UR

Jagged chaos

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo27.gifUR../images/Emo37.gif../images/Emo36.gif

שם השיר: UR אלבום: Supposed former infatuation junkie שנה: 1998 מי בחר: רוית
עובדות: 1# - למרות שלשיר קוראים you are, אלאניס כתבה את השיר על עצמה.
2# - ביצעה אותו בשנת 99 3# - הפעם האחרונה שביצעה אותו בלייב, היה בשנת 2000, ב- music in high places 4# - בהופעות של תחילת 1999 הוא היה בדרך כלל השיר סיום. 5# - הלירקה burn the books they've got too many names and psychosis. אלאניס אמרה כשהיתה ילדה קטנה היא היתה רושמת הרבה כעס וזעם על אנשים, יום אחד אימא שלה מצאה את היומן ואמרה לה שאסור לבטא רגשות כמו פגיעות, כעס וזעם ועליה להכחיש אותם. אלאניס שרפה את היומנים, ואמרה הרבה ש- Jagged Little Pill זה פיצוץ של אגרסיביות פסיבית שהצטברה לה הרבה שנים שהיא חונכה להכחיש את הכעס. 6# - הלירקה Take a trip to new york. לא מלא יודעים, אבל לפני הקריירת סולו הקנדית שלה, היא טסה עם המנהל שלה דאז לניו יורק בשביל להבחן לתוכנית טלוזיה Star search, אבל היא נפסלה כבר בשלב בראשון של התחרות. 7# - היא אמרה שבמלא מקרים בשירים שלה שהיא אומרת you היא מתכוונת לעצמה. 8# - שמתם לב בדימיון בין הלחן שלו לבין זה של הנדס קלין
? אלאניס אמרה: "אינטרוספקציה (=התבוננות עצמית) לגבי הקריירה שלי בסדר כרונולוגי. הבית הראשון מדבר על היותי בת 10. הבית השני על תקופת אמצע הנעורים. והבית האחרון על התקופה לאחר שסיימתי את סיבוב ההופעות של Jagged Little Pill. הפזמונים מתארים איך אנשים ראו בי ואיך אני..." אוהב את השיר הזה
הרבה חינניות והערכה עצמית בביצוע ובכתיבה, גלן ואלאניס עשו הפקה מעולה לשיר הזה עם השילוב של הקולות רקע, וכמו שאלאניס ידעה פעם (
) לעשות הכי טוב - להעביר את ההרגשה שלה בשיר. ואין כמו המפוחית
UR מילים: אלאניס מוריסט לחן והפקה: אלאניס מוריסט וגלן באלרד burn the books they've got too many names and psychoses all this incriminating evidence would surely haunt me if someone broke into my house suits in the living room do you realize guys i was born in 1974 we've got someone here to explain your publishing we know how much you love to be in front of audiences hopeful you are schoolbound you are naive you are driven you are take a trip to new york with your guardian and your fake identification when they said "is there something anything you'd like to know young lady?" you said "yes i'd like to know what kind of people i'll be dealing with" precocious you are headstrong you are terrified you are ahead of your time you are don't mind our staring but we're surprised you're not in a far-gone asylum we're surprised you didn't crack-up lord knows that we would've we would've liked to have been there but you keep pushing us away resilient you are big time you are ruthless you are precious you are

isw

New member
שיר אחלה!

לא הכי טוב בSFIJ אבל אחד הטובים... ת'אמת לקח לי הרבה זמן לגלות אותו אבל עכשיו אני מהמפרגנים..

Jagged chaos

New member
UR בית ראשון, גיל 10

"שורפת את הספרים הם מכילים יותר מדי שמות ופסיכוזות..." אני מעתיק, אין לי כוח - אלאניס אמרה כשהיתה ילדה קטנה היא היתה רושמת הרבה כעס וזעם על אנשים, יום אחד אימא שלה מצאה את היומן ואמרה לה שאסור לבטא רגשות כמו פגיעות, כעס וזעם ועליה להכחיש אותם. "בטח כל העדויות המפלילות הללו יצודו אותי אם יפרצו לביתי..."
גמאני לא מבין. רוית?
"חליפות בסלון חבר'ה אתם קולטים שאני נולדתי ב-1974" חליפות בסלון, נראה לי הכוונה לכל המנהלים, יחצנים ואנשי מוזיקה שהיו כל הזמן אצל אלאניס בשביל להפוך אותה לכוכבת. כמו אצל הדג נחש שיש את השיר "חליפות", רק מטאפורה. אלאניס אומרת בגאווה "אתם קולטים אני בסה"כ בת 10" ואם מסתמכים על Superstar wonderful weirdos ששמה יש את שרה, ילדה אינטלגנטית בת 10 שנמשכת לגברים מבוגרים, אז יש פה תשובות לכמה דברים. בכל מקרה, בגיל 10 אלאניס כבר כתבה שלושה שירים לבד שלא מתאימים שכלית לילדים בני 9 לכתוב, "עוד לילה חסר שינה" , "אמונה נשארת עימי" ו- "למצוא את הגבר המתאים". פאק אתם קולטים שילדה בת 10 כתבה את זה
(אם הבת שלי תכתוב בגיל 10 כאלה שירים.. אני אתחיל להכנס ללחץ
) "יש לנו כאן מישהו שיסביר את היצירות המוצאות לאור אנחנו יודעים כמה את אוהבת להיות באור הזרקורים..." טוב עיבדתי קצת את השורה השניה, אבל רק בשביל ההבנה, אז סבבה. ההורים באים לאלאניס ומציגים לה את המנהל\מפיק\יחצן שלה שהוא "יסביר" לך איך לעבוד ומה לעשות ואת תיהיה ככה ב"אור הזרקורים". ב- UR אלאניס מציגה את זה בחינניות, אבל שקוף שיש פה סרקזם חזק על ההורים שלה שזורקים את הבת שלה על איזה משהו שיהיה איתה כל יום כל היום והיא צריכה לעשות מה בא לו, ואל זה היא כתבה את Perfect. אופטימית - את מלומדת - את נאיבית - את עם מוטיבציה - את|סדגש

Jagged chaos

New member
UR בית שני, נעורים

"עושה טיול בניו יורק ביחד עם השומר ראש והזהות המזויפת ואז שהם אמרו -את רוצה משהו גברת צעירה? ענית - כן, אני רוצה לדעת עם איזה אנשים אני הולכת לעשות עסקים פה" שומר ראש = לינדסי מורגן הזה, שהיה המנהל שלה באותם זמנים. איתה כל היום כל היום, לא הופך להיות השומר ראש שלה באמת? זהות מזויפת = כי היא כולה נאיבית, והוא מכניס אותה לסרטים מה ומי להיות, אז יש לה זהות? (לא..
) קיצור, הבית הזה מראה כמה אלאניס השתוקקה כבר להיות מפורסמת. ב- purgatorying היא סוגרת מעגל
(עם הפירוש הענק של Unprodigal son) באיזה ראיון אלאניס אמרה על גלן "היינו כל הזמן כמעט ביחד, כמו איזה שומר ראש שלי..." קיצור אז זו השפה של אלאניס, הכוונה בבית כמובן לא על גלן, אבל מוכיחה שלא בהכרח מדובר על שומר ראש שכיר. "הרבה מעבר לגילה - את עקשנית - את מפוחדת - את מקדימה את זמנה - את" בHand in my pocket היא מאשרת "I'm brave but I'm chiken shit" בDeath of Cinderella כבר היא לא פחדנית "fearless and tender".

Jagged chaos

New member
UR בית שלישי, שנת 1997

לא אכפת לך מהמבטים הנעוצים שלנו אבל אנחנו מופתעים שאת לא באיזה מוסד לחולי נפש מרוחק אנחנו מופתעים שאת לא סדוקה אלוהים יודע כמה רצינו להיות שמה אבל את תמיד דחפת אותנו הצידה זה פשוט חפירה מטורפת כל הזמן להגיד כמה אלאניס התמוטטה מנטלית ופיזית אחרי הסיבוב הופעות, ניסו לעזור לה, היא סירבה ועשתה לעצמה החלמה עצמית עם כל הטיול הזה שלה להודו. ב-behind the music אלאניס מאשרת בכך שהיא אומרת "i pushed everybody away including my friends and my family.." Resilient* את **Big time את אכזרית, את יקרה, את Resilient, אין פירוש בעברית, בגדול, תיאור לאדם שמח בעיקרון בעל יכולות עצמיות לרפאות את עצמו נפשית.
Big time, בחיית מה הייתי רושם? "תותחית".. הכי מכוער זה לשלב סלנג בעברית לאנגלית, זה כמו שהורדתי איזה סרט, והיה בו Honey, נטרפתי שפירשו את זה ל"מאמי"

UnprodigalSon

New member
מסכים עם הפירוש ב100%

קבל ח"ח...
! רק אם אפשר, בפעם הבאה, לבחור שיר שהוא לא מSFIJ או מJLP... כי עם כל הכבוד, עד כמה שהדיסקים האלה מעולים, ענקיים, מופתיים וכו' וכו' יש לה עוד שירים שאין להתעלם מהם... מה עם קצת בי-סיידים? אני בטוח שיש להרבה אנשים מה להגיד על Symptoms לדוגמא... מה עם URS וSCC הפחות מוערכים? ואם כבר... יש מצב שבוע הבא לSurrendering?

Jagged chaos

New member
דווקא מה שהכי מוזר

זה שמ-JLP יש הכי פחות שירים משיר השבוע (רק 1, וזה יו לרן)

UnprodigalSon

New member
וואלה? היתה תחושה של יותר

בכלל... יש איפשהו מעקב על השירי שבוע? כי אני לא רוצה להציע שירים ולגלות שהם כבר היו...

Jagged chaos

New member
../images/Emo122.gif וואלה... היה גם את פורגיבן..

ויש אותו עוד בעמוד הזה את השרשור שלו

Rוית

New member
התירגום שלי...

טוב, אז פתחתי את הקובץ שהכיל את התירגום שפעם עשיתי ועברתי עליו, וניסיתי להתאים אותו לדברים שעכשיו אני חושבת על השיר.. התירגום נע מבין מה שפעם כתבתי כשמידי פעם שיניתי\הוספתי למה שעכשיו אני חושבת (גם אחרי מה שאמיל סיפר על השיר) מקווה שסה"כ תבינו את ה"סלט" שנוצר שם למרות שסה"כ דעתי לא השתנתה כ"כ ולכן זה לא אמור להיות כזה מבלבל
אה, ומצטערת על כל הסוגריים, יש לי בעיה שכזאת, אני יודעת.. במידה ואיבדתם את עצמכם פשוט תחזרו לפני הסוגרים כמו שבלי סודות לימדו והכל יהיה טוב
UR
burn the books they've got too many names and psychoses שרפו את הספרים, יש להם יותר מידי שמות ופסיכוזות all this incriminating evidence would surely haunt me כל הראיות המפלילות האלו בוודאי ירדפו אותי if someone broke into my house אם מישהו יפרוץ לביתי. suits in the living room חליפות בחדר מגורים do you realize guys I was born in 1974 אתם קולטים חביםר שנולדתי ב1974 we've got someone here to explain your publishing יש לנו פה מישהו שיסביר את הפירסום שלך we know how much you love to be in front of audiences אנחנו יודעים כמה את אוהבת להופיע בפני קהל.
אז ככה, הבית הזה מורכב מכמה דברים (זה יהיה ארוך, עימכם הסליחה
): דבר ראשון הבית הזה מתחיל בתיאור בית. בעבר חשבתי שמדובר על התיאור העכשוי של אלאניס (לדעתי) ועובד לבית הילדות שלה ולהורים שלה. בהתחלה אלאניס אומרת שכדאי לשרוף את כל הספרים שיש לה בבית, אותם ספרים עם שמות מפוצצים שמדברים על תאוריות ופילוסופיות כאלו ואחרות. לדעתי מדובר על המעון מגורים העכשיו שלה, גם בגלל שהיא משתמשת במילה פסיכוסה (=פסיכוסה היא הפרעה נפשית שבין היתר כוללת איבוד קשר עם המציאות) לתיאור הספרים- מילה שבה היא השתמשה לתאר את וויד בNPOC מה שמראה שזה משהו עדכני שבא איתה מילדות (כמו שלוויד תמיד היתה את הso call פסיכוסה הזו. דמיון בין האחים?) וגם בגלל שהיא ממשיכה ואומרת שאם מישהו יפרוץ לבית שלה, כל הזכר של הספרים האלו יפלילו אותה. אבל אמיל ציין פה שהיא אמרה שהספרים האלו נובעים מדברים שהיא כתבה כילדה, ולכן אין ממש מה לפרט את השורה הראשונה - יתכן ופשוט כך אלאניס הרגישה שאמרו לה שהרגשות שלה הם לא "תקינים" (חינוך נוצרי הדוק מישהו?!). זה כאילו ואמרו לה - "שמעי, את ילדה, לספרים האלו יש שמות ונושאים לא לגיל שלך - שרפי אותם ומיד"..?.. ושוב אני אמשיך את הנקודה מקודם, שלא משנה מה הם הספרים, הנקודה התחתונה הם שאלו ספרים שהסביבה טוענת שאלאניס לא אמורה לקרוא ולהחזיק ולכן היא מפחדת שהספרים יפלילו אותה. (מפה הכתוב הוא הפירוש הישן שלי לשיר שמתאים עדין למה שנכתב עד עכשיו) יפלילו אותה במה? קשה להסביר את זה.. אולי יכול להיות שבהתקשר להמשך השיר שמדבר על הילדות שלה, אולי בספרים האלו יש משהו שנוגד את כל החינוך שלה הקתולי (להזכירכם ההתמרדות לחינוך הזה ב-forgiven) ואם מישהו יראה את זה, מישהו שיפרוץ, יגלה שהיא בעצם לא אהבה את החינוך הזה. זו סתם השערה הנושא של החינוך, זה באותה מידה יכול להיות כל נושא שקשור לאלאניס שהיא הסתירה אותו (מתקשר להמשך השיר והפירוש, אתם תבינו כבר
) דר"א, אם זה נכון כל נושא החינוך, יכול להיות ה"פריצה" לא חייבת להיות במונחים שאנחנו מכירים של שוד אלא אולי נגיד ההורים שלה שיבואו לבקר בבית שלה (ה"עכשווי") ויראו את זה, והם כאילו "פורצים" לה לחיים. או כאמור לא רק בנושא החינוך, שוב, בכל דבר שהיא רוצה להסתיר מאחרים ושלא יגלו אותו עליה. בכל מקרה אלו סתם תאוריות שלי, לאו דווקא שהם נכונות
ולהמשך הבית- הבית עכשיו עובר להיות תיאור של הילדות של אלאניס ושל מעון המגורים שלה כילדה. היא מתארת בית שבו החליפות שרועות בסלון. לא יודעת למה אבל מזכיר לי נגיד יום שישי בבית, שהאמא מגהצת בסלון והחליפות של אבא המגוהצות והמחוייטות נחות על הספה. בקיצור, מעין תיאור של יום רגיל בביתם (אבל הוא לא כזה רגיל, כבר הסבר) אבל במקום להמשיך לתאר את היום הזה היא מפסיקה ולפתע מזכירה לנו שהיא נולדה ב74. ההזכרה הזו מראה שני דברים: 1-אלאניס ללא ספק מתארת את אותה תקופה שהיא היתה ילדה קטנה. 2-תוך כדי שאלאניס יוצאת מחוץ לשיר (דמיינו לכם שהיא כל הזמן כמו סיפור מספרת את השיר הזה ופתאום היא מפסיקה את הסיפור בשביל להגיד "וואו, תראו כמה גדלתי כבר!" כאילו היא יוצאת לשניה מהסיפור) היא מגלה כמה היא התפתחה וכמה אולי המשפחה שלה או אפילו העולם התפתח מאז אותה תקופה שהנשים גיהצו לבעלים שלהן את החליפות בסלון (אם אני הולכת באותו קו חשיבה שהתחלתי משום מה
) ושוב המשך השיר והפעם הוא הופך להיות מזוית אחרת. הפעם ההורים של אלאניס באים אליה ואומרים לה "יש לנו פה מישהו שיעזור לך להיות מפורסמת כי אנחנו יודעים כמה את אוהבת להופיע" (וזה מתקשר לזה שהיא התחילה לתאר לנו יום רגיל, אבל בעצם הוא לא היה כזה רגיל כי ההורים שלה עשו לה את ה"הפתעה" הזאת). ההורים של אלאניס ראו כבר את אותו כישרון שיש לה ואהבה שיש לה אז אולי באותו יום שישי כביכול, האשה מגהצת את החליפות של האבא ואז מגיע אורח (לינדסי מורגן
). ההורים של אלאניס עושים לה הפתעה ומביאים לה מישהו שיכול באמת לעזור לה לפתח את אותו כשרון שיש לה. hope ful you are מלאת תקווה את schoolbound you are מחונך את naive you are נאיבי את driven you are נחוש את הפזמון הזה בא בקשר ישר לבית הקודם. הפזמון פה (לדעתי) הוא של אלאניס העכשיוית מדברת על אותה אלאניס קטנה ומתארת אותה. כמה מלאת תקווה היא היתה להזדמנות, להצלחה, כמה מחונכת היא היתה ועשתה מה שאמרו לה ושביקשו ממה - הכל בשביל להצליח. באותה נימה אבל אלאניס אומרת (עכשיו במבט לאחור) כמה נאיבית היא היתה אבל בכל זאת-כמה נחושה היא להצלחה. אגב, יתכן מאוד שחלק מהנחישות הזאת נבעה ממקום שפחד לאכזב את הוריה אחרי כל מה שהם עשו בשבילה, ואולי איפשהו ממקום שרוצה לפצות על אותם רגשות שהיא הרגישה והעבירה למילים שגרמו להורים שלה להתרעם ולהגיד לה "שירפי מיד את המילים הללו".. זה סתם רעיון שחשבתי עליו עכשיו, אבל זה כבר נושא אחר לגמרה
כבר ממשיך....

Rוית

New member
המשך - חלק שני

take a trip to new york with your guardian and your fake identification סעי למסע לניו יורק עם השומר\אפוטרופוס שלך והזהות המזוייפת שלך when they said "is there something anything you'd like to know young lady?" כשהם ישאלו "האם יש משהו שאת רוצה לדעת גברת צעירה?" you said "yes I'd like to know what kind of people i'll be dealing with" את תגידי "כן אני ארצה לדעת עם אילו סוגי אנשים אני אתמודד איתם" הפעם הבית מדברת על אלאניס בתקופה לפני ג'אגד, כשהיא הגיע לניו יורק מלאת שאיפות ומוטיבציה ("driven you are") להצליח. הבית מדבר על מישהו שבא איתה למסע. אני אישית זוכרת שהסיפור הוא שהיא הגיע לבדה אבל יכול להיות שאני טועה ויכול להיות שהיא באה עם אחד ההורים שלה או עם אותו אחד מקנדה (אצטט את עצמי ואשאל "לינדסי מורגן
") שהיה אמור להיות זה שיעזור לה להצליח (ההוא שבא אז ביום שגיהצו את החליפות
). כמו כן אלאניס באה לניו יורק לא היא עצמה אלא היא עם הזהות המזוייפת שלה. לדעתי אותה סיבה שהיא עם זהות מזוייפת זה בגלל אותו אפוטרופוס שבא איתה. היא גם לא נאיבית כמו שהפזמון הקודם תיאר אותה, היא גדלה והיא הבינה מה קורה (ושוב זיכרונות על סיפורים על לינדסי מורגן עולים בראשי :-\) אבל מי שאיתה לא הבין את זה ומצפה ממנה לנהוג בצורה כלשהי, נאביות טיפוסית (רואים זאת כשהוא מוסיף את הביטוי "young lady" כאילו הוא מתייחס לילדה קטנה שלא ממש לוקחים ברצינות, כשמולו עומדת כבר נערה מבוגרת), בשביל שתצליח גם בניו יורק ולכן היא עושה זאת, מתחבאת מאחורי זהויות. שם שאלו אותה אנשים "יש משהו שאת רוצה לדעת גברת צעירה?". מי שאל? אולי אותם אנשים שבו איתה, אולי אותו שומר שלה, אולי ההורים שלה, ואולי סתם כשהיא עזבה את הארץ שלה שאלו אותה שאלות לפני שהיא נכנסה לארץ זרה (סטייל "ארזת את המזוודה הזאת לבד"). זה לא הקריטי פה. מה שכן משנה זה שהיא ענתה תשובה ששוב מחזירה אותי לנושא הנאיביות. שאלו אותה שאלה שהצפיה לתשובה היא שאלות על המקום, על איך מתנהלים העניינים שם, שאלות שמצפים מתיירים שמגיעים לארץ חדשה, אבל אלאניס שואלת בחצי נאביות חצי לא (כי היא כאילו מבינה מה קורה פה כבר אבל בכל זאת יש נימה של נאיביות בתשובה.. וכל הכבוד למי שהבין מה שאני רוצה להגיד פה
) "עם איזה סוג של אנשים אני אתמודד פה?" אלאניס יודעת שהיא הגיע לעיר גדולה, עיר שבה הכל הולך שונה ממה שהיא הכירה אז הדבר הראשון שהיא רוצה לדעת זה מה מצפה לה מבחינת האנשים. (אולי שוב בשביל לשים זהות מזוייפת אחרת?) precocious you are ילדה מפותחת את headstrong you are עקשנית את terrified you are מפוחדת את ahead of your time you are מתקדמת לזמנך את ושוב פזמון בקשר ישיר לבית הקודם שמדבר על אלאניס היותר בוגרת שהגיע לניו יורק. אותה אלאניס היא חכמה (קלטה כבר מה הלך הדברים), היא עקשנית ועומדת על שלה אבל באותה מידה מפוחדת. אבל כמו כן היא מודעת לזה שהיא מעבר לזמנה כלומר יש לה איזה יתרון בזה שהיא עושה משהו חדש שעוד לא נשמע מקודם (JLP כמובן) והיא מודעת לזה. קצת יהירות אבל הכל זה במבט לאחור כמובן. כבר נגמר, עוד חלק אחד וסיימנו

Rוית

New member
חלק שלישי ואחרון.

don't mind our staring but we're surprised you'not in a far-gone asylum אל תשימי לה ללטישת עיניים שלנו אבל אנחנו מופתעים שאת לא במחסה שכוח אל we're surprised you didn't crack up lord knows that we would've אנחנו מופתעים שאת לא נשברת, אלוהים יודע שאנחנו היינו- we would've liked to have been there but you keep pushing us away -היינו רוצים להיות שם בשבילך אבל את המשכת לדחוף אותנו הצידה. הבית האחרון מדבר על אלאניס אחרי כל החוויה של JLP. הוא מדבר על אלאניס העכשיוית אבל העכשוית במובן של אחרי ג'גד-לפני ספוסד, לפני שהיא הגיע להארה הנפשית שלה, בתקופה שהיא היתה מצד אחד בהיי שכזה מההצלחה שנפלה עליה ומצד שני בפחד מוות ובלבול מאותה הצלחה. אותם אנשים שמדברים הם יכולים להיות החברים שלה או אולי המשפחה שלה והם מדברים אליה. הם מתנצלים שהם לוטשים עיניים אבל הם מסתכלים עליה עכשיו אחרי כל ההצלחה העצומה שהיא חוותה והם עצמם מתפלאים איך היא לא הגיע למוסד ישן כלשהו, איך היא לא נשברה כבר כי "אלוהים יודע" (ביטוי אמריקני שכזה) שהם היו שם בשבילה לעזר אבל היא לא נתנה להם. למה הם אומרים את זה? כי הם ראו מה שעבר עליה, ההופעות הקדחניות, העבודה שלא נגמרה, הם יודעים שזה השפיע עליה פיזית ונשפית גם יחד. לדעתי מהדיבור הזה של אותם חברים\משפחה אליה אפשר להבין המון על אלאניס עצמה. תתארו לכם איך אלאניס עצמה הרגישה בפנים אם כלפי חוץ זה היה ברור לחברים שלה, שהכירו אותה וראו איך היא השתנתה, שהיא מזמן כבר היתה צריכה להשבר תחת ההצלחה הזו והלחץ העצום שהיא היתה בו. אלאניס מתארת קושי עצום שהיה בה שהביא אותה לכמעט קריסה כללית. היא הגיע למצב כזה שרצו כבר לעזור לה -אבל היא לא נתנה. השאלה שעולה עכשיו זה למה היא לא נתנה שיעזרו לה? לדעתי אם נחזור לבתים הקודמים נגלה שכל הזמן הזה אלאניס היתה רק מה שרצו ממה ולא היא האמיתית. אם בבית הראשון שהיא מחביאה את האמת שלה ("שירפו את הספרים שהם לא יפלילו אותי") או בבית השני שהיא יצאה למסע הזה ולא היא היא האמיתית ("באת עם השומר שלה והאשיות המזוייפת שלך"), היא כל הזמן היתה מה שציפו ממנה והיא נשברה כבר (ושוב בנוסף ללחץ העצום שהיא היתה בו עם כל מה שעבר ועדין עובר עליה) אז היא כבר לא יכלה שאותם אנשים שגרמו לה להיות מזוייפת שכזו יתקרבו אליה ולכן היא לבשה מעין אשיות אמיתית, את עצמה האמיתית, והיא היתה בשלב שבוא היא כבר היתה צריכה להיות לבד עם עצמה, להתמודד עם הבעיות שלה לבד, מבלי שיעזורו לה אותם גורמים חיצוניים שחלקם גרמו לה להיות מזוייפת בתחילת דרכה. resilient you are עליזה את big time you are חשובה את (=להיט) ruthless you are חסרת רחמים את precious you are אהובה את. והפזמון האחרון, כמו קודמיו, גם נמצא בקשר ישיר לבית. אלאניס לדעתי מדברת כבר על אחרי שהיא עברה את JLP וגם אחרי שהיא עברה את התקופה הקשה שעברה עליה שמתוארת בבית הקודם. עכשיו אלאניס שמחה, היא להיט, משהו חם וחדש בשוק (המוזיקה) והיא מאוד אהובה. בין השלוש שורות השמחות האלו והחיוביות האלו נכנסה שורה שמתארת את אלאניס כחסרת רחמים. למה? אולי היא נכנסה שם כדי להזכיר (לנו ולאלאניס) את מה שהיא עברה.. עד כמה שזה השפיע עליה וגרם לה להיות קשוחה. עם כמה שהיא תהייה שמחה וחשובה ואהובה-במקרה הצורך היא יכולה להיות גם חסרת רחמים-הכל כדי לא להגיע למצב שהיא היתה בו מקודם (במתואר בבית האחרון). ולדעתי הפזמון הזה הוא גם סיום מושלם לשיר. הוא מתאר את אלאניס עכשיו (עכשיו במובן של אלאניס-תקופת-ספוסד-רושמת-את-השיר), אלאניס ה"אשיות המעוצבת" אם תרצו לקרוא לזה ככה. אלאניס עברה את הכל ועכשיו המעמד שלה הוא כזה שהיא מאושרת איתו- היא שמחה עם מה שהיא השיגה ולאן שהיא הגיע ועד כמה שהיא הצליחה, והיא תדע לא להיכנס לאותו מצב שבו היא נכנסה בתקופה בה היא הרחיקה את אהוביה. היא חסרת חרמים וברוטלית למרות הכל, וזה גם מה שיגן עליה מלאבד את הזהות שלה שוב, אותה חומת הגנה שלא תתן לה להסתובב עם אנשים שיגרמו לה להסתובב עם זהות מזוייפת ולהגיע למצב נפשי קשה. (קצב חפרתי פה אבל מקווה שהבנתם את הנקודה
) ולמרות למרות למרות הכל - אהובה היא . ע"י הסובבים אותה והכי הכי חשוב- ע"י עצמה|! משהו בקשר לפזמונים שלא ציינתי - למרות שאלאניס מדברת על עצמי היא אומרת You are, ולא Me. למה? לדעתי זה כי אלאניס פה היא הסופרת שמדברת על הדמות. זה שבמקרה הסופרת והדמות הן אותה ישות זה כבר משהו אחר
זהו, זאת אני הייתי, סה"כ לא חידשתי גם ממה שאמיל רשם.. סה"כ שיר שאני מאוד אוהבת כי הוא נותן מעין מבט שלם על אלאניס בצורה נעימה וחמודה (הלחן), אך עם זאת מספר לאו דווקא דברים כאלו פשוטים (המילים כמובן).. הלוואי ואלאניס היתה עושה לזה חלק ב', שמתאר אותה מתקופת ספוסד ועד היום, מעניין איך זה היה נשמע

UnprodigalSon

New member
הידד, היאך, ושאר ברכות ארכאיות../images/Emo70.gif

כל הכבוד על הפירוש! גם שלך וגם של אמיל פירושים טובים (אם כי לא שונים מהותית). משום מה השיר הזה אף פעם לא התחבר אליי... או להיפך. בכל מקרה, שיר ממש חמוד - הרעיון של אלאניס כותבת לעצמה שיר הופכת אותו לאפילו יותר חמוד... אבל השיר הזה לא מצליח לעלות לשום פסגה שהיא. אל תבינו אותי לא נכון - שיר מצוין, וידוע שאני חושב שכל מה שמופיע על SFIJ הוא, כמו שנאמר, work of god, אבל בסך הכל - בעיניי, הוא אחד החלשים באלבום. בקיצור, יש שירים שאני לא מבין למה אלאניס הוציאה. שיר כזה, בבירור הוא שיר שנכתב על ידה לעצמה. אז למה לערב את כולם? בשיר הזה זה קצת פחות בולט, אבל Unsent לדוגמא, מאוד הטריד אותי: איך יכול להיות שיר כל-כך אישי שמיועד לאנשים כל-כך ספציפים ועדיין היא שמה אותו בדיסק שמליוני אנשים בעולם ישמעו ויותר מזה - הוציאה אותו כסינגל. זה כאילו היא מוותרת על הפרטיות שלה בלי שאף אחד יבקש ממנה... מישהו אחר רואה את זה כמוני?

Jagged chaos

New member
אבל היא לא מציינת שמות אמיתיים בשיר

אז הפרטיות נשמרת.. ולמה את מופתע? אלאניס עשתה קריירה בגלל החשיפות האלה(you oughta know)

AlanisJunkie

New member
אחלה פירושים, אמיל ורוית!

תמיד טוב לפנות כמה דקות מהפסיכו ולהקדיש אותן לשיר השבוע...:) תודה תודה תודה! אתם מצויינים, הייתי שמח להצטרף כי יש לי הרבה מה לומר על כל אחד מהשירים של אלאניס, אבל אם אני אתחיל זה יסתיים אחרי 4 שעות מינימום והזמן שלי די לחוץ...

למעלה