konnichiwa! ^_^

Obake

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo41.gif konnichiwa! ^_^ ../images/Emo41.gif../images/Emo36.gif

konnichiwa mina san
~
koko wa RO-MAJI no TOPIKKU desu. hajimete no nihongo no TOPIKKU desu kara, yoroshiku onegai shima~su
^^ kyou no TOPIKKU wa ongaku ni shimashou ^_^
nihon no ongaku suki desu ka? suki naraba, suki na BANDO ya kashu wo oshiete kudasai ^^;
watashi wa, LUNA SEA ya Do As Infinity ya GLAY ya GACKT ga dai suki
~ ^^" GACKT no ichiban suki na uta wa [LU:NA] ya [Metamorphoze]. demo, yoku kawareru n dakara ne ^^;
dewa, mina san mo henji shite kudasai ne
sore yori, watashi no nihongo ni okashii tokoro nanka wo mitsukereba oshiete kudasai ne
yoroshiku

Obake

New member
../images/Emo41.gif פינת השאלות ../images/Emo41.gif

אם יש משהו שאתם לא מבינים, תיקונים, הצעות לשיפורים וכו' =) שרשרו אותם לפה בבקשה ^^;

GnomeBubble

New member
boku no ban kana...

suki na ongaku JA-NRU wa yappari PUROGURESSHIBU ROKKU na n desu. mochiron, nihon no PROGURESSHIBU ROKKU, J-PROG mo daisuki desu. ichiban-suki na AATISUTO wa Shingetsu (新月), Providence, Pageant, soshite J.A. Seazer. sorezore no AATISUTO no ongaku wa tokushu desu. Shingetsu wa senritsu no utsukushikute yasashii SHINFONI ROKKU wo ensou shite imasu.
Pageant no kyoku mo SHINOFONI ROKKU desu ga, shudai wa kanari kurai desu. J.A. Seazer wa ironna BANDO to kyouryoku shite gasshouongaku (合唱音楽) wo ensou shite imasu. shudai wa sensou ya shinwa ya shuukyou no MISUTISHIZUMU na n desu. ichiban suki no kyoku wa jitsu wa sentaku dekinai. soredemo, Shingetsu no shirokuchibiru (白唇) wa toku ni ki ni hairimashita.​

Obake

New member
sou ka... ../images/Emo41.gif

watashi wa sono PROGURESSHIBU ROKKU no koto yoku shiranai ^^"
demo Shingetsu no shirokuchibiru wa ato de kiite mimasu. desu kara kensaku dekimashita arigatou
^^

GnomeBubble

New member
bando no daibubun wa

nakanaka fumei desu kedo, Shingetsu no Shirokuchibiru wa kono SAITO kara DAUNROODO dekimasu. Eigo no kyokumei (曲名) wa kyoku no ichigyou no sei de "Fragments Of The Dawn" ("yoake no kakera") desu.​

Obake

New member
../images/Emo70.gifarigatou ^_^ ../images/Emo194.gif

demo chotto nanika atta kana... DAUNRO-DO ga dekinai youni natta mitai ^^; DAUNRO-DO suru tame ni nani ga sureba ii no ka?
sore de, minna mo henji shite ii noni... nihongo wa chotto taihen to shitteimasu dakedo, minna isshou ni gambarimasu yokatta ne
^^"

GnomeBubble

New member
tabun

DUANROODO genkai ga sugirareta mitai desu ne... ato de mata DAUNROODO dekiru deshou. zannen nagara kono kyoku wa (BINIIRU) REKOODO kara rokuon sareta node, onshitsu wa amari yoku nai desu shi... hon mo tondeimasu shi.

Obake

New member
חח אנשים אם אתם חושבים להצטרף

לשיחה אבל פוחדים לטעות אז זאת טעות כי ככה לומדים... ואם אתם לא ממש מבינים מה אומרים אז אפשר להוריד את הרמה של השרשור ביפנית לרמה של מתחילים =) אבל תתנו תגובות בונות... אחרת אי אפשר לנחש ^^"

Obake

New member
חוץ מזה תמיד אפשר לשאול

מה המשמעות אם יש כמה משפטים שלא מבינים... בשביל זה יש את הפינה לשאלות ^^"

Obake

New member
ah../images/Emo70.gif ima modotte kita mitai ^_^

arigatou~
DAUNRO-DO ima owatta n desu ne ^_^
kono kyoku no kashi wa totemo utsukushii desu ne...
chotto kanashii n dakedo ne... MERODI- mo ii ne... nanka yume mitai ^^"
BANDO ga mukashi mukashi ni yameta mitai... zannen desu ne =( ii ongaku wo shite ita noni....

ToHrU

New member
איזה דיכאון........

זה למתחילים ואנלא מבינה יותר מחצי......... :( אני חייבת להשתחרר מהצבא ומהר........

Obake

New member
את האמת אני כתבתי די רגיל,

לא התאמתי את זה למתחילים או משהו כזה, חוץ מאולי קצת בהודעה הראשונה... אבל אם צריך להוריד את הרמה, אז אין בעיה ^^" אפשר לכתוב את הכל ביותר פשטות... ואם את לא הבנת רק כמה משפטים מסויימים בטח נוכל לעזור בהם
וזה ייצא תרגול טוב גם לך וגם לנו =)

GnomeBubble

New member
כן, גם אני לא התאמצתי במיוחד

לכתוב למתחילים. כתבתי אמנם הכל בשפה רשמית פשוטה למדי (masu ו-desu) בלי יותר מדי דקויות של שפה מדוברת, אבל ניסיתי לכתוב בשפה כמה שיותר טבעית. בכל זאת, אני בטוח שיש לי טעויות, כי יצירת משפטים ביפנית (בכתיבה ובמיוחד בדיבור) זה תחום שאני חלש בו מאוד, כי הרי אין לי הרבה נסיון בכל זה. טוב, לכל מי שמתקשה להבין הודעה, בבקשה תצטטו את ההודעה ב"פינת השאלות" ונסו לתרגם אותה - לפחות את מה שאתם מבינים ממנה. אם יש מילים לא מובנות, כותב ההודעה (או מישהו אחר) יסביר אותם, וככה תשתפר גם יכולות ההבנה שלנו ביפנית. אני אוסיף כאן אוצר מילים קטן במוזיקה, בשביל ההתחלה: 音楽 ongaku - מוזיקה 曲 kyoku - שיר או מנגינה - כמו המילה tune באנגלית 曲名 kyokumei - שם השיר 歌 uta - שיר (כזה ששרים - לא כולל מנגינה) 歌手 kashu - זמר 主題 shudai - נושא 旋律 senritsu - מלודיה 演奏する ensou suru - להופיע (הופעה מוזיקלית), לנגן מוזיקה 奏でる kanaderu - לנגן (על כלי מסויים) 引く hiku - לנגן על כלי מיתרים (נראה לי שזה כולל גם פסנתר) 合唱音楽 gasshouongaku - מוזיקה מקהלתית (gasshou = מקהלה) מילות קטקאנה (אותיות רישיות ברומאג'י): AATISUTO - artist - אמן BANDO - band - להקה JAANRU - genre - ז'אנר PROGURESSHIBU ROKKU - progressive rock - רוק מתקדם SHINFONI - symphony - סימפוניה BINIIRU REKOODO - vinyl record - תקליט (ויניל) - מהישנים האלה, שמנגנים עם פטיפון
DAUNROODO - download כמה מילים אחרות (לא קשורות למוזיקה) שהופיעו אצלי: shinwa - מיתולוגיה (זה יכול להות גם אגדה, אבל אני התכוונתי למיתוסים מהמיתולוגייה) shuukyou - דת

ToHrU

New member
יש לי רעיון . . .

שהוא גם בקשה קטנה . . . מה שעשית עכשיו הוא מעולה . . . רציתי לשאול אם אתה יכול פעם בכמה זמן לפתוח שרשור אוצר מילים בנושא מסוים, או לכתוב הודעה כזו בפינה מסויימת בפורום. כי למתחילים כמוני, אוצר מילים מהווה חלק חשוב מהלימוד . . . . זה טוב לשנן אותן וזה גורם להבין הרבה יותר . . . מה אתה אומר???

GnomeBubble

New member
אוקיי, רעיון טוב

ואפשר גם לשלב את זה עם שרשור היפנית השבועי - ולכתוב תמיד אוצר מילים שמתאים לנושא השרשור.

Obake

New member
אוקיי אנשים מה דעתכם ששבוע הבא-->

נעשה את הנושא 'סדרות אנימה'? (שאלות לדוגמא: איזה סדרות אנימה הן האהובות עליכן, איזה מדובבים אתם אוהבים במיוחד וכו') למרות שאף אחד השבוע לא השתתף בשרשור חוץ ממני ומנום בבל, אז אני לא יודעת כ"כ אם יש לזה ביקוש... =\ תגידו מה דעתכם!

GnomeBubble

New member
כן, היה מאכזב ../images/Emo10.gif

במיוחד בהתחשב בעובדה שבשרשורי קאנג'י קודמים השתתפו עוד יותר אנשים. אף אחד לא יכול לנסות לכתוב משהו? קשה להבין את ההודעה הפותחת? כי במקרה הזה אפשר לתרגם אותה ולפתור הרבה בעיות.

למעלה