Flinch

Jagged chaos

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo27.gifFlinch../images/Emo37.gif../images/Emo36.gif

שיר השבוע השביעי הוא Flinch, שנבחר לפני שבוע
לא זוכר ממי... שם: Flinch אלבום: Under Rug Swept 2002 עובדות: - עוד שיר, כנראה, מכל האבולוציה שיצאה מ- you oughta know. - למרות שאפשר להאמין שנכתב גם על לאסלי האוון, המנהל של אלאניס בתקופת הפופ שלה. - קיבל מקום קבוע בפלייליסט של toward our union mended, סיבוב ההופעות של 2002. - ב-2002, השתתפה בצ'אט של Oxygen, ונשאלה מיהו האדם "בעל הכוונות הטובות", היא ענתה שהוא בא ונתן לה את המידע ונתן לה ספר ונעלם (
), ואין לה מושג בשיט איך קוראים לו או מאיפה הוא יודע הכל. אלאניס אמרה: כתבתי את Flinch מיד לאחר חוויה שהיתה לי בקנדה שבה כמעט נתקעתי בבנאדם שכתבתי עליו שירים בעבר ועל הבריחה שלי משם. הופתעתי כמה שנים עברו ועדיין נשארתי עם אותה תגובה, למרות שבילתי איתו 2 שניות לפני. הייתי נבוכה והתביישתי, אבל אחרי הכל - זה היה במקום. הייתי ממש מסוקנת לדעת איך למישהו יש את היכולות להשפיע עליי. גילתי שזה חלק מזה שהייתי ממש ממש צעירה שהיתי איתו בקשר. אני מאמינה שיום אחד אוכל לשמוע את שמו ואפילו לרוץ לתוכו מבלי להלחץ כמו שאני נלחצת היום. אין לי מושג מתי היום הזה יבוא, אבל אני מקווה שהוא כבר יגיע. "דיברתי בפלאפון בלוס אנג'לס וראיתי את -האדם הזה- הולך לכיווני, בזכות טיפה פחד לא יכלתי להתמודד איתו והפנתי כיוון. FLINCH What's it been over a decade? It still smarts like it was four minutes ago We only influenced each other totally We only bruised each other even more so What are you my blood? You touch me like you are my blood What are you my dad? You affect me like you are my dad How long can a girl be shackled to you How long before my dignity is reclaimed How long can a girl stay haunted by you Soon I'll grow up and I won't even flinch at your name Soon I'll grow up and I won't even flinch at your name Where've you been? I heard you moved to my city My brother saw you somewhere downtown I'd be paralyzed if I ran into you My tongue would seize up if we were to meet again What are you my god? You touch me like you are my god What are you my twin? You affect me like you are my twin How long can a girl be tortured by you? How long before my dignity is reclaimed And how long can a girl be haunted by you Soon I'll grow up and I won't even flinch at your name Soon I'll grow up and I won't even flinch at your name So here I am one room away from where I know you're standing A well-intentioned man told me you just walked in This man knows not of how this information has affected me But he knows the colour of the car I just drove away in What are you my kin? You touch me like you are my kin What are you my air? You affect me like you are my air

Rוית

New member
מממ משהו נראה לי לא נכון..

בקשר למה שרשמת שאלאניס אמרה על השיר: "הופתעתי כמה שנים עברו ועדיין נשארתי עם אותה תגובה, למרות שבילתי איתו 2 שניות לפני." נראה לי תירגמת לא נכון משהו, כי לא נראה לי הגיוני ששתי שניות קודם היא בילתה איתו, שכל המשמעות של השיר, וגם של מה שהיא אמרה שקדם לשיר, זה שהיא לא היתה מסוגלת להתמודד איתו אפילו ממרחק, ושהיא ברחה.. אתה יכול לתת את הקטע המקורי באנגלית בבקשה?

Jagged chaos

New member
בקשה...

"I wrote 'Flinch' right after an experience I had in Canada where I almost ran into the person that I'm singing about and drove away. I was surprised at how many years had past but still I was responding to the situation as though I had been spending time with him two minutes earlier חשבתי בהתחלה אולי לוותר על הקטע הזה
גם לי לא היה נשמע הגיוני בשיט. בטח סתם "2 דקות" בציניות.. לכי תביני

Rוית

New member
דווקא הבנתי ../images/Emo9.gif - שם לב:

I was surprised at how many years had past but still I was responding to the situation as though I had been spending time with him two minutes earlier" הייתי מופתעת שעברו כ"כ הרבה שנים ועדין הגבתי למצב כאילו ביליתי זמן איתו שתי דקות קודם." לא שאני אומרת שזה הגיוני (ברחת ממנו אבל הגבת כאילו בילית איתו לפני?) אבל זה לא שהיא אומרת שהיא באמת בילתה איתו פיזית, סתם מצב השערתי.. קיצר, עדין משפט לא ברור

o0Invisible0o

New member
../images/Emo133.gifלמה? עכשיו זה ברור.

גם מלראות אותו ולברוח היא מגיבה כאילו היא באמת בילתה איתו לפני רגע. כל הרגשות שהיו לה אחרי בילוי איתו שבו רק מלראות אותו..או משו כזה..

Rוית

New member
אבל אבל אבל.. ../images/Emo4.gif

אם היא לא מסוגלת להיות לידו, עזבו את זה - לראות אותו מרחוק מכאיב לה, איך זה שזה אותה הרגשה כמו לבלות איתו?!

o0Invisible0o

New member
../images/Emo133.gifנו..../images/Emo122.gif

היא חשבה שלבלות איתו יכאיב לה כל כך והיא גילתה שלראות אותו מרחוק זה כבר מספיק לה, מכאיב לה כאילו היא מבלה איתו..
בלה, הבנת?

Rוית

New member
המממ הבנתי../images/Emo9.gif

(מסבירים לי לאט אני מבינה מהר
) אבל זה עדין מוזר לי שהיא עדין יכולה להשוואת בין להיפגש איתו לרק לצפות בו כשרק לראות אותו משאיר בה כזה כאב... שויין. זו אלאניס. מעורפלת לעולם תישאר

לא הבנתי למה הסתבכתם ..

זה נורא פשוט ... היא אומרת שהיא התפלאה שעברו כל כך הרבה שנים מאז הם היו ביחד ועדיין כשהיא ראתה אותו היא הגיבה כאילו לפני שתי שניות הם היו יחד ... כאילו, סביר להניח שמישהו שהיו לך יחסים איתו לפני שנים, עם הזמן זה יעבור .. הרגשות ... יעלמו ... ופתאום היא רואה אותו והרגשות מציפים אותה כאילו רק עכשיו הם היו ביחד ... כאילו לא עברו כל השנים האלו

Jagged chaos

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo168.gif

בחיים לא הבנתי מה כולם מתלהבים מהשיר הזה. שיר 6 דקות ומשהו תקוע על אותם 4 אקורדים פשוטים
. טעם וריח.. Flinch -|סדגש להתרע,לגלות סימני פחד. שימו לב
, יש מצב גדול שזה סתם השערה שלי (שאני אפילו לא לוקח אליה קרטיד...). הגילוי---> Your House ""Hello Love, I love you so love, meet me at midnight, no it wasn't my writing.." התגובה--->זעם---> You oughta know "...my nails down some else's back, I hope you feel it" הדיכאון
Wake Up
" There's an underestimated impaitent little girl raising her hand" יצאה מזה---> Thank U "How bout how good it feels to finally forgive you" או שלא... ---> FLINCH "Soon I'll grow up and I won't even flinch at your name" טוב היא בדוק לא יצאה מזה..---> This grudge I wanna be big and let go of this grudge that grown old

o0Invisible0o

New member
../images/Emo133.gifתיאוריה מעניינת.

אם בכולן זה באמת אותו בחור צריך לספור את הנתונים מ THIS GRUDGE מה היא אומרת בהתחלה? שנים, אלבומים ושירים, דקות בלהבלה. תמיד הסתקרנתי מה כל השירים שהיא כותבת על הבחור. אה, גם ארבעה יומנים..
זה זה מפלינץ'?

Rוית

New member
../images/Emo79.gifהתירגום שלי לשיר...

(פירסמתי את זה פעם בפורום כבר, אבל אני לא מוצאת את זה, אז במקום שעות לחפש לינק אני פשוט העתיק לפה מחדש
) שיר - סיפור, סיפור - שיר.. אלאניס מגוללת את מה שקרה לה יום בהיר אחד שהיא נתקלה במישהו מעברה, ש"פגישה" עימו (ובפגישה הכוונה להתקלות בו מרחוק) גרמה לה להגיב בצורה שהיא לא חשבה שתהייה..
Flinch
What's it been over a decade? It still smarts like it was four minutes ago We only influenced each other totally We only bruised each other even more so כמה זמן עבר כבר, מעל עשור? זה עדין כואב כאילו זה היה לפני ארבע דקות. אנחנו רק השפענו אחד על השניה באופן טוטאלי אנחנו רק פגענו אחד בשני יותר עקב כך.. תחילת השיר הוא בעצם הרקע של הסיפור. מארבעת השורות הללו אנחנו מבינים שמדובר על בחור מעברה הרחוק של אלאניס, מעל העשר שנים שהיא לא ראתה אותו, אבל עם כמה זמן שעבר, לראות אותו עדין מכאיב כאילו רק לפני 4 דקות קרה המקרה הכואב מהעבר המשותף שלהם. ("המקרה הכואב" שציינתי לאו דווקא מקרה ספציפי, יתכן שכל העבר שלהם יחד, כואב בפני עצמו). בשתי שורות האחרונות היא מדברת על הקשר שהיה להם יחד - היא מציינת שהם "רק" השפיעו אחד על השני באופן מוחלט.. ה"רק" פה הוא כמובן ציני שכן להשפיע על מישהו באופן מוחלט זה עולם ומלואו.. ובעקבות זה, ואולי אפילו בגלל זה, הם רק פגעו אחד בשני יותר עקב כך.. (כשמישהו הוא כל העולם שלך אתה פגיע פי כמה וכמה, העולם יכול להתמוטט בשניות..) What are you my blood? You touch me like you are my blood What are you my dad? You affect me like you are my dad מה אתה הדם שלי? אתה נוגע בי כאילו אתה הדם שלי. מה אתה אבא שלי? אתה משפיע עלי כאילו אתה אבא שלי. בקטעים לפני הפזמון אלאניס משווה את אותו בחור פעם לדבר ש"נוגע" בה, אם פיזית או אם מנטלית, ופעם למשהו שמשפיע עליה.. בכל קטע שכזה אותו בחור מושווה לדבר רציני וקריטי. ופה- אלאניס תוהה האם הוא הדם שלה שכן הוא נוגע בה כאילו הוא הדם שלה - היא מרגישה אותו זורם בגופה, חלק בלתי נפרד ממנה, בלעדיו (=הדם=הבחור?) היא תמות.. וכמו כן היא תוהה אם הוא אבא שלה? שכן הוא משפיע עליה כאילו הוא אבא שלה.. פה הנושא קצת מסובך יותר שכן הקשר עם אבא שלה ואיך הוא משפיע עליה גם לא ברור (ראו ערך The Couch ו-Princes Familiar) אז להגיד מה זה אומר שמישהו משפיע עליה כמו אבא שלה? לא ברור.. אבל השפעה חזקה ללא ספק.. How long can a girl be shackled to you How long before my dignity is reclaimed How long can a girl stay haunted by you Soon I'll grow up and I won't even flinch at your name Soon I'll grow up and I won't even flinch at your name כמה זמן ילדה יכולה להיות כבולה אליך כמה זמן לפני שכבודי יוחזר כמה זמן ילדה יכולה להיות רדופה על ידך בקרוב אני אגדל ואני לא ארתע לשמך בקרוב אני אגדל ואני לא ארתע לשמך בפזמון אלאניס תוהה בפני עצמה- כמה זמן היא צריכה להיות כבולה אליו? כמה זמן היא צריכה להיות רדופה אחריו? כמה זמן היא צריכה עד שכבודה יוחזר? בכוונה תירגמתי את המילה GIRL ל"ילדה" ולא ל"אשה". לא יודעת אם זו הכוונה, אבל לדעתי יכולה מאוד להיות הכוונה שאלאניס עדין מרגישה כילדה לידו וזאת בגלל איך שהוא נותן לה להרגיש (מתקשר גם לשאלה שלה - מתי הכבוד שלה יחזור, מתי היא תהייה חזקה ועצמית כמולו). ואפילו מתקשר לכך שהיא אומרת שבקרוב היא תגדל והיא לא תרתע ממנו, היא לא תפחד. אלאניס היא אדם בוגר, כשנכתב השיר היא היתה לקראת שנות השלושים לחייה, היא לא ילדה, היא לא צריכה לגדול, היא בוגרת. אבל מכירים את זה שאתם מרגישים ליד אנשים מסויימים הכי קטנים והכי חסרי משמעות שבעולם? ככה האדם הזה גורם לה להרגיש וכל זה מבלי שהיא מדברת איתו, מבלי שהיא לידו כל זה רק מזה שהיא ראתה אותו מרחוק (ופה אולי אני קופצת קדימה אבל פזמון כאמור הוא לכל השיר ולא רק לבית שהיה לפניו
). אין ספק, אותו בנאדם, מי שזה לא יהיה (ואכן לא ידוע מי זה), השאיר צלקת אחת או שתים בתוך הנפש של אלאניס אם היא נרתעת רק מלשמוע את שמו.. Where've you been? I heard you moved to my city My brother saw you somewhere downtown I'd be paralyzed if I ran into you My tongue would seize up if we were to meet again איפה היית? שמעתי שעברתי לעיר שלי. אחי אמר שהוא ראה אותך איפשהו במרכז העיר אני אהיה משותקת אם אני אתקל בך הלשון שלי תעצור אם ניפגש שוב. בבית הזה אלאניס כביכול מדברת לאותו אלמוני.. שואלת אותו איפה הוא הסתובב, ושהיא שמעה שהוא עבר ל"עיר שלה". היא "מספרת" לו שאחיה ראה אותו איפשהו בעיר איזה יום והיא מוסיפה כאילו כלום, ככה סתם שידע, שאם היא תראה אותו, היא תהייה משותקת, "אם אנחנו ניפגש" אלאניס ממשיכה ומדברת איתו בראשה, "הלשון שלי תיעצר". אלאניס כאמור לא עושה את השיחה הזו איתו פיזית. הכל היא עושה כשהיא רואה אותו מרחוק, מנהלת את השיחה הזו בראש שלה, שכן אם היא באמת תתקל בו היא לא תוכל להגיד כלום (כמו שהיא ציינה), בטח שלא את הדברים האלו - אם הם מהמינוריים ביותר ("איפה היית?") ועד לגדולים ביותר("אני משותקת לכמולך"). ושוב אנחנו למדים שאותו בחור הוא בעל השפעה עצומה על אלאניס ועדין קשה לה להתמודד איתו. כבר ממשיך...

Rוית

New member
... המשך../images/Emo79.gif

What are you my god? You touch me like you are my god What are you my twin? You affect me like you are my twin מה אתה אלוהיי? אתה נוגע בי כאילו אתה אלוהיי מה אתה תאומי? אתה משפיע עלי כאילו אתה תאומי. ופה אלאניס תוהה - האם אותו אחד האלוהים שלה? אלאניס מאוד מחוברת לרוחניות, לאלוהים, אז להגיד לאדם שהוא נוגע בה כאילו הוא האלוהים שהיא מאמינה בו, זה מראה על כמות ההשפעה שיש לו עליה.. האם אותו אחד התאום שלה? אלאניס שוב מערבת בן משפחה (פעם קודמת היא דיברה על אביה) ותוהה איך אותו אדם משפיע עליה כאילו הוא אחיה התאום.. ידוע שלתאומים יש קשר פיזי ונפשי מאוד מיוחד וחזק. אלאניס נותנת פה רק עוד תיאור לעד כמה האדם הזה מושרש בה בצורה חזקה. How long can a girl be shackled to you How long before my dignity is reclaimed How long can a girl stay haunted by you Soon I'll grow up and I won't even flinch at your name Soon I'll grow up and I won't even flinch at your name כמה זמן ילדה יכולה להיות כבולה אליך כמה זמן לפני שכבודי יוחזר כמה זמן ילדה יכולה להיות רדופה על ידך בקרוב אני אגדל ואני לא ארתע לשמך בקרוב אני אגדל ואני לא ארתע לשמך הפיזמון חוזר על עצמו ורק מעצים את אותה תחושה שאלאניס מרגישה ומנסה להעביר.. So here I am one room away from where I know you're standing A well-intentioned man told me you just walked in This man knows not of how this information has affected me But he knows the colour of the car I just drove away in אז הנה אני, במרחק חדר מאיפה שאני יודעת שאתה עומד. איש בעל כוונות טובות אמר לי שכרגע נכנסת. האיש הזה אינו יודע איך המידע הזה השפיע עלי אבל הוא יודע את הצבע של המכונית שהרגע נסעתי בה. הבית האחרון סוגר את הסיפור. "אז הנה אני". אלאניס שהריצה בראש שלה את כל מה שהיה בינהם בעבר וכל זה מקליטה של דמותו בעינייה מרחוק, מסכמת את איפה שהיא נמצאת עכשיו, פיזית - חדר לידו, ונפשית אלאניס עושה סיכום ואומרת - אז הנה אני. אחרי כל מה שעברתי, אחרי כל הזמן הזה שעבר ביננו, הנה אני פה, עדין נרתעת ממך וכו' וכו'. אלאניס לא נשארה מביטה מרחוק, היא הלכה ושאלה אדם חביב אם הוא ראה אותך והוא ציין שעכשיו נכנסת לחנות. מכירים את זה שלכם קורה משהו ואתם לא מבינים איך העולם ממשיך אחרי שלכם קרה דבר נורא, שאתם מרגישים כ"כ נורא מבפנים? אז גם פה, אלאניס מציינת שהמידע הזה שהאדם מסר לה, עם כמה שהוא נראה הכי שולי, השפיע על אלאניס בצורה ששום אדם, גם לא האדם החביב שעזר לה במידע הזה, לא יבינו. אבל מה כן האדם הנחמד הזה שעזר לה יודע? את צבע המכונית של אלאניס. אלאניס ברחה. אין מילה אחרת לתאר את זה, ואולי לא צריכה להיות מילה אחרת. לאורך כל השיר זה היה ברור שאלאניס לא מסוגלת להתמודד איתו, ועם כמה שהיא סקרנית לגביו (מה קורה איתו, איפה הוא גר, לאיזו חנות הוא נכנס) היא עדין לא מסוגלת להתמודד איתו. אז היא נסעה. ובכך מנסה, שוב, להשאיר את העבר שלה מאחור.. עד הפעם הבאה שהיא תתקל בו בכל אופן... What are you my kin? You touch me like you are my kin What are you my air? You affect me like you are my air מה אתה משפחתי? אתה נוגע בי כאילו אתה משפחתי. מה אתה האויר שלי? אתה משפיע עלי כאילו אתה האוויר שלי. פה אלאניס הופכת קצת את השורות.. אם בפעמים הקודמות, אדם שקשור אליה למשפחה, אדם מוחשי ופיזי היה זה שמשפיע עליה, פה הוא זה שנוגע בה. פה היא תוהה אם אותו אחד איכשהו קשור למשפחה שלה (KIN=קרוב משפחה) בצורה כלשהי, שהוא ככה נוגע בה. ולבסוף היא שואלת האם הוא האוויר שלה? האוויר, הדבר שהיא צריכה בשביל לחיות (כמו הדם שהוזכר בפעם הראשונה, וכמו אלוהים שהיא צריכה אותו בשביל האמונה), הדבר שמקיף אותה תמיד, האם הוא האוויר שלה שהוא ככה משפיע עליה.. ושוב הפזמון שסוגר לנו את השיר בצורה כואבת אבל פסימית. אלאניס תוהה מתי תשתחרר מכבליו אבל עם זאת יודעת שיבוא היום, בתקווה שבקרוב, שהיא לא תרתע רק משמו.. וככה נגמר הסיפור.. סוף פתוח אם תרצו..
מיהו הבחור, מה אלאניס מרגישה היום, והאם היא עדין נרתעת למשמע שמו - כל זאת יתכן שלעולם לא נדע, אבל אין ספק שגם אנחנו אופטימיים (טוב, אני אופטימית בשביל אלאניס בכל אופן
).. FIN.

Jagged chaos

New member
טוב דעתי על פלינץ'...

כמו שאמרתי, לא מבין על מה הרעש
שיר ארוך שנתקע במקום שלו ולא זז, לא פורץ ולא מעז. העריכה של המילים לא מיוחדת וקצת משעממת, וואלה הדימויים שמה קצת ממוחזרים "כמה זמן יכולה הילדה כלואה אלייך", "איש בעל כוונות טובות". רציני עכשיו, זה ישמע הזוי מהחיים, אבל לדעתי היא היתה צריכה לעשות שיר רק מהשורות של ה- What are you my ...? you touch me like you are אין שום דבר מיוחד בקול שלה, הוא נתקע על אותו טון יבשושי והעיבוד נשמע של חופשי מפיק בתיתולים. אם השיר הזה כל כך חזק לאלאניס כמו שהיא מתארת אותו, זה לא מתבטא בביצוע שלה ולא באיך שהכלים מביאים את זה. הקטע ב- flinch, שבהתחלה הוא תופס ונשמע חזק ומבטיח, ואם הזמן תופסים ממנו את האנמיות שלו. עליה בטון, תופים חזקים,בס מוגבר, גיטרה חשמלית הזויה חלשה ברקע וגם איזה גשר היו עושים לשיר הזה טוב, בצורה הזולה שלו שהוא גיטרה אקוסטית ובקושי קול אחד =
עושים אותי עייף.

Rוית

New member
מסכימה חלקית..

האמת, גם אני מרגישה בהרבה נקודות שהשיר "יבש". מוזיקה לא משתנה, זה מרגיש כאילו בצורה כלשהי כלשהי שהשיר היה צריך להיגמר כבר והוא עדין ממשיך.. אולי אם היא היתה מוצאת לו לחן יותר מהיר זה לא היה מורגש.. אבל מצד שני, מבחינת השירה, דווקא לדעתי היא מעבירה טוב את הרגשות ואת התחושות שלה.. לא יודעת להסביר, זה פשוט.. מורגש
המעניין עם השיר הזה שיש או את הדעה הזו שהוא שיר איטי, לעומת אחרים שחושבים שהוא שיר מדהים בדיוק כמו שהוא (ואני יודעת שהרבה בפורום חושבים עליו ככה..) אז זה באמת מקרה שעל טעם ועל ריח..

למעלה