פנייה אל גולשי הפורום

lironzaid

New member
../images/Emo27.gifפנייה אל גולשי הפורום../images/Emo37.gif

שלום. שמי לירון זייד, בן 17, תלמיד כיתה י"א בתיכון אוסטרובסקי ברעננה. בנוסף להיותי תלמיד, אני שחקן ומנחה צעיר ("מיי פירסט סוני", "חמש וחצי", "אשה, בעל, בית"). כיום, מנחה את תכנית סיפורי הילדים "אפצ'י וסיפור". לאחרונה, במסגרת חיפושיי אחרי ספרים מעניינים לתכנית, נתקלתי ברשימת ספרי ילדים העוסקים בזכויות ילדים. יצרתי קשר עם אבי קמינסקי, מנהל מחלקות החינוך במינהל הרשויות המקומיות, והצעתי לו לשתף עמי פעולה בנוגע לפרוייקט שחשבתי עליו. במסגרת הפרוייקט, תיערכנה שעות סיפור בכל ספריות הילדים העירוניות בארץ אשר תעסוקנה ב"זכויות הילד" ואותן שעות סיפור תיערכנה ביום ראשון, ה-20.11.2005 (יום הילד הבינ"ל), או באותו השבוע. אבי שיתף פעולה ונשלח מכתב מפורט לכל הרשויות המקומיות ומשם לספריות. לדוגמה, בספריית הילדים והנוער העירונית ברעננה, שם אני אחראי על יישום הפרוייקט, תיערך שעת סיפור על-ידי. יסופרו הסיפורים: "מרק דלעת" ו"משהו אחר". בנוסף יוקרנו סרטי ילדים העוסקים בזכויות ילדים ותתקיימנה הדרכות להורי הילדים בנושא זכויות וחובות הילדים בישראל. אשמח מאוד אם עוד הערב תפרסמו את הידיעה על קיום שעת הסיפור הארצית, מכיוון שהפרוייקט קם ממש ברגע האחרון ואנו זקוקים לפרסום מאסיבי בתקשורת הכתובה והאלקטרונית על מנת ליידע את הילדים והוריהם בקיום הפרוייקט. אני בטוח שאתם מודעים לחשיבות הנושא, ומקווה שתפרסמו את הידיעה באתרכם. אתם מוזמנים ליצור עמי קשר בכל עניין. תודה מראש, לירון זייד.

כנס מחשוב דיגיטלי ומורשת תרבותית

שלום רב, חשבתי שזה יכול להיות הפורום המתאים להזמנת אנשי מידענות וספרנות לכנס. מדובר בכנס של מחשוב דיגיטלי ומורשת תרבותית שהינו מיזם של הסוכנות היהודית ומשרד המדע. הכנס יערך בתאריכים 29/30.11.05 בבית שמואל בירושלים. מצ"ב אתר הכנס: www.digital-heritage.org.il באתר ניתן לראות את תוכנית הכנס, קהל היעד וכן המרצים השונים. היום הראשון של הכנס הינו ככולו בעברית וקהל היעד שלו אנשים מידענות וספרנות. נשמח לראותכם בין משתתפי הכנס. האתר ישנו גם טופס לרישום אוטומטי לבאי הכנס. תודה ויום טוב.

Sapientia

New member
יום הילד יוצא לי טוב-

אני עובדת בדיוק ביום הזה עם ילדים מחינוך מיוחד, במסגרת הפרקטיקום שלי

Sapientia

New member
אתה סלב../images/Emo2.gif../images/Emo24.gif

לי יש תואר בתיאטרון, והתיאטרון תמיד יישאר אהבה גדולה
בכל אופן- אני מכירה את הסדרה המדוברת, והיא נורא נורא מאולצת- אני לא מתה עליה בכלל. זה כמו לדחוף ערכים ומסרים בכפית. לא כ"כ מוצלח. יחד עם זאת- עדיף משהו מאולץ מלא כלום, לפחות בתור התחלה.
ותודה על המידע

lironzaid

New member
התקשיתי קצת להבין כמה דברים...

א. איזו סדרה לא חיבבת במיוחד? ב. מה הקשר בין כל התגובה שכתבת לבין הפנייה שלי? דרך אגב, אני חייב להגיד שלפני שעה קלה חזרתי מהספרייה העירונית ברעננה בה הייתי אחראי על יישום הפרוייקט. והיה ממש מקסים, אני ממליץ בחום לכולכם לקיים את הפעילות הזו עוד בהמשך השבוע, זה מאוד אקטואלי... במסגרת הפעילות קיימתי יחד עם הספרנית של הספרייה הזו, טלי לאונוב (ומנחת שעות סיפור מוצלחת במיוחד), שתי שעות סיפור. אחת, הייתה לילדי גן וכיתות א' - "מרק דלעת" של הלן קופר. השנייה, הייתה לתלמידי כיתות ב'-ד' - "משהו אחר" של קתרין קייב. שני הסיפורים היו הצלחה. הילדים היו מרותקים במשך 40 דקות, לא הפריעו והיו קשובים (מתוך רצון,חשוב לציין). לאחר מכן שלחנו את הילדים אל ה"סיפורייה" שם יש מסך הקרנה גדול. שם הוקרנו שני סרטים: סרט אחד "טיפה שונה" נקרא, של ליאת בלומברגר, ידידה טובה ובוגרת מוכשרת של מגמת קולנוע וטלוויזיה באוסטרובסקי רעננה. בנוסף הוקרנו גם סרטים מסדרת "סינמה כבוד" שאלה סרטים שיצרו ילדים למען ילדים וכולם בנושא "זכויות ילדים". בסופו של היום חילקנו לכל הילדים את ספרוני "הזכויות שלי, שלכם, שלנו" של משרד החינוך, יחד עם סימנייה של הספריה. באמת שהיה הצלחה. בסה"כ במהלך כל היום הגיעו כ-100 ילדים שוחרי קריאה. נסו זאת בעצמכם, בהצלחה, לירון.

למעלה