avigal23

New member
../images/Emo26.gif

הורדתי בשבוע שעבר את הפיירוול של זון אלארם... לא רק שבהתחלה הוא עשה לי בעיות ולא נתן לי לגלוש כלל הוא מתריע לי כל 5 דקות ואפילו לפעמים פחות על משהו. אז אתרים חדשים שעוד לא גלשתי בהם לפני הורדת התוכנה הסתדרתי אבל הוא כותב לי הודעות שהוא חסם אותם.הוא כתב לי את הפורטים שלהם ואת האי פי. היו כאלה שנתן לי כל מיני סיבות וכאלה דברים אבל אני לא מומחית בדברים האלה. בשבוע שעבר זה כל כך עצבן אותי ולקחתי שני פורטים: פורט מספר 52780 ופורט מספר 3306 יש לי את האי פי שלהם. השאלה שלי אם הם מסוכנים...? ואם זה נורמאלי שכל 5 עד 10 דקות קופץ לי חלון מלמטה על שהפיירוול חסם איזה מספר אי פי כלשהו... אה אגב.. אנ י לא משהו מרוצה מהפיירוול הזה. הסתדרתי עם הפיירוול של מיקרוסופט למרות שאמרו לי שהוא לא טוב ואפילו גרוע... מחקתי את ההתקנה הראשונה וזה לא מחק עד הסוף.את זה אני כבר מפחדת למחוק... אז מה אתם אומרים על הפורטים? ומה אתם אומרים בכלל על הפיירוול הזה?

urieven

New member
דעתי על הפירוול

אני אישית מעדיף את הפיירוול של מייקרוסופט בגלל העניין של ההתרעה המוגזמת של זון אלארם.

urieven

New member
ואם כבר מדברים על זון אלארם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2461734,00.html

avigal23

New member
יש לך אולי רעיון כיצד להוריד אותו

לחלוטין? כי הסרתי בפעם הראשונה וזה השאיר לי את האן אינסטול (כלומר שלמחוק מהמחשב...) ואז לא יכולתי למחוק את התיקיה וזה יצר בלגן... אולי צריך להריץ פקודה בrun שיפסיק לפעול? ועוד שאלה אולי לא ממש קשורה... במחשב הקודם שלי היה בו חלונות 95 ו-98 יכולתי ללחוץ על מספר מקשים במחשב וזה הראה לי את התוכניות שרצות כרגע והמחשב משתמש בהם. שכחתי אבל יש לי מערכת xp איך אני מעלה את זה כאן? אולי זו התשובה למחיקה נכונה של הזון אלראם???

urieven

New member
יכול להיות ctrl+alt+del?

ם כן אז זה טוב גם פה. כמו כן תבדקי אם הוא מופיע ב... התחל -> כל התוכניות -> הפעלה. אם כן פשוט תמחקי את הקובץ משם.

uzi2

Active member
הסרה של ZoneAlarm

בעבר, הייתה אכן בעיה חמורה בהסרה של ZoneAlarm בחלק ממערכות ההפעלה, והיה לזה הסבר ופתרון. מכיוון שהדיונים בנושא ב- comp.security.firewalls כבר לא עולים בקצב כמו בעבר, הנחתי ש- ZoneLabs (יצרנית ZoneAlarm) פתרה את הבעיה. בכל מקרה, הנקודה כפי שהיא היתה בעבר היתה כזאת: אם מסירים את ZA כאשר היא רצה ברקע, ההסרה יוצרת בעיות. גם אם מבטלים את ZA דרך האייקון ב- system tray, לפני ההסרה, עדיין הדרייברים שלה עובדים, וההסרה לא מושלמת. הדרך הנכונה להסיר את ZA זה להכנס להגדרות שלה ולהגדיר לה שלא תעלה עם הפעלת המחשב. אח"כ לעשות restart למחשב, ורק אח"כ להסיר את ZA. בעבר חלק מהבעיות החמורות שהיו בהסרת ZA, היו שהסרה "לא נכונה" שלה גרמה להתנתקות מהרשת. הדרך הטובה ביותר לאחר הסרה לא שלמה של ZA, היתה להתקין את ZA מחדש, ואז להכנס להגדרות ולהגדיר לה שלא תעלה עם הפעלת המחשב ורק אז (לעשות restart) ואז כאשר היא אינה רצה ברקע, מסירים אותה. מכיוון שהתלונות מהסוג הזה כבר די דעכו, הנחתי שהעניין נפתר. אבל בכל מקרה, כדאי להשתמש בהנחיות שנתתי בעת ההסרה של ZA. ודרך אגב: יש קובץ עזרה ל- ZA בעברית שהכין "חתול זקן". בשל גודלו של הקובץ הוא הופץ בחלקים כשההנחיות לבניית הקובץ מחלקיו דורשות קצת עבודה. תוכלו למצוא את ההפניה לקובץ בקישורי הפורום, תחת הקטגוריה "תוכנות פיירוול".

avigal23

New member
עוזי../images/Emo26.gif

בתחילה,כשהתקנתי בפעם הראשונה,זה הכין לי תקייה בשם:ZoneAlarm אבל אחרי שמחקתי(וזה כנראה לא מחק באמת את הכל)התקנתי שוב בתקווה שהאינטרנט שלי יחזור לפעול ואז זה הכין לי תקייה בשם ZoneLabs למה??? אני אכן יעשה את ההצעה שלך... התוכנה הזאת קצת שלטה לי במחשב בזמן האחרון. כל פעם כשהמחשב הופעל נפתח אוטומטית חלון התקשרות לאינטנרט...דברים מוזרים... ידיד שלי חושב שכאשר מחקתי את הזון אלארם הייתה מן התנגשות בין שני הפיירוולים(זון ושל מיקרוסופט),זה נכון? או יכול להיות??? תודה על התשובה...

uzi2

Active member
אמנם גם אני לא "מת" על ZA, אבל

אבל בכל זאת, ראוי להבהיר: ההודעות של ZA, הן בהחלט דבר מיותר ומטעה. מצד שני, אפשר להגדיר את ZA כך שהוא לא יודיע על כל שטות. הפיירוול של ICF) ,XP) הוא פיירוול בסיסי ומוגבל. הוא אינו גרוע, אבל הוא מגן רק מפני תקשורות יזומות מבחוץ. האם הוא מספיק או לא, זו לא שאלה שאפשר לתת לה תשובה כללית, שכן, פיירוול עוזר באבטחת המחשב, אבל אפשר לתת הגנה טובה למחשב גם ללא פיירוול בכלל, ואפשר שלא להיות מוגנים גם אם מריצים את הפיירוול הטוב ביותר. יחד עם זה הוא יכול להיות פתרון טוב לכאלה שמסתבכים עם פיירוולים אחרים.

אייל25

New member
בעניין פיירוול ../images/Emo36.gif

אני גולש בגלישה איטית מודם אנלוגי ומחובר הרבה שעות ביום , אני מאתחל את המחשב לפחות פעם ביום (חלונות 98) . האם כדאי לי להתקין גם פיירוול או שאין צורך בחיבור איטי ? תודה

uzi2

Active member
אתה יכול לנסות

הפיירוול שאני משתמש בו הוא Kerio. הוא פיירוול שקט שמתמקד בעיקר ולא בתפל. את מה שאתה צריך לדעת הוא מודיע לך וברמת פירוט יחסית גבוהה (אם כי את המשמעויות תצטרך להבין לבד, וסביר להניח שתצטרך לשאול בפורום או לחפש בגוגל). ולא פחות חשוב, הוא לא מודיע לך דברים שאין להם משמעות אבטחתית (אלא אם ביקשת אותו במפורש). זה חשוב. הוא פיירוול חינמי לשימוש אישי, ותמיד תוכל לכבות אותו. הוא אינו פולשני, וההסרה שלו נקיה. הוא בייחוד ילמד אותך על התקשורות שיש במחשב שלך ואם אתה מאלה שאוהבים לדעת מה רץ במחשב שלהם ומה יוצר תקשורות ומתי במחשב שלהם, אז זה כדאי. הדבר היחיד שאפשר להגיד לחובתו, זה שדרוש לקרוא את קובץ העזרה לפני השימוש (וזו בעייה אם אינך יודע אנגלית). ושוב תמיד תוכל לכבות אותו מתי שנוח לך ולהדליק אותו מתי שנוח לך. העובדה שהתקשורת איטית אינה ממש רלונטית. בייחוד עם המחשב שלך מחובר לאינטרנט הרבה שעות ביום.

אייל25

New member
אבל בגלישה עם מודם אנלוגי....

הסיכוי לפריצה לא אמור להיות קטן אם האי פי משתנה כל הפעלה מחדש בהשוואה לחיבור מהיר שהאי פי נותר קבוע ? נ.ב תודה על ההמלצה על KERIO אני אבדוק .

uzi2

Active member
ה- IP אמנם משתנה, אבל

מצד שני, גם הרבה פעמים ב- ADSL ה- IP משתנה. זה שה- IP משתנה, עשוי להיות משמעותי אם היית מריץ הרבה שרתים כדי לסנן כאלו שמחפשים אותך באופן ספציפי. אבל זהו. אם מישהו מצליח לשכנע אותך (אם דרך ICQ או דרך IRC או דרך קאזה, או דואר אלקטרוני וכדומה) לעשות משהו שידביק את המחשב שלך בעכברוש, שגם מיידע על קיומך, אז זה כבר לא רלוונטי. וגם אם לא מיידע על קיומך, אז עדיין העכברוש יחשוף את המחשב שלך לפורצים אקראיים, או לחילופין, אם החיבור שלך ל- IRC או ICQ וכדומה חושף את ה- IP שלך אז באותו רגע זה כבר לא רלוונטי שה- IP מתחלף כי ממילא לפורץ יש תמיד דרך לדעת את ה- IP שלך. אז ברור שהעובדה שה- IP משתנה יש לה עדיפות, אבל זה לא מהווה הגנה משמעותית בהרבה מקרים (בייחוד במחשבים ביתיים).

למעלה