freeonly, עזוב אותו

nissimhania

New member
../images/Emo26.giffreeonly, עזוב אותו../images/Emo36.gif

אין תקשורת בינך לבין בחור ישיבה, והוא מוציא שם רע לדת (רע מאוד). אני מקווה שאני לא יהרוס לך את התענוג בלהיות המנצח בויכוחים בינכם, כי איתי אתה לא תיהיה. מסיבה פשוטה: אני לא דתי שחושב שאנשי "חופש" טועים בגישתם, מחזקים את הקרע בעם ומתסיסים (ביודעין, או שלא) את השנאה נגד אחינו (אחינו, אחינו, אחינו, אחינו) הדתיים. יתירה מזאת, אשמח להתווכח איתך על כל עיניין ש"חופש" מעלים (כולל האתר העלוב של "דעת אמת") כי אני נוטה (באופן לא ברור...) לבדוק מה יש לדת לומר על עניינים כאלה ומוצא (תמיד, בינתיים) תשובות טובות יותר, עמוקות יותר ושניכרת בהם במחשבה (ולא השנאה והתסכול).

א77

New member
כשם שאיני מכירו איני מכירך גם.

אני משוחח לגוף העניין. אם אשמע כלב מהלך על ארבע מדבר עברית ושואל שאלות אשיב לו. ואולי גם אתפלא. אם אראה הולך על שתיים ללא קביים מדבר בצורה שאינה ניתנת להבנה לא אגיב בתשובה. אז שאלותיך הענייניות תמיד ניתנות לבירור. כשאני מסופק במשהו גם אני מתעניין. הוודאי שלי לא זקוק לשאלות. רק שאיש ה"חופש" ההוא הפריע למספר שואלים שבכלל לא ניסו להכנס. אני יכול לשלוח לך שאלות ותשובות שנעשו בינינו לא פה. כי ההוא לקח לעצמו תפקיד שכנראה עושה לו "חופש"

freeonly

New member
ייתכן ויש צדק בדבריך...

... בנושא חוסר התקשורת. הרי הוא ממילא אינו מתייחס לדברים שאני כותב. למרות זאת, ייתכן ואחרים השמים לב לדיאלוג מפיקים ממנו תועלת כלשהו (ואולי גם אותו בחור ישיבה באופן מוצנע). בקשר לדבריך על אתרי חופש ודעת אמת, הרי שאתר חופש אינו "מעלים" את אתר דעת אמת - קיימת התייחסות אליו תחת הכותרת "שיודע לשאול". בקשר לעליבותו של האתר (אני מניח שאתה מתכוון מהבחינה התוכנית ולא העיצובית) - אינני מומחה בדברי חז"ל ולכן אין לי אלא להפנות אותך לעורכי האתר עצמו.

nissimhania

New member
ה"תועלת" שהם מפיקים היא פסולה,

ובמילא לא תועלת. לא חוכמה להציג את עצמך כאינטלקטואל ישר בעל שפה רהוטה בעוד שבן ישיבה (המסכן) כל כך נעלב ממך שאינו יכול לשמור על דרך ארץ, שבה הוא עצמו מאמין. אתה בטח נהנה לראות אותו מתעצבן, כי זה מאיר אותך באור טוב יותר וכך גם את מה שאתה מיצג (חילוניות מתנגחת). בקשר ל"דעת אמת", כבר קיבלתי תשובות ממנו- הם לא סיפקו אותי בכלל. (אם אתה מעוניין, אראה לך שגם אתה לא תסופק). ויותר מזה, אני חושד (בוודאות גבוהה למדי) שאותם עורכי האתר, שמו להם למטרה ניבזית לחולל הרס בקהילה החרדית, רק שלא הבינו שלא רק שלא יצליחו אלא גם שיחזקו את האמונה בקרב ה"יודעים לשאול". בקשר ל"חופש", בהם אני בטוח בוודאות ששמו למטרה ליצור מלחמה בין דתיים ללא דתיים, וההוכחה היא פשוטה: הדברים שהם אומרים כנגד הדת, רואים שלא ניכרת בהם החקירה. הם מסלפים, מטעים ומכערים את הדת, מבלי לדעת בה כלום! אנשים קוראים את הדברים האלו ומקבלים רושם מוטעה ומתרחקים מהדת מבלי שישפטו אותה כהלכה- אז מה הפלא שדתיים מתקוממים נגד אנשי "חופש" ?

נקודה אחת......

אני בהחלט מאמין בדרך ארץ, אך כלפי אנשי חופש אני בהחלט מאמין באי - דרך ארץ. התגובה שלי לאותו אחד נבעה מסיבה פשוטה מאוד - אני מזדעזע לקורא דברי בלע שכאלה, אני לא מאמין שיהודים מסוגלים להיות כל כך שפלים בשנאת הדת עד שאין להם שום טיפת רגש כלשהי לעברם המפואר, אני חושב שלאנשים כאלה לא מגיעה שום תשובה כלשהי, וזה הסיבה שהגבתי כמו שהגבתי. אגב: גם הגישה התרבותית שלך אדון ניסים, גישה שאינה סולדת מאנשי חופש אלא בדיוק הפוך: סולדת מאלה המבזים את אנשי חופש (אני), גם גישה חנפנית זו מגעילה אותי לא פחות, ולא רק אותי, אלא כל מי שיש בו טיפת רגש יהודי בריא. זה הכל.

א77

New member
נ. יאללה שים אטב על אפך

שים אטב על אפך עד שההוא יחלוף עם הרוח. והיא שעמדה לאבותינו ולנו שלא אחד בלבד עמד עלינו לכלותינו אלא שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם. כמה עגילים היו השבת לראות טיש בויזניץ? אתה יודע? הם ראו שם את האדמו"ר עם הסקוערער עם שרולצ´ה עם מנדלי. וראו עונג שבת אמיתי. ותחושה עילאית. אני אישית לא סברתי שבכאן ייצאו לחזור בתשובה. אבל בכאן ניתן לקיים את התשובה לבן השני שבארבעה בנים. ומזל שההוא לא מגיע לטישים. אל תתיחס. לא לקחת ללב.

אנדרי ז

New member
אולי בעצם אתה עדיף

אולי דרך מטר הקללות הבריוניות שלך אתה בעצם אומר את מה שהרבה חרדים חושבים. ולאו דווקא אלה שמנסים בדרכי מירמה למשוך אותנו ל"דו-שיח", שכל מטרתו החזרה בתשובה. אז תמשיך להתנהג כמו חוליגן מסומם. אם זה מה שירחיק את החילונים מ"קירוב הלבבות" המסולף, דייני. ואם יימצאו פה חרדים שיהיו מוכנים לגנות אותך ולפתוח בדו-שיח אמיתי, אני אולי קצת אופתע אבל גם אשמח.

freeonly

New member
הפסול שבתועלת הוא סובייקטיבי

לדעתי קיים פה דווקא פוטנציאל להפקת תועלת אמיתית, למי שרוצה בכך. בקשר לאינטלקטואליות: אינני אשם שהעברית שבפי סבירה. הרי אין מצפים ממני לכתוב בכוונה בעברית קלוקלת על מנת שלא להעליב מישהו (אני מקווה). אני גם לא חושב שאני "אינטלקטואל" - אני סתם אדם רגיל. בקשר לדעת אמת וחופש - כאמור אינני מתמחה באמרות חז"ל, למרות שכרוב היהודים אני מכיר כמה. אם הינך טוען שנאמרים שם דברים מסולפים, אתה מוזמן להביא דוגמאות ספציפיות ואולי יתנהל פה דיון ענייני בדברים. לטעון כנגד מחד ולהימנע מדיון מאידך זו תופעה עם סתירה פנימית מסוימת.

למעלה