דיון חדש... ומעניין...

באיזה שמנים צמחיים אתם משתמשים לבישול או לתיבול סלטים? האם יש לכם טיפים מעניינים לניקיון הבית? ובכלל... כל מה שלא קשור לטיפול עצמי אלא יותר בכיוון הביתי, בבישול, בגינה, בניקיון הבית וכו... אנא שרשרו את הטיפים היעילים שלכם:) ושיהיה לנו יום נהדר!

אני אתחיל-הנה הטיפים שלי

שטיפת הבית- אני נוהגת לטפטף לדלי שאיתו אני שוטפת את הרצפה בנוסף לחומר השטיפה שמנים אתרים (ממשפחת ההדרים,לימון,אשכולית,תפוז)ידוע שמשפחת ההדרים מעלים מצב רוח אז כך אני שוטפת יותר במרץ..וכמובן הכל ריחני יותר אני שמה 6 טיפות בערך לדלי מים מטהר אויר-לשירותים/לחדרים מאוד פשוט לתוך בקבוק תרסיס ריק שמים: 300 מ"ל מים מזוקקים 4-6 טיפות שמנים אתרים(אני אוהבת את הגרניום/תפוז/לבנדר) כף אלכוהול 97% לשימור התערובת כדי שהמים לא ייתעפשו. ו..זהו התרסיס מוכן נוזל לשטיפת הכלים: אני מוסיפה שמנים אתרים לנוזל הכלים בדר"כ לימון(אני מתה על הריח..) 4-6 טיפות למיכל. מיטה- אני נוהגת לטפטף מס' טיפות של שמנים אתרים 2-3 טיפות בראש המיטה-לא על המזרון אלא על המיטה עצמה בחלק הכי עליון שלה(לי יש מיטה מעץ כל שהריח נספג היטב..) אני נוהגת לשים וניל וכך אני ישנה עם ריח מדהים .. כמובן שאני משנה את השמנים לפני מצב הרוח והחשק
תרסיס דוחה חרקים- אני שמה אותו במטבח מתחת לארון של הפח ומסביב לפתחי החלונות אני לא מערבבת אותו עם שמן נשא אלא כמו שהוא ,נקי בתוך בקבוקון של 20 מ"ל נקי, מעוקר ומזכוכית אטומה אני שמה : 25 טיפות מכל אחד מהשמנים הבאים: ציטרונלה גרניום אקליפטוס מנטה עשב לימון את התערובת הזו אני מטפטפת לפי הצורך 2-3 טיפות בכל פעם וכך אין ברחשים בבית ובמטבח והבונוס הוא שיש ריח נעים..

saritsh

New member
לסלט ../images/Emo97.gif ולרצפה ../images/Emo64.gif

שמן זית ושמנים אתרים לטעם ובריאות- על חצי ליטר שמן זית להוסיף שמנים אתרים מאיכות מעולה- טימוס אדום, מרווה, פלפל שחור, רוזמרין, ריחן- סה"כ 25 טיפות. מי שאוהב/ת טעם של אניס אפשר להכניס גם שמן אתרי של שומר מתוק או כוכבי אניס. מוסיפים לסלט. ומי שלא מפחד/ת מקפסיקום אז להוסיף טיפה אחת בלבד! וזה כבר יהרוג את כל החיידקים הרעים שעדיין נשארו בגרון במעיים ובכל מקום. לשטיפת הרצפה לניקוי טיהור וריענון הבית - 2 טיפות של פנירויאל (נענע כדורית) לדלי מים.

ebony

New member
יש להוסיף

שבארץ לא משתמשים בשיטה של לבלוע שמנים בגלל העובדה שיש המון זיופים של שמנים.. השמנים שבולעים חייבים להיות מאיכות גבוה ביותר. ולדעתי לא שווה להסתכן במיוחד אם אתה לא בעל מקצוע שמכיר איכויות של שמנים ובטוח ב100% שהשמנים מאיכות מעולה.

saritsh

New member
השרשור הוא על שמנים כתבלין

מן הסתם אן דרך אחרת מלבד לבלוע את השמנים כדי שיוסיפו תבלון. כמבון שעקרונית ההערה שלך "השמנים שבולעים חייבים להיות מאיכות גבוה ביותר. ולדעתי לא שווה להסתכן במיוחד אם אתה לא בעל מקצוע שמכיר איכויות של שמנים ובטוח ב100% שהשמנים מאיכות מעולה" נכונה, אבל זה לא שבארץ לא משתמשים בבליעה- אני למדתי שימוש בבליעה ואני משתמשת בבליעה אישית וגם למטופלות/ים שלי בלי בעיה. אני קונה א השמנים ממקור אחראי ומעולה שנותן אחריות על כל המוצרים שלו כמו גם תמיכה מקצועית. אם לדעתך את לא יכולה לסמוך על איכות השמנים לבליעה שאת קונה אז הייתי גם מפקפקת לגבי איכותם בשימושים אחרים כמו גם מריחה והרחה. כי מה ההבדל? בסוף הם מגיעים למחזור הדם בכל מקרה או דרך העור או דרך הקיבה. כל מטפלת אחראית ומקצועית אמורה לדעת את מגבלות הידע שלה ושל המוצרים שהיא משתמשת בהם. אני משערת שונילה פנתה למטפלים המקצועיים האחראים שביננו ( שגם אמורים להוסיף את כישוריהם והשכלתם בשרשור שמשום מה לא מתפתח, מעניין למה?!) משפט כמו - בארץ לא משתמשים אינו נכון מעיקרו כי יש כאלה שכן משתמשים באחריות ובמקצועיות, וכתבלניים הם מעולים מוסיפים טעם ובריאות.

למיטב ידיעתי אכן בארץ

יש בעיתיות ללמד ארומותרפיה ע"י בליעה נדמה לי שמשרד הבריאות אוסר זאת... אך כפי שאת ודאי יודעת עוקפים זאת ומלמדים בכל זאת כמו:שלוס לדוגמא לדתי הסיבה היא שקשה להם לעקוף את התקנות כי אין פיקוח על מוסדות המלמדים רפואה אלטרנטיבית. ההערה הזו התווספה(לפחות מבחינתי) על מנת להזהיר קוראים בפורום שלא למדו ארומותרפיה ואין להם את יכולת ההבחנה בין השמנים השונים, בכדי שלא יטעו וישתמשו בשמנים מאיכות ירודה לבליעה

saritsh

New member
אני לא מכירה את הבעיתיות בארץ

אני חושבת קודם כל שיש שיטות שונות של ארומתרפיה כאלו שמשתמשות בבליעה וכאלו שלא. שנית - אני חושבת שאין הרבה מכללות אם בכלל מלבד שלוס שמוכנות להיות אחראיות על לימוד בבליעה. אם ילAמדו שם שמנים בבליעה כמו שמלמדים במריחה והרחה, אז זה באמת יכול לגבול בחוסר אחריות. ( מהשוואה שעשיתי עם כמה מטפלים אפילו אחת מהפוורם הזה :) שלמדו במכללות ארומתרפיה ואין להם מחצית מהידע שלומדים אצל שלוס על שמנים אתרים בכלל. שלישית יכול להיות ששלוס מלמד כי הוא גם מייבא שמנים ויכול לערוב ולתת אחריות על טיבם ואיכותם. ורביעית- לשלוס יש אישור משרד הבריאות על הרבה המוצרים שלו לא נראה לי שהוא היה מקבל את החותמת שלהם אם היה עושה משהו שהוא בניגוד לחוקים של משרד הבריאות כפי שציינת.( כמו שמסעדה לא מקבלת אישור כשרות אם היא פתוחה בשבת)

נגד נמלים

כשהשובבות משתלטות לנו על הבית, שמים בפינות טיפה של שמן אתרי פלפל שחור בכל חור ממנו הן צצות...

זה מאוד מעניין ...על הרבה דברים

שמעתי:מנטה,ציטרונלה,אקליפטוס אך על פלפל שחור לא שמעתי, למרות שעכשיו שאת אומרת זה נשמע הכי הגיוני בעולם... שהרי תרסיס גז מדמיע מכינים מפלפל שחור... תודה רבה על החומר למחשבה,ינוסה ומייד...

למעלה