וקיבלו את ההזדהות עימן לחיים האישיים שלהם.. הייתי רואה אנשים בקהל ויודעת שיש אנשים שלא היו איתי,הם היו עמוק בתוך עצמם ותוך הלירקה ומתחברים אליה בזכות הניסיון שלהם, שזה בעצם החלק הכי מרטיט בכל ההויה הזאת..." "היינו עושים בהתחלה סיבוב הופעות רק במעודנים קטנים ששמה מרגישים את החיבור והאינטימיות, שנה אחר כך היינו בסיבוב הופעות בכל העולם, ששם הרגשתי שאני רוצה את הביטחון והאינטימיות בחזור" ובנקודות, כל החפירה שלה מסתכמת ב.. #6 על האהבה שלה להופיע עם קהל מצומצם ואינטימי יותר, במקום איצטדיון שלם ואין אינטימיות. #7 באותו הקשר, היא אמרה פעם, שהדבר הכי טוב שאפשר לשמוע זה עד כמה אנשים מזדהים איתך ואומרים לך את זה.
#8 בעממיות היא אומרת====>אין כמו קהל טוב, שלא אכפת לו עד כמה אתה מפורסם או לא, הוא ראה קודם את השיר Your Congratulations אחד המצמררים, העצובים והעמוקים שלה. בשיר הזה, הקול שלה הוא בשיאים, בקטע שהיא צועקת, הטון שלה כל כך גבוה, שאם תכחישו לרגע שזה יוצא מגרון אנושית, אתם תחשבו ש- 1:37-1:38 היא כינור, לא צוחק ולא מצחיק, זה רציני פצצות. רציני, שימו לב, לקראת הסוף מצטרף הכינור, זה נשמע בדיוק כמו אלאניס בזמן שציינתי. השיר מושלם, אבל יהיה מעניין מה היה קורה עם היו מוסיפים לו תופים
(אל תגידו, "קצב" זה יישמע פטתי
) Your Congratulations - ברכותייך אוקה, אתם קוראים את זה עכשיו, אבל השורה הזאת נכתבה אחרונה, אחרי שפירשתי את השיר, ורק עכשיו הבנתי אותו, כל השיר זה תהליך עובדות כזה של: "אוקה, אני מפורסמת,סבבה? אני לא רוצה תהילה, לא רוצה להתנשא, אני לא ממוסחררת, לא שונאת את עצמי, יש לי מודעות עצמית, אני לא רוצה כסף, לא כלום... אני בסה"כ רוצה את המילה הטובה ממכם" אז כל פעם שרשום "לא מבין\לא מבין", תתעלמו, אני כן מבין..
I wouldn't have compromised as much so much of myself for fear of having you hating me לא הייתי מתפשרת כמו שהתפשרתי על עצמי הודות לפחד שתשנאו אותי טוב זה משהו כזה
, אני מאמין שזה מה שהיא רצתה להגיד בסה"כ. בכל מקרה, עד כמה היא נכנסה לדמות "אלאניס מוריסט" - הרוקרית שונאת הבנים הפמניסטית, כי זה כבר מה שראו בה ובצורה הזאת אהבו אותה, היא נכנסה לדמות בגלל הפחד מאכזבת הקהל שלה. I would've sung so loudly it would've cracked myself
הייתי שרה כל כך חזק, זה פיצח אותי! הפעם היחידה שאלאניס משתמשת בסימני קריאה בלירקס, עד Under Rug swept היא לא השתמשה בהם, לא בנקודות, לא פסיקים, ואפילו לא סימני שאלה
. השימוש ב-
רק מביא את ההלם והאינטסביות שיש בלגלות את העובדה הזאת. "זה פשוט קרע אותי
" שכזה
I became self-conscious of anything exuberant נהפכתי להיות כבדה לכל דבר חיוני טוב שמתי פה סלנג
בעברית כי אין לי מילה אחרת עכשיו. כבדה = רצינית פצצות, רצינית עם דרמה, רצינית עם דגש, פאק תרדי מהרצינות בכל מקרה, אין לי מושג למה זה נשמע לי אלאניס, אני לא יודע אם זה מופיע באיזה שיר או ראיון שהיא אמרה או משהו, קיצור משהו: "מחפשת מישהו שלא לוקח את החיים ברצינות מידי", זה אמור להגיד משהו. I wouldn't have sold myself short לא מסחררתי עצמי
נראה אותך יכולה להגיד את זה עכשיו
I wouldn't have kept my eyes glued to the ground לא שמתי עיניי דבוקות לקרקע אוקה, שני פירושים אפשריים- 1- לא הכחשתי\לא התעלמתי\ התמודדתי עם המציאות 2- אלאניס אמרה מלא פעמים "אני מצטערת על התקופת סיבובי ההופעות של Jagged Little Pill כי לא הרגשתי שאני יכולה להסתכל עוד לאנשים בעיניים", אז אם זה ככה, אז היא לא התכוונה לשום מטאפורה או משהו, אלה למצב כמו שהוא. if I hadn't known my invisibility would not make a difference גם אם לא הייתי מודעות לאי-נראות שלי זה לא היה מביא שינוי אוקה יש לי ניסיון, יכול להיות הזוי לגמרי. נראה לי שה"אי-נראות" זה כאילו ההפסקה שלקחה, "האי נראות מעין הציבור", משהו בקטע של "גם אם הייתי נשארת עם התהילה הזאת, זה לא היה משנה" אבל ---> מה לא היה השוני?
I would've run around screaming proudly at the top of my voice הייתי רצה במעגלים וצורחת בגאוותנות את הפסגות של קולותיי אוקה, חייב משהו אישי, נכון ש"פסגת קולותיי" נשמע טוב אפילו בעברית?
ועכשיו לעניין==> תיאור של כל השגרה המטורפת הזאת של כל יומיים הופעת רוק אנרגטית עם צפייה של אלפים שהיא רק תצרח ותצעק ותתפרע. I wouldn't have said it was in fact luck i'm talking idealism here לא הייתי אומרת שזה קשור למזל אני מדברת פה על אליטיזם אליטיזם =
אוקה אליטה זו הדרגה הגבוהה של ההון והכלכלה שיושבת לה על מיליונים ומילאירדים, אנחנו, שנחשבים עניים מרודים לידם, תופסים מהם בדרך כלל גם מתנשאים ומעצבנים
I would not have been so self deprecating לא הייתי בעלת שנאה-עצמית לא מבין מה היא רוצה להגיד פה.. שהיא היתה אמורה להיות אחת כזאת
, היא קצת סוטרת את מה שהיא אומרת ב-Thank U לדעתי, "מה אם להפסיק להיות מזוכיסטית", לא יודע.. אנשים מזוכיסיטים יש להם מן הסתם נטיה להרס עצמי = שתמיד בא ממקומות של שנאה עצמית וביטחון גרוע. I wouldn't have cowered for fear of having my eyes cut my comfort off לא נרתעתי מהפחד שעיניי יקרעו את הנוחות שלי לגזרים מישהו מבין
I wouldn't have feigned needlessness לא העמדתי פנים של משהי שלא צריכה תמיכות אוקה, פה היא מאשרת משהו ב- Can't Not, שבו היא אומרת "אני לא יכולה להמשיך ללכת בלי העזרות\תמיכות שלי" I would not have discredited every one of their compliments לא זילזלתי באף אחד כל אחד קיבל את הקומפלימנטים שלו it was your approval I wanted your congratulations אבל זו היתה המילה הטובה שלכם אני רציתי רק את ברכותיכם
שיר השבוע ההעשירי, שם השיר: Your Congratulations Supposed Former Infatuation Junkie 1998 עובדות: #1- השיר שסוגר את אלבומה השני. #2- למרות שיש גרסה נוספת לאלבום שיצאה בשביל לקדם את הסיבוב הופעות האוסטרלי, שבה הדמו של Uninvited הוא הנועל. #3- ביצעה אותו רק פעמים בודדות ב-98 ו-99. #4- טוב אין הרבה מה לרשום על השיר