../images/Emo26.gif

"את רחוקה מלהיות קצת שקט בשבילי..." אני פותח בזאת שרשור רשמי
על השוני הדרמטי בין האלבומים של אביתר. בעיניי "עומד על נייר" הוא מעין השלמה עם העולם והכרה בטוב שבו, אחרי הפסימיות הנוראה ב"אביתר בנאי" וב"שיר טיול". אחרי כל הכאב המצוי בשירים כמו "תתחנני אליי", "אבות ובנים", "בראשית" או "תיאטרון רוסי" [ולא חסרות דוגמאות נוספות], מגיע לעומתו "מתנות", המכיר בעובדה שגם "כשהלב נשבר זורח אור גדול", או "שוב אני לבד", העוסק ביתרונות (המאולצים, אולי) שבבדידות, או בהכרח לא לשקוע בה, בהרס העצמי הנגרם עם השקיעה בייאוש ובבדידות. השורה "למי אני נאמן, לך או לי?" מתוך "מתנות" היא לדעתי התפכחות מהתפיסה המעורערת של האהבה המופיעה ב"תיאטרון רוסי" וב"אקדח", אהבה שהיא הרסנית ודורסנית וכל ייעודה היא הגשמת הסיפוקים העצמיים אינה יכולה להתקיים, אהבה היא אהבת האחר ולא אהבת עצמך, השאיפה התמידית לגרום לו טוב ורק טוב היא האמורה להיות בבסיס הקשר, להיות נאמן למושא אהבתך ולא רק לעצמך. בנוסף, "עומד על נייר" מייצג שינוי שהוא לא רק מנטלי אלא שינוי שהוא גם שינוי במציאות החיים - הוא מצא את השקט, הוא מצא שלווה פנימית, כמו בצמד המילים המודגשות בציטוט שפתחתי בו את ההודעה. בא לי לכתוב גם על "הייאוש, הבשר הגאווה" ועל ההכרה בבעייתיות שבהם, אבל צריך להשאיר גם לכם משהו
יום טוב

TEENAGER1

New member
יש המון המון המון מה לכתוב בנושא הזה

אני מסכימה עם מה שכתבת, בנוגע ל"הייאוש, הבשר, הגאווה" - לא יודעת אם לזה התכוונת, אבל יצא לי לחשוב על זה פעם ובאמת שלושת המוטיבים הללו הופיעו בעבר בשירים של אביתר.. אני רק לא מסכימה ש"שיר טיול" מצטרף לאלבום הראשון, ו"עומד על נייר" בצד השני. בעצם די התייחסת רק להבדל בין האלבום הראשון לשלישי. לא אגיד ש"שיר טיול" הוא אלבום אופטימי (נו, גם "עומד על נייר" לא ממש), אבל הוא לחלוטין לא האלבום הראשון. זה הכל תהליך אחד ארוך. ב"שיר טיול" כבר כן יש התפכחות מכל הדברים שתיארת, "תאווה לבשר אישה זה כמו סתם תיאבון לבשר.." וכד'. אני חושבת שזה יותר אלבום שמתאר מצב סטטי מאשר אלבום פסימי/אופטימי... אם בהגדרות גסות ומכלילות נגדיר את האלבום הראשון כ"רע", אז האלבום השני הוא "ביטול הרע" ואילו השלישי הוא כבר ההתחלה של "מציאת הטוב".

אני היחידה

ש"שיר טיול" נראה לה הרבה יותר מבולבל ומתוסכל מהאלבום הראשון??
זה הגיוני לראות הכל כתהליך והגיוני שזה גם ככה אבל ממש קשה לי עם זה כי "שיר טיול" ממש לא נראה לי כמו "ביטול הרע", הוא נראה לי יותר כמו "מרוב שרע כבר אין לי איך להגדיר את זה"
(עזבי את זה ש"רע" זו גם ממש לא המילה הראשונה שעולה לי לתיאור האלבום הראשון אבל שיהיה, זרמתי
)

TEENAGER1

New member
איך זה סותר את מה שאמרתי?

גם אני רואה ב"שיר טיול" אלבום מאד מבולבל ומתוסכל. ב"ביטול הרע" התכוונתי שיש בו הבנה שכל הרגשות השליליים שבאו לידי ביטוי באלבום הראשון - הם לא פיתרון לשום דבר, ולכן הם כבר כמעט ולא מופיעים באלבום הזה, אבל בשלב הנוכחי הוא עדיין לא מצליח למצוא דרך אחרת. ב"עומד על נייר" אני רואה את תחילתה של הדרך האחרת.

וול,

אני מסכים מאוד ש"שיר טיול" הוא חלק מתהליך - אין פה מקום להתבלבל- ואני מסכים שבחלקו הוא מתאר מצב של מעין התפכחות, אבל בהחלט לא התפכחות שאפשר להגדיר אותה כ"ביטול הרע". לדעתי אביתר מצטייר באלבום הזה יותר מכל כאדם אבוד. הוא נמצא בשלב הביניים בין ההתפכחות המדוברת לבין הפחד או חוסר הבטחון לעשות משהו עם הידיעה שהתחילה להירקם במוחו. כמו שעדי כתבה, האלבום הזה הוא הרמוניה של בלבול ותסכול, ומעבר למילות השירים שבחלקן נראות כאילו נכתבו ממש אסוציאטיבית, מה שיוצר את האווירה הזו יותר מכל היא האוונגרדיות המוזיקלית. אם נתפרע עוד קצת, אפשר אולי להגיד שזה מייצג התלבטות וחיפוש אחר קו אחיד, בחיים כמו במוזיקה. המעבר מ"שיר טיול" ל"עומד על נייר" הוא מעבר חד מאוד, ובעיניי "שיר טיול" קרוב יותר לאלבום הראשון מאשר ל"עומד על נייר".

TEENAGER1

New member
זה מה שהתכוונתי, פחות או יותר../images/Emo13.gif

"ביטול הרע" במובן שהדרך שהלכת בה עד עכשיו לא מתאימה לך, ולכן אתה מבטל אותה אבל לא מצליח למצוא משהו אחר שימלא את החלל.

למעלה