../images/Emo26.gif

שלום רב, אני בן 16 ולפני כשנתיים חליתי באבעבועות רוח ונותרו לי צלקות רבות בפנים - מעין "בורות" שקועים. פניתי לאחרונה לרופא עור דרך קופ"ח הוא אמר שאין מה לעשות עם זה, שאלתי אותו האם כירורג פלסטי יכול לטפל בזה והוא אמר שהם לא מתעסקים עם דברים כאלו. למרות זאת קראתי שכן יש מה לעשות עם הצלקות האלו, למשל עד כמה שהבנתי ניתן לבצע שיוף מכני שיכול לשפר את המראה שלהן במידה מסוימת. כן יש לי סימני מתיחה בגב מזה תקופה דומה, אני יודע שבגדול אין מה לעשות עם זה ושזה מצב קבוע אבל קראתי במקום מסוים שמריחה של רטין A יכולה להביא לשיפור קל, נאמר לי על ידיו שזה לא כך. אשמח לדעתך

ועוד דבר

אני סובל בנוסף גם מאקנה ומטופל ברטין A ובמשחה אנטיביוטית מזה כחודש. הרופא לא ממש הדריך אותי בזמנו איך למרוח נכון את הרטאויט, ורק עכשיו ראיתי את ההנחיות שרשמת למריחה נכונה. עד עכשיו נהגתי כל יום לשתוף את הפנים ומיד אח"כ למרוח בכמויות די גדולות רטאויט 0.025% על כל אזור הפנים כולל ליד השפתיים והעיניים, זה גורם לי לאדמומיות רבה ולקילוף מסוים של העור וכן מבליט צלקות מסוימות מאבעבועות רוח שעד תחילת הטיפול היו שטחיות מאוד והיה קשה להבחין בהן (יש גם עמוקות יותר שבהן אני לא רואה הבדל). האם יכול להיגרם איזשהו נזק קבוע ממריחה מוגזמת כזאת? ההבלטה בצלקות תחלוף בסיום הטיפול? תודה.

תשובה

אם סימני המתיחה אינם טריים לא חושב שזה יעזור למרוח את הקרם הנ"ל לגבי הצלקות בפנים פנה לרופא אשר מתעסק בתחום האסטטי. בברכה.

למעלה