תפוחי אדמה

שליגאל

New member
../images/Emo27.gif תפוחי אדמה

אני מעונינת להכין עוף בתנור עם תפו"א * איך מכינים אותם כך שלא יהיו קשים? * איזה רוטב מומלץ יש לכם להציע? תודה מראש

bigjack

New member
בבקשה

את תפוחי האדמה אני מקלף וחותך לקוביות לא גדולות מידי כ-3*3 סמ' מוסיף רבעי בצל יבש ושיני שום לא קלופות. מערבב את הירקות עם העוף בקערה ומתבל בשמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומעט אבקת קארי (אפשר בכל תיבול שאוהבים כולל רוטבי ברבקיו קנויים) אפשר להוסיף מעט דבש או סילאן. מערבבים את הכל ונותנים לזה לעמוד במרינדה כשעה ואז מסדרים על נייר אפייה בתבנית את הירקות בתחתית ואת העופות מעל. אני אופה בחום של 200 מעלות כ-30-40 דקות (תלוי בגודל חלקי העוף) והופך כל 10 דקות את העופות וגם את תפוחי האדמה שיצלו טוב מכל הכיוונים. בהצלחה

pirge

New member
כשאופים על ניר אפיה גדול-הופכים

את התכולה בעזרת הניר. מרימים צד אחד של הניר והופכים בעדינות. בלי לגעת בכף או מרית. אחר כך את הצד השני. אפשר מ-4 הקצוות כל פעם להרים ולהפוך.... ככה,אני גם מכינה בוטנים. הניר עוזר להפוך מצד לצד. מקווה שהובנתי.
לגבי עוף ותפוחי אדמה--אפשר לקנות את התפוחונים הקטנים בקליפה----לקלוף רק את הנגעים ולחרוץ אותם מעט. אפשר להכניס לחצי בישול למיקרו ל-4 דקות. זו העדפה שלי.. לגלגל בכל התבלינים שאתם אוהבים.לסדר על ניר אפיה כאמור. יוצאים קריספיים ושחומים. וטעימים מאד.

satr

New member
יש שקיות "קוקי" מיוחדות לאפיה תתבלי

את העוף תכניסי לשקית בתוך תבנית והעוף יוצא מעדן. רעיונות לתיבול: 1. גריל עוף מלח, פלפל 2. רוזמרין שמן זית מלח, פלפל פפריקה מתוקה/חריפה 3. קטשופ רוטב סויה דבש מקווה שעזרתי ורד

למעלה