Uninvited

Jagged chaos

New member
../images/Emo27.gif Uninvited ../images/Emo37.gif

שם:Uninvited אלבום: City Of Angels OST 1998, Alanis Morissette The Collection , 2005 שנה:1998 בחר:החירש למעלה עובדות: #1 - זכה ב-1999 בשני פרסי גראמי - "שיר הרוק" ו-"זמרת הרוק". #2 - היה מועמד גם באותו טקס על "שיר מפסקול הטוב ביותר" #3 - במאי 1998 השיר צעד שבועיים ברציפות בצמרת המצעד האמריקאי. #4 - מג ראיין אמרה שזה אחד השירים האהובים עליה. #5 - ב-2004 מתמודדת שרה אותו ב"אמריקאן איידול" ועלתה לסיבוב הבא. #6 - אלאניס נשאלה למה Uninvited לא נכלל באלבומה השני, היא ענתה "כתבתי אותו הרבה לפני שקיבלתי את ההארה\התפכחות שגרמה לי לכתוב את Supposed" #7 - למרות שב-1999 יצאה גרסה אוסטרלית\יפנית ואמריקאית ל-Supposed שבה הדמו של Uninvited הוא שיר מספר 18. #8 - השיר הראשון מתקופת Jagged שאלאניס הפיקה ללא גלן באלרד. (אם רוב קאבלו, אם שאלתם) #9 - אלאניס נשאלה מהו נושא השיר, היא ענתה "על פחד מאהבה". #10 - בהתחלה היא לא חשבה שתוכל לכתוב שיר לפסקול הסרט, כקשה לה להתחבר לנושאים לא אישיים, כשראתה את הסרט היא מצאה הזדהות עמוקה עם אחת הדמויות וקיבלה את המוזה. #11 - מבחירה מאוד הזויה, החליטו להשתמש בשיר כפרומו ל"כוכב נולד 3" באיזו פרסומת. #12 - את הסולו של הגיטרה בסוף עיבד דיויד קמבל, שעיבד לה עוד כמה שירים כמו are you still mad. #13 - באלבום MTV Unplugged זהו השיר שסוגר את ההופעה, אבל השיר שסגר מעשית את ההופעה הזאת היה Thank U. #14 - את שירי הפסנתר שלה אלאניס הלחינה בלי עזרתו של גלן. #15 - 15 דקות אחרי שסיימה לצפות בCity Of Angels כתבה את הלירקה של השיר. #16 - השיר הראשון שאלאניס תרמה לפסקול, אחריו הגיעו: Still, Let's do it, Wunderkind אלאניס על Uninvited: "אני רואה את תהליך הכתיבה של Uninvited כצעד מחוץ לאור הזרקורים ומחוץ ללחץ שהיה בעקבות Jagged Little Pill. זו היתה הדרך שלי לכתוב שיר ללא שום לחצים. זה היה הצעד הראשון שלי ללא גלן, שהיה עבורי בזמנו רעיון מטורף אבל הכרחי. צפיתי ב- "עיר של מלאכים" וכתבתי לבד את השיר 15 דקות אחר כך בסלון. זה השיר הראשון שכתבתי לבד לאחר שנים.." Uninvited לירקה ולחן - אלאניס מוריסט הפקה - אלאניס מוריסט ורוב קאבלו גיטרה אקוסטית - ניק לאשלי תופים - גארי נובאק באס - כריס צ'יני גיטרה חשמלית - רוב קאבלו פסנתר וקלידים - ג'ימי מובארק Like anyone would be I am flattered by your fascination with me Like any hot blooded woman I have simply wanted an object to crave But you're not allowed You're uninvited An unfortunate slight Must be strangely exciting To watch the stoic squirm Must be somewhat heartening To watch shepard meet shepard But you're not allowed You're uninvited An unfortunate slight Like any uncharted territory I must seem greatly intriguing You speak of my love like You have experienced like mine before But this is not allowed You're uninvited An unfortunate slight I don't think you unworthy I need a moment to deliberate

DreamS_HunteR

New member
זה השיר האהוב עליי!../images/Emo121.gif

וידעתי! פשוט ידעתי כשראיתי את הפרומו ההוא של כוכב נולד היה מוכר לי משהו במוזיקה ולא הבנתי מה.. אולי בגלל העובדה שלא שמעתי מעולם את הגרסא האמיתית של השיר ואהבתי אותו כל הזמן כשהוא היה באנפלאגד של MTV. אחלה סיכום. תודה.

Jagged chaos

New member
פירוש ../images/Emo13.gif

Like anyone would be I am flattered by your fascination with me כמו כל מישהי שתווכח לדעת אני מוחמאת מהקסם שפועל עליי אהבה מתוארת בלירקה כמצרך נדיר, השורה הראשונה נותנת הרגשה של כאילו "לא כל אחת מתוודת לאהבת אמת". אלאניס אמרה שזהו שיר על פחדים מאהבה. הקסם\הכישוף, מביא אותה לנאביות, עיוורון ופתטיות. אפשר להבין מכך שSo Pure הוא הסגירת מעגל לשיר הזה. נשמע מהשיר כאילו לאהבה יש קונוטציה שלילית, במיוחד עם הצלילים הגבוהים של הפסנתר, השקט ועוד יותר בגלל ההזדהות שלו לסרט, שמי שראה ת'סרט, יודע - שמסר אופטימי אין שם. So Pure סגר לה את התחושה הזאת, היא כבר לא מפחדת מאהבה ומהתופעות לוואי שלה. לא סתם קוראים לשם האלבום לפי השורה שבשיר "מכורה לאהבה עיוורת לשעבר, לכאורה". Like any hot blooded woman I have simply wanted an object to crave כמו כל אישה בעלת מזג חם אני בסה"כ רציתי מושא להשתוקקות אלאניס מכלילה את כל הנשים הכועסות שנלקחות כפמניסטיות, קשוחות ועצמאיות לנשים רגישות ותלותיות עד כדי השתוקקות וכמיהה לאהבה. But you're not allowed You're uninvited An unfortunate slight אבל לך לא מותר, את לא רצויה פה זלזול מצער אבל לאותה אישה "כועסת" וכזאת שתיהיה מוקסמת לנשמה כאשר תמצא אהבה, אסור למצוא אהבה, היא לא ראויה לאהבה, האהבה לא הזמינה אותה. צער גדול
. Must be strangely exciting To watch the stoic squirm מוכרח להיות ריגוש שונה בשביל לצפות בסטואית מתגופפת הקטעים האלה הם ההתבטאות של הצער וההשלמה עם המציאות והזלזול המצער מצד הגורל כלפיה. ההשלמה בגורל שאוסר עליה לאהוב גורמת לה לבכות, לצרוח מכאב, להתפתל, להתגופף. אלאניס משווה את עצמה ל"סטואית", שזהו תואר שניתן לאדם שאינו מפגין את רגשותיו, בקונוטציה שלילית אומרים על הסטואי שהוא נטול רגש וקר. אותה אישה זועמת שמטבע הדברים אסור לה לחשוף רגשות כמו אהבה זועקת מבכי. הסיטואציה כל כך לא נתפשת שאפילו אלאניס לא ידעה למה להשוות אותה, אלאניס לא מוצאת את המילה לתאר זאת מלבד "ריגוש שונה\זר". Must be somewhat heartening To watch shepard meet shepard מוכרח להיות משהו מרטיט לבבות כדי לראות רועה פוגשת רועה כאשר שתמצא את האהבה יהיה זה דבר מרגש כל כך כמו פגישה פנים מול פנים של שני רועי צאן. מה כל כך מיוחד ברועי צאן? כי כל הגואלים, כל המשיחים, כל המנהיגים, כל הכאריזמטים וכל האנשים הקרובים ביותר רוחנית לאלוהים התחילו ברועי צאן. כך רצו חוקי הטבע, אבל מפגש וחיבור בין שני אנשים כאריזמטיים ודומיננטים מלידה הוא כמעט ובלתי אפשרי. אין מקרה בתנ"ך או בכל האגדות האלו ששני מנהיגים היו ביחד. But you're not allowed You're uninvited An unfortunate slight אבל לך לא מותר את לא רצויה פה זלזול מצער כל כך מרגש היה לראות איך האישה הקרה מתאהבת או מתפרקת, והיה יכול להיות כל כך מרגש אם היא היתה מתחברת לאהבה כמו שני רועי צאן, אבל אסור לה, גורל של רוע. Like any uncharted territory I must seem greatly intriguing כמו כל טריטוריה לא גלויה אני מוכרחה להראות מסקרנת בלי שום סיבה ממשית, בלי הסברים, בלי סיבות = זה פשוט ככה הדברים פועלים. עליה להיות קרה, נטולת-אהבה והסקרון שינצוץ לאנשים. כמו טריטוריה חבויה = זה משהו שעוד לא ניתן לו הסבר למה עליה להיות מסקרנת. You speak of my love like You have experienced like mine before אתה מדבר על האהבה שלי כאילו יש לך ניסיונות אהבתיים כמו שהיו לי בעבר כאן כאילו נשברה הסבלנות והשתיקה. עד עכשיו האישה כאילו צייטה לחוקים האלו כברורים מאליו, השלימה עם חוקי הגורל שלה. פה כאילו יש שבירת טאבו, האישה הזועמת והקפואה כן אהבה בעבר. ואלו היו אהבות נכזבות וכואבות, ולכן היא נקראת "אישה בעלת מזג חם", ועכשיו יש את התשובה "למה אסור עליה להתאהב", לא בגלל שכך החברה מכתיבה לה. אלה בגלל הפחד לחוות שוב אהבה נכזבת, היא סגרה את עצמה והפכה להיות מנוכרת כי ככה התמודדה עם הכאב. היא בורחת מהאהבה ורואה בה כאיסור מוחלט. But this is not allowed You're uninvited An unfortunate slight אבל זה לא מותר את לא רצויה פה זלזול מצער לאהוב? אוסר, טאבו, הגבלה, כאב, פחד. זו הקונציה של האישה וזה למה אסור עליה להתאהב. אף אחד לא אומר לה לא להתאהב, אפילו לא הגורל שלה, אלה היא בעצמה חוסמת את זה מעצמה. I don't think you unworthy I need a moment to deliberate אני לא חושבת שאת חסרת זכויות אני זקוקה לרגע כדי לשקול זאת נראה לי שיש כאן דיבור ישיר אל האהבה שלה. אחרי כל "הרעש" והסערות שיש עד עכשיו בשיר, פתאום יש שקט, רוגע, כאילו משהו גדול התגלה פתאום. פה האישה הקרה אומרת לאהבה שלה "את לא נטולת זכויות, וגם לך מגיע, אבל אני זקוקה לשקול זאת". הקונפליקט שמעסיק אותה ==> האם להסתכן ולאפשר לאהבה שוב לפגוע בה אבל אולי גם תוכל להועיל לה או שתשאיר אותה בהסגר ותמשיך לחיות במרירות וקרירות. מקווה שנהנתם

נהנתי מאוד ../images/Emo140.gif

אף פעם לא הבנתי לגמרי את השיר הזה. חייבים להודות שהוא שיר קשה
עם זאת גם אצלי-בין האהובים. הביצוע הקולי והאינסטרומנטלי הוא מהטובים שאלאניס ידעה.

smgfan

New member
מדהים! מדהים! מדהים! אין מילים! ../images/Emo13.gif

תמיד אהבתי את השיר הזה מאווד!! ועכשיו אחרי התרגום ושהבנתי קצת יותר מהשיר הוא אפילו יותר מדהים ממה שהיה!!!!
תודה רבה על התרגום!!! ואני אשמח לשמוע את הגרסה מטורונטו.

Crazy Figgy

New member
עם כל כמה שניתוחים שלך יפים-

-מיידעים ומעניניים, אני חייבת להגיד שחלק מהתרגום לא מדויק...
Like anyone would be I am flattered by your fascination with me "כמו שכל אחד יהיה, אני מוחמאת מהסקרנות שלך ממני" (בניגוד ל:כמו כל מישהי שתווכח לדעת אני מוחמאת מהקסם שפועל עליי) Like any hot blooded woman I have simply wanted an object to crave "hot blooded" מדבר לאו דווקא על מזג חם, אלא על העובדה שהיא חיה (אדם חי בעל דם חם לעומת מת שהופך לקר). ככה שלפי דעתי משמעות המשפט היא שהרצון למושא תשוקה הוא דבר אלמנטרי שקיים בכל אישה חיה, שהיא אינה יוצאת דופן ברצון הזה- מעין תירוץ למוכנות שלה להתאהב. "כמו על אישה בעלת דם חם, פשוט רציתי מושא תשוקה" (בניגוד ל:כמו כל אישה בעלת מזג חם אני בסה"כ רציתי מושא להשתוקקות) But you you're not allowed You're uninvited An unfortunate slight "אבל אתה לא מותר אתה לא מוזמן זלזול מצער"(את האחרון דווקא אהבתי) (בניגוד ל:אבל לך לא מותר, את לא רצויה פה זלזול מצער) Must be strangely exciting To watch the stoic squirm "מוכרח להיות מלהיב בצורה משונה לצפות בצדיק מתפתל" (מה מתגופף מה?) (בניגוד ל:מוכרח להיות ריגוש שונה בשביל לצפות בסטואית מתגופפת) Must be somewhat heartening To watch shepard meet shepard מוכרח להיות משהו מרטיט לבבות בלצפות ברועה פוגש רועה (שינוי קל..) Like any uncharted territory I must seem greatly intriguing "כמו כל טריטוריה לא מסומנת, אני לבטח נראית מאוד מסקרנת" (בניגוד ל:כמו כל טריטוריה לא גלויה אני מוכרחה להראות מסקרנת) You speak of my love like You have experienced love like mine before "אתה מדבר על האהבה שלי כאילו חווית אהבה כשלי בעבר" (בניגוד ל:אתה מדבר על האהבה שלי כאילו יש לך ניסיונות אהבתיים כמו שהיו לי בעבר) I don't think you unworthy but I need a moment to deliberate "אני לא חושבת שאתה בלתי ראוי, אבל אני זקוקה לרגע בשביל לחשוב" (בניגוד ל:אני לא חושבת שאת חסרת זכויות אני זקוקה לרגע כדי לשקול זאת) אני לא מתכוונת בשום פנים לזלזל בתרגום שלך, אני פשוט חושבת שיש מקום לדעה שניה. לא הבנתי בדיוק את הקפיצה שעשית מדובר לדובר, נראה לי יותר הגיוני שאת כל זה אלאניס אומרת על אותו בחור לאורך כל השיר כשהיא הדוברת היחידה... אבל אולי זו רק אני. כל הכבוד על המחשבה וההשקעה ותמיד נחמד לראות איך אחר מפרש את אותו השיר
. ח"ח על ההודעה היפה

Rוית

New member
מסכימה איתך..

התעצלתי לנתח בעצמי את השיר.. גם לדעתי זאת אלאניס שמדברת לבחור כלשהו..

UnprodigalSon

New member
יש לו ביצוע פשוט ענק מטורונטו...

(שהגיע עליי באדיבות רוית, כמובן) בכל מקרה, יש שם פתיחה מרשימה ביותר של פסנתר... לא יודע מי מנגן, אבל הוא עושה את זה בצורה מושלמת... הביצוע הכי טוב ששמעתי לשיר... מומלץ בחום. ואגב, אחד השירים הגדולים שלה. משלים אצלי את שלושת הגדולים שלה. נשמח לקבל פירושים ואולי אני אפילו אטרח להוסיף אחד משלי.

Jagged chaos

New member
מי שמנגן בהופעה הזאת זה...

דרון ג'והנסון... הקלידן והפסנתרן של אלאניס מ-1998 עד 2000. ב-JUNKIE TOUR 1999 לפני הביצוע של UNINVITED, אלאניס היתה יורדת להדרן והוא היה מנגן 5 דקות. הביצוע הכי טוב שאני שמעתי ל-Uninvited בלייב הוא מאוקטובר 1998 בטורנטו. משהו שמה אינטסיבי יותר משאר הגרסאות

Jagged chaos

New member
עוד כמה ציטוטים של אלאניס לuninvite

"I believe in your intuition or your gut is the voice that some might call angels and I just believe in that there's all kinds of different terms and gods that we can use for it but I believe in it "it" quote unquote" "I was going through certain things of my own at the time and it just coincided that I could write it about myself and have it be something that Meg's character could be communicating as well" "It's either love or fear so it's a love or fear song I don't think there's too many other things other than those two things so um it's the fear of love song hahaha" "You don't really know how amazing things are unless you have the contrast of things not having been amazing for a certain amount of time and um I happen to like that theory and this movie really focuses on that " "it's just a testament to the whole concept of enjoying love for the time that it lasts, however long that is, and um and not regretting having loved basically"

יאי! השיר האהוב עליי של אלאניס

אחרי הרבה דיונים עם עצמי הגעתי למסקנה שזה באמת השיר האהוב עליי שלה. משהו במנגינה המסתורית תופס אותך חזק. גם הקול של אלאניס במיטבו שם. בכל אופן, אני אף פעם לא חשבתי עליו כשיר אהבה. זה תמיד היה אצלי בראש כשיר שנכתב על הלחץ מהמעריצים אחרי יציאת Jagged little pill. הרי השיר מדבר על כמה שהתשומת לב של המעריצים מחמיאה לה אבל יש דברים שאליהם הם לא מזומנים. החדירה לחיים הפרטיים והלחץ שהיה מופעל עליה להוציא אלבום שני. זו דעתי בכל אופן.

Jagged chaos

New member
אלאניס קצת הפריכה את זה עם הציטוטים

..שלה... למרות שהגיוני לראות את זה ככה

מיייייייייייייייייייישק ../images/Emo99.gif

שיר מושלם! הכי טוב של אלאניס! התרגום בעייני הוא מאוד שונה, אבל זה היופי שבשירים של אלאניס, כל אחד רואה אותו בצורה המיוחדת שלו. טוב אני עכשיו בדרכי לעשות תאוריה... איזה לחץץץץץץ

למעלה